برای مشاوره ورود و استفاده از امکانات سامانه سناد دانش آموزی
برای مشاوره ورود و استفاده از امکانات سامانه سناد دانش آموزی
وزارت آموزش و پرورش کشور سامانه های زیادی از جمله همگام، هدایت تحصیلی، سایت ثبت نام کتب درسی و ... را برای ارائه خدمات بهتر و سریع تر به دانش آموزان، والدین، معلمان، مدیران و سایر کاربران راه اندازی نموده است. یکی از سامانه های طراحی شده در سال های اخیر، سایت سناد دانش آموزی به نشانی snd.medu.ir بوده که در آن مدیران و سایر کاربران می توانستند به تمامی اطلاعات فردی و تحصیلی دانش آموزان دسترسی پیدا کنند.
به منظور دسترسی به اطلاعات ثبت شده در سامانه سناد و ثبت نمرات در آن، کاربران باید ابتدا از نحوه ثبت نام در سامانه سناد دانش آموزی و ورود به آن اطلاع داشته باشند. به همین جهت در مقاله پیش رو ابتدا به معرفی سناد و ارائه راهنمای ورود به این سایت پرداخته شده و سپس توضیحات کامل درباره سامانه سناد پیش دبستانی، ابتدایی و متوسطه ارائه شده است. در ادامه مقاله نیز نحوه ثبت نام در snd.medu.ir و تمامی امکانات آن به طور کامل توضیح داده شده است.
معرفی سامانه سناد دانش آموزی snd.medu.ir
سامانه سناد دانش آموز یکی از سامانه های وزارت آموزش و پرورش کشور بوده که در آن به ارائه خدمات یکپارچه و غیر حضوری پرداخته شده است. دانش آموزان، مدیران مدارس و سایر کارکنان این وزارتخانه با داشتن دسترسی به سامانه سناد می توانند از خدمات و امکانات موجود در آن استفاده کرده و اطلاعات جمع آوری شده در این سامانه را مشاهده و بررسی نمایند. مهمترین کاربرد سامانه سناد، ثبت مشخصات و اطلاعات دانش آموزان، ثبت نمرات و درج کارنامه آن ها در این سایت می باشد.
در سال های گذشته مدیران مدارس و همچنین دانش آموزان با داشتن رمز عبور مدیران، با ورود به سامانه سناد به نشانی snd.medu.ir می توانستند تمامی اطلاعات و نمرات دانش آموزان را ثبت و داده های موجود را مشاهده و بررسی نمایند. اطلاعات دانش آموزانی که اقدام به ثبت نام در سامانه سناد دانش آموزی می نمودند، به صورت آنلاین در سامانه سناد ذخیره شده و ادغام این اطلاعات و یکپارچه بودن سیستم ها موجب شده تا تمامی سامانه های آموزش و پرورش از این داده های ثبت شده استفاده کرده و سرعت و کیفیت ارائه خدمات بالاتر رود.
لینک ورود به سایت سناد دانش آموزی، snd.medu.ir بوده که در سال جاری تنها کارشناسان مربوطه اجازه ورود به سامانه و دسترسی به اطلاعات و ثبت تغییرات را دارند.
اما اخیرا دسترسی مدیران به سامانه سناد مسدود شده و تنها کارکنان وزارت آموزش و پرورش و ادارات مناطق اجازه دسترسی به این سایت و ثبت اطلاعات را دارند. بدین ترتیب مدیران باید با مراجعه به اداره آموزش و پرورش منطقه خود، اطلاعات جدید و تغییرات رخ داده را به اطلاع کارشناسان رسانده تا آن ها را در سامانه سناد دانش آموز درج نمایند. همچنین ثبت نمرات و کارنامه دانش آموزان در سامانه سناد نیز تنها توسط کارکنان ادارات مناطق انجام شده و دیگر مدیران و دانش آموزان دسترسی به این سامانه ندارند.
