برای مشاوره صفر تا صد انتخاب رشته
برای مشاوره صفر تا صد انتخاب رشته


تمامی داوطلبان کنکور سراسری پس از شرکت در آزمون و اعلام نتایج اولیه با این سوال که چگونه انتخاب رشته کنیم؟ مواجه خواهند شد. اهمیت انتخاب رشته صحیح و اصولی به اندازه اهمیت کنکور بوده، زیرا در صورت درج کد گرایش های غیر منطقی در فرم، احتمال عدم قبولی شخص وجود داشته و در واقع داوطلب یک سال عقب خواهد افتاد. در خصوص آموزش انتخاب رشته می توان اشاره داشت که بررسی نکات مربوط به تعیین گرایش و نحوه چینش کدها اهمیت زیادی داشته و بررسی سقف در نظر گرفته شده برای انتخاب، مفید است.
پیش از فرا رسیدن زمان انتخاب رشته 1404 کنکور سراسری می بایست به بررسی شرایط دانشگاه ها پرداخته و همچنین گرایش های مورد علاقه خود را شناخته و یک لیست از آن ها تهیه کرد، در ادامه پس از اعلام نتایج اولیه باید از یک مشاور راهنمایی گرفت. در این مقاله به شرح صفر تا صد انتخاب رشته ۱۴۰۴ پرداخته شده و نحوه چینش کدها بررسی شده است. افراد می توانند نکات مربوط به سقف تعداد انتخاب ها و فاکتورهای موثر در گزینش را در مقاله مطالعه کرده و اطلاعاتی در خصوص این که پس از گزینش گرایش ها چه می شود؟ و یا چطور انتخاب رشته کنیم؟ به دست آورند.
نکات مهم پیش از انتخاب رشته ۱۴۰۴
در پاسخ به این پرسش که چجوری انتخاب رشته کنم؟ بایستی گفت که از جمله نکات مهم پیش از انتخاب رشته 1404 که باید به آن توجه داشت این است که انتخاب رشته کنکور سراسری دانشگاه آزاد به صورت مجزا از مراکز آموزشی دیگر انجام شده و مراحل متفاوت دارد. بنابراین داوطلبان کنکور سراسری باید یک بار فرم گزینش رشته را در سایت سازمان سنجش sanjesh.org و یک بار در سایت دانشگاه آزاد azmoon.org تکمیل نمایند. مدتی پس از اعلام نتایج اولیه کنکور سراسری، زمان انتخاب رشته فرا رسیده و افراد مهلت محدودی برای گزینش گرایش ها در اختیار دارند.
به همین دلیل می بایست پیش از فرا رسیدن زمان گزینش گرایش ها و اعلام نتایج اولیه، لیست دانشگاه های محبوب و رشته های مورد علاقه را تهیه کرد. در کارنامه کنکور اطلاعات زیادی در خصوص رتبه و ... وجود دارد که داوطلبان بایستی حتما از آنها اطلاع داشته باشند، در همین راستا ممکن است افراد با این پرسش رو به رو شوند که چگونه کارنامه کنکور سراسری ۱۴۰۴ را بررسی کنیم؟ که باید گفت داوطلبان ابتدا می بایست کارنامه ملاک عمل انتخاب رشته را دریافت کرده و سپس بررسی های لازم را انجام دهند.
در صفر تا صد انتخاب رشته ۱۴۰۴ باید اشاره کرد که تعداد گرایش های قابل انتخاب محدود است و افراد نمی توانند کد کلیه رشته محل های مورد نظر را در فرم وارد وارد کنند. به همین دلیل اغلب اشخاص پس از دریافت کارنامه با یک یا چند مشاور انتخاب رشته با تجربه مشورت می نمایند تا پاسخ لازم در خصوص این پرسش که انتخاب رشته چگونه است؟ را کسب کنند. پیش از پاسخگویی به این سوال که چطوری انتخاب رشته کنیم، باید اظهار داشت که توجه به برخی از نکات گزینش گرایش ها را ساده تر و اصولی تر می کند. لیست نکات مهم پیش از انتخاب رشته ۱۴۰۴ در بخش زیر آورده شده و برای داوطلبان قابل بررسی است:
اشخاص باید یک لیست کلی از رشته ها و گرایش های مورد علاقه تهیه نمایند.
