برای مشاوره تاثیر سهمیه متاهلین در آزمون استخدامی آموزش و پرورش
برای مشاوره تاثیر سهمیه متاهلین در آزمون استخدامی آموزش و پرورش
هر ساله وزارت آموزش و پرورش با برگزاری آزمون های استخدامی متفاوت درعناوین شغلی مختلف افراد بسیاری را جذب و استخدام می کند. با توجه به شرایطی که برای شرکت در این آزمون های استخدامی تعبیه شده، افراد بسیاری متقاضی ثبت نام و شرکت در هر کدامک از این آزمون های استخدامی آموزش و پرورش هستند. همچنین در همین حین به دنبال افزایش شانس قبولی خود می باشند، که یکی از مواردی که می تواند به افراد متاهل کمک کند، استفاده از امتیاز فرزند و سهمیه متاهلین در آزمون استخدامی آموزش و پرورش می باشد.
افراد متاهل می توانند از امتیاز فرزند نیز جهت افزایش رتبه استفاده کنند. به منظور ارائه جزئیات بیشتر در این مقاله ابتدا به سهمیه متاهلین در آزمون استخدامی آموزش و پرورش پرداخته خواهد شد. سپس در بخش های بعد، مطالبی در ارتباط با افزایش سن استخدامی ویژه افراد متاهل و نیز امتیاز فرزند در این زمینه شرح داده خواهد شد. در بخش آخر نیز تاثیر تاهل و فرزند در قبولی استخدام آموزش و پرورش شرح داده خواهد شد.
سهمیه متاهلین در آزمون استخدامی آموزش و پرورش
افرادی که در آزمون استخدامی آموزش و پرورش شرکت کرده اند، با داشتن سهمیه های مختلف، می توانند شانس خود را برای قبولی در این آزمون بالا ببرند. با توجه به تاثیر انواع سهمیه در پذیرش استخدامی، مهم است که کاربر با میزان تاثیر آن آشنایی داشته باشد. سهمیه متاهلین در آزمون استخدامی آموزش و پرورش یکی از این موارد می باشد که در ادامه این بخش به جزئیات آن پرداخته خواهد شد.
تمام داوطلبان متاهل می توانند از سهمیه امتیاز تاهل و فرزند در آزمون استخدامی معلمی استفاده نمایند. این سهمیه هم بر روی افزایش شرط سنی و نیز افزایش در رتبه داوطلب تاثیر خواهد داشت. در ارتباط با شرط سنی با توجه به آنچه در دفترچه آزمون استخدامی آموزش و پرورش آورده شده است، حداقل و حداکثر سن مجاز برای شرکت در این آزمون به ترتیب 20 تا 40 سال می باشد. داوطلبان متاهل و یا دارای فرزند، می توانند از تخفیف سنی یک تا پنج سال استفاده کنند. لازم به ذکر است که این امتیاز برای داوطلبانی که دارای فرزند باشند بیشتر می باشد.
علاوه بر افزایش حداکثر شرط سنی در آزمون استخدامی آموزش و پرورش، افراد متاهل و دارای فرزند، می توانند به ازای متاهل بودن و یا داشتن فرزند نمره آزمون کتبی خود را بالا ببرند. نحوه اضافه شدن امتیاز به نمره آزمون کتبی نیز به این صورت است که داوطلب می تواند در حین ثبت نام وضعیت تاهل و تعداد فرزندان خود را مشخص کرده تا به این ترتیب به اندازه 2 الی حداکثر 10 درصد به نمره وی اضافه شود.
افزایش سن استخدامی آموزش و پرورش برای متاهلین
به موجب قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، آزمون های استخدامی آموزش و پرورش، موظف هستند که در استخدام نیروهای جدید برای افراد متاهل و یا دارای فرزند، امتیازاتی را اعمال نمایند. در ادامه این بخش به امتیاز افزایش سن استخدامی آموزش و پرورش برای متاهلین پرداخته خواهد شد.
افزایش سن استخدامی آموزش و پرورش برای متاهلین یکی از امتیازهای در نظر گرفته شده برای داوطلبان این آزمون می باشد. شرایط آن نیز به این صورت است که با توجه به بند الف ماده 15 قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، افراد واجد شرایط شرکت در آزمون استخدامی، در صورت متاهل بودن می توانند از امتیاز یک سال افزایش به حداکثر شرایط سنی بهره مند گردند.
