برای مشاوره نحوه ثبت نام پرستاری بدون کنکور
برای مشاوره نحوه ثبت نام پرستاری بدون کنکور
در سال گذشته امکان تحصیل در برخی از رشته های پیراپزشکی و درمانی مانند هوشبری بدون شرکت در کنکور فراهم شده و افراد توانستند از طریق سوابق تحصیلی پذیرش دریافت کنند، اما باید دید که آیا امکان ثبت نام رشته پرستاری بدون کنکور وجود دارد و شرایط نام نویسی چه می باشد؟ یکی از دلایل برگزاری کنکور سراسری ارزیابی دانش داوطلبان و پذیرفتن برترین افراد در دانشگاه ها است. تا زمانی که تعداد داوطلبان تحصیل در یک رشته بالا باشد، چاره ای جز شرکت در امتحان و کسب رتبه بالا برای اخذ پذیرش وجود نداشته اما احتمال اعطای پذیرش در گرایش پرستاری بدون نیاز به بررسی رتبه آزمون وجود دارد.
منظور از ثبت نام پرستاری بدون کنکور، اخذ پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی بوده و بنابراین افراد نیاز به معدل بالا و نمرات عالی خواهند داشت. در این مقاله به شرح شرایط و نحوه ثبت نام رشته پرستاری بدون کنکور پرداخته شده و اطلاعاتی در خصوص قانون جدید آورده شده است. افراد از طریق مطالعه مطلب پیش رو با شیوه تحصیل بدون آزمون در دانشگاه های سراسری، پردیس خودگردان، دانشگاه های آزاد و علمی کاربردی آشنا می شوند. در انتهای مقاله نیز توضیحاتی در خصوص شهریه ها و آینده شغلی آورده شده است.
ثبت نام رشته پرستاری بدون کنکور
از سال 1394 تا 1397 برخی از دانشگاه های علوم پزشکی یا پردیس های خودگردان و دانشگاه های آزاد، متقاضیان تحصیل در رشته های پیراپزشکی بدون کنکور را بر اساس سوابق تحصیلی مورد پذیرش قرار می دادند. پس از سال 97 کلیه علاقمندان به تحصیل در رشته های محبوب و پرطرفدار ملزم به شرکت در کنکور سراسری و رقابت با سایر داوطلبان شدند.
در سال های اخیر نام برخی از رشته های پیراپزشکی مانند مامایی و اتاق عمل در دفترچه ثبت نام بدون آزمون در دانشگاه مشاهده است. با این حال باید توضیح داد که تاکنون هیچ اطلاعیه ای مبنی بر ثبت نام پرستاری بدون کنکور منتشر نشده و نام این رشته تنها در دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری دیده می شود. در ادامه بررسی هایی در خصوص شیوه تحصیل بدون آزمون در مقاطع کاردانی، کارشناسی، ارشد و دکتری صورت گرفته است.
اغلب رشته های پیراپزشکی بدون کنکور در مقطع کاردانی ارائه شده و متقاضیان دریافت فوق دیپلم، می توانند آن ها را انتخاب کنند. علاقمندان معمولا باید بومی به حساب آمده و همچنین تعهد خدمت در مناطق محروم داده و تحصیل بدون آزمون خود را جبران نمایند. در صورت فراهم شدن شرایط ثبت نام رشته پرستاری بدون کنکور، اطلاع رسانی ها از سوی سازمان سنجش انجام شده اما تاکنون هیچ قانون جدید و ویژه ای در نظر گرفته نشده است. احتمال دارد در سال 1403 پرستاری جزو یکی از رشته های پیراپزشکی بدون کنکور قرار گیرد.
معمولا آن دسته از رشته های پیراپزشکی که از محبوبیت کمتری برخوردار هستند، در لیست رشته های بدون آزمون دیده می شوند. باید توجه داشت که پرستاری یک رشته پرمتقاضی بوده و پس از سال 97 تاکنون هیچ فردی بدون شرکت در کنکور سراسری موفق به انتخاب آن نشده است. همچنین باید اشاره کرد که رشته های پیراپزشکی بدون آزمون در مقطع کاردانی ارائه شده و بنابراین احتمال نام نویسی پرستاری در مقطع کارشناسی بدون شرکت در آزمون بسیار کم می باشد.