مطالعه دفترچه انتخاب رشته سال های گذشته برای کسب یک آشنایی اولیه مفید است، زیرا پس از انتشار دفترچه جدید فرصت مطالعه محدود می باشد.
اشخاص می بایست کارنامه خود را به خوبی بررسی و تحلیل کنند.
آشنایی با کلیه رشته های قابل انتخاب توسط داوطلبان گروه آزمایشی و مطالعه دقیق دفترچه گزینش گرایش حائز اهمیت است.
افراد باید به میزان تاثیر سهمیه های کنکور سراسری توجه داشته باشند.
دریافت مشاوره یا تحقیق و بررسی پیش از انتخاب رشته ضروری است.
منظور از تحلیل کارنامه کنکور سراسری این بوده که شخص ابتدا می بایست از صحت اطلاعات هویتی مندرج در کارنامه و گروه آزمایشی اطمینان حاصل کرده و سپس تراز، نمره کل، نمره خام و نمرات آزمون اختصاصی را همراه با رتبه در منطقه یا سهمیه مورد بررسی قرار دهد. در گذشته هر رشته متوسطه دوم دارای چند زیر گروه خاص بوده و رتبه داوطلب در هر زیر گروه متفاوت به حساب می آمد، اما در حال حاضر زیر گروه ها حذف شده است. بررسی این که آیا شخص مجاز به انتخاب رشته روزانه، غیر روزانه یا آزاد می باشد یا خیر، مفید بوده و اگر شخص اجازه گزینش گرایش های مرکز آموزشی آزاد را پیدا کند، یک کد انتخاب رشته در کارنامه او درج می شود.
در ادامه بایستی به این نکته نیز توجه داشت که ممکن است در میان برخی از داوطلبان افرادی باشند، که مجاز به انتخاب رشته نشده باشند، لذا ممکن است افراد با این پرسش که فاقد انتخاب رشته یعنی چه؟ و یا اینکه در صورت مجاز نبودن بایستی چه کرد؟ مواجه شوند. در همین راستا بایستی گفت همانطور که پیش تر اشاره شد فاقد انتخاب رشته بودن به معنای آن است، که داوطلب مجاز به انتخاب رشته نشده است که در این صورت شخص یا باید به سراغ رشته های بدون آزمون رود و یا اینکه جهت شرکت مجدد در دوره بعد کنکور صبر نماید.
راهنمای چینش کدهای انتخاب رشته 1404
در صفر تا صد انتخاب رشته ۱۴۰۴ باید اشاره کرد که برخی از سایت های معتبر مانند سایت سازمان سنجش امکان انتخاب رشته آزمایشی را برای داوطلبان فراهم کرده تا افراد پیش از تکمیل فرم نهایی، یک بار فرم آزمایشی یا مجازی را تکمیل نمایند. دانستن اصول انتخاب رشته در نحوه چینش کدهای انتخاب رشته 1404 تاثیر زیادی بر روی قبولی اشخاص در دانشگاه های مختلف ایران داشته و به همین دلیل باید نکات مربوط به شیوه چینش را مطالعه کرد. در ادامه لیستی از نکات مهم آورده شده و افراد می توانند پیش از اقدام برای گزینش گرایش ها و بررسی این که چگونه انتخاب رشته کنیم برای دانشگاه، نکات انتخاب رشته را مورد مطالعه قرار دهند:
20 الی 30 درصد رشته های انتخابی می تواند حالت خوشبینانه داشته باشد. منظور از حالت خوشبینانه این است که رتبه شخص برای قبولی در رشته مناسب نبوده، اما احتمال کمی برای اخذ پذیرش وجود دارد.
50 تا 60 درصد انتخاب ها می بایست منطقی و اصولی باشند. برای این کار فرد باید بررسی کند که در سال گذشته کسانی که رتبه مشابه او را داشته اند، در کدام دانشگاه ها و در چه رشته هایی قبول شده اند.
