برای مشاوره گواهینامه دانش آموزی
برای مشاوره گواهینامه دانش آموزی
یکی از مهم ترین شرایط لازم برای اخذ گواهینامه رانندگی داشتن حداقل سن 18 سال است، در همین حین باید بررسی کرد که آیا امکان دریافت گواهینامه رانندگی دانش آموزی وجود داشته و شرایط گرفتن آن مدرک و مجوز قانونی چه می باشد؟ افراد در سن 15 الی 17 سالگی به رانندگی علاقمند شده و برخی نیز تمایل به موتور سواری دارند، آشنایی با قوانین و شیوه اخذ مجوز و شرکت در کلاس های آموزشی تئوری و عملی کمک کننده واقع خواهد شد.
امکان دریافت گواهینامه رانندگی دانش آموزی برای افراد زیر 18 سال وجود نداشته، اما در برخی شرایط خاص، اجازه رانندگی با خودرو برقی به افراد زیر سن قانونی داده می شود. در این مقاله شرایط گرفتن گواهی نامه موتور و ماشین بررسی شده و اطلاعاتی در خصوص قوانین برای متقاضیان 15 ساله، 16 ساله و 17 ساله آورده شده است. از طریق مطالعه این مطلب می توان با مراحل دریافت، مدارک لازم و هزینه های مورد نیاز آشنا شد.
گواهی نامه رانندگی دانش آموزی
برای اخذ گواهینامه رانندگی افراد می بایست از سلامتی جسمی و روحی لازم برخوردار بوده و همچنین حداقل 18 ساله باشند، شرکت در کلاس های تئوری و عملی و کسب قبولی در آزمون نیز جزو شرایط گرفتن گواهی نامه می باشد. سوال اشخاص این بوده که شرایط دریافت گواهینامه ماشین زیر ۱۸ سال چیست و چگونه می توان برای اخذ آن اقدام نمود؟
در خصوص گواهی نامه رانندگی دانش آموزی باید شرح داد که به افراد زیر سن قانونی اجازه رانندگی با ماشین های عادی و با سرعت بالا داده نشده، اما افراد می توانند با خودرو برقی در شهرک های ترافیک یا پارک های ترافیک رانندگی کنند. شرط حداقل سن برای استفاده از خودرو برقی 15 سال بوده و متقاضیان نمی توانند با سرعت بیش از 5 کیلومتر بر ساعت حرکت نمایند.
برخی از افراد در سن 15 تا 17 سالگی به دریافت گواهی نامه موتور علاقه نشان داده که باید توضیح داد امکان ثبت نام گواهینامه موتور ۱۶ سال تا ۱۷ سال فراهم شده است. متقاضیان می بایست در کلاس های آموزشی شرکت کرده، در طی 5 تا 8 جلسه آموزش های لازم را فرا گرفته تا در ادامه موفق به استفاده از موتورهایی با حجم کمتر از 200 سی سی شوند. ممکن است فرد بالای هفده سال، اجازه رانندگی با موتوری که حجم آن بیش از 200 سی سی است را داشته باشد.
امکان دریافت گواهینامه رانندگی دانش آموزی وجود نداشته و به این دلیل که عدم رعایت قوانین یا نداشتن تمرکز و دانش کافی خطر تصادف را به همراه دارد، نوجوانان موفق به اخذ گواهینامه نمی شوند. شرایط گرفتن مجوز رانندگی به گونه ای تعیین شده که اشخاص پس از رسیدن به سن قانونی در کلاس ها شرکت کرده و تنها در صورت کسب قبولی در امتحان، گواهی نامه را دریافت نمایند.
شرایط گرفتن گواهینامه دانش آموزی
در جواب این پرسش که شرایط گرفتن گواهینامه برای افراد زیر 18 سال چیست، باید اظهار داشت که تنها اشخاص دارای حداقل سن پانزده سال می توانند مجوز لازم برای رانندگی با خودرو برقی را دریافت کنند. این افراد امکان رانندگی در هر محلی را نداشته و با محدودیت هایی مواجه بوده که در ادامه شرایط گرفتن گواهینامه دانش آموزی برای سنین مختلف بررسی شده است.
در جواب این پرسش که آیا افراد 15 ساله می توانند گواهی نامه موتور یا ماشین دریافت کنند؟ باید شرح داد که این اشخاص اجازه موتور سواری نداشته، اما در صورت شرکت در کلاس های مورد تایید راهور ناجا موفق به رانندگی با خودرو برقی خواهند شد. دریافت گواهینامه رانندگی دانش آموزی اجازه حرکت با ماشین برقی در پارک یا شهرک ترافیکی را داده که این شهرک ها یا پارک ها با هدف آموزش به کودکان و نوجوانان طراحی شده و احتمال تصادف یا بروز حادثه غیر قابل جبران در آن مکان ها کم است. اشخاص زیر 18 سال مجاز به حرکت با حداکثر سرعت 5 کیلومتر بر ساعت بوده و باید به قوانین احترام بگذارند.