غالبا برای تحصیل در دانشگاه های دولتی به شکل روزانه باید در کنکور سراسری شرکت کرد. اما به علت پرتقاضا بودن رشته پرستاری علاقمندان به تحصیل کارشناسی ارشد در دانشگاه های آزاد و پیام نور نیز ملزم به شرکت در آزمون می باشند. تاکنون اطلاعیه ای مبنی بر فراهم شدن امکان نام نویسی بدون آزمون در مقطع ارشد منتشر نشده اما امکان استفاده از سهمیه استعدادهای درخشان وجود دارد. تنها دارندگان معدل 17 به بالا واجد شرایط استفاده از سهمیه بوده و معمولا فرد در همان دانشگاه محل تحصیل کارشناسی، ادامه تحصیل داده و به مقطع بعدی راه خواهد یافت. با این حال اگر ظرفیت سهمیه دانشگاه بیش از یک نفر باشد، حداقل یکی از دانشجویان ممتاز سایر مراکز آموزشی می تواند بدون شرکت در آزمون از آن دانشگاه پذیرش دریافت می کند.
امکان تحصیل در رشته های پزشکی و پرستاری معمولا به علت بالا بودن تعداد داوطلبان وجود نداشته و اشخاص باید از طریق شرکت در کنکور با یکدیگر رقابت نمایند. با این حال ممکن است علاقمندان به تحصیل در رشته دکتری از طریق دریافت سهمیه استعداد های درخشان موفق به اخذ پذیرش بدون شرکت در آزمون شوند. برای این امر فرد باید نمرات بالا دریافت کرده، مقالات متعدد نوشته و یک محقق فعال به حساب آید.
برای کسب اطلاعات دقیق تر در خصوص کاردانی پرستاری بدون کنکور، باید تا انتشار دفترچه انتخاب رشته بدون آزمون صبر کرد. جزئیات گرفتن مدرک پرستاری بدون کنکور در دفترچه انتخاب رشته درج شده و اگر عنوان پرستاری در لیست گرایش ها دیده نشود، امکان نام نویسی در رشته مذکور بدون شرکت در امتحان وجود نخواهد داشت.
شرایط ثبت نام رشته پرستاری بدون کنکور
در حال حاضر امکان ثبت نام پرستاری بدون کنکور وجود نداشته و قانون جدید و بخصوصی برای نام نویسی بدون آزمون تصویب نشده است. بنابراین شرایط ثبت نام رشته پرستاری بدون کنکور نامشخص بوده و نمی توان اطلاعات دقیقی در این زمینه ارائه داد. افراد می توانند به بررسی شرایط نام نویسی پرستاری بدون آزمون مربوط به سال 94 تا 97 بپردازند. در سال های اخیر امکان ثبت نام در برخی از رشته های پیراپزشکی بدون شرکت در آزمون فراهم شده که انتظار می رود شرایط ثبت نام رشته پرستاری بدون کنکور نیز مشابه شرایط سایر رشته های پیراپزشکی بدون آزمون باشد. لیست قوانین در زیر آورده شده، اما باید توجه کرد که امکان تغییر شرایط وجود دارد:
افراد معمولا باید بومی استان محل استقرار دانشگاه باشند.
ممکن است شرط حداکثر سن اعمال شود.
امکان دارد نیاز به شرکت در مصاحبه باشد.
در برخی از مواقع فرد می بایست از حداقل معدل تعیین شده برخوردار به حساب آید.
هر فرد پس از فارغ التحصیلی باید 2 الی 3 برابر مدت زمان تحصیل، در مناطق محروم خدمت کند که مدت زمان دقیق در دفترچه انتخاب رشته درج می شود.
غالبا در دوران تعهد خدمت نمی توان انتقالی گرفت.
برخی از دانشگاه ها به پذیرفته شدگان بدون کنکور خوابگاه اختصاص نداده و تنها در صورتی اجازه استفاده از خوابگاه را می دهند که پس از پایان مهلت ثبت نام خوابگاه، همچنان ظرفیت خالی وجود داشته باشد.