راهنمای ورود به سامانه سناد snd.medu.ir
سامانه سناد دانش آموز به منظور جمع آوری اطلاعات ثبت نامی دانش آموزان در مدارس و همچنین نمرات و کارنامه آن ها توسط وزارت آموزش و پرورش کشور راه اندازی شده است. سایت snd.medu.ir به منظور یکپارچه سازی اطلاعات دانش آموزان و استفاده سایر سامانه های آموزش و پرورش از این اطلاعات و در نتیجه تسریع در ارائه خدمات به دانش آموزان، والدین، مدیران و سایر کادر ستادی راه اندازی شده است.
ثبت نام در سامانه سناد دانش آموزی و ورود به آن در سه گروه مدیران، دانش آموزان و ستادی انجام می شد، اما اخیرا دسترسی دانش آموزان و مدیران به این سایت مسدود شده و تنها کارکنان ستادی اجازه ورود به سامانه سناد را دارند. مدیران نیز برای ثبت اطلاعات جدید دانش آموزان تازه ورود یا نمرات افراد باید به اداره آموزش و پرورش منطقه خود مراجعه کرده و آخرین تغییرات را به اطلاع کارشناسان مربوطه برسانند. کارشناسان با ورود به بخش ستادی سامانه سناد، می توانند اطلاعات را درج و ثبت نمایند. نحوه ورود به بخش ستادی سناد دانش آموزی در ادامه ارائه شده است.
ابتدا کاربران ستادی باید سایت سناد آموزش و پروش به نشانی snd.medu.ir را در مرورگر خود جستجو کرده و وارد آن شوند. در صفحه اصلی از سمت چپ صفحه بر روی گزینه ورود به بخش ستادی مطابق تصویر زیر کلیک نمایند.
سپس با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور خود می توانند وارد حساب کاربری شده و از امکانات و خدمات موجود در سامانه سناد استفاده نمایند.
ورود مدیران و دانش آموزان به سامانه سناد نیز به همین ترتیب انجام شده، اما با توجه به محدودیت دسترسی، دیگر امکان ورود این دو گروه به سایت وجود نداشته و سناد تنها برای کارکنان ستادی قابل دسترسی و استفاده می باشد. به منظور انجام راحت تر و سریع تر امور، سامانه سناد در سه بخش پیش دبستانی، ابتدایی و متوسطه طراحی و راه اندازی شده که هر یک به تفکیک در بخش های بعدی مقاله توضیح داده شده است.
سامانه سناد پیش دبستانی snd.medu.ir
همان طور که پیش از این توضیح داده شد، تمامی اطلاعات مربوط به ثبت نام در سامانه سناد دانش آموزی و مشخصات دانش آموزان و همچنین اطلاعات تحصیلی آن ها در سامانه سناد دانش آموز درج و ثبت می شود. برای این منظور مدیران مدارس باید به سامانه سناد ورود کرده و اطلاعات دانش آموزان تازه ورود به مدارس و همچنین نمرات وکارنامه تمامی دانش آموزان را در سایت snd.medu.ir درج و ثبت می نمودند. اما با توجه به عدم به روزرسانی سایت و ایجاد محدودیت در دسترسی مدیران و دانش آموزان به سناد، تنها کارکنان ادارات آموزش و پرورش مناطق اجازه ورود و دسترسی به سایت و اطلاعات مندرج در آن را دارند. این گروه از افراد باید به بخش ستادی سامانه سناد دانش آموز ورود کرده و اطلاعات مورد نیاز را مشاهده یا اطلاعات جدید را در آن ثبت نمایند.
برای ورود به سایت سناد پیش دبستانی بر روی لینک p.snd.medu.ir کلیک نمایید.
