برای مشاوره معرفی رشته داروسازی
برای مشاوره معرفی رشته داروسازی
یکی از رشته های محبوب میان داوطلبان کنکور سراسری تجربی برای انتخاب رشته، داروسازی می باشد. طول زمان تحصیل این رشته که به بررسی و شناخت داروها و نقش آن ها در سلامت بدن می پردازد، شش سال و به تعداد دوازده ترم می باشد. داوطلبان پس از گذراندن تمام واحد های درسی، فارغ التحصیل شده و می توانند در داروخانه ها به عنوان مسئول فنی و یا شرکت های دارویی و اماکن اداری مانند سازمان غذا و دارو مشغول به کار شوند.
داوطلبان آزمون سراسری که قصد وارد کردن کد رشته محل های رشته داروسازی را در فرم انتخاب رشته خود دارند، بایستی در ابتدا اطلاعات لازم را در مورد چارت درسی و آینده کاری رشته کسب کنند و سپس نسبت به وارد کردن کد رشته و محل های رشته داروسازی در فرم انتخاب رشته اقدام کنند. داوطلبان به منظور کسب اطلاعات لازم در مورد معرفی رشته داروسازی و گرایش ها و بازار کار آن می توانند متن مقاله را به طور دقیق مطالعه کنند.
معرفی رشته داروسازی
رشته داروسازی یکی از سه رشته محبوب داوطلبان شرکت در کنکور تجربی می باشد که سالیانه افراد بسیاری کد رشته محل های این رشته را در فرم انتخاب رشته خود وارد کرده و در دانشگاه های مختلف کشور پذیرش می شوند. دانشجویان این رشته بایستی در طی شش تا 8 سال دروس تئوری و عملی گرایش های مختلف را پاس کرده و پس از آن در داروخانه ها، شرکت های دارویی و یا سازمان غذا و دارو مشغول به کار شوند. در این بخش از مقاله در خصوص معرفی رشته داروسازی توضیحاتی ارائه شده است.
رشته داروسازی علم مطالعه داروها و بررسی اثرات مثبت و منفی آن ها بر سلامت بدن انسان می باشد که نقش زیادی در درمان و پیشگیری از بسیاری از بیماری ها را در بر می گیرد همچنین دروس این رشته به دو دسته علوم پایه و بالینی تقسیم می شود و دانشجویان بایستی به هر دو دسته دروس مسلط باشند. در دو سال اول تحصیل دروس رشته داروسازی شامل علوم پایه به صورت مشترک با رشته پزشکی می باشد، اما پس از آن دروس این رشته کاملا تخصصی و دانشجویان بایستی به دروس اختصاصی رشته داروسازی مسلط شوند.
دانشجویان این رشته باید شناخت جامعی نسبت به ساختار شیمیایی داروها، نحوه ساخت، اثرات و عوارض دارو داشته باشند تا پس از طی دوران شش یا هفت ساله تحصیل، بر اساس بازار کار داروسازی، در داروخانه ها و مراکز درمانی مختلف به عنوان دکتر داروساز وظایفی مانند مشورت در درمان دارویی بیماری ها را انجام دهند. دانشجویان در طی دوران تحصیل خود پس از شناخت ساختار شیمیایی داروها، نحوه ترکیب و تهیه شربت ها و انواع کپسول ها را یاد گرفته و پس از اتمام دوران تحصیل می توانند در شرکت های دارویی فعالیت کنند.
گرایش های رشته داروسازی
رشته داروسازی به عنوان یکی از رشته های محبوب میان داوطلبان کنکور دارای گرایش های مختلفی برای ادامه تحصیل در مقطع تخصص نیز می باشد و از آن جایی که دانشجویان در طول دوران تحصیل خود دروس علوم پایه ای مانند زیست، شیمی و ... را می گذرانند، این رشته گرایش های متنوعی دارد که دانشجویان فارغ التحصیل مقطع دکترای عمومی داروسازی می توانند با انتخاب یکی از گرایش های این رشته، در مقطع تخصص ادامه تحصیل دهند. از جمله گرایش های رشته داروسازی برای ادامه تحصیل می توان به موارد زیر اشاره کرد.
از آن جایی که شیمی یکی از دروس مهم رشته داروسازی می باشد دانشجویان دوره دکترای عمومی داروسازی در طول دوران تحصیل خود بایستی به این درس و زیر شاخه های آن مسلط باشند. دانشجویان رشته داروسازی در صورت داشتن علاقه می توانند در رشته شیمی دارویی که ساختار شیمیایی داروها و نحوه ترکیب و ساخت آن ها را به صورت تخصصی بررسی می کند نیز تحصیل کنند.
