برای مشاوره ثبت نام کتابخانه ملی
برای مشاوره ثبت نام کتابخانه ملی
در هر جامعه ای، یک گنجینه عظیم از دانش، فرهنگ و تمدن وجود دارد که ماندگاری و رشد آن جزئی اساسی از تاریخ آن جامعه محسوب می شود. کتابخانه ملی ایران نیز یکی از گنجینه های فرهنگ کشور است که به عنوان جواهری ارزشمند در فرهنگ و آموزش کشور، می درخشد. اما کتابخانه ملی بیش از یک کتابخانه ساده برای نگهداری کتاب و اسناد است. آنچه این مکان را به یک جایگاه خاص و بی بدیل تبدیل کرده است، توانایی آن در استقبال از همه اقشار جامعه است.
از کودکان خردسال تا پژوهشگران و دانشمندانی که در جستجوی پاسخ ها و روشنایی های جدید به پرسش های بینشی خود به این کتابخانه مراجعه می کنند. البته این کتابخانه از تالارهای مختلفی تشکیل شده که امکان دسترسی به بخش های مختلف آن محدود بوده و نیازمند رعایت برخی شرایط می باشد. جهت معرفی کتابخانه ملی در این مقاله به طور کامل در رابطه با اطلاعات کتابخانه و بخش های مختلف آن، نحوه ورود به سایت و همچنین شرایط عضویت و ثبت نام در آن صحبت شده است.
معرفی کتابخانه ملی
کتابخانه ملی، به عنوان بزرگترین مرکز فرهنگی و علمی کشور، با وجود طولانی ترین تاریخچه درخشان، به عنوان یک گنجینه ارزشمند از دانش و فرهنگ ایران، از مهم ترین نمادهای فرهنگی کشور محسوب می شود. با توجه به تنوع بی نظیر منابع موجود در داخل آن، کتابخانه ملی به عنوان یک منبع اصلی برای تحقیقات و مطالعات در زمینه های مختلف علمی، تاریخی و فرهنگی، به عنوان یک یادگار ارزشمند از گذشته و یک راهنما برای آینده عموم مردم، پژوهشگران و دانشجویان شناخته می شود. افراد می توانند با ورود به کتابخانه ملی به تمامی این منابع و اطلاعات دسترسی پیدا نمایند.
جهت معرفی کتابخانه ملی این طور می توان گفت که در این کتابخانه، با بیش از 80 سال سابقه تاسیس و فعالیت، هزاران اثر نمادین و متنوع از جمله کتاب ها، نشریات، مجلات، مخطوطات، نسخ خطی تاریخی و اسناد دولتی نگهداری می شود. این گنجینه ارزشمند، شامل میراثی است که از دوران های گوناگون تاریخ ایران جمع آوری شده و نقش بدون قیاسی در بهبود دسترسی به اطلاعات و ترویج فرهنگ و دانش در جامعه دارد. همچنین سایت این مجموعه خدماتی را به افراد ارائه می دهد.
ساختمان مدرن و بزرگ کتابخانه ملی که از ساخت آن سال 74 تا 84 به طول انجامید، با طراحی زیبا و منحصربه فرد، فضایی را فراهم کرده است که به بازدیدکنندگان اجازه می دهد در شرایط و فضایی آرام و مطمئن، به مطالعه و تحقیق پرداخته و از منابع دانش و اطلاعات بی نظیر آن بهره برداری کنند. این ساختمان با 97 هزار متر مربع زیر بنا و 8 طبقه، در بزرگراه شهید حقانی ساخته شده و معماری ویژه ای دارد.