20 الی 30 درصد رشته های انتخابی می بایست قبولی شخص را حتمی سازند. برای این کار متقاضی باید کد رشته محل هایی را انتخاب کرده که افراد در سال گذشته، با نمره های کمتر از او در آن رشته ها پذیرش دریافت کردند.
برای مثال اگر یک دانشجو رتبه 2 هزار در منطقه 1 تهران را کسب نماید، انتخاب رشته های دانشگاه علوم پزشکی تهران برای او حالت خوشبینانه داشته و احتمال اخذ قبولی در آن ها پایین است. گزینش رشته هایی که در سال گذشته اشخاص با رتبه 1800 الی 2500 در آن ها قبول شده اند، منطقی بوده و انتخاب مواردی که برای قبولی در آن ها نیاز به رتبه 3 هزار تا 4 هزار است، اخذ پذیرش را حتمی خواهد کرد. اشخاص باید توجه داشته باشند که اولویت درج کد رشته محل ها در فرم حائز اهمیت است.
سیستم اولین کد رشته محلی که داوطلب شرایط قبولی در آن را کسب کرده، مورد انتخاب قرار داده و به باقی اولویت های فرد توجهی ندارد. بنابراین اگر شخص یکی از گرایش های دانشگاه پیام نور را اولویت اول دانسته و کد رشته یک دانشگاه دولتی را به عنوان اولویت دوم وارد کند، در صورت داشتن امکان قبولی در هر دو مورد سیستم اولی را انتخاب خواهد نمود. همچنین امکان استفاده از برخی نرم افزارهای شبیه سازی شده برای گزینش گرایش های آزمایشی و بررسی نتیجه وجود دارد. در واقع استفاده از این امکانات به افراد کمک کرده تا در این خصوص که با رتبه خود در چه رشته هایی قبول می شوند؟ اطلاعات کسب کنند.
در کنکور چند رشته میتوان انتخاب کرد؟
یکی از مهم ترین سوالاتی که هر داوطلب کنکور با آن مواجه می شود، این است که در کنکور چند رشته می توان انتخاب کرد؟ به طور کلی باید توضیح داد که اشخاص دو مرتبه انتخاب رشته نموده و یک بار در سایت سازمان سنجش فرم پر کرده و 1 بار در سایت دانشگاه آزاد گرایش ها را انتخاب می نمایند که سقف هر ثبت نام متفاوت است. اشخاص باید توجه داشته باشند که انتخاب رشته های دانشگاه آزاد اجباری نبوده و بسیاری از داوطلبان، کد رشته محل های آزاد را انتخاب نمی کنند. مطالعه جدول زیر مفید واقع خواهد شد.
سقف انتخاب رشته | |
سقف انتخاب رشته دانشگاه آزاد | 100 رشته |
سقف انتخاب رشته در سایت سازمان سنجش | 150 رشته |
قوانین گزینش گرایش ۱۴۰۴ برای دانشگاه های روزانه، دولتی، پردیس خودگردان، پیام نور و دانشگاه آزاد مشابه بوده و تنها تفاوت این است که سقف انتخاب رشته در سایت سازمان سنجش 150 و در سایت دانشگاه آزاد 100 مورد می باشد. باید اشاره کرد که انتخاب رشته تنها مخصوص داوطلبان کنکور کاردانی و کارشناسی نبوده و متقاضیان ارشد و دکتری نیز پس از شرکت در آزمون ورودی گرایش ها را گزینش و اولویت بندی می کنند. در خصوص صفر تا صد انتخاب رشته 1404 و در جواب این پرسش که چگونه انتخاب رشته کنیم باید توضیح داد مراحل گزینش گرایش برای داوطلبان کلیه مقاطع یکسان بوده، اما سقف گرایش های قابل انتخاب تغییر می نماید. هر داوطلب کارشناسی ارشد اجازه انتخاب 100 مورد را داشته و هر داوطلب دکتری حداکثر امکان گزینش 50 گرایش را دارد.