اگر چه امکان دریافت گواهینامه رانندگی دانش آموزی وجود نداشته و پیش از رسیدن به سن قانونی نمی توان در سطح شهر رانندگی کرد، اما افراد علاقمند به ماشین می توانند در دوره های شهرک ترافیک شرکت نموده و در ادامه از خودروهای برقی پارک ترافیک برای حرکت با سرعت حداکثر 5 کیلومتر در ساعت استفاده نمایند. گواهینامه اعطایی پس از شرکت در دوره ها حالت نمادین داشته و نمی توان از آن برای حرکت در شهر استفاده کرد.
در ارتباط با شرایط گرفتن گواهینامه در 17 سالگی باید توضیح داد که این افراد چاره ای جز صبوری تا رسیدن به سن 18 سالگی نداشته، اما در صورت تمایل می توانند از خودرو برقی با حداکثر سرعت 5 کیلومتر برای رانندگی در شهرک های ترافیک استفاده کنند. پارک های ترافیک با هدف ارائه آموزش های لازم در خصوص علائم راهنمایی به کودکان و نوجوانان طراحی شده اما خودروهای برقی نیز در آن ها وجود داشته تا نوجوانانی که تمایل به یادگیری زود هنگام رانندگی دارند، از ماشین ها استفاده نمایند.
اشخاص پس از رسیدن به سن 18 سالگی می توانند در آموزشگاه رانندگی ثبت نام کرده و در کلاس ها شرکت کنند، در ادامه می بایست معاینات پزشکی و آزمون را پشت سر گذاشته تا گواهی نامه صادر شود. حداقل شرط سنی برای اخذ گواهی نامه پایه سه 18 سال بوده و حداقل سن لازم برای دریافت گواهی نامه های پایه دو و پایه یک به ترتیب 23 و 25 سال است.
گواهینامه دانش آموزی موتور سیکلت
امکان دریافت گواهینامه رانندگی دانش آموزی برای حرکت با ماشین در سطح شهر و در خیابان ها یا کوچه های مختلف فراهم نشده اما اشخاص دارای حداقل سن 16 سال می توانند مراحل خاصی را طی کرده و در ادامه از مجوز حرکت با موتور بهره مند شوند. در خصوص سایت ثبت نام گواهینامه موتور ۱۶ سال باید شرح داد که در حال حاضر سامانه خاصی برای ثبت درخواست راه اندازی نشده و در اولین مرحله متقاضی باید در آموزشگاه ثبت نام کرده و در دوره ها شرکت نماید. لیست شرایط گرفتن گواهی نامه موتور در قسمت زیر آورده شده است:
اشخاص باید حداقل 16 ساله بوده یا در دوران 17 سالگی باشند.
شرکت در کلاس های تئوری و عملی در آموزشگاه مورد تایید راهور ناجا ضروری است.
تعداد جلسات کلاس های آموزشی 5 الی 8 جلسه می باشد.
متقاضیان باید در جلسات معاینه شرکت کنند.
شرکت در آزمون و کسب قبولی جزو شرایط اخذ گواهینامه دانش آموزی موتور سیکلت می باشد.
ارائه کلیه مدارک لازم برای نام نویسی جهت اخذ گواهینامه ضروری است.
دانش آموزان 16 ساله پس از دریافت گواهینامه رانندگی دانش آموزی تنها اجازه استفاده از موتور با حجم کمتر از 200 سی سی را دارند.
افراد بالای 17 سال اجازه استفاده از موتوری با حجم بیش از 200 سی سی را خواهند داشت.
پس از شرکت در کلاس ها، معاینات و آزمون و کسب قبولی از افسر شخص به راهور ناجا معرفی گشته و گواهینامه موتور زیر ۱۸ سال صادر می شود. به طور کلی باید توضیح داد که موتور سیکلت ها انواع مختلفی داشته و افراد زیر سن قانونی که حداقل 16 سال سن دارند، اجازه استفاده از موتورهای نوع الف-م و الف-1 را دارند. سرعت دستگاه الف-م حداکثر 45 کیلومتر بر ساعت بوده و دسته الف-1 نیز شامل موتورهایی با حجم زیر 125 سی سی و توان حداکثر 11 الی 15 کیلو وات می شود. نکته قابل توجه این است که اگر شخص حداقل هفده ساله باشد، اجازه استفاده از موتور با حجم بیش از 200 سی سی را دارد.