برای مراجعه به آدرس کتابخانه ملی ابتدا باید به ایستگاه مترو شهید حقانی، مراجعه کرد. سپس از درب مترو ا محل کتابخانه، سرویس های ویژه رفت و برگشت برای متقاضیان فراهم شده است. شماره تماس کتابخانه ملی نیز 021-81620 است. همچنین لازم به ذکر است که ساختمان آرشیو ملی کتابخانه در بزرگراه حقانی (شرق به غرب)، نبش خیابان کوشا، رو به روی ورزشگاه شهید کشوری قرار دارد. گفتنی است که ساعت کاری کتابخانه ملی بسته به تالار و بخش های مختلف آن متفاوت است. در بخش عضویت و ثبت نام، ساعت کاری از 8 صبح تا 13 ظهر بوده و ساعت کاری کتابخانه عمومی و تالار مرجع تخصصی از 8 صبح تا 20 شب می باشد. همان طور که پیش تر اشاره شد، کتابخانه ملی از تالارهای مختلفی تشکیل شده است. از جمله تالارهای کتابخانه ملی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
تالار خوارزمی محل نگهداری اسناد و کتاب های خطی و نادر
تالار خواجه نصیر الدین طوسی برای پیایندها
تالار کمال الملک تالار منابع غیر کتابی
تالار کمال الدین بهزاد تالار منابع غیر کتابی
تالار ابن ندیم برای مرجع و کتابشناسی
تالار رازی برای علوم و فنون
تالار ابن سینا برای علوم انسانی
تالار فارابی برای علوم اجتماعی و هنر
تالار محدث ارموی تالار ایران شناسی و اسلام شناسی
تالار رودکی بخش ویژه روشن دلان و کم توانان
تالار پروین اعتصامی تالار تخصصی مطالعات زنان
تالار رقومی تالار دیجیتال
همچنین لازم به ذکر است که کتابخانه عمومی با عناوین سعدی و حافظ، کتابخانه کودکان و موزه کتاب و میراث مستند ایران نیز برای دسترسی افراد، ایجاد شده است. با رونق فعالیت های فرهنگی و آموزشی، کتابخانه ملی ایران همواره برنامه های متنوعی را برای عموم مردم، دانشجویان، پژوهشگران و کودکان برگزار می کند. این برنامه ها شامل نمایشگاه های کتاب، سخنرانی های علمی، کارگاه های آموزشی و فعالیت های فرهنگی گوناگون است که هدف آن ها ارتقای فرهنگ و دانش جامعه است.
شرایط ثبت نام در کتابخانه ملی
در دنیای امروز، کتابخانه ملی به عنوان یک نماد ارزشمند از فرهنگ و دانش، نقش بسیار مهمی در جامعه ما ایفا می کند. این مرکز فرهنگی، نه تنها به عنوان یک مکان نگهداری کتب و منابع اطلاعاتی، بلکه به عنوان یک پلتفرم جامعه محور برای دسترسی عمومی به دانش و تاریخ، عمل می کند. یکی از مهم ترین فرآیندهایی که در کتابخانه ملی انجام می شود، ثبت نام و عضویت در آن است. لازم به ذکر است افرادی که دارای مدرک کارشناسی می باشند، نمی توانند در کتابخانه ملی ثبت نام کنند.
در واقع افراد برای استفاده از خدمات و امکانات کتابخانه ملی باید پیش تر نسبت به ثبت نام در آن اقدام نمایند. اما سوالی که مطرح است، این نکته است که شرایط ثبت نام در کتابخانه ملی چیست؟ آیا تمام افراد امکان مراجعه به این کتابخانه، ثبت نام در آن و استفاده از خدمات آن را دارند؟ در پاسخ باید گفت خیر، ورود به سایت عضویت و ورود به کتابخانه ملی، مستلزم شرایط ویژه است.
شرایط ثبت نام در کتابخانه ملی، بنا به نیازها و استانداردهای تعیین شده برای عضویت در این مرکز فرهنگی، مشخص می شود. رعایت این شرایط، به منظور ارائه خدمات بهتر، مدیریت بهینه منابع و حفظ محرمانگی اطلاعات، از اهمیت ویژه ای برخوردارند. از شرایط ثبت نام در کتابخانه ملی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
داشتن مدرک کارشناسی ارشد ناپیوسته، ارشد پیوسته بالای 10 ترم، دکتری حرفه ای و یا مدرک سطح 3 حوزه الزامی است.
افراد بدون مدرک فوق لیسانس که مولف یک کتاب علمی تخصصی بوده و یا یک مقاله ISI در مجلات علمی پژوهشی یا علمی ترویجی داشته باشند و یا مقاله آن در یک کنفرانس بین المللی ارائه شده باشد.