میزان افزایش سن استخدامی آموزش و پرورش برای متاهلین نیز متغیر می باشد. این امتیاز برای افراد متاهل یک سال است حتی اگر داوطلب، دارای فرزند نیز نباشد، می تواند از این امتیاز استفاده نماید. همچنین به ازای هر فرزند، یک سال به این حداکثر شرط سنی اضافه خواهد شد. قابل ذکر است که سقف افزایش محدوده سنی، پنج سال است و تعداد فرزند بیشتر، تاثیری در این مقدار نخواهد داشت.
امتیاز فرزند در آزمون استخدامی آموزش و پرورش
امتیاز فرزند یکی از موضوعاتی است که مورد توجه داوطلبان آزمون استخدامی آموزش و پرورش قرار گرفته است که به موجب آن افراد متاهل دارای فرزند می توانند، تخفیف سنی تا پنج سال و نیز تا 10 درصد افزایش نمره کتبی آزمون را دریافت کنند. در ادامه این بخش به امتیاز فرزند در آزمون استخدامی آموزش و پرورش پرداخته خواهد شد.
در دفترچه راهنمای ثبت نام آموزش و پرورش نیز اشاره شده است که امتیاز تاهل و فرزند به این شرط به افراد داده می شود که نرخ باروری در شهرستان محل زادگاه پدر یا فرزند بیشتر از 2.5 نباشد. برای نمونه مطابق با آخرین اعلام رسمی وزارت کشور، نرخ باروری در شهرستان هایی از قبیل سراوان و ایرانشهر در استان سیستان و بلوچستان و نیز هویزه خوزستان از جمله مواردی است که به دلیل بالا بودن نرخ باروری بیش از 2.5، مشمول امتیاز فرزند و افزایش سن نخواهند شد.
همانگونه که بیان شد افراد متاهل و یا دارای فرزند مشمول دو درصد افزایش نمره کتبی خواهند شد. برای نمونه در صورتی که نمره کتبی آزمون استخدامی آموزش و پرورش یک فرد متاهل بدون فرزند، 38.52 باشد. پس از اعمال امتیاز فرزند که 2 درصد می باشد، نمره نهایی وی به 40.52 تغییر پیدا خواهد کرد. کاربر توجه داشته باشد که حداکثر امتیاز برای فرزندان، 10 درصد است و اگر فرد داوطلب، فرزندان بیشتری داشته باشد، در این امتیاز تغییر ایجاد نخواهد کرد.
تاثیر تاهل و فرزند در قبولی استخدام آموزش و پرورش
افزایش سن و امتیاز فرزند در آزمون استخدامی آموزش و پرورش با هدف حمایت دولت از افرادی است که ازدواج کرده اند و دارای فرزند می باشند. همچنین این قانون برای تشویق دیگر افراد جامعه به تشکیل خانواده و نیز فرزندآوری است. تاثیر تاهل و فرزند در قبولی استخدام آموزش و پرورش بر روی نمره کتبی آزمون و نیز افزایش شرط سنی خواهد بود.
برای نمونه فرد متاهلی که دارای یک فرزند باشد، دو سال به شرط سنی وی اضافه خواهد شد که از این مقدار، یک سال برای متاهل بودن و یک سال نیز برای داشتن یک فرزند می باشد. همچنین همانگونه که پیشتر نیز بیان شد به ازای تاهل و داشتن هر فرزند به میزان دو درصد به امتیاز نمره کتبی آزمون فرد اضافه می شود.
بنابر آنچه در این مقاله بیان شد، داوطلبان متاهل و دارای فرزند می توانند شانس خود جهت قبولی در آزمون را بالا ببرند. در صورتی که امتیازهای علمی و مهارتی دو شخص مجرد و متاهل کاملا یکسان باشد، داوطلب متاهل در اولیت جذب قرار خواهد گرفت. همچنین میان فرد متاهل و فرد دارای فرزند در شرایط یکسان، اولویت استخدام با فرد متاهل دارای فرزند می باشد.
کارشناسان سامانه مشاوره دانیار آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص سهمیه متاهلین در آزمون استخدامی آموزش و پرورش، افزایش سن و امتیاز فرزند را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی دانیار راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی دانیار می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
پاسخ مشاور: سبلام، در خصوص میزان سهمیه متاهلین دارای فرزند در قبولی آزمون استخدامی آموزش و پرورش در متن مقاله توضیحاتی آمده است.