مراحل دریافت گواهینامه افراد زیر 18 سال
مراحل دریافت گواهینامه افراد زیر 18 سال برای رانندگی با ماشین یا موتور سواری مشابه بوده، اما به علت وجود برخی از تفاوت ها، در ادامه به شرح جداگانه لیست مراحل برای اخذ هر یک از انواع گواهی نامه پرداخته شده است. افراد در سن 15 الی 17 سالگی می توانند پس از بررسی شرایط گرفتن و نحوه، در کلاس ها شرکت کرده و درخواست اخذ مجوز را به ثبت برسانند.
شخص زیر سن قانونی نمی تواند در خیابان های شلوغ یا خلوت شهرها و روستاها رانندگی کند، به همین دلیل امکان ثبت نام در آموزشگاه های رانندگی عادی نیز وجود نداشته و شخص با مانع مواجه خواهد شد. متقاضیان امکان شرکت در کلاس های شهرک ترافیک را داشته که لیست مراحل نام نویسی و اخذ گواهی نامه در بخش زیر آورده شده است:
مراجعه به شهرک یا پارک ترافیک
ارائه مدارک هویتی و موارد دال بر این که شخص حداقل 15 ساله است.
شرکت در دوره های آموزشی
شرکت در امتحانات
دریافت گواهینامه رانندگی دانش آموزی
رانندگی در شهرک یا پارک ترافیک با خودرو برقی
به طور کلی شرایط گرفتن گواهی نامه از آموزشگاه های رانندگی، داشتن حداقل سن 18 سال بوده، اما امکان شرکت در دوره های آموزشی شهر ترافیک برای اشخاص با سن کمتر وجود دارد. ممکن است پارک ترافیک خود دوره برگزار نکرده و دانش آموز را به یک آموزشگاه دارای تاییدیه از راهور ناجا برای شرکت در کلاس ها ارجاع دهد.
شرایط گرفتن گواهی نامه موتور به گونه ای بوده که افراد در سن 16 یا 17 سالگی می توانند در برخی از کلاس های آموزشی شرکت کرده، مهارت های لازم را به دست آورده و موفق به اخذ آن گردند. در ادامه لیست مراحل دریافت گواهینامه افراد زیر 18 سال جهت رانندگی با موتور آورده شده و برای علاقمندان قابل مطالعه می باشد:
مراجعه به آموزشگاه های مورد تایید راهور ناجا
تکمیل فرم ثبت نام و ارائه مدارک هویتی
شرکت در جلسات معاینات پزشکی و اخذ گواهی سلامت
شرکت در کلاس های آموزشی
شرکت در آزمون و کسب قبولی
دریافت گواهینامه رانندگی دانش آموزی
لازم به ذکر است که صدور گواهینامه موتور سیکلت برای افراد زیر 18 سال حدودا 2 هفته یا بیشتر به طول می انجامد. اشخاص نباید پیش از اخذ مدرک به شکل غیر قانونی موتور سواری کرده، زیرا اگر پلیس متوجه انجام عمل غیر قانونی شود، نوجوان دچار مشکل و محدودیت هایی خواهد شد. نقصی مدارک را می توان یکی از دلایل عدم صدور بهنگام گواهی نامه دانست که ارائه مدارک به طور کامل، این مشکل را رفع می نماید.
مدارک لازم برای گرفتن گواهینامه دانش آموزی
پس از بررسی شرایط گرفتن گواهی نامه موتور و قوانین دریافت گواهینامه رانندگی دانش آموزی برای استفاده از خودرو برقی باید توضیح داد که مدارک لازم برای اخذ هر یک از مجوزها تفاوت داشته و افراد ملزم به ارائه تمامی موارد مورد نیاز می باشند. در ادامه به شرح و بررسی مدارک لازم برای گرفتن گواهینامه دانش آموزی پرداخته شده است.
افراد زیر 18 سال که تمایل به استفاده از خودرو برقی در شهرک ترافیک دارند، می بایست قوانین خاصی را رعایت کرده و شرط حداکثر سرعت 5 کیلومتر بر ساعت را جدی بگیرند. این دانش آموزان نمی توانند در سطح شهر رانندگی کرده و گواهینامه آنان تا حدودی نمادین به حساب می آید. لیست مدارک لازم برای اخذ مجوز به شرح زیر است.