نخبگان، مخترعان، حافظان کل قرآن کریم، اهدا کنندگان مجموعه های نفیس به کتابخانه ملی، دارندگان مدرک درجه 1، 2 و 3 هنری مورد تایید وزارت ارشاد، جانبازان و ایثارگران، معلولین جسمی، نابینایان و ناشنوایان، بازنشستگان دولت، قهرمانان ورزشی ملی و جهانی، کارکنان و بازنشستگان سازمان رسمی، پیمانی و قراردادی به همراه اعضای خانواده به مدت 5 سال از جمله افرادی هستند که مجوز ثبت نام در کتابخانه ملی را دارند.
یکی از شرایط مهم در ثبت نام در کتابخانه ملی، شناخت هویت فرد است. این شناخت هویت معمولا توسط مدارک رسمی شامل کارت ملی انجام می شود. این اقدام به منظور اطمینان از صحت و قانونی بودن عضویت در کتابخانه ملی و همچنین ارتباط موثر با اعضا و ارائه خدمات بهتر است.
علاوه بر شناخت هویت، پر کردن فرم ثبت نام نیز یکی از شرایط ضروری است. این فرم شامل اطلاعات اساسی مانند نام، نام خانوادگی، آدرس، شماره تماس و اطلاعات تماس اضطراری است. این اطلاعات به کتابخانه ملی کمک می کند تا با اعضا در تماس باشد و در صورت لزوم، اطلاعات را با اعضا به اشتراک بگذارد. در نهایت متقاضیان پس از پرداخت هزینه، می توانند ثبت نام خود را انجام دهند.
مدارک لازم برای عضویت در کتابخانه ملی
در جامعه ای که دسترسی به دانش و منابع فرهنگی امری بسیار ارزشمند است، کتابخانه ملی به عنوان یک مرجع مهم و معتبر، نقش بسیار مهمی را ایفا می کند. برای بهره برداری از خدمات ارزشمند این مرکز فرهنگی، لازم است فرد به عضویت در کتابخانه ملی درآید. عملیات عضویت، معمولا نیازمند رعایت برخی شرایط و تهیه مدارک و ارائه اطلاعات لازم است. داوطلبان می توانند با ورود به سایت این کتابخانه فرم عضویت را مشاهده کنند.
در بندهای قبل در رابطه با شرایط ثبت نام در کتابخانه ملی صحبت شد، در این بخش مدارک مورد نیاز برای ثبت نام بررسی خواهد شد. یکی از مدارک لازم برای عضویت در کتابخانه ملی، مدرک شناسایی فردی است. این مدرک می تواند شامل کارت ملی یا پاسپورت باشد. این مدرک ها به عنوان شناسایی و صحت اطلاعات فرد مورد استفاده قرار می گیرند و از اهمیت ویژه ای برخوردارند. اما جهت درک بهتر، در ادامه لیست کامل این مدارک ارائه شده است:
ارائه کارت ملی و شناسنامه
تکمیل و ارائه فرم اینترنتی عضویت در کتابخانه ملی
ارائه کارت دانشجویی معتبر و گواهی اشتغال به تحصیل برای دانشجویان دکتری تخصصی، دستیاری پزشکی و طلاب سطح 4 حوزه و بالاتر
ارائه آخرین مدرک تحصیلی یا گوهینامه موقت پایان تحصیلات
گفتنی است که در رابطه با مدرک تحصیلی باید موارد زیر رعایت شود:
افرادی که مشمول خدمت شده و مدرک فارغ التحصیلی ندارند، با ارائه اصل نامه ارائه شده توسط دانشگاه به مراجع نظام وظیفه یا نامه معافیت تحصیلی می توانند عضو کتابخانه ملی شوند.
ارائه کارت معتبر برای دارندگان مدرک دکتری حرفه ای و اعضای هیئت علمی الزامی است.
در صورت ارائه مدرک فارغ التحصیل در دانشگاه های خارج از کشور، مدرک باید دارای مهر تایید وزارت علوم و یا وزارت امور خارجه، سفارت و یا کنسولگری ایران باشد.
اتباع خارجی پس از بررسی مدارک و انجام استعلام های لازم می توانند کارت عضویت خود را دریافت کنند.