این به منظور دسترسی سریع تر به هر بخش از سایت سناد و ارائه خدمات بهتر و با کیفیت تر، وزارت آموزش و پرورش به طور جداگانه سناد دانش آموزی را برای گروه پیش دبستانی با آدرس اینترنتی مجزا طراحی و راه اندازی نموده است. ارائه لینک جداگانه برای پیش دبستانی به منظور تسریع و بهبود خدمات سامانه انجام شده است. مانند سامانه اصلی سناد وزارت آموزش و پرورش، دسترسی به سناد پیش دبستانی نیز تنها برای کارکنان ستادی ادارات مناطق امکان پذیر بوده و دیگر مدیران و دانش آموزان حق دسترسی به اطلاعات و ورود به سناد دانش آموزی را ندارند.
سامانه سناد ابتدایی snd.medu.ir
یکی دیگر از زیر مجموعه های سامانه سناد دانش آموز، سایت سناد ابتدایی بوده که در آن ثبت نام در سامانه سناد دانش آموزی، اطلاعات و مشخصات دانش آموزان پایه های مختلف مقطع ابتدایی درج و جمع آوری شده است. نشانی اینترنتی سناد ابتدایی schsnd.medu.ir بوده که در آن مدیران می توانستند به ثبت و اصلاح مشخصات دانش آموزان پرداخته و اطلاعات مربوط به تحصیل آن ها را ثبت و جمع آوری نمایند.
اما اخیرا دسترسی به این سامانه نیز تنها محدود به کارکنان ستادی شده و دیگر مدیران و دانش اموزان امکان ورود به سایت و ثبت و اصلاح اطلاعات را ندارند. به منظور تغییر اطلاعات ثبت شده در سامانه سناد ابتدایی و ثبت مشخصات جدید، مدیران مدارس باید به اداره آموزش و پرورش منطقه خود مراجعه کرده و آخرین تغییرات را به اطلاع کارشناسان مربوطه برسانند. بدین ترتیب کارشناسان ستادی می توانند با ورود به سایت سناد، آن داده های ارائه شده را ثبت نموده یا تغییر دهند.
برای ورود به سامانه سناد ابتدایی بر روی لینک schsnd.medu.ir کلیک نمایید.
سامانه های دیگری نیز مانند سامانه فارغ التحصیلی امین توسط وزارت آموزش و پرورش کشور راه اندازی شده تا اطلاعات مربوط به دانش آموزان در آن ثبت و نگه داری شود. سطح دسترسی کاربران مختلف از جمله مدیران، دانش آموزان، والدین، کارکنان وزارتخانه و ... متفاوت بوده و بر اساس این سطح دسترسی، کاربران اجازه ورود به هر یک از سامانه های آموزش و پرورش را دارند. لینک ارائه شده سامانه سناد ابتدایی برای مدیران مدارس و سایر کاربران غیر فعال بوده و تنها کارکنان ادارات مناطق آموزش و پرورش می توانند وارد آن شوند.
سامانه سناد متوسطه snd.medu.ir
از دیگر زیر مجموعه های سامانه سناد می توان به سناد متوسطه اشاره کرد که با استفاده از آن در ابتدای هر سال تحصیلی، مدیران مدارس می توانستند به ثبت اطلاعات دانش آموزان، کلاس بندی آن ها، تعریف مشخصات افراد و همچنین ثبت نمرات در طول سال تحصیلی بپردازند. از امکانات سامانه سناد متوسطه می توان به تعریف رشته پایه، ثبت نام در سامانه سناد دانش آموزی، تعریف و ایجاد کلاس های مدارس، ثبت و ذخیره و همچنین دریافت کارنامه و کمک به فرآیند هدایت تحصیلی دانش آموزان اشاره نمود. بدین ترتیب مدیران، دانش آموزان و کارکنان ستادی آموزش و پرورش با ورود به سناد دوره متوسطه به نشانی m1-snd.medu.ir برای دوره اول و سایت m2-snd.medu.ir برای دوره دوم، می توانستند از امکانات و خدمات ذکر شده استفاده نمایند.