شرایط ثبت نام رشته پرستاری بدون کنکور تا حدودی پیچیده بوده و خدمت در مناطق محروم بدون فراهم بودن شرایط انتقالی برای داوطلبان ناخوشایند است. معمولا افراد در دوران خدمت تعهدی، حقوق دریافت کرده اما امکان دارد دریافتی آنان کمتر از حقوق یک فارغ التحصیل عادی به حساب آید. معمولا رشته های بدون کنکور درمانی تنها در مقطع کاردانی ارائه شده و تحصیل در کاردانی پرستاری 2 تا 3 سال به طول می انجامد. بنابراین ممکن است شخص 2 الی 9 سال یا بیشتر ملزم به فعالیت در مناطق محروم شود.
نحوه پذیرش در رشته پرستاری بدون کنکور
در حال حاضر امکان ثبت نام رشته پرستاری بدون کنکور وجود نداشته و در صورت تصویب قانون جدید، اطلاع رسانی انجام خواهد شد. افراد سوالاتی در خصوص نحوه پذیرش در رشته پرستاری بدون کنکور مطرح کرده که باید شرح داد در صورت فراهم شدن این امکان، پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی صورت می گیرد. اشخاص باید منتظر انتشار دفترچه انتخاب رشته بدون آزمون مانده و پس از انتشار دفترچه راهنما، جزئیات مندرج در آن را به دقت مطالعه کنند. هنوز دفترچه انتخاب رشته سال 1403 منتشر نشده، اما جهت رفاه حال متقاضیان نشانی دانلود pdf راهنمای سال گذشته که اطلاعات مربوط به اخذ پذیرش بدون آزمون در رشته های پیراپزشکی در آن درج شده، در بخش زیر آورده شده است.
دفترچه انتخاب رشته مقطع کارشناسی پیوسته | |
دفترچه انتخاب رشته بدون کنکور سازمان سنجش | لینک دانلود |
دفترچه انتخاب رشته بدون کنکور دانشگاه آزاد | لینک دانلود |
باید اشاره کرد که جهت اخذ پذیرش بدون آزمون از دانشگاه هایی مانند دانشگاه علوم پزشکی تهران نیاز به نام نویسی در سایت سازمان سنجش می باشد. بنابراین در صورت فراهم شدن امکان ثبت نام رشته پرستاری بدون کنکور، افراد می بایست وارد سایت sanjesh.org شده و سپس به قسمت سراسری مراجعه کنند. در ادامه فرم انتخاب رشته بدون کنکور در دسترس قرار گرفته و قابل تکمیل می باشد. به محض اطلاع رسانی ثبت نام، راهنمای تصویری قرار خواهد گرفت.
لازم به ذکر است که برای ثبت نام در برخی از دانشگاه ها مانند دانشگاه آزاد، می بایست به سایت همان مرکز مراجعه کرد. برای مثال نشانی سایت انتخاب رشته دانشگاه آزاد azmoon.org است و نشانی دانلود دفترچه راهنما حاوی کد رشته محل ها نیز هر ساله در همین سایت و در دسترس متقاضیان واجد شرایط قرار می گیرد. باید توضیح داد که مهلت انتخاب رشته برای نیمسال مهر یا بهمن توسط سازمان سنجش و دانشگاه آزاد اطلاع رسانی می شود. برخی از دانشگاه ها در بهمن ماه نیز دانشجو پذیرفته که جهت کسب اطلاعات در خصوص قوانین و زمان انتخاب رشته برای نیمسال بهمن، باید به سایت sanjesh.org یا azmoon.org مراجعه کرد.