پیش تر در تیتر «شرایط ثبت نام در کتابخانه ملی» عنوان شد که دسته ای مشمولان و واجدین شرایط عضویت در کتابخانه ملی، شامل نخبگان، قهرمانان ورزشی ملی، مخترعان و... واجد شرایط هستند. از جمله مدارکی که این دسته از افراد باید ارائه کنند، می توان موارد زیر را نام برد:
ارائه گواهی ثبت اختراع برای مخترعین
ارائه گواهی مربوطه برای نخبگان
ارائه کتاب یا مجله از مقاله تخصصی ارائه شده در صورت وجود
ارائه گواهی احراز شرایط ایثارگران و جانبازان و اعضای درجه یک خانواده شهدا
ارائه حکم بازنشستگی
ارائه گواهی معلولیت جسمی، حرکتی و... از سازمان بهزیستی
ارائه حکم قهرمانی برای قهرمانان ملی و جهانی
ارائه تایید سازمان جهت اهدای مجموعه نفیس
ارائه مدرک تخصصی حافظان کل قرآن
ارائه گواهینامه درجه 1، 2 و 3 به همراه تایید وزارت ارشاد برای هنرمندان
در نهایت پرداخت هزینه عضویت نیز از جمله موارد مورد نیاز خواهد بود. گفتنی است که تمام این شرایط و مدارک باید به صورت کامل رعایت و ارائه شوند تا ثبت نام متقاضیان در کتابخانه ملی بدون هیچ گونه نقص و مشکلی انجام شود. مهم است که افراد به قوانین و مقررات داخلی کتابخانه ملی توجه داشته باشند. این قوانین ممکن است شامل مواردی مانند محدودیت های استفاده از منابع، نحوه بازپرداخت کتب و منابع امانت داده شده، قوانین مربوط به حریم خصوصی و... باشد.
سایت کتابخانه ملی nlai.ir
سایت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران (nlai.ir) است که به نگهداری و ارائه منابع اطلاعاتی مرتبط با تاریخ، فرهنگ و ارث فرهنگی ایران می پردازد. این سازمان ارزشمند، به عنوان یک مرجع معتبر در حوزه اسناد، کتابخانه و مستندات ایران، مجموعه های بزرگی از نسخ خطی، کتب چاپی، مقالات علمی و منابع دیجیتالی را به عنوان منابع قابل دسترسی برای محققان، دانشجویان و علاقه مندان فراهم می کند، که شرایط عضویت در آن ارائه شده است.
جهت ورود به سایت کتابخانه ملی کلیک کنید.
متقاضیان با ورود و ثبت نام به سایت کتابخانه ملی ایران، می توانند به طور آنلاین به منابع مختلفی دسترسی پیدا کنند. از جمله خدمات ارائه شده توسط این سازمان می توان به جستجو در منابع کتابخانه و آرشیو، دسترسی به کتابخانه دیجیتال و آرشیو ملی، مشاهده نشریات علمی و منابع دیجیتال، مطالعه مستندات و منابع مرتبط با تاریخ و فرهنگ ایران و همچنین بازدید از نمایشگاه ها و گالری های موزه کتاب و میراث اشاره کرد.
سایت کتابخانه ملی به نشانی nlai.ir از منوی اصلی که شامل میز خدمت، انتشارات، آموزش و پژوهش، مجموعه ها، مراجعه و بازدید، درباره ما و ارتباط با ما می باشد. از بخش میز خدمت، می توان به تمام خدمات و امکاناتی که در کتابخانه ملی ارائه می شود، دسترسی داشت. بخش انتشارات شامل کتاب ها و نشریات تخصصی و عمومی سازمان هستند.
در بخش آموزش و پژوهش نیز جشنواره های ملی پژوهشی، رویدادها و... و همچنین آموزش حضوری و مجازی قابل مشاهده و در دسترس هستند. تمام منابع موجود در کتابخانه ملی، در منوی «مجموعه» قابل دسترس هستند. بخش مراجعه و بازدید نیز امکان عضویت، بازدید گروهی از مجموعه ها و تالارهای کتابخانه ملی را فراهم می کند. در صفحه اصلی، همچنین امکانات دیگری نظیر موارد زیر موجود هستند که افراد با کلیک بر روی هر یک از آن ها می توان خدمات مربوطه را دریافت کنند:
شبکه مراکز اسناد کشور
شبکه کتابخانه های کشور
بانک نشریات ایران
فهرست نسخ خطی
سنا (سامانه نشریات ایران)
سامانه نشریات علمی ایران
کتابخانه دیجیتال
اهدای منابع دیجیتال
همچنین در سامانه کتابخانه ملی امکان مشاوره و پرسش سوال از مسئولان مربوطه با گفتگوی آنلاین، ارسال ایمیل و شماره تماس فراهم شده است. به طور کلی سایت کتابخانه ملی ایران به عنوان یک پلتفرم کامل و جامع، تلاش می کند تا منابع غنی خود را در اختیار کاربران قرار داده و به ترویج تحقیقات و مطالعات علمی و فرهنگی در ایران کمک کند.
