برای مشاوره ورود و استفاده از سامانه علم سنجی وزارت بهداشت
برای مشاوره ورود و استفاده از سامانه علم سنجی وزارت بهداشت
سایت علم سنجی وزارت بهداشت از سال 1394 راه اندازی شده و اطلاعاتی در خصوص رتبه علمی اساتید دانشگاه های علوم پزشکی و شاخص های علمی متعدد در اختیار قرار می دهد، باید بررسی کرد که شیوه ورود به سامانه چگونه بوده و نحوه علم سنجی و کسب اطلاعات به چه صورت می باشد؟ آشنایی با امکانات متعدد سامانه و بررسی اطلاعات مهم قابل اخذ مانند تعداد استنادات و مقالات اساتید مفید واقع شده و کمک کننده به حساب می آید.
سامانه علم سنجی وزارت بهداشت isid.research.ac.ir که به آن نوپا نیز گفته می شود، خدمات بررسی تعداد مقالات منتشر شده توسط اساتید در اسکوپوس، گوگل اسکولار و پاب مد را ارائه داده و اطلاعات آن هر 10 الی 21 روز یک بار بروزرسانی می شود. در این مقاله به شرح نحوه ورود به سایت اعضای هیات علمی پزشکی پرداخته شده و نحوه علم سنجی به شکل دقیق و تصویری شرح داده شده است. افراد از طریق مطالعه این مطلب با امکانات متعدد سایت آشنا شده و موفق به اخذ خدمات می گردند.
معرفی سامانه علم سنجی اعضای هیات علمی وزارت بهداشت isid.research.ac.ir
جهت معرفی سامانه علم سنجی وزارت بهداشت isid.research.ac.ir باید توضیح داد که مرکز توسعه اطلاعات و انتشارات علمی تحقیقات و فناوری این سایت را در دسترس قرار داده که خدمات سامانه نوپا شامل ارائه اطلاعاتی در خصوص رتبه اساتید دانشگاه های علوم پزشکی مانند دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله تهران و غیره، تعداد مقالات نوشته شده توسط اساتید فعال و بازنشسته، تعداد استناد ها، H-Index و G-Index می شود. برای اخذ خدمات از سایت نیاز به ورود به حساب کاربری نبوده و عموم افراد به اطلاعات دسترسی داشته اما امکان دارد اساتید برای ویرایش اطلاعات فردی نیاز به ورود به حساب کاربری پیدا کنند.
سایت علم سنجی وزارت بهداشت isid.research.ac.ir از سال 1394 فعالیت کرده، اما اطلاعات بازنشستگانی که پس از سال 94 بازنشسته شده اند را دارا بوده و همچنین باید توجه داشت که اطلاعات مندرج در آن در بازه زمانی 10 الی 21 روزه بروزرسانی می شود. اطلاعات سایت اعضای هیات علمی پزشکی از طریق Scopus، Google Scholar و Pubmed دریافت شده و در واقع میزان مقالات منتشر شده در این پایگاه حائز اهمیت است.
افراد پس از ورود به سایت علم سنجی وزارت بهداشت می توانند به جستجوی اطلاعات در خصوص یک استاد خاص پرداخته و رتبه بندی علمی او را مورد بررسی قرار دهند. اطلاعات اساتید دانشگاه هایی که زیر نظر وزارت علوم فعالیت می کنند، در این سایت قرار نداشته و تنها اعضای هیات علمی مراکز مربوط به وزارت بهداشت در این سایت رتبه بندی خواهند شد. افرادی که عضو هیات علمی به حساب نمی آیند، رتبه بندی نشده و اطلاعات آنان قابل مشاهده نمی باشد.
راهنمای ورود به سامانه علم سنجی وزارت بهداشت isid.research.ac.ir
سایت اعضای هیات علمی پزشکی امکان بررسی رزومه و اطلاعات فردی اساتید را فراهم کرده و اجازه کسب اطلاعات در خصوص شاخص های علمی را به کاربران خواهد داد. بررسی شاخص های علمی و وضعیت چاپ مقاله و H-Index یا G-Index اساتید تا حدودی برای دانشجویان حائز اهمیت بوده و رتبه علمی بیانگر سطح دانش و تخصص یک استاد است. افرادی که قصد دارند در مصاحبه دکتری وزارت بهداشت شرکت کنند، می توانند از این طریق با رزومه اساتید مقابل خود آشنا شوند. بررسی راهنمای تصویری ورود به سایت مفید واقع شده و برای دانشجویان مراکز آموزشی یا عموم مردم و اساتید متعدد حائز اهمیت است.