مدارک لازم برای گرفتن گواهینامه دانش آموزی جهت استفاده از خودرو برقی |
شناسنامه یا کارت ملی |
عکس پرسنلی |
فرم ثبت نام تکمیل شده |
مدارک دال بر شرکت در دوره ها |
طبق مراحل دریافت گواهینامه افراد زیر 18 سال برای رانندگی با خودرو برقی، باید شرح داد که حرکت با سرعت کمتر از 5 کیلومتر در شهر ترافیک نیاز به شرکت در جلسات معاینه ندارد. بنابراین افراد نیاز به ارائه مستندات مربوط به سلامت جسمی و روانی نداشته و تنها باید مدارک هویتی را جهت درج اطلاعات در گواهی نامه موقت ارائه دهند.
گواهی نامه موتور دانش آموزی به افراد 15 ساله یا کم سن تر اعطا نشده و اشخاص تنها در سن 16 سالگی یا 17 سالگی اجازه ثبت درخواست صدور آن را در صورت رعایت قوانین و شرکت در کلاس های تئوری و عملی تعیین شده دارند. لیست کلیه مدارک لازم در جدول زیر آورده شده و برای علاقمندان قابل بررسی است.
مدارک لازم برای گرفتن گواهینامه دانش آموزی جهت موتور سواری |
اصل و کپی کارت ملی و شناسنامه |
8 قطعه عکس پرسنلی |
گواهی سلامت جسمی و روانی |
فرم ثبت نام |
مدارک دال بر شرکت در دوره ها |
مستندات مربوط به اخذ قبولی در امتحان |
برخی از مدارک لازم برای گرفتن گواهینامه دانش آموزی پس از ثبت نام اولیه قابل دریافت می باشند. برای مثال شخص ابتدا فرم نام نویسی را در یک آموزشگاه رانندگی تکمیل کرده و در ادامه توسط کارشناسان به پزشک معتمد راهور ناجا ارجاع داده شده تا وضعیت سلامتی او مورد بررسی قرار گیرد. مدارک دال بر شرکت در دوره ها و اخذ قبولی در امتحان نیز توسط آموزشگاه برای راهور ناجا ارسال می شوند.
هزینه گرفتن گواهی نامه دانش آموزی
هزینه اخذ گواهینامه به طور کلی شامل شهریه کلاس ها، جریمه مردودی و شرکت مجدد در آزمون، تهیه کتاب آموزشی، هزینه شرکت در معاینات و مبلغ لازم برای خرید تمبر می شود. اما باید توجه کرد که شرایط گرفتن مجوز رانندگی با خودرو برقی یا موتور برای افراد زیر 18 سال و متقاضیان دارای سن 16 الی 17 سالگی تا حدودی فرق داشته و بنابراین هزینه ها نیز متغیر خواهد بود.
اطلاعات دقیقی در خصوص هزینه گرفتن گواهی نامه دانش آموزی منتشر نشده و افراد می توانند از طریق برقراری ارتباط با شهر ترافیک یا آموزشگاه ها، بودجه لازم را جویا شوند. لیست قیمت حدودی جهت اخذ گواهینامه رانندگی برای افراد بالای 18 سال در جدول زیر آورده شده که امکان دارد قیمت صدور مجوز برای دانش آموزان نیز به همین شکل باشد.
هزینه گرفتن گواهی نامه دانش آموزی | |
هزینه گرفتن گواهی نامه به صورت کلی | 2 الی 6 میلیون تومان |
هزینه کلاس تئوری | 200.000 الی 1.200.000 تومان |
شهریه کلاس عملی | 480.000 الی 4.000.000 تومان |
جریمه مردودی | 5 هزار الی 150 هزار تومان |
هزینه تمبر که به حساب شهرداری و نیروی انتظامی واریز می شود. | 40 هزار الی 50 هزار تومان |
هزینه شرکت در جلسات معاینه | 200.000 الی 480.000 تومان |
قیمت کتاب آموزشی | 38.000 الی 75.000 تومان |
هزینه دریافت گواهینامه رانندگی دانش آموزی برای رانندگی با خودرو برقی کمتر از مبلغ لازم جهت اخذ گواهی نامه موتور است، زیرا حرکت در شهر ترافیک نیاز به شرکت در جلسات معاینه ندارد. تعداد جلسات آموزشی می تواند بر روی افزایش یا کاهش شهریه تاثیر گذاشته و هر آموزشگاه بر اساس صلاحدید و قوانین، قیمت اخذ گواهینامه را پیش از ثبت نام متقاضی برآورد و اعلام می نماید.
کارشناسان سامانه مشاوره دانیار آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص دریافت گواهینامه رانندگی دانش آموزی، گواهی نامه موتور و شرایط گرفتن آن را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی دانیار راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی دانیار می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.