در این رشته دانشجویان با اثرات سمی داروها و ترکیبات غیر دارویی آشنا می شوند که علاوه بر فارغ التحصیلان رشته دکترای عمومی داروسازی، فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد رشته سم شناسی نیز می توانند در این رشته تحصیل کنند.
این رشته که به اثرات مصرف و عوارض دارو ها اشاره می کند یکی دیگر از گرایش های رشته داروسازی برای افراد مایل به ادامه تحصیل می باشد. از دیگر گرایش های رشته داروسازی می توان به موارد زیر اشاره کرد.
دانشجویان این رشته تخصصی در مورد گیاهان دارویی و کشت آن ها اطلاعات لازم را کسب می کنند.
رشته فناوری دارویی می باشد و متخصصان این رشته طراحی اشکال مختلف دارویی را انجام می دهند.
یکی از رشته های تخصصی محبوب داروسازی رشته بیوتکنولوژی دارویی می باشد که افراد متخصص مسئول کنترل داروهای بیولوژیک می باشند.
دانشجویان این رشته بایستی ساخت داروهای پرتوزا جهت تشخیص و درمان بیماری ها را بیاموزند.
فارغ التحصیلان این رشته می توانند در ادارات مختلف جهت تامین منابع و توزیع عادلانه دارو در کشور مشغول به کار شوند.
افراد متخصص این رشته بایستی به افزایش کیفیت محصولات دارویی و بهداشتی کمک کنند.
دانشجویان این رشته شناخت ساختار دارو ها و همچنین ساخت ابزار لازم جهت استفاده در حوزه های تحقیقاتی و درمانی را می آموزند.
در ادامه معرفی رشته دارو سازی می توان گفت دانشجویان این رشته پس از اتمام دوران تحصیل و در صورت داشتن علاقه می توانند چارت درسی رشته های ذکر شده را مشاهده کرده و پس از انتخاب رشته مورد نظر خود اقدامات لازم را جهت شرکت در آزمون دکتری تخصصی داروسازی انجام دهند. افراد می توانند این انتخاب را بر اساس بازار کار رشته مورد نظر انجام دهند.
دروس رشته داروسازی
افرادی که به تحصیل در رشته داروسازی علاقه دارند می بایست قبل از وارد کردن کد رشته و محل های این رشته در فرم انتخاب رشته کنکور سراسری اطلاعات لازم را در خصوص دروس رشته داروسازی در مقطع دکتری عمومی و تخصصی کسب نموده تا با اطلاعات کامل نسبت به انتخاب این رشته اقدام کنند. در ادامه در خصوص معرفی چارت درسی دکترای عمومی و تخصصی داروسازی مطلبی آمده است:
با توجه به اینکه تحصیل این رشته در مقاطع عمومی و تخصصی، دارای دروس متفاوتی می باشد، داوطلبان می بایست برای انتخاب این رشته در هر یک از مقاطع موجود، نسبت به کسب اطلاعات در خصوص دروس رشته داروسازی بپردازند. در این بخش از مقاله، چیدمان دروس ترم های رشته داروسازی در مقطع دکترای عمومی در یکی از دانشگاه های کشور ارائه شده است.
نویسنده: یک | |
حجم: 669 KB | |
منبع: یک |
دروس عمومی رشته دکترای عمومی داروسازی به طور دقیق مشخص نبوده و برای هر دانشگاه با دانشگاه های دیگر متفاوت می باشد. افردا برای اطلاع از لیست دروس معارف مانند دروس مبانی نظری اسلام می توانند چارت درسی دانشگاه علوم پزشکی مورد نظر خود را از طریق سایت دانشگاه دانلود کرده و اطلاعات لازم را در این خصوص کسب نمایند.
با توجه به اینکه چارت درسی رشته های تخصصی داروسازی با یکدیگر متفاوت می باشند و داوطلبانی که قد ادامه تحصیل در مقطع دکترای تخصصی داروسازی را دارند بایستی چارت درسی رشته مورد نظر خود را مشاهده کرده و سپس رشته تحصیلی را در فرم انتخاب رشته خود وارد کنند، الزام به تحقیق در خصوص عناوین دروس و علاقه مندی به آن ها بسیار زیاد می باشد. در این بخش از مقاله، لیست دروس دکترای حرفه ای داروسازی بالینی ارائه شده است.
نویسنده: دانشگاه علوم پزشکی تهران | |
حجم: 60/86 KB | |
منبع: دانشگاه علوم پزشکی تهران |
بر این اساس، افراد می بایست با توجه به اخرین چارت های منتشر شده در خصوص رشته های عمومی و تخصصی داروسازی، اطلاعات کسب نموده و انتخاب رشته خود را با دقت بیشتری انجام دهند. افراد می توانند انتخاب خود را بر اساس گرایش های این رشته اولویت بندی کنند. همچنین متقاضیان می توانند با بررسی بازار کار داروسازی، بهترین انتخاب رشته را برای تحصیل در مقطع دکتری داشته باشند.