فاکتورهای موثر در انتخاب رشته ۱۴۰۴
پیش از پاسخگویی به پرسش چگونه انتخاب رشته کنیم، باید اظهار داشت که در نظر گرفتن برخی از فاکتورها هنگام انتخاب رشته اهمیت زیادی دارد. برای مثال برخی از دانشگاه ها شهریه پرداز بوده و برخی دیگر فاقد خوابگاه می باشند که عدم توجه به این مسائل منجر به بروز مشکل خواهد شد. برخی از اشخاص سوالاتی در خصوص نحوه تاثیرگذاری سهمیه ها بر روی انتخاب رشته دارند. در صفر تا صد انتخاب رشته 1404 باید شرح داد که کسب رتبه دو هزار در منطقه 3 با کسب رتبه دو هزار در منطقه 1 تفاوت زیادی دارند.
دلیل این مسئله این است که رتبه دریافتی در منطقه سه به علت عدم دسترسی شخص به امکانات آموزشی ویژه، بهبود یافته و امتیاز او تا حدودی افزایش می یابد. همچنین باید اشاره کرد که اگر یک دانشگاه اولویت پذیرش را به داوطلبان بومی اختصاص دهد، شانس قبولی یک داوطلب بومی با رتبه سه هزار از شانس قبولی داوطلب غیر بومی با رتبه دو هزار بیشتر خواهد شد. در ادامه لیست کلیه فاکتورها همراه با توضیحات در ادامه آمده است:
یکی از مهم ترین فاکتورهای موثر در انتخاب رشته ۱۴۰۴ انواع سهمیه های منطقه ای، ایثارگری، بهیاری و مناطق درگیر بلایای طبیعی بوده که رتبه داوطلب در سهمیه، همواره مناسب تر از رتبه او بدون در نظر گرفتن سهمیه است. اشخاص دو سهمیه ای باید توجه داشته باشند که امکان اعمال دو امتیاز به شکل همزمان فراهم نشده و رتبه داوطلب بر اساس رشته انتخابی در سهمیه موثر تر و با شانس قبولی بیشتر مورد بررسی قرار می گیرد. برای مثال اگر فرد هم امتیاز منطقه 1 و هم امتیاز ایثارگری داشته باشد، معمولا نوع ایثارگری برای او لحاظ خواهد شد.
برخی از دانشگاه ها سهمیه بومی برای داوطلبان ساکن استان، شهر، ناحیه یا قطبی خاص در نظر می گیرند. برای مثال ممکن است یک دانشگاه به علت عدم برخورداری از خوابگاه کافی داوطلبان بومی را در اولویت پذیرش قرار داده و تنها اشخاص ساکن همان شهر یا منطقه را قبول نماید. دانشگاه فرهنگیان تاکید زیادی بر روی بومی گزینی دارد که باید اشاره کرد این نوع از سهمیه می تواند انواع استانی، شهری، ناحیه ای، قطبی و حتی کشوری داشته باشد.
بسیاری از افراد تمایل به تحصیل رایگان در مراکز آموزشی داشته و رتبه آنان نیز برای دریافت پذیرش از دانشگاه ها جهت تحصیل روزانه مناسب است. امکان دارد این افراد به اشتباه کد رشته محل های شبانه را انتخاب کرده و در ادامه دچار پشیمانی شوند. تحقیق و بررسی در این زمینه و مطالعه دقیق دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری اهمیت زیادی دارد.
برخی از داوطلبان کنکور سراسری به علت دغدغه ها و فرصت کوتاه انتخاب رشته، توجه چندانی به امکانات دانشگاه ندارند. این اشخاص در نهایت پس از کسب قبولی و ورود به مرکز آموزشی با مشکل مواجه شده و در برخی از مواقع مجبور به دریافت انتقالی خواهند شد. بررسی این که آیا دانشگاه خوابگاه دارد و خوابگاه به چه دانشجویانی تعلق می گیرد؟ حائز اهمیت است. زیرا معمولا دانشجویان روزانه برای رزرو خوابگاه در اولویت بوده و در صورت وجود ظرفیت خالی، به دانشجوی شبانه نیز خدمات ارائه می شود.