قانون جدید پرستاری بدون کنکور
تحصیل در اغلب رشته های درمانی و بهداشتی نیاز به ثبت نام کنکور سراسری و کسب رتبه مناسب دارد، با این حال افراد همواره پرسش هایی در خصوص نحوه ثبت نام رشته پرستاری بدون کنکور مطرح می کنند. داوطلبان رشته تجربی هر سال از طریق شرکت در آزمون با یکدیگر رقابت نموده و در ادامه برای انتخاب رشته های محبوب مانند پرستاری اقدام می نمایند، باید بررسی کرد که قانون جدید پرستاری بدون کنکور ۱۴۰۳ چه می باشد؟
در خصوص ثبت نام پرستاری بدون کنکور، به طور کلی می بایست توضیح داد که دفترچه انتخاب رشته بدون آزمون هر سال از طریق سایت سازمان سنجش منتشر شده و قوانین نام نویسی بدون امتحان در آن مشاهده خواهد شد. هنوز دفترچه انتخاب رشته 1403 منتشر نشده و احتمال قرار گرفتن پرستاری در لیست رشته های بدون آزمون وجود دارد. ممکن است در صورت فراهم شدن امکان ثبت نام رشته پرستاری بدون کنکور شرایط زیر برای اعطای پذیرش در نظر گرفته شود:
شرط سنی و اعمال شرط حداکثر سن
بومی گزینی
شرط حداقل معدل
شرط کسب افتخار در مسابقات و المپیاد ها
از سال 94 تا 97 داوطلبان اجازه تحصیل بدون آزمون در رشته های پیراپزشکی از جمله پرستاری را داشته و به همین دلیل احتمال فراهم شدن امکان نام نویسی بدون امتحان در سال جاری وجود دارد. با این حال قانون جدیدی به تصویب نرسیده و در سال گذشته تنها امکان انتخاب کاردانی هوشبری، کاردانی اتاق عمل، کاردانی مامایی، کاردانی بهداشت عمومی، بهداشت حرفه ای و بهداشت خانواده بدون شرکت در کنکور وجود داشت.
رشته پرستاری بدون کنکور دانشگاه های سراسری
امکان تحصیل رایگان و روزانه در برخی از دانشگاه های علوم پزشکی دولتی بدون شرکت در کنکور سراسری وجود دارد. اما باید اشاره کرد که افراد توانایی انتخاب هر رشته ای از جمله پرستاری را نخواهند داشت. از سال 1397 به بعد هیچ یک از دانشگاه های سراسری یا سایر مراکز، داوطلبان فاقد رتبه آزمون را مورد پذیرش قرار نداده اند. به همین دلیل اکنون امکان ثبت نام رشته پرستاری بدون کنکور دانشگاه های سراسری وجود ندارد.
در حال حاضر قانون جدید تصویب نشده، امکان ثبت نام رشته پرستاری بدون کنکور در دانشگاه های سراسری وجود نداشته و دانشگاه های علوم پزشکی دولتی دانشجویان را بر اساس رتبه کنکور می پذیرند. علاقمندان به انتخاب این گرایش در صورت عدم علاقمندی به شرکت در کنکور سراسری، باید در دوره های آموزشی خارج از کشور ثبت نام کنند. برای این امر نیاز به رعایت شرط سنی، داشتن مدرک زبان و تمکن مالی کافی جهت پرداخت شهریه ها می باشد.
پرستاری یکی از رشته هایی است که حتی در کشور های خارجی نیز امتحان ورودی داشته اما امکان دارد برخی از دانشگاه های خاص خارجی به دانشجویان دارای تمکن مالی کافی و سوابق تحصیلی قابل قبول، پذیرش اعطا کرده و درخواست شرکت در آزمون را مطرح ننمایند. افرادی که تمایل به استخدام در ایران دارند، بهتر است دانشگاه های خارجی مورد تایید وزارت بهداشت را برای ثبت نام پرستاری بدون کنکور انتخاب کنند.
رشته پرستاری بدون کنکور دانشگاه پردیس خودگردان
تحصیل در دانشگاه پردیس خودگران شهریه پرداز بوده و در واقع شهریه دانشگاه های پردیس خودگردان از دانشگاه های دیگر بالاتر است. به همین دلیل اغلب افراد تمایل به تحصیل در این مراکز آموزشی نشان نمی دهند. مدارک صادر شده از سوی پردیس خودگران معتبر بوده و امکان استخدام با مدرک در سازمان های دولتی و غیر دولتی وجود دارد، اما هزینه بالای تحصیل یکی از معایب مراکز آموزشی مذکور است.
در خصوص ثبت نام رشته پرستاری بدون کنکور دانشگاه پردیس خودگردان باید توضیح داد که پردیس ها در اغلب مواقع افراد را بدون بررسی رتبه کنکور سراسری و تنها با در نظر گرفتن سوابق تحصیلی مورد پذیرش قرار می دهند. اما رشته های پزشکی، پرستاری و پیراپزشکی این مراکز آموزشی نیز آزمون ورودی داشته و بدون شرکت در کنکور نمی توان برای ثبت نام اقدام نمود.
