برای مشاوره نحوه محاسبه نمره مستمر
برای مشاوره نحوه محاسبه نمره مستمر
مجموع نمره کلیه امتحانات شفاهی و کتبی که دانش آموزان در طول یک ترم تحصیلی می دهند به عنوان نمره مستمر در کارنامه ترم اول یا دوم درج می شود. نمره مستمر می تواند روی نمره امتحانی ترم اول و دوم شما تاثیر مثبت یا منفی داشته باشد. در همین راستا توصیه می شود که دانش آموزان تلاش کنند تا نمرات کلاسی خوبی هر ترم تحصیلی کسب کنند تا در صورت پایین بودن نمره امتحانی ترم، نمره مستمر تاثیر مثبتی رووی نمره سالانه کارنامه دانش آموز داشته باشد. این عمر مخصوصا برای دانش آموزانی که در پایه نهم و دوازدهم هستند و امتحانات پایان ترمشان به صورت نهایی برگزار می شود، می توانند بسیار کاربردی باشد.
نمره مستمر در اصل حاصل کلیه فعالیت های کلاسی دانش آموز اعم از پرسش و پاسخ های شفاهی و امتحانات کلاسی آن ها می باشد که معلمان کل نمرات را جمع می زنند و میانگین جمع این نمرات به عنوان نمره مستمر ترم اول و ترم دوم دانش آموزان در کارنامه هر فرد ثبت می شود. با توجه به اهمیت تاثیر نمره مستمر در کارنامه دانش آموزان در ادامه این مقاله به شرح کامل جزئیات نمره مستمر، نحوه محاسبه نمره مستمر ترم اول و دوم، تاثیر نمره مستمر در امتحانات نهایی و پاسخ به سوال اگر نمره مستمر نداشته باشیم چه می شود، پرداخته شده است.
نمره مستمر چیست؟
حال اولین سوالی که در ذهن دانش آموزان مطرح می شود در خصوص این است که نمره مستمر چیست؟ در همین راستا لازم به ذکر است که به میانگین مجموع نمرات کلاسی دانش آموز در طول هر یک از ترم های اول و دوم نمره مستمر می گویند. در ضمن دانش آموزان توجه داشته باشند که نمره مستمر بیانگر میزان یادگیری و فراز و فرود های درسی هر دانش آموز در طول سال تحصیلی می باشد. از آنجایی که اکثر دانش آموزان در سر جلسه امتحانات ترم دچار استرس و نگرانی می شوند، گاهی نمی توانند، عملکرد خوبی در پاسخ به سوالات امتحانی خود داشته باشند و نمره خوبی کسب نمی کنند در همین راستا نمره مستمر خوب می توانند تاثیر بسزایی در نمره سالانه دانش آموز داشته باشد.
دانش آموزان می توانند با افزایش فعالیت های کلاسی و مشارکت بیشتر در کلیه پرسش و پاسخ های شفاهی و کتبی کلاسی نمره مستمر قابل ملاحظه ای کسب نمایند. لازم به ذکر است که جمع نمره مستمر و امتحانی ترم اول و ترم دوم نمره سالانه دانش آموز است. نمره مستمر به دانش آموزانی که نتوانسته اند در امتحانات پایان ترم بنا به شرایط مختلفی نمره خوبی بگیرند، می تواند کمک شایانی کند. معلمان در واقع با نمره مسمتر میزان یادگیری و پیشرفت های درسی دانش آموزان را در طول سال تحصیلی نشان می دهند.
با توجه به این عمر که با فاصله زمانی که بین شروع سال تحصیلی تا زمان امتحانات هر ترم وجود دارد، ممکن است مطالب درسی فراموش شود، معلمان موظف هستند تا در طول تدریس خود از دانش آموزان امتحانات کلاسی و یا پرس و پاسخ های شفاهی نمایند. دانش آموزان می توانند جهت کسب نمره معدل خوب در کارنامه خود با گرفتن نمرات بالا در فعالیت های کلاسی و امتحانات داخلی نمره مستمر قابل توجه ای کسب نمایند.