برای ورود به سامانه علم سنجی وزارت بهداشت کلیک کنید.
علاقمندان ابتدا باید عبارت سایت علم سنجی وزارت بهداشت را در مرورگر جستجو کرده و سپس گزینه مربوطه را مانند تصویر زیر انتخاب نمایند.
در راهنمای ورود به سامانه علم سنجی وزارت بهداشت isid.research.ac.ir می بایست اشاره کرد که کاربران مهمان مانعی برای جستجوی اطلاعات اساتید دانشگاه های علوم پزشکی نداشته و نیاز به ایجاد حساب کاربری ندارند. اساتید یا کارشناسان می توانند مراحل ورود به حساب کاربری را طی کرده تا در ادامه به گزینه های مشاهده پروفایل یا ویرایش آن دسترسی یابند. برای این کار نیاز به کلیک بر روی گزینه ورود می باشد.
حالا باید ورود کارشناسان یا اعضای هیات علمی را انتخاب نمود.
در ادامه فرم ورود نمایش داده شده و با اطلاعات صحیح قابل تکمیل است.
حالا می توان برای اعمال تغییرات در پروفایل اقدام کرد.
باید توجه داشت که در برخی مواقع شاخص های علمی و رتبه به درستی درجه یک استاد را نشان نداده و به طور کلی نباید اطلاعات سایت اعضای هیات علمی پزشکی را تنها مبنای ارزیابی اشخاص قرار داد. برای مثال جهت محاسبه H-Index از تعداد مقالات چاپ شده و تعداد استناداتی که به مقالات شده استفاده گشته و در واقع هرچقدر تعداد مقالات و استنادات به طور همزمان افزایش یابد رتبه بالاتر خواهد رفت، اما امکان دارد شخص تنها 1 مقاله نوشته و علم موجود در همان یک مورد بیشتر از دانش موجود در 10 مقاله نوشته شده توسط یک استاد دیگر باشد.
نحوه علم سنجی اساتید هیات علمی وزارت بهداشت
رتبه بندی اساتیدی که در آزمون استخدامی وزارت بهداشت در دوره های مختلف قبول شده اند، در سایت اعضای هیات علمی پزشکی بر اساس اطلاعات دریافتی از پایگاه های Scopus، Google Scholar و Pubmed صورت گرفته و شاخص های علمی به صورت آنلاین قابل مشاهده خواهند بود. در ادامه راهنمای تصویری و توضیحات مربوط به نحوه علم سنجی اساتید هیات علمی وزارت بهداشت آورده شده و برای کاربران قابل بررسی است.
پس از جستجوی نشانی سامانه علم سنجی وزارت بهداشت isid.research.ac.ir در مرورگر باید فرم نمایش داده شده را با اطلاعات لازم پر کرد. فیلدهای فرم شامل مواردی مانند دانشگاه و دانشکده، گروه آموزشی، بیمارستان، پژوهشگاه و پژوهشکده، مرکز تحقیقاتی، رشته تحصیلی، رتبه علمی و سایر موارد مرتبط می شود.
در ادامه یک لیست برای متقاضیان نمایش داده شده که امکان اعمال فیلترهای شاغل و بازنشسته وجود دارد. کاربران می توانند به انتخاب یکی از پایگاه های اسکوپوس، گوگل اسکولار و پاب مد پرداخته تا شاخص های علمی استاد بر اساس اطلاعات دریافتی از پایگاه مورد نظر نمایش داده شود. اطلاعات هویتی اساتید، خلاصه عملکرد مقالات و طرح های پژوهشی یا پایان نامه ها، همکاری های بین المللی و نویسندگان همکار در این سامانه درج می گردد.
می توان یک استاد بخصوص را مورد انتخاب قرار داده تا صفحه زیر نمایش داده شود.