پرستاری، پزشکی و سایر رشته های درمانی جزو معدود رشته های با آزمون پردیس خودگران می باشند. متقاضیان رشته های برتر مانند حقوق اجازه تحصیل بدون آزمون در پردیس ها را داشته اما قوانین سختگیرانه ای برای انتخاب گرایش پرستاری وجود دارد. ممکن است در صورت تصویب قانون جدید جهت ثبت نام پرستاری بدون کنکور، این مراکز نیز پذیرش بدون آزمون را اعطا نمایند.
رشته پرستاری بدون کنکور دانشگاه آزاد
برای ثبت نام در بسیاری از رشته های دانشگاه آزاد، نیاز به شرکت در کنکور سراسری و کسب رتبه عالی نمی باشد. علاقمندان به رشته های درمانی سوالاتی در خصوص نحوه انتخاب رشته پرستاری بدون کنکور دانشگاه آزاد مطرح کرده و سوال آنان این است که آیا امکان ثبت نام پرستاری دانشگاه آزاد بدون کنکور وجود دارد؟ به طور کلی باید توضیح داد که ثبت نام پرستاری بدون کنکور تنها در سال های 94 تا 97 امکان پذیر بوده است.
و در آن بازه زمانی نیز اشخاص تنها اجازه تحصیل در دانشگاه سراسری را داشتند. بنابراین در صورت فراهم شدن امکان ثبت نام رشته پرستاری بدون کنکور و انتشار قانون جدید، احتمال پذیرفتن دانشجو در دانشگاه آزاد بدون آزمون پایین است. علاقمندان به پرستاری ازاد بدون کنکور، می توانند سایر رشته های پیراپزشکی بدون آزمون مانند هوشبری را مورد انتخاب قرار داده و از این طریق مشغول تحصیل در دانشگاه شوند.
امکان گذراندن برخی از دوره های خاص مانند دوره هلال احمر یا تزریقات و پانسمان در مراکزی مانند جهاد دانشگاهی، بدون نیاز به شرکت در امتحان وجود دارد. با دریافت این مدارک نیز می توان در سازمان های مختلف استخدام شده اما مدرک پرستاری صادر شده از سوی وزارت دانشگاه مزایای بیشتری به همراه داشته و در خارج از کشور نیز معتبر است. مدرک اخذ شده از وزارت بهداشت، یک گواهینامه قابل ترجمه و بین المللی می باشد.
رشته پرستاری بدون کنکور دانشگاه علمی کاربردی
رشته های پزشکی و پیراپزشکی بدون آزمون در واحد های دانشگاه جامع علمی کاربردی ارائه نشده و افراد امکان گزینش چنین گرایش هایی را نخواهند داشت. متقاضیان تحصیل در دوره های کاردانی معمولا گرایش های بدون آزمون علمی کاربردی را انتخاب می کنند، اما دوره پرستاری دوره ای محبوب است که برای انتخاب آن باید در کنکور شرکت نمود. در جواب این پرسش که آیا احتمال فراهم شدن امکان انتخاب رشته پرستاری بدون کنکور دانشگاه علمی کاربردی وجود دارد، باید توضیح داد که تاکنون هیچ قانون جدید و خاصی به تصویب نرسیده است. در صورت فراهم شدن امکان نام نویسی بدون آزمون در مراکز علمی کاربردی در رشته پرستاری، سازمان سنجش دفترچه راهنما را منتشر می سازد.
در صورت کاهش تعداد داوطلبان رشته پرستاری احتمال فراهم شدن امکان ثبت نام در این گرایش بدون آزمون افزایش خواهد یافت. اما در حال حاضر پرستاری یکی از محبوب ترین رشته ها برای داوطلبان رشته تجربی بوده و اغلب اشخاص پرستاری را جزو اولویت های خود قرار می دهند. بنابراین ثبت نام پرستاری بدون کنکور، اعطای پذیرش به داوطلبان بر اساس سابقه تحصیلی را پیچیده کرده زیرا معدل بسیاری از افراد 18 یا 19 به بالا است.
لازم به ذکر می باشد که اغلب رشته های دانشگاه علمی کاربردی مهارت محور بوده و جزو رشته های فنی حرفه ای به شمار می روند. با این حال شعب مختلف برخی از رشته های مرتبط با درمان و بهداشت را نیز ارائه می دهد. احتمال عدم ارائه پرستاری با آزمون در این دانشگاه ها وجود داشته و به همین دلیل بهتر است متقاضیان منتظر فراهم شدن امکان ثبت نام رشته پرستاری بدون کنکور در دانشگاه های سراسری یا آزاد باشند، زیرا احتمال برگزاری چنین دوره ای بدون امتحان در مرکز آموزشی علمی کاربردی کم است.