نحوه محاسبه نمره مستمر ترم اول
با توجه به اهمیت و میزان تاثیر گذاری نمره مستمر در کارنامه تحصیلی دانش آموزان و جمع آن با نمرات امتحانی ترم اول و دوم حال سوالی که ذهن اکثر دانش آموزان را به خود مشغول کرده در خصوص نحوه محاسبه نمره مستمر می باشد. لازم به ذکر است که کسب نمره مستر بالا به دانش آموز این امکان را می دهد تا کم و کاستی های نمره های امتحانی ترم تحصیلی خود را جبران نمایند. از این رو توصیه می شود که دانش آموزان به فعالیت های کلاسی، امتحانات داخلی و پرسش های شفاهی در طی تدریس معلمان توجه بیشتری نشان دهند.
نحوه محاسبه نمره مستمر ترم اول دانش آموزان به این صورت است که معلمان کلیه نمرات کلاسی کسب شده در هر درس را جمع می کنند و تقسیم بر تعداد دفعات نمره های کسب شده می نمایند تا میانگین آن ها مشخص شود. شایان ذکر است که نمرات کلاسی ثبت شده دانش آموزان در طول سال تحصیلی ترم اول نشانگر ارزیابی یادگیری و پیشرفت درسی آن ها می باشد.
برای مثال فرمول نحوه محاسبه نمره مستمر ترم اول این گونه است که اگر دانش آموزی در درس ریاضی در ترم اول 6 بار نمره کلاسی کسب کرده باشد و هر یک از این نمرات به ترتیب 19، 15، 18، 20، 19 و 17 باشند، معلم این نمرات را جمع می کند که حاصل آن عدد 108 است. حال باید رقم به دست آمده را تقسیم بر تعداد دفعات نمرات کسب شده نمایند که در انتها نمره مستمر 18 برای دانش آموز درج می گردد. دانش آموزان با اطلاع از نمرات کلاسی خود می توانند با استفاده از فرمول ذکر شده نمره مستمر ترم اول خود را محاسبه نمایند.
نحوه محاسبه نمره مستمر ترم دوم
دانش آموزان پس از پایان امتحانات ترم اول و دریافت کارنامه می بایست خود را برای کسب نمرات بهتر کلاسی، همان طور که پیش از این هم ذکر شده است با مشارکت در فعالیت های کلاسی، پرسش و پاسخ های شفاهی و امتحانات داخلی جهت کسب نمره مستمر ترم دوم آماده نمایند. معلمان برای بررسی میزان یادگیری دانش آموزان و تاثیر گذاری شیوه های آموزشی خود در طول تدریس کتب مختلف درسی اقدام به پرسش های شفاهی و کتبی از آن ها می نماند، که میانگین مجموع این نمرات به عنوان نمره مستمر ترم دوم در کارنامه پایان سال هر دانش آموز ثبت می شود.
در پاسخ به این سوال که نمره مستمر ترم دوم چگونه محاسبه می شود؟ باید گفت که مجموع نمرات کسب شده توسط دانش آموز با شرکت در امتحانات شفاهی و کتبی کلاسی و تقسیم آن بر تعداد دفعات نمرات کسب شده نمره مستمر ترم دوم هر دانش آموز محاسبه می شود. در همین راستا لازم به ذکر است که دانش آموزان می توانند تا قبل از آغاز امتحانات ترم دوم با کسب نمرات خوب کلاسی از معلمان، شانس خود را در بالا بردن معدل پایان سال افزایش دهند.
شایان ذکر است که اگر دانش آموزانی در یک درس به دلایل مختلف نتوانستند، نمرات کلاسی خوبی داشته باشند، توصیه می شود برای این که نمره سالانه بهتری کسب کنند، حتما تلاش خود را با مطالعه موثر و خوب برای کسب نمره بالاتر در امتحانات پایان سال تحصیلی بیشتر نمایند. دانش آموزان می توانند با اطلاع از نمرات کلاسی، نمره مستمر خود را با توجه به فرمول ارائه شده محاسبه نمایند و با توجه به این نمره تلاش خود را برای کسب نمرات امتحانی پایان ترم دوم افزایش دهند.