رشته داروسازی برای خانم ها
در معرفی رشته داروسازی می توان گفت که گزینه یکی از رشته های محبوب میان داوطلبان ثبت نام کنکور سراسری می باشد و سالیانه افراد زیادی به دنبال قبولی این رشته در یکی از دانشگاه های ایران هستند. داوطلبانی که در آزمون سراسری مجاز به انتخاب رشته شده باشند، می توانند کد رشته و محل های رشته داروسازی را در فرم انتخاب رشته خود وارد کنند تا در صورت پذیرفته شدن در نتایج نهایی کنکور سراسری به عنوان دانشجوی این رشته شروع به تحصیل نمایند.
امکان قبولی در رشته داروسازی برای داوطلبان خانم نیز همچون آقایان وجود داشته و بانوان نیز در صورت کسب نمره قبولی و پذیرفته شدن در نتایج نهایی کنکور سراسری می توانند به عنوان دانشجوی رشته داروسازی در یکی از دانشگاه های ایران تحصیل کنند. همچنین این رشته دارای گرایش های مختلفی است و زمینه تحصیل برای بانوان در تمامی این گرایش ها وجود دارد.
رشته داروسازی برای خانم ها نیز دارای بازار کار مناسبی بوده و خانم ها نیز به مانند آقایان پس از اتمام دوران تحصیل می توانند در داروخانه ها، مراکز درمانی و شرکت های دارویی مشغول به کار شوند. فارغ التحصیلان خانم رشته داروسازی می توانند در آزمون استخدامی شرکت های دارویی مختلف شرکت کنند و پس از کسب نمره قبولی و تحویل مدارک در شرکت دارویی مورد نظر خود مشغول به کار شوند.
درآمد و بازار کار رشته داروسازی
رشته داروسازی به عنوان یکی از رشته های محبوب داوطلبان آزمون سراسری دارای باز کار متنوع و گسترده ای برای خانم ها و آقایان می باشد و فارغ التحصیلان با اطلاع از بازار کار رشته داروسازی می توانند در بخش های مختلفی به عنوان دکتر داروساز فعالیت کنند. هم اکنون بستر های متنوعی برای استخدام داروسازان وجود دارد. دکتر های داروساز می توانند در مشاغل دولتی ای مانند بیمارستان ها، شرکت های دارویی و بهداشتی، کارخانه های صنایع غذایی و یا مشاغل خصوصی مانند شرکت ها و بیمارستان های خصوصی مشغول به کار شوند.
بازار کار رشته داروسازی برای افراد مایل به ادامه تحصیل در یکی از گرایش های این رشته نیز مناسب می باشد. به طور مثال فارغ التحصیلان رشته های داروسازی بالینی و داروسازی هسته ای به ترتیب می توانند در بیمارستان ها و مراکز پزشکی هسته ای فعالیت کرده و درآمد قابل توجهی نیز کسب کنند. در صورتی که افراد در دوره تحصیل و آزمون جامع داروسازی نمرات عالی کسب نمایند نیز می توانند به عنوان استاد دانشگاه معرفی شوند.
رقم دقیقی برای حقوق مشاغل مختلف رشته داروسازی تاکنون اعلام نشده است زیرا بسته به شغل استخدامی، ساعات کاری و یا مدرک تحصیلی فارغ التحصیلان این رشته، حقوق پرداختی می تواند متفاوت باشد اما به طور کلی رشته داروسازی یکی از رشته های پردرآمد میان رشته های علوم پزشکی می باشد و فارغ التحصیلان این رشته پس از دوران تحصیل می توانند بسته به میزان کار خود، درآمد قابل قبولی کسب کنند.
نحوه قبولی در رشته داروسازی
دانش آموزانی که قصد قبولی در رشته داروسازی و گرایش های آن را دارند بایستی برای حضور هرچه بهتر در کنکور سراسری و کسب رتبه لازم، برنامه ریزی دقیقی داشته و دروس را به طور کامل مطالعه و سپس تست زنی کنند. داوطلبان پس از شرکت در کنکور سراسری و کسب رتبه قبولی می توانند برای وارد کردن کد رشته و محل های رشته داروسازی اقدام کنند. برای قبولی در رشته داروسازی داوطلبان بایستی تمامی دروس را به دقت مطالعه کنند.