هر چقدر ظرفیت پذیرش دانشگاه بیشتر باشد، طبیعتا احتمال کسب قبولی افزایش می یابد. دانشجویانی که نمره کمتری در آزمون کسب کرده و تمایل به اخذ قبولی در رشته های برتر دارند، باید رشته ها و دانشگاه هایی با ظرفیت بالاتر را مورد انتخاب قرار دهند.
تنها شرط تحصیل در هر دانشگاهی کسب قبولی در کنکور سراسری نبوده و برخی از مراکز آموزشی مانند شاهد، از دانشجو درخواست شرکت در مصاحبه حضوری دارند. برای اخذ قبولی در بعضی از رشته ها شرط جنسیت اعمال شده و برخی از دانشگاه ها برای اعطای پذیرش شرط سنی اعمال کرده اند. باید توجه داشت که جهت انتخاب کد رشته محل های بورسیه دار نیاز به کسب رتبه های دو یا سه رقمی می باشد، همچنین اشخاص با رتبه های زیر دو هزار نیز موفق به دریافت بورسیه می شوند.
مسافت منزل تا دانشگاه، کیفیت و سطح مرکز آموزشی، علایق، توانایی ها و استعدادها جزو سایر فاکتور های موثر در انتخاب رشته ۱۴۰۴ به حساب می آیند. به طور کلی باید توضیح داد که عدم علاقه به یک حوزه خاص، کم کم باعث ایجاد خستگی و دلسردی در دانشجو شده و مانع رسیدن به هدف خواهد شد. به همین دلیل داوطلبان بهتر است تنها با هدف کسب قبولی انتخاب رشته نکرده و علایق خود را نیز در نظر بگیرند.
در گذشته زیر گروه های کنکور جزو فاکتور های موثر در انتخاب رشته به حساب آمده، زیرا برای مثال ممکن بود فردی در زیرگروه 1 رتبه هزار و در زیرگروه 2 رتبه دو هزار کسب نماید. محاسبه رتبه بر اساس نمره های دریافتی در دروس مرتبط به رشته های تحصیلی هر زیر گروه برآورد شده که در حال حاضر دیگر چنین بخشی در کارنامه کنکور وجود ندارد. برای مثال اگر فرد نمره خوبی در دروس معارف کسب کرده بود، برای اخذ قبولی در رشته های معارف شانس بیشتری داشته، اما دیگر چنین قانونی اعمال نمی شود.
چگونه انتخاب رشته کنیم
پس از بررسی فاکتورهای موثر و نکات مربوط به انتخاب رشته 1404 می بایست به سوال چگونه انتخاب رشته کنیم، پاسخ داد. افراد به طور کلی می توانند از طریق مراجعه به سایت سازمان سنجش برای انتخاب کد رشته محل های روزانه، شبانه، پیام نور، دانشگاه پردیس خودگردان و سایر دانشگاه ها اقدام کرده و همچنین از طریق ورود به سامانه دانشگاه آزاد، کد گرایش های محبوب را گزینش نمایند. در ادامه راهنمای تصویری تکمیل فرم در هر دو سایت آورده شده است.
متقاضیان تحصیل در دانشگاه های دولتی، غیر انتفاعی پیام نور و سایر مراکزی که از طریق کنکور دانشجو می پذیرند به غیر از دانشگاه آزاد، پس از فرا رسیدن زمان انتخاب رشته باید نشانی sanjesh.org را در مرورگر جستجو کرده و سپس روی گزینه سراسری مانند تصویر زیر کلیک نمایند. در مرحله بعدی اشخاص وارد صفحه مربوط به کنکور سراسری می شوند.
در ادامه نیاز به انتخاب گزینه انتخاب رشته بوده که این نشانی پس از فرا رسیدن زمان گزینش، فعال می شود.
حالا باید فرم ورود به حساب کاربری را تکمیل کرد.
متقاضیان باید روی گزینه انتخاب رشته کلیک کنند.