جهت ورود به سامانه سناد دوره اول متوسطه بر روی لینک m1-snd.medu.ir کلیک کنید.
برای ورود به سناد دوره دوم متوسطه روی لینک m2-snd.medu.ir کلیک نمایید.
سامانه سناد دانش آموز متوسطه برای تمام پایه های هر دو دوره اول و دوم این مقطع استفاده می شود. اخیرا دسترسی مدیران و دانش آموزان به سامانه سناد متوسطه اول و دوم محدود و مسدود شده و تنها کارکنان ستادی ادارات مناطق آموزش و پرورش می توانند به این سامانه دسترسی پیدا کنند. بنابراین ثبت اطلاعات و آخرین تغییرات مدارس توسط مدیران، از طریق مراجعه به ادارات مناطق و در اختیار گذاشتن اطلاعات جدید به کارشناسان مربوطه انجام می شود.
ثبت نام در سامانه سناد snd.medu.ir
مانند تمامی سامانه های آموزش و پرورش، کاربران برای ورود به سامانه سناد باید در این سامانه تعریف شده باشند. مدیران مدارس توسط کارشناسان وزارت آموزش و پرورش در سناد دانش آموزی ثبت نام و تعریف می شوند. همچنین معلمان نیز برای داشتن دسترسی به سناد و ثبت نمرات در آن، باید توسط مدیران مدارس در این سامانه تعریف و ثبت نام شوند.
در صورت عدم تعریف و ثبت نام در سامانه سناد دانش آموز، کاربران امکان ورود به سایت و درج یا اصلاح اطلاعات مورد نظر در آن را نخواهند داشت. ثبت نام در سامانه سناد دانش آموزی به صورت اینترنتی و با ورود به سایت snd.medu.ir انجام شده، اما با توجه به عدم دسترسی مدیران، معلمان و دانش آموزان به این سامانه، امکان ثبت نام این کاربران در سناد نیز دیگر وجود ندارد.
تنها کارکنان ستادی ادارات مناطق و ارگان های وابسته به آموزش و پرورش اجازه ثبت نام و سپس ورود به سامانه سناد دانش آموز را داشته و فقط این کارشناسان در سیستم تعریف می شوند. یکی از مهمترین بخش های موجود در سامانه سناد وزارت آموزش و پرورش، ثبت نمرات دانش آموزان و کارنامه آن ها بوده که نحوه انجام این کار در بخش بعدی مقاله به همراه راهنمای تصویری ارائه شده است.
سامانه سناد کارنامه snd.medu.ir
همان طور که پیش تر به آن اشاره شد، یکی از مهم ترین بخش ها و خدمات ارائه شده در سایت سناد وزارت آموزش و پرورش کشور علاوه بر ثبت نام در سامانه سناد دانش آموزی، ثبت نمرات و کارنامه دانش آموزان پایه های مختلف مقاطع پیش دبستانی، ابتدایی و متوسطه اول و دوم در این سامانه می باشد. برای انجام این کار، ابتدا باید معلمان توسط مدیران مدارس در سناد تعریف شده و یک کلمه عبور برای شماره تلفن همراه آن ها پیامک شود. نحوه درج و ثبت نمرات و کارنامه دانش آموزان ابتدایی برای نمونه در ادامه این بخش از مقاله توضیح داده شده است.
ابتدا کاربران باید به سامانه سناد به نشانی snd.medu.ir مراجعه نموده و وارد بخش مربوط به مدارس شوند. در این بخش باید کد مدرسه، کد ملی و کلمه عبوری که به تلفن همراه آن ها پیامک شده را وارد و بر روی گزینه ورود کلیک نمایند.
در ادامه پس از ورود به حساب کاربری باید بر روی گزینه ثبت ارزشیابی از منوی سمت راست کلیک نمایند.
سپس کد ملی و کلمه عبور خود را در کادرهای خواسته شده وارد و بر روی گزینه ورود کلیک کنند.