نحوه ثبت نام در کتابخانه ملی
در کتابخانه ملی ایران، نحوه ثبت نام و عضویت در این مجموعه بسیار آسان است. با ثبت نام و عضویت در کتابخانه ملی، افراد به منابع متنوعی از جمله کتب، نشریات، مقالات و منابع دیگر دسترسی خواهند داشت. ثبت نام در کتابخانه ملی ایران به آن ها این امکان را می دهد که از تمامی خدمات و منابع آن بهره برداری کنند. برای ثبت نام در کتابخانه ملی، متقاضیان ابتدا باید به وب سایت آن به آدرس nlai.ir مراجعه کنند. سپس از بخش مربوط به «مراجعه و بازدید» یا «میز خدمت» نسبت به ورود به سایت عضویت و ثبت نام در این سامانه اقدام نمایند. در ادامه راهنمای تصویر نحوه ثبت نام در کتابخانه ملی از طریق بخش «مراجعه و خدمت» به صورت کامل ارائه شده است: راهنمای تصویری نحوه ثبت نام در کتابخانه ملی به شرح زیر می باشد:
متقاضیان ثبت نام در سامانه کتابخانه ملی و عضویت در کتابخانه ابتدا باید آدرس nlai.ir را در مرورگر خود وارد کنند. سپس از منوی اصلی سایت، گزینه «مراجعه و بازدید»، در ادامه گزینه «راهنمای مراجعین» و در نهایت گزینه «عضویت» را انتخاب کنند.
در ادامه صفحه زیر برای متقاضیان باز خواهد شد، آن ها باید در این قسمت، «درخواست عضویت» را انتخاب کنند.
در ادامه متقاضیان برای ورود به سایت عضویت ابتدا باید وارد سامانه دولت من شوند. از این رو باید بر روی «ورود اشخاص حقیقی از طریق دولت من» کلیک شود.
در تصویر زیر، صفحه ورود به سایت عضویت و احراز هویت سایت دولت من نمایش داده شده است. در این بخش باید شماره تلفن همراه و کد امنیتی وارد شده و کلیک «ارسال رمز یکبار مصرف» انتخاب شود.
در نهایت متقاضیان وارد صفحه زیر خواهند شد که در این صفحه نیز باید گزینه «عضویت» انتخاب شود. گفتنی است با کلیک بر روی «میز خدمت» در منوی اصلی سامانه کتابخانه ملی و وارد کردن اطلاعات تماس نیز این صفحه نمایش داده می شد.
در صفحه بعد، شیوه نام پذیرش و عضویت کتابخانه ملی کشور، ارائه خواهد شد که شرایط پذیرش افراد در این بخش گفته شده است. متقاضیان در این صفحه نیز باید کلید «مشمول شرایط عضویت هستم» را انتخاب نمایند.
در ادامه، مدرک تحصیلی فرد متقاضی نمایش داده خواهد شد. در صورتی که مورد تایید باشد، باید بر روی «تایید و ادامه» کلیک نماید.
سپس با پیش روی در این مراحل، صفحه مربوط به فرم ثبت نام برای متقاضیان نمایش داده خواهد شد. در این فرم نیز باید کلیه اطلاعات مورد نیاز و ضروری تکمیل و سپس ارسال شود.
بعد از ارسال فرم ثبت نام، متقاضی باید منتظر تایید عضویت خود توسط کتابخانه ملی باشد. در مدت کوتاهی اطلاعات لازم برای ورود به حساب کاربری خود را دریافت خواهد کرد. پس از دریافت این اطلاعات، آن ها می توانند از این پس با استفاده از نام کاربری و رمز عبور وارد سایت کتابخانه شده و از تمامی خدمات و منابع قابل دسترسی بهره برداری کنند.