آینده شغلی و تحصیلی رشته پرستاری بدون کنکور
علاقمندان به تحصیل بدون آزمون در دانشگاه ها سوالاتی در خصوص قانون جدید و آینده شغلی و تحصیلی رشته پرستاری بدون کنکور مطرح می کنند. این افراد باید توجه داشته باشند که در حال حاضر تنها راه تحصیل پرستاری، شرکت در کنکور سراسری و دریافت رتبه مناسب می باشد. معمولا با رتبه کمتر از 10 هزار می توان در این گرایش قبول شده و مشغول تحصیل در دانشگاه ها شد. در صورتی که رشته پرستاری بدون کنکور در مراکز ارائه شود، اعتبار مدرک تحصیلی هیچ تفاوتی با اعتبار سایر مدارک ندارد.
در واقع ورود به دانشگاه با کنکور یا بدون کنکور جزو عوامل تاثیرگذار در افزایش یا کاهش اعتبار مدرک نمی باشد. معمولا وضعیت دانشگاه و رتبه علمی آن تعیین کننده ارزش مدرک تحصیلی بوده و می تواند بر روی آینده شغلی یا تحصیلی تاثیر بگذارد. برای مثال اعتبار مدارک برخی از دانشگاه ها مانند دانشگاه علوم پزشکی تهران در خارج از کشور بیشتر است. یکی از نکات قابل توجه این بوده که دانشگاه های محبوب و مشهور، معمولا دانشجویان را بدون شرکت در آزمون ورودی نخواهند پذیرفت.
کلیه مدارک دریافتی از دانشگاه های سراسری، آزاد، علمی کاربردی و پردیس خودگردان در ایران معتبر بوده و می توان با آن ها در مراکز متعدد استخدام شد. با این حال ممکن است کشورهای خارجی تنها مدارک دانشگاه های سراسری را معتبر دانسته و شرایط سختگیرانه تری اعمال کنند. بنابراین افراد باید به رتبه علمی دانشگاه توجه نشان داده و دغدغه ای بابت نحوه ورود به مرکز آموزشی و کاهش امتیاز مدرک به علت ثبت نام پرستاری بدون کنکور نداشته باشند.
در خصوص آینده شغلی و تحصیلی رشته پرستاری بدون کنکور باید توضیح داد که اغلب دانشگاه ها از فارغ التحصیل خواسته تا طبق قانون تعهد خدمت، دو الی سه برابر مدت تحصیل خود در مناطق محروم یا یک محل تعیین شده توسط وزارت بهداشت خدمت کنند. بنابراین داوطلبان ثبت نام رشته پرستاری بدون کنکور، پس از فارغ التحصیلی باید چند سال معین در یک منطقه خاص کار کرده و حقوق نیز دریافت می نمایند. در گام بعدی می توان برای استخدام در مراکز درمانی مختلف اقدام نمود.
شهریه رشته پرستاری بدون کنکور
شهریه رشته پرستاری بدون کنکور معمولا تفاوتی با شهریه پرستاری با آزمون ندارد. تحصیل در دانشگاه دولتی به شکل روزانه رایگان بوده و متقاضیان تحصیل شبانه نیاز به پرداخت شهریه نخواهند داشت. با توجه به عدم تصویب قانون جدید مبنی بر ثبت نام رشته پرستاری بدون کنکور، هیچ اطلاعات دقیقی در خصوص شهریه در دسترس نمی باشد. در خصوص شهریه دانشگاه آزاد پرستاری بدون کنکور باید توضیح داد که این مرکز آموزشی افراد فاقد رتبه کنکور سراسری را نخواهد پذیرفت. در صورت فراهم شدن امکان ثبت نام رشته پرستاری بدون کنکور می توان با دانشگاه های سراسری یا سایر مراکز تماس گرفته و شرایط لازم را همراه با شهریه جویا شد. مطالعه لیست شهریه حدودی زیر مفید می باشد.