در این مرحله افراد می توانند معدل دیپلم و جزئیات مدارک تحصیلی دبیرستان را ویرایش نموده تا به مراحل بعدی راه یابند. ممکن است برخی از اشخاص هنگام ثبت نام کنکور ۱۴۰۴ هزینه نام نویسی مربوط به پیام نور را پرداخت نکرده، اما رتبه لازم را برای اخذ پذیرش به دست آورده باشند. این افراد امکان خرید سریال کارت اعتباری در حین انتخاب رشته را داشته و مانعی از این لحاظ وجود ندارد.
باید اشاره کرد که پس از اعمال تغییرات جدید، داوطلبان تجربی متقاضی رشته های پزشکی، داروسازی، دامپزشکی و دندانپزشکی برای انتخاب کد رشته محل های دانشگاه آزاد باید از طریق سایت سازمان سنجش اقدام کنند. جهت گزینش سایر گرایش های دانشگاه آزاد نیاز به مراجعه به سایت مرکز آموزشی می باشد.
انتخاب رشته های دانشگاه آزاد به صورت اینترنتی و از طریق مراجعه به سایت azmoon.org صورت می گیرد. اشخاص برای کسب اطلاعات در خصوص زمان گزینش گرایش ها باید به سامانه مذکور مراجعه کرده و اطلاعیه ها را بررسی نمایند. اگر نشانی انتخاب رشته در سامانه فعال شده باشد، می بایست روی آن کلیک نمود.
در مرحله بعدی افراد باید کد ملی و کد دسترسی به انتخاب رشته آزاد را که در کارنامه کنکور سراسری درج شده، در فرم تایپ نمایند.
انتخاب رشته در سایت سازمان سنجش رایگان بوده، اما برای اخذ خدمات از سایت دانشگاه آزاد نیاز به پرداخت هزینه است. در نهایت پس از واریز مبالغ لازم امکان انتخاب رشته فراهم خواهد شد.
در صفر تا صد انتخاب رشته ۱۴۰۴ باید توضیح داد که اعلام قبولی داوطلب به صورت سیستمی انجام شده و ربات به طور خودکار اولین رشته انتخاب شده که داوطلب امکان قبولی در آن را داشته باشد، مورد گزینش قرار می دهد. بنابراین بروز هر گونه خطا و اشتباه در حین تکمیل فرم، چالش هایی را در آینده ایجاد کرده و سیستم توانایی تشخیص اشتباهات و تغییر انتخاب های داوطلب یا نمایش هشدار را نخواهد داشت. تنها در صورتی که کد درج شده در فرم به طور کامل غلط بوده و به هیچ رشته ای اختصاص نداشته باشد، احتمال مشاهده ارور وجود دارد.
بعد از انتخاب رشته چه می شود؟
دغدغه برخی از داوطلبان کنکور سراسری این است که پس از گزینش گرایش ها چه اتفاقی افتاده و بعد از انتخاب رشته چه می شود؟ به طور معمول پس از تکمیل فرم های ثبت نام، درخواست ها توسط سیستم بررسی شده و هر فرد بر اساس رتبه و اولویت بندی خود از یک دانشگاه پذیرش کسب می کند. سهمیه و بومی گزینی نیز در قبولی داوطلب تاثیرگذار بوده و همچنین میزان ظرفیت دانشگاه و تعداد متقاضیان یک رشته که رتبه بهتری نسبت به داوطلب دارند، از اهمیت زیادی برخوردار است.
در صفر تا صد انتخاب رشته ۱۴۰۴ باید شرح داد که مدتی پس از انتخاب رشته، نتایج نهایی کنکور سراسری اعلام شده و اشخاص می توانند اطلاعات لازم را در خصوص قبولی به دست آورند. در ادامه باید به سایت دانشگاه مربوطه مراجعه کرده و نحوه نام نویسی در مرکز آموزشی را جویا شد. دانشگاه ها معمولا از اشخاص خواسته تا مراحل اولیه نام نویسی را به صورت آنلاین و از راه دور طی نمایند. در ادامه باید در مرکز آموزشی حضور یافته و اصل مدارک را ارائه داد.