فرم عضویت کتابخانه ملی
فرم عضویت در کتابخانه ملی ایران، در چارچوب تلاش برای ارتقای سطح دسترسی به منابع علمی و فرهنگی، به عنوان یک مرحله مهم در فرایند بهره برداری از خدمات کتابخانه ملی، ارائه شده است. با تکمیل این فرم، متقاضیان قادر خواهند بود به کتب، نشریات، مقالات و منابع دیگری در حوزه های مختلف علمی و فرهنگی دسترسی یابند. فرم عضویت در کتابخانه ملی، از طریق وب سایت رسمی آن به آدرس www.nlai.ir قابل دسترسی است.
هدف از این فرم، جمع آوری اطلاعات شخصی متقاضیان و تامین مدارک مورد نیاز برای ایجاد حساب کاربری جهت ثبت نام در کتابخانه ملی است. افراد با دارا بودن شرایط مذکور و با تکمیل این فرم، به عنوان عضو رسمی کتابخانه ملی، از تمامی خدمات و منابع آن بهره برداری خواهند کرد. فرم عضویت در کتابخانه ملی به دو صورت حضوری و الکترونیکی قابل تکمیل و ارسال است. پیش تر در تیتر قبل، در رابطه با فرم الکترونیکی صحبت شده و تصویر آن ارائه شد. در ادامه تصویر پیوست شماره 1 یا فرم عضویت کتابخانه ملی ارائه شده است.
در فرم عضویت، فرد باید اطلاعات شخصی خود را وارد کنید. این اطلاعات شامل نام و نام خانوادگی، تاریخ تولد، شماره عضویت، مشخصات آخرین مدرک تحصیلی، رشته و دانشگاه محل تحصیل و شماره تماس می باشد. در ادامه نوع درخواست باید «عضویت جدید» انتخاب شده و مدت عضویت نیز از میان گزینه های 1 ماه، 3 ماه و 1 سال انتخاب شود. اطلاعات لازم برای تکمیل فرم الکترونیکی نیز به شرح زیر می باشد:
اطلاعات لازم برای تکمیل فرم الکترونیکی | ||
شناسه کاربر | تاریخ و محل صدور شناسنامه | اطلاعات تحصیلی شامل رشته و دانشگاه و شهر محل تحصیل |
نام و نام خانوادگی | جنسیت | شغل |
نام پدر | ملیت | آدرس محل سکونت |
شماره شناسنامه یا کد ملی | آدرس ایمیل | شماره تماس همراه |
تاریخ و محل تولد |
همچنین در ادامه لازم به ذکر است داوطلبان می بایست به این موضوع توجه داشته باشند که پس از تکمیل فرم عضویت، مراحل بررسی و تایید اطلاعات متقاضی توسط کتابخانه ملی آغاز خواهد شد. این مراحل شامل بررسی صحت اطلاعات ارائه شده توسط فرد و اعتبارسنجی مدارک مورد نیاز است. پس از تایید عضویت، فرد به عنوان عضو رسمی کتابخانه ملی، اطلاعات لازم برای ورود به سایت عضویت و ورود به حساب کاربری خود دریافت خواهد کرد.
هزینه عضویت در کتابخانه ملی
با توجه به این موضوع که افراد جهت ورود به کتابخانه ملی می بایست هزینه ای را جهت عضویت پرداخت نمایند، لذا کسب اطلاع از هزینه عضویت در کتابخانه یک عامل مهم در ارزیابی و انتخاب خدمات کتابخانه برای افراد است. در حالی که برخی کتابخانه ها هزینه عضویت را دریافت می کنند، برخی دیگر ارائه عضویت رایگان یا با هزینه کمتری دارند. از این رو، درک هزینه عضویت و چگونگی تاثیر آن بر تجربه افراد مهم است.
هزینه عضویت در کتابخانه می تواند متنوع باشد و بسته به نوع کتابخانه، مکان، اندازه و خدمات ارائه شده، متفاوت است. برخی کتابخانه ها هزینه سالانه یا ماهانه عضویت دریافت می کنند، در حالی که برخی دیگر هزینه یک باره و برای مدت مشخصی را از اعضا دریافت می کنند. همچنین، برخی کتابخانه ها قیمت عضویت متفاوت برای دسته های سنی مختلف، دانشجویان، اعضای هیئت علمی یا گروه های خاص تعیین می کنند.