آیا نمره مستمر در امتحان نهایی تاثیر دارد؟
هر ساله در پایه های ششم، نهم و دوازدهم برای دانش آموزان امتحانات نهایی برگزار می شود. حال سوالی که دغدغه دانش آموزان است در این خصوص می باشد که آیا نمره مستمر در امتحان نهایی تاثیر دارد؟ که خب در این راستا باید گفت که بله معلمان برای دانش آموزانی که در امتحانات نهایی می بایست شرکت کنند نیز نمره مستمر محاسبه می نمایند. لازم به ذکر است که امتحانات نهایی یعنی دانش آموزان در زمان آغاز امتحانات پایان ترم اول و دوم خود باید در امتحاناتی که به صورت هماهنگ کشوری برگزار می شود شرکت کنند.
علاقه مندان توجه داشته باشند که نمره مستمر ترم اول و ترم دوم برای دانش آموزانی که امتحانات آنان به صورت نهایی برگزار می شود با ضریب یک در کارنامه آن ها درج می شود. امتحان نهایی هر پایه تحصیلی دارای ضریب درسی متفاوتی است که برای محاسبه نمره امتحان نهایی و سالانه کارنامه دانش آموزان باید نمره مستمر و امتحان نهایی خود را با ضریب های اعلام شده جمع نمایند. با توجه به تاثیر گذاری نمره مستمر در امتحان نهایی به دانش آموزان توصیه می شود که پرسش و پاسخ های شفاهی و کتبی کلاسی خود را جدی بگیرند و با داشتن برنامه ریزی درسی دقیقی جهت کسب نمرات خوب کوشا باشند.
نمره مستمر برای پایه نهم و پایه دوازدهم که امتحان نهایی دارند بسیار حائز اهمیت است، زیرا داشتن معدل خوب در پایه نهم برای انتخاب رشته نهم به دهم بسیار مهم است. همچنین در پایه دوازدهم دانش آموزان برای تاثیری که نمره مستمر بر معدل کل مدرک دیپلم آنان دارد، باید برای کسب نمره مستمر خوب در این پایه تحصیلی تلاش بیشتری کنند. لازم به ذکر است که تاثیر گذاری نمره مستمر در پایه دوازدهم به صورت است که به اندازه یک چهارم نمره امتحان نهایی حائز اهمیت است. یعنی نمره مستمر ترم اول و ترم دوم سال تحصیلی دوازدهم دارای ضریب یک و نمره امتحان نهایی پایه دوازدهم ضریب چهار در کارنامه دانش آموزان دارد. دانش آموزان توجه داشته باشند که مجموع نمره مستمر و امتحان نهایی با ضریب هایشان نمره سالانه دانش آموز را مشخص می کند.
اگر نمره مستمر نداشته باشیم چه می شود؟
همانطور که پیش از این در این مقاله به آن اشاره شده است کسب نمره مستمر خوب می تواند تاثیر بسزایی بر نمرات امتحانی ترم اول و دوم دانش آموزان داشته باشد. ولی اگر دانش آموزانی بنا بر شرایط و اتفاقات مختلف نمره مستمر نداشته باشند می بایست با توجه به وضیت خود تلاش بیشتر برای کسب نمرات بالا در امتحانات پایان ترم نمایند. حال سوالی که مطرح می شود این است که اگر نمره مستمر نداشته باشیم چه می شود؟ لازم به ذکر است که نداشتن نمره مستمر می تواند تاثیر مستقیمی روی نمره سالانه دانش آموز داشته و حتی باعث تجدیدی آن شود.
در همین راستا لازم به ذکر است که به دانش آموزان توصیه می شود در راه کسب نمره مستمر بالا با مشارکت در فعالیت های کلاسی و امتحانات کلاسی بسیار کوشا باشند. زیرا نمره مستمر تاثیر بسزایی در نمره سالانه دانش آموزان دارد. دانش آموزان می توانند با اطلاع از نمره مستمر خود وضعیت یادگیری درسی و پیشرفت تحصیلی خود را مورد ارزیابی قرار دهند و با برنامه ریزی مناسب در جهت کسب نمرات بهتر کلاسی گام بردارند.