نام دانشگاه | مقطع کاردانی و کارشناسی | مقطع کارشناسی ارشد | مقطع دکتری |
شهریه تحصیل شبانه در دانشگاه سراسری یا علوم پزشکی | هر ترم حداقل 1 تا 4 میلیون تومان | یک ترم حداقل 4 الی 10 میلیون تومان | حداقل 4 تا 10 میلیون تومان برای هر ترم |
شهریه رشته پرستاری با آزمون دانشگاه آزاد | ترمی 20 الی 25 میلیون تومان | 20 تا 30 میلیون تومان برای هر ترم | ترمی 20 الی 30 میلیون تومان |
شهریه پرستاری با آزمون پردیس خودگردان | حداقل 18 الی 30 میلیون تومان برای هر ترم | ترمی 20 تا 46 میلیون تومان | هر ترم 20 تا 46 میلیون تومان |
معمولا شهریه تحصیل شبانه پرستاری در دانشگاه های علوم پزشکی کمتر از شهریه شبانه پزشکی است. شهریه به دو قسمت ثابت و متغیر تقسیم شده و اشخاص باید هزینه ثابت را پیش از انتخاب واحد پرداخت کنند. شهریه متغیر پیش از برگزاری امتحانات قابل پرداخت بوده و تعداد واحدهای اخذ شده در برآورد آن تاثیرگذار می باشد. لازم به ذکر است که شهریه تحصیل در دانشگاه ها با بالاتر رفتن مقطع افزایش خواهد یافت. به همین دلیل اغلب افراد به تحصیل روزانه در مراکز تمایل نشان داده و برای اخذ پذیرش از مراکز دولتی تلاش می کنند. لازم به ذکر است که داشتن برنامه مطالعاتی صحیح، شرکت در کلاس های کنکور و تمرین و تکرار احتمال قبولی در کنکور را افزایش داده و مسیر پرستار شدن را هموار می نماید.
مشاوره پذیرش پرستاری بدون کنکور
در خصوص مشاوره پذیرش پرستاری بدون کنکور باید توضیح داد که احتمال پذیرفتن دانشجویان در این گرایش پرطرفدار بدون آزمون کم است. به همین دلیل توصیه می شود افراد در کنکور سراسری ثبت نام کرده و با مطالعه مداوم، خود را برای دریافت امتیاز بالا آماده نمایند. امکان دریافت پذیرش با رتبه های 10 هزار تا 15 هزار نیز وجود داشته و افراد نیاز به کسب رتبه سه رقمی ندارند. به همین دلیل اخذ پذیرش در رشته پرستاری ساده تر از پذیرفته شدن در گرایش پزشکی است.
در صورت تصویب قانون جدید مبنی بر ثبت نام رشته پرستاری بدون کنکور افراد می توانند اطلاعات لازم را از طریق دفترچه راهنمای انتخاب رشته کسب کرده و با جزئیات پرستاری رشته های بدون کنکور تجربی آشنا شوند. انتظار می رود سایت ثبت نام پرستاری بدون آزمون، سامانه سازمان سنجش sanjesh.org یا سنجش دانشگاه آزاد azmoon.org باشد. افراد همچنین می توانند در طرح های پذیرش مازاد ظرفیت شرکت کرده و با پرداخت شهریه به شکل مازاد ظرفیت در دانشگاه ها مشغول تحصیل شوند.
در حال حاضر برای دریافت این نوع از پذیرش نیاز به شرکت در کنکور سراسری می باشد. در طرح مازاد ظرفیت، شخص مانند سایر دانشجویان از خدمات آموزشی مرکز بهره مند شده، اما باید شهریه پرداخت کند. برای مثال ممکن است یک دانشگاه علوم پزشکی با 50 نفر ظرفیت، 60 نفر را پذیرفته و از 10 نفر آخر، درخواست واریز هزینه نماید. در حال حاضر تنها راه ثبت نام پرستاری بدون کنکور، تحصیل در خارج از کشور است. با این حال اغلب دانشگاه های دولتی یا خصوصی خارج از اتباع خارجی شهریه دریافت می کنند. به همین دلیل می توان بودجه مد نظر را صرف شرکت در کلاس های کنکور نموده و با ارتقای دانش خود، در کنکور سراسری قبول شده و گرایش پرستاری را انتخاب کرد.
کارشناسان سامانه مشاوره دانیار آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص ثبت نام رشته پرستاری بدون کنکور و قانون جدید پذیرش آن را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی دانیار راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی دانیار می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.