در رابطه با هزینه عضویت در کتابخانه ملی این طور باید گفت که به طور کلی هزینه عضویت برای یک سال، 30 هزار تومان است که بابت دریافت کارت عضویت کتابخانه از افراد علاقه مند و متقاضی، دریافت می شود. به طور معمول در سایت این کتابخانه اطلاعات لازم در خصوص هزینه ها ارائه می شود. اما لازم به ذکر است که عضویت در کتابخانه ملی در سطوح مختلفی شامل عضویت ویژه و دائمی، عضویت عادی و عضویت پژوهشی است که هر یک دارای شرایط ویژه ای برای ثبت نام هستند.
تمدید عضویت کتابخانه ملی
تمدید عضویت در کتابخانه ملی یکی از مسائلی است که اعضای کتابخانه، جهت ورود به این کتابخانه می بایست به آن توجه کنند. در حالی که ثبت نام و عضویت در کتابخانه ملی فواید زیادی را به افراد دارای شرایط مذکور ارائه می دهد، اما نیاز به تمدید عضویت در طی دوره های مشخصی وجود دارد. درک فرایند تمدید عضویت و اهمیت آن در حفظ دسترسی به منابع و خدمات کتابخانه ملی امری مهم است. تمدید عضویت کتابخانه ملی به معنای تجدید قرارداد عضویت افراد با کتابخانه است. این فرایند معمولا به منظور به روزرسانی اطلاعات و ضمانت ادامه عضویت و دسترسی به خدمات کتابخانه مانند سایت آن انجام می شود.
عملیات تمدید عضویت شامل پرداخت هزینه های مربوطه، ارائه اطلاعات شخصی مجدد، تعیین مدت زمان تمدید و به روزرسانی قوانین و مقررات مربوط به عضویت می شود. اهمیت تمدید عضویت در کتابخانه ملی در جهت حفظ و بهبود خدمات کتابخانه و استمرار دسترسی به منابع و خدمات متنوع است. با تمدید عضویت، اعضا بهره وری خود از کتابخانه را بهبود می بخشند و از امکانات و منابع جدید بهره مند می شوند. همچنین، از طریق تمدید عضویت، کتابخانه می تواند بهترین خدمات را برای اعضا ارائه کند و نیازهایشان را برآورده سازد. یکی از روش های تمدید عضویت کتابخانه ملی، این است که متقاضیان در زمان تکمیل فرم زیر، به جای تیک گزینه «عضویت» تیک گزینه «تمدید عضویت» را بزنند.
در واقع مراحل تمدید عضویت به همان شکل مراحل عضویت است. به این معنا که متقاضیان باید مجددا اطلاعات هویتی و تحصیلی خود را ارائه کرده، فرم را تکمیل نموده و هزینه را مجدد پرداخت کنند. با توجه به اینکه کتابخانه ملی بیشترین تنوع و تعداد منابع را در اختیار اعضا قرار می دهد، تمدید عضویت در این نوع کتابخانه ها از اهمیت بسیاری برخوردار است. عضویت در کتابخانه ملی به افراد امکان می دهد تا به کتاب ها، مجلات، نشریات، منابع دیجیتالی و سایر منابع اطلاعاتی متنوع دسترسی داشته باشند. اما برای استفاده بیشتر و پایدار از این منابع، تمدید عضویت مسئله ای بسیار مهمی است.
شرایط استفاده از سالن مطالعه کتابخانه ملی
اطلاع از شرایط استفاده از سالن مطالعه کتابخانه ملی به عنوان یکی از خدمات ارزشمندی که این مجموعه فرهنگی به اعضا و عموم علاقه مندان ارائه می دهد، لازم است. سالن مطالعه یک فضای مهم برای مطالعه، تحقیق و انجام کارهای آموزشی و تحصیلی است که با توجه به اهمیت آن، مجموعه ای از شرایط و قوانین برای استفاده بهینه از آن تعیین شده است. هدف اصلی از شرایط استفاده از سالن مطالعه کتابخانه ملی، ایجاد یک محیط مناسب و آرام برای مطالعه و تمرکز است. این شرایط همچنین به عنوان یک راهنما برای حفظ آرامش و رفتار مناسب کاربران در سالن مطالعه عمل می کنند. جهت کسب اطلاعات بیشتر در ادامه شرایط استفاده از سالن مطالعه کتابخانه ملی ارائه شده است:
آسیب رساندن به میز، صندلی، کتاب ها و سایر منابع کتابخانه ممنوع است و افراد باید از علامت گذاری روی هر وسیله خودداری کنند.