تاثیر نمره مستمر ترم اول و ترم دوم
یکی از سوالات پر تکرار دانش آنش آموزان در خصوص چگونگی تاثیر نمره مستمر ترم اول و ترم دوم می باشد که در این قسمت به پاسخ آن پرداخته شده است. در همین راستا لازم به ذکر است نمره مستمر ترم اول و ترم دوم تاثیر مستقیم در نمره سالانه و معدل دانش آموز در کارنامه سال تحصیلی آن دارد. در طول سال تحصیلی معلمان همگام با تدریس کتب درسی اقدام به برگزاری امتحانات کلاسی به صورت شفاهی و کتبی می نمایند که در پایان هر ترم میانگین مجموع این نمرات به عنوان نمره مستمر محاسبه می گردد.
لازم به ذکر است که نمره مستمر در اصل بیانگر شیوه تدریس معلم و مهارت یادگیری دانش آموز می باشد که با بررسی این نمره دانش آموزان می توانند برنامه ریزی مطالعاتی موثری برای خود فراهم نمایند. تاثیر نمره مستمر ترم اول و ترم دوم بر نمره های امتحانی می تواند در راستای کسب معدل خوبی برای دانش آموز مفید باشد. عملکرد خوب داش آموزان در طول سال تحصیلی در جهت کسب نمره مستمر می تواند در روند کسب نمره امتحان پایان ترم خوب کمک شایانی داشته باشد. شرکت در پرسش و پاسخ های معلمان در طول سال تحصیلی سوای از نمره مستمر برای آمادگی دانش آموزان برای شرکت در جلسه امتحان ترم اول و ترم دوم نیز بسیار حائز اهمیت است.
نمره مستمر صفر
از آنجایی که نمره مستمر جزئی از نمره سالانه دانش آموز در کارنامه سال تحصیلی آن حساب می شود دانش آموزان می بایست جهت کسب نمرات کلاسی خوب کوشا باشند. لازم به ذکر است دانش آموزانی که نمره مستمر صفر داشته باشند حتی اگر در امتحانات ترم اول و ترم دوم نمره کامل کسب نمایند باز هم در نمره سالانه تجدید خواهند شد. به دانش آموزان توصیه می شود با توجه به تاثیر نمره مستمر در کارنامه سال تحصیلی حتما در راستای کسب نمره مستمر بالا تلاش کنند.
لازم به ذکر است که کسب نمره مستمر صفر برای دانش آموزان به نشانه تجدید در نمره سالانه کارنامه تحصیلی آن می باشد. با توجه به میزان استرس و نگرانی که با آغاز امتحانات ترم برای دانش آموزان به وجود می آید توصیه ما برای دانش آموزان این است که جهت بالا بردن شانس قبولی خود در نمرات سالانه حتما در جهت کسب نمرات کلاسی بالا و نمره مستمر خوب تلاش نمایند. دانش آموزان پس از پایان امتحانات ترم اول و ترم دوم سال تحصیلی خود می توانند بامراجعه به سایت مای مدیو جهت دریافت کارنامه خود اقدام نمایند.
لازم به ذکر است، بهتر است که کلیه دانش آموزان در طول سال تحصیلی با فعال بودن در کلیه حوزه های کلاس درسی خود، اعم از انجام تحقیقات علمی، پاسخه دادن به سوالات معلم و ... بتوانند نمرات مثبت را از معلم خود کسب کنند. همچنین می بایست در زمان امتحانات خود، با داشتن برنامه ریزی صحبح، تمامی دروس خود را مطالعه و با انجام تمارین مختلف خود را برای شرکت در امتحانات خود آماده نمایند.
کارشناسان سامانه مشاوره دانیار آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص نحوه محاسبه نمره مستمر را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی دانیار راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی دانیار می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
پاسخ مشاور: سلام، نحوه محاسبه نمره مستمر ترم اول در متن مقاله آمده است.