سایت علم سنجی وزارت بهداشت isid.research.ac.ir تنها اطلاعات اعضای هیات علمی دانشگاه های علوم پزشکی ایران را منتشر کرده و جزئیات اساتید دانشگاه های خارج از کشور و غیر ایرانی را ارائه نمی دهد. بنابراین برای بررسی وضعیت رتبه علمی اساتید سایر دانشگاه های غیر ایرانی یا مراکز آموزشی تحت نظر وزارت علوم نمی توان از سایت اعضای هیات علمی پزشکی ایران استفاده کرد.
سایر امکانات سامانه علم سنجی وزارت بهداشت
در خصوص سایر امکانات سایت علم سنجی وزارت بهداشت باید توضیح داد که این سایت تنها خدمات مربوط به رتبه علمی اساتید را ارائه داده و اطلاعات هر استاد را شرح می دهد، بنابراین خدمات قابل دریافت شامل رتبه های علمی اساتید و رزومه آنان شده است. به طور معمول اطلاعات اساتید در سامانه علم سنجی وزارت بهداشت isid.research.ac.ir به دو زبان فارسی و انگلیسی نمایش داده شده، اما اطلاعات مربوط به نویسندگان خارجی در سایت موجود نمی باشد. بنابراین تنها می توان اساتید داخل را با یکدیگر مقایسه کرده و در واقع امکان مقایسه افراد داخلی با خارجی وجود ندارد. به طور کلی افراد می توانند اطلاعات دیگری مانند موارد زیر را به دست آورند:
اساتید بر اساس تعداد مقالاتی که به چاپ رسانده اند ارزیابی شده و شاخص های علمی H-index و g-index آنان مشخص گشته که شاخص اچ ایندکس یا جی ایندکس اساتید در سایت اعضای هیات علمی پزشکی درج شده است.
رزومه اساتید کلیه دانشگاه های علوم پزشکی ایران در سامانه علم سنجی وزارت بهداشت درج شده و قابل بررسی می باشد. اطلاعات اساتیدی که عضو هیات علمی به حساب نمی آیند، در سایت موجود نخواهد بود.
هر چقدر یک استاد مقالات بیشتری به چاپ رسانده و بیشتر به او استناد شده باشد، از دانش و تخصص بیشتری برخوردار است. در سایت اعضای هیات علمی پزشکی تعداد مقالات و استنادها همراه با میزان خود استنادی درج شده و قابل بررسی می باشد.
اگر اساتید با همکاری سایر اساتید داخل یا خارج از کشور مقاله نوشته و به چاپ رسانند، جزئیات همکاری آنان در سامانه درج می شود. اطلاعاتی در خصوص زمینه های پژوهشی و خلاصه عملکردها نیز موجود است.
یکی از امکانات موجود در سامانه علم سنجی وزارت بهداشت isid.research.ac.ir این است که افراد می توانند فیلتر پژوهشگران 1 % پر استناد برتر ESI را اعمال کنند. در ادامه لیستی از اساتید پر استناد و برتر نمایش داده خواهد شد.
لازم به ذکر است امکان دارد در برخی مواقع سایت از دسترس خارج شده و خدمات لازم را ارائه نداده که باید تا زمان رفع مشکل صبوری نمود. افراد می توانند با جستجوی نام یک مرکز آموزشی یا استاد خاص به اطلاعات هویتی و شاخص های علمی دسترسی یافته و با اعضای هیات علمی دانشگاه های علوم پزشکی بیشتر آشنا شوند. برای تکمیل فرم جستجو اجباری مبنی بر ورود به حساب کاربری وجود ندارد. اساتید علاقمند به قرار گرفتن در لیست سایت باید عضو هیات علمی به حساب آمده و سوالات را با دانشگاه محل تدریس مطرح نمایند، زیرا اساتیدی که عضو هیات علمی نمی باشند در لیست قرار نمی گیرند.
کارشناسان سامانه مشاوره دانیار آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص سامانه علم سنجی وزارت بهداشت isid.research.ac.ir و سایت اعضای هیات علمی پزشکی را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی دانیار راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی دانیار می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.