کتاب های هر تالار مخصوص همان تالار است و نباید بین تالارها جا به جا شود.
استفاده از کارت عضویت فقط برای صاحب کارت ممکن است.
استعمال دخانیت در داخل ساختمان و محوطه کتابخانه ملی ممنوع است.
تلفن همراه، ماژیک و هایلایتر، موارد خوراکی و آشامیدنی، کیف و کتاب در داخل سالن مطالعه قابل استفاده نیستند و جلوی در ورودی از اعضای کتابخانه، جمع آوری می شوند. صرفا اجازه همراه داشتن چند برگه سفید و یک مداد به همراه رایانه شخصی و یک جلد کتاب و 40 برگ جزوه داده می شود.
رعایت آرامش و سکوت در محیط داخلی سالن مطالعه الزامی است.
عکس برداری و کپی از منابع کتابخانه ممنوع است.
افراد نباید همراه داشته باشند، مگر در مواردی خاص نظیر داشتن معلولیت و یا نابینایی.
کتاب های بدون حضور عضو تا حداکثر 30 دقیقه بعد روی میز مطالعه قرار می گیرند. پس از اتمام این زمان، کتاب ها جمع آوری خواهند شد.
خروج کتاب از کتابخانه ممنوع می باشد.
همچنین گفتنی است که عدم رعایت این موارد، منجر به ابطال کارت عضویت افراد و اعضای کتابخانه ملی خواهد شد که پیش از این ثبت نام کتابخانه را انجام داده اند. در ادامه نیز فرد خاطی به خانواده و یا دستگاه معرفی کننده وی، معرفی شده و مراتب آن اعلام شده و گزارش تخلف برای پیگرد قانونی ارسال خواهد شد. در بعضی از موارد فرد در استفاده از سایت و پورتال شخصی خود نیز دچار مشکل می شود.
سایر امکانات ثبت نام کتابخانه ملی
سایر امکانات ثبت نام کتابخانه ملی، جزئیاتی بسیار مهمی را درباره فرآیند عضویت و خدمات موجود در این مجموعه فرهنگی ارائه می دهد. عضویت در کتابخانه ملی، به افراد علاقه مند و دارای شرایط امکان می دهد تا از منابع دانش و اطلاعات گسترده ای که این مرکز فرهنگی در اختیار قرار می دهد، بهره برداری کنند. علاوه بر امکان دسترسی به کتب و منابع الکترونیکی مانند سایت، سایر امکانات ثبت نام کتابخانه ملی امکاناتی متنوع را برای کاربران فراهم می کند.
کتابخانه ملی برنامه های فرهنگی و آموزشی متنوعی را برگزار می کند. اعضا می توانند در نشست ها، سخنرانی ها، کارگاه ها و نمایشگاه های کتاب شرکت کنند. این برنامه ها به کاربران امکان می دهد با نویسندگان، محققان و هنرمندان دیدار و بحث کنند و به فعالیت های فرهنگی و هنری مشارکت کنند. دسترسی به کافی شاپ، رستوران، نمازخانه، سرویس بهداشتی، فروشگاه لوازم تحریر و فروشگاه کتاب، پارکینگ و سرویس رفت و آمد از ایستگاه مترو حقانی از جمله سایر امکانات ثبت نام کتابخانه ملی هستند.
همچنین لازم به ذکر است که شعب مختلفی از بانک ها و خودپردازها در داخل محوطه کتابخانه ملی برای سهولت دسترسی افراد، واقع شده اند. به طور خلاصه، سایر امکانات ثبت نام کتابخانه ملی افراد را قادر می سازد تا به دنیای دانش و فرهنگ دسترسی پیدا کنند. از دسترسی به کتب و منابع الکترونیکی، خدمات الکترونیکی، رستوران و کافی شاپ و فضاهای مطالعه تا شرکت در رویدادها و برنامه های فرهنگی، کتابخانه ملی امکانات گسترده ای را برای ارتقای دانش و ارتباط با جامعه فراهم می کند.
کارشناسان سامانه مشاوره دانیار آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص ثبت نام کتابخانه ملی، ورود به سایت عضویت و شرایط آن را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی دانیار راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی دانیار می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.