از آنجا که دروس زیست و شیمی از ضریب بیشتری برای محاسبه نمره کل داوطلبان قبولی در رشته داروسازی برخوردار می باشد، داوطلبان بایستی برای این دو درس زمان بیشتری را صرف مطالعه و تست زنی نسبت به سایر دروس نمایند. در حال حاضر کنکور سراسری در دو نوبت و فقط با دروس تخصصی برگزار می شود. داوطلبان برای قبولی در رشته داروسازی و ورود به بازار کار آن، بایستی دروس تخصصی رشته تجربی یعنی شیمی، زیست، ریاضی و فیزیک را به دقت مطالعه کرده تا در کنکور سراسری رتبه قبولی در رشته داروسازی را کسب کنند.
در ادامه معرفی این رشته باید گفت عدد ثابتی برای تعیین رتبه قبولی در رشته داروسازی وجود نداشته، اما به طور کلی داوطلبانی که قصد تحصیل در رشته داروسازی دانشگاه های دولتی را دارند بایستی رتبه زیر 3000 را در منطقه خود کسب کرده تا شانس قبولی در رشته داروسازی را به صورت دولتی و یا شهریه پرداز داشته باشند. داوطلبان در صورت کسب رتبه مورد نیاز، می توانند در فرم انتخاب رشته خود کد رشته و محل ها رشته داروسازی را وارد کنند و پس از اعلام نتایج نهایی و قبولی در یکی از دانشگاه های ایران، می توانند به عنوان دانشجوی رشته داروسازی مشغول به تحصیل شوند.
همچنین تحصیل در رشته داروسازی در دانشگاه های سراسری، شهریه پرداز و آزاد وجود دارد و داوطلبان برای قبولی در هر یک از دانشگاه های ارائه کننده رشته داروسازی بایستی در کنکور سراسری شرکت کرده و رتبه مورد نیاز قبولی را کسب نمایند. به طور کلی ظرفیت پذیرش در این دانشگاه ها محدود بوده و داوطلبان می بایست با مطالعه فراوان، برای شرکت در کنکور و کسب رتبه مناسب، برای انتخاب رشته داروسازی بپردازند.
مزایا و معایب رشته داروسازی
تمامی رشته های تحصیلی در کنار تمام مزایایی که دارند از معایبی نیز برخوردار بوده و داوطلبان با در نظر گرفتن تمامی مزایا و معایب تحصیل در یک رشته بایستی اقدام به انتخاب رشته مورد نظر پس از قبولی در آزمون سراسری نمایند. رشته داروسازی از مزایای متعددی نیز برخوردار می باشد که از جمله برخی مزایای رشته داروسازی می توان به موارد زیر اشاره کرد.
امکان مستقل شدن: داروسازان پس از چند سال کار در داروخانه های مختلف و کسب تجارب لازم می توانند داروخانه خود را احداث کرده و از این رو مستقل شوند.
گزینه های شغلی گوناگون: تنوع گرایش ها و مشاغل خواستار داروسازی بسیار بالا می باشد و داروسازان می توانند در شرکت های دارویی، آرایشی بهداشتی، داروخانه ها و مراکز درمانی با وظایف متفاوتی مشغول به کار شوند.
درآمد بالا و بازار کار مناسب: رشته داروسازی یکی از رشته های پر درآمد علوم پزشکی می باشد و فارغ التحصیلان این رشته می توانند با کار و فعالیت در مشاغل مرتبط با رشته تحصیلی خود درآمد قابل قبولی کسب کنند.
امکان مهاجرت: بسیاری از کشور های مختلف افراد فارغ التحصیل رشته داروسازی را استخدام می نمایند و از این رو شرایط مهاجرت برای فارغ التحصیلان رشته داروسازی نیز وجود دارد.
خستگی جسمی: تعداد ساعات کاری یک داروساز بالا می باشد و ممکن است فرد داروساز در طول ساعات کاری خود به طور کامل ایستاده باشد و دچار خستگی درد عضلانی شود.
رقابت بالا: در سطح بسیاری از شهرها، تعداد داروخانه ها بالا می باشد و از این رو کار داروسازان برای کسب درآمد بالا سخت می شود.
فشار کاری بالا: داروسازان در ارائه مشورت های دارویی به بیماران بایستی به طور کامل دقت کنند و در صورتی که دچار اشتباه شوند ممکن است برای بیمار عوارض جبران ناپذیری ایجاد شود.
با توجه به موارد ذکر شده در این بخش از مقاله و معرفی رشته دارو سازی، داوطلبان با در نظر گرفتن تمامی مزایا و معایب رشته داروسازی، آشنایی با گرایش ها، بازار کار و درآمد، دروس و غیره می توانند اقدام به وارد کردن کد رشته و محل های رشته داروسازی در فرم انتخاب رشته خود نمایند.
کارشناسان سامانه مشاوره دانیار آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص معرفی رشته داروسازی، گرایش ها و بازار کار آن را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی دانیار راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی دانیار می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.