در گام بعدی باید اطلاعات خواسته شده درباره ارزشیابی پیشرفت تحصیلی دانش آموزان را تکمیل و بر روی گزینه جستجو کلیک کنند.
اسامی تمامی دانش آموزان کلاس مربوط به معلم نمایش داده شده که با کلیک بر روی گزینه ثبت ارزشیابی موجود در جلوی اسم هر دانش آموز، می توانند نمرات و کارنامه مربوط به آن فرد را در سیستم درج و ثبت نمایند.
از آنجا که دسترسی مدیران و معلمان به سامانه سناد مقاطع مختلف محدود شده، امکان ورود به سیستم و ثبت نمرات و کارنامه برای آن ها وجود ندارد. بدین ترتیب مدیران مدارس باید به اداره آموزش و پرورش منطقه خود به صورت حضوری مراجعه کرده و اطلاعات مربوط به نمرات و کارنامه دانش آموزان را در اختیار کارشناسان مربوطه بگذارند. به این صورت کارکنان ستادی می توانند وارد سامانه سناد دانش آموز شده و این اطلاعات مربوط به نمرات کارنامه دانش آموزان را در سامانه ثبت و ذخیره سازی نمایند.
امکانات سامانه سناد snd.medu.ir
در سامانه سناد وزارت آموزش و پرورش کشور بخش های مختلف و امکانات متنوعی برای مقاطع پیش دبستانی، ابتدایی و دوره اول و دوم متوسطه در نظر گرفته شده که کاربران با ثبت نام در سامانه سناد دانش آموزی و ورود به آن می توانند از آن ها استفاده نمایند. در این بخش از مقاله امکانات سامانه سناد برای هر مقطع و دوره تحصیلی به تفکیک ارائه شده است. امکانات سامانه سناد دانش آموز برای مقاطع پیش دبستانی و ابتدایی عبارت است از:
ثبت مشخصات و اطلاعات دانش آموزان تازه وارد به مدارس از جمله کد ملی، نام و نام خانوادگی و اطلاعات والدین
کلاس بندی دانش آموزان از طریق تعریف کلاس، ظرفیت کلاس ها و پایه تحصیلی توسط مدیران مدارس
ثبت ارزشیابی پیشرفت تحصیلی و تربیتی دانش آموزان و ذخیره سازی نمرات و کارنامه آن ها در سامانه سناد توسط معلمان
امکانات موجود در سامانه سناد وزارت آموزش و پرورش برای دوره اول و دوم مقطع متوسطه شامل موارد زیر می باشد:
تعریف رشته پایه و ثبت نام تمامی دانش آموزان آن پایه در مدرسه مورد نظر
ثبت نام دانش آموزان جدید الورود به مدارس در سناد
تعریف و ایجاد کلاس بندی در سناد برای هر پایه تحصیلی
ثبت و ذخیره سازی نمرات و کارنامه دانش آموزان و همچنین دریافت کارنامه
تعیین اولویت بندی و مشاهده اولویت های هدایت تحصیلی دانش آموزان
در گذشته تمامی این امور توسط مدیران مدارس و همچنین معلمانی که توسط مدیران در سیستم تعریف شده بودند، در سامانه سناد دانش آموز انجام می شد. اما با توجه به ایجاد محدودیت در دسترسی مدیران، معلمان و دانش آموزان به سامانه سناد وزارت آموزش و پرورش، این امور تنها از طریق کارکنان ستادی ادارات مناطق آموزش و پرورش انجام شده و مدیران نیز برای ثبت این اطلاعات باید به اداره منطقه خود مراجعه نمایند.
کارشناسان سامانه مشاوره دانیار آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص سامانه سناد snd.medu.ir، ثبت نام در سامانه سناد دانش آموزی و ورود به آن را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی دانیار راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی دانیار می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
پاسخ مشاور: سلام، سامانه سناد دانش آموزی ابتدایی و متوسطه مشترک می باشد.