امکان اعتراض به نتایج نهایی یا نتیجه انتخاب رشته 1404 وجود داشته و از طریق مراجعه به سیستم پاسخگویی سازمان سنجش، می توان اعتراض معقولانه را ثبت کرد. در سال های گذشته مدتی پس از اعلام نتایج نهایی، کارنامه سبز کنکور سراسری نیز منتشر شده، اما دو سال است که این کارنامه منتشر نمی شود. در کارنامه سبز اطلاعاتی در خصوص آخرین رتبه پذیرفته شده در رشته های منتخب درج شده و گزارش های دقیق قابل مشاهده می گشت.
پس از پاسخگویی به این سوال که چگونه انتخاب رشته کنیم، باید اظهار داشت که نتایج انتخاب رشته انجام شده در سایت سازمان سنجش، در نشانی sanjesh.org منتشر شده، اما نتایج انتخاب رشته دانشگاه آزاد از طریق مراجعه به سایت azmoon.org قابل دریافت است. اشخاص می بایست بلافاصله پس از مشاهده نتیجه در دانشگاه ثبت نام کرده، زیرا مهلت محدود بوده و امکان دارد دانشجو از کلاس های خود عقب بماند.
تاثیر سهمیه ها در انتخاب رشته کنکور سراسری 1404
از دیگر شرایطی که داوطلبان واجد شرایط می توانند از آن جهت بالا بردن شانس خود برای قبولی در رشته های مورد نظرشان استفاده نمایند، می توان به سهمیه های کنکور سراسری اشاره داشت. در همین راستا بایستی گفت که سهمیه های کنکور سراسری شامل سهمیه 5 و 25 درصدی ایثارگران، سهمیه ی خانواده ی شهدا و سهمیه ی رزمندگان و... می باشد. لذا متقاضیانی که دارای هر یک از این سهمیه ها می باشند، می توانند در بخش مربوطه موجود در فرم انتخاب رشته، سهمیه خود را وارد نمایند.
همچنین شایان ذکر است که از دیگر سهمیه های مهم کنکور سراسری که می توان گفت جزو اصلی ترین سهمیه ها بوده و درصد زیادی از داوطللبان را در برمیگیرد، سهمیه مناطق کنکور می باشد. در این راستا بایستی گفت که کلیه مناطق کشور با توجه به امکانات آموزشی و سایر موارد به سه دسته منطقه ۱، ۲، ۳ تبدیل می شود. لذا قابل توجه است که کلیه متقاضیانی که فاقد هرگونه سهمیه ایثارگری و... می باشند، میتوانند از سهمیه مناطق بهره مند شوند. همچنین بایستی گفت که سازمان سنجش اطلاعات لازم در خصوص هر یک از سهمیه های کنکور را با انتشار دفترچه انتخاب رشته کنکور در اختیار متقاضیان قرار می دهد.
لازم به ذکر است که داوطلبان بایستی به این موضوع توجه داشته باشند که تنها سهمیه ای شامل حالشان خواهد بود، که در فرم انتخاب رشته خود آن را وارد کرده باشند، بدین منظور که اگر داوطلبی دارای سهمیه ایثارگری بوده اما بنا به هر دلیلی در فرم انتخاب رشته خود آن را وارد نکرده باشد، امتیاز این سهمیه را از دست داده و تنها سهمیه مناطق برای او در نظر گرفته می شود. لذا متقاضیان بایستی در نظر داشته باشند که در روز انتخاب رشته سهمیه موردنظر خود را به درستی در بخش مربوطه وارد نمایند.
تاثیر بومی گزینی در انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۴
از جمله موضاعاتی که داوطلبان مجاز به انتخاب رشته کنکور سراسری، بایستی حتما به آن توجه ویژه داشته باشند، می توان به بومی گزینی کنکور سراسری اشاره داشت. در این راستا بایستی گفت که در بین کد رشته های موجود در دفترچه انتخاب رشته کنکور، رشته هایی هستند که پذیرش در هریک از آنها تنها بر اساس بومی گزینی استانی، ناحیهای، قطبی و یا کشوری می باشد. با توجه به این موضوع می توان گفت داوطلبان جهت قبولی در این رشته ها نیاز به تلاش بیشتری دارند.
به بیان دیگر بایستی گفت که اگر داوطلبی قصد انتخاب، رشته ای را دارد که نوع بومی گزینی آن به صورت استانی می باشد، برای بالا بردن شانس قبولی خود می بایست به جای انتخاب سایر استان ها، استان محل سکونت خود را در فرم انتخاب رشته کنکور، انتخاب نماید، چرا که متقاضیان بایستی توجه داشته باشند که اولویت پذیرش هر استان، با داوطلب استان خود است. داوطلبان در صورت انتخاب سایر استان ها شانس قبولی خود در رشته موردنظرشان را کم تر می کنند. لذا توجه به این موضوع برای داوطلبان از اهمیت بالایی برخوردار خواهد بود.
با توجه به توضیحات گفته شده، مشخص می شود که تاثیر بومی گزینی در انتخاب رشته کنکور سراسری داوطلبان بسیار پر اهمیت می باشد. از مزیت های این عامل می توان به کم تر شدن مشکلات اقتصادی دانشجویان برای زندگی در دیگر شهرها و همچنین کاهش مهاجرت های شهری اشاره کرد. شایان ذکر است که متقاضیان بایستی با کسب اطلاعات کامل در خصوص میزان و نحوه تاثیر هر یک از سهمیه ها و همچنین بومی گزینی در انتخاب رشته، نسب به تکمیل فرم انتخاب رشته کنکور خود اقدام نمایند.
اهمیت شهریه در انتخاب رشته کنکور 1404
یکی از مهم ترین بخش های کنکور که متقاضیان با آن رو به رو خواهند بود، انتخاب رشته است. در این مرحله متقاضیان بر اساس معیار های گوناگونی همچون علاقه، بازار کار، مسافت و ... به اولویت بندی رشته های موردنظرشان می پردازند. از دیگر عواملی که کلیه داوطلبان مجاز به انتخاب رشته بایستی حتما به آن توجه داشته باشند، بحث شهریه دانشگاه ها می باشد. توجه به این موضوع برای آن دسته از متقاضیانی که قصد انتخاب هر یک از دانشگاه های شهریه پرداز را دارند از اهمیت بالایی برخوردار است.
در همین راستا بایستی گفت که داوطلبان در صورت انتخاب هر یک از دانشگاه های پردیس خودگردان، دورههای شبانه، دانشگاههای غیرانتفاعی، دانشگاه های پیام نور و آزاد، ملزم به پرداخت شهریه ( ثابت و متغیر) می باشد. همچنین قابل توجه است که میزان این شهریه در هر یک از دانشگاه های مذکور بایک دیگر تفاوت دارد، به گونه ای که شهریه برخی از آنها بالاتر از دیگری می باشد.
با توجه به مطالب فوق و همچنین اهمیت بالای این موضوع بایستی گفت که کلیه متقاضیان باید توجه داشته باشند که در صورت عدم پرداخت شهریه دانشگاه انتخابی دچار مشکل خواهند شد. از این رو به کلیه متقاضیان انتخاب رشته کنکور سراسری پیشنهاد می شود که حتما قبل از هرگونه اقدام نسبت به تکمیل فرم انتخاب رشته خود، در خصوص شهریه دانشگاه های مدنظرشان به طور کامل تحقیق کرده و با آگاهی کامل در این موضوع نسبت به انتخاب دانشگاه اقدام نمایند.
کارشناسان سامانه مشاوره دانیار آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص صفر تا صد انتخاب رشته ۱۴۰۴ و چگونه انتخاب رشته کنیم را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی دانیار راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی دانیار می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
پاسخ مشاور: سلام، در متن مقاله توضیحاتی در خصوص نحوه انتخاب رشته کنکور آمده است. همچنین جزئیات بیشتر در دفترچه منتشر شده از سوی سازمان سنجش خواهد امد.