برای مشاوره تحصیل در دانشگاه پیام نور
برای مشاوره تحصیل در دانشگاه پیام نور
دانشگاه پیام نور به عنوان یکی از مهمترین دانشگاه های کشور، زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کشور فعالیت می نماید. متقاضیانی که تمایل به تحصیل در این دانشگاه را دارند، لازم است قبل از ثبت نام، از معرفی دانشگاه پیام نور به صورت کامل اطلاع داشته باشند تا بتوانند با آگاهی بیشتر برای نام نویسی اقدام نمایند. در صورتی که دانشجویان از همه چیز پیام نور اطلاعی نداشته باشند و در این دانشگاه مشغول به تحصیل شوند، در این صورت در ادامه ممکن است با توجه به شرایط موجود در این دانشگاه، از ادامه تحصیل انصراف و متحمل پرداخت هزینه گردد.
در ادامه معرفی دانشگاه پیام نور می توان بیان کرد که این دانشگاه در سه مقطع کارشناسی پیوسته، کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی اقدام به پذیرش دانشجو می نماید. همچنین در مقطع کارشناسی، پذیرش به صورت با آزمون و همچنین با سوابق تحصیلی دیپلم می باشد. دانشجویانی که در این دانشگاه تحصیل می نمایند لازم است به دلیل نیمه دولتی بودن آن، شهریه در قالب ثابت و متغیر پرداخت نمایند. با توجه به اینکه بسیاری از افراد علاقه مند به تحصیل در این دانشگاه هستند، بنابراین در این مقاله به معرفی این دانشگاه و همچنین نحوه پذیرش و شهریه در مقاطع تحصیلی و همه چیز درباره پیام نور پرداخته می شود.
معرفی دانشگاه پیام نور
دانشگاه پیام نور به عنوان یکی از دانشگاه های نیمه دولتی و زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کشور اقدام به پذیرش دانشجو می نماید. افرادی که قصد تحصیل در این دانشگاه را داشته باشند، لازم است پس از معرفی دانشگاه پیام نور و اطلاع از همه چیز درباره پیام نور، اقدام به انتخاب رشته و تحصیل نمایند. این دانشگاه دارای یک سازمان مرکزی در استان تهران و واحد های تابعه در سراسر کشور می باشد. در معرفی این دانشگاه می توان بیان کرد که در مقاطع تحصیلی کارشناسی پیوسته، کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی اقدام به پذیرش دانشجو می نماید.
متقاضیان تحصیل در مقطع کارشناسی پیوسته می توانند به صورت با آزمون و با ثبت نام کنکور سراسری و همچنین براساس سوابق تحصیلی (معدل کتبی دیپلم) در مقطع کارشناسی پیوسته ثبت نام نمایند. لازم به ذکر است که داوطلبان می توانند در مقطع کارشناسی پیوسته برای نیمسال اول (ورودی مهر) و نیمسال دوم (ورودی بهمن) پذیرش شوند. مدت زمان تحصیل در مقطع کارشناسی در این دانشگاه 8 نیمسال می باشد. همچنین در مقطع کارشناسی ارشد، متقاضیان می توانند با شرکت در کنکور کارشناسی ارشد و همچنین آزمون فراگیر در این دانشگاه تحصیل نمایند.
جهت معرفی دانشگاه پیام نور برای فراگیر ارشد، می توان بیان کرد که دانشجویان در مقطع کارشناسی ارشد در گذشته می توانستند در یکی از مراکز پیام نور به عنوان دانش پذیر ثبت نام نموده و در صورت قبولی در واحد های ارائه شده در ترم اول، به عنوان دانشجوی ترم دوم در دانشگاه ادامه تحصیل دهند. اما باید گفت که از سال 1402، پذیرش فراگیر ارشد پیام نور لغو شد و دیگر امکان پذیرش هیچ داوطلبی از این طریق وجود نخواهد داشت.
دانشجویان برای پذیرش در مقطع دکتری لازم است در کنکور دکتری شرکت کرده و در صورت کسب حد نصاب و شرکت در مصاحبه به عنوان دانشجو می تواند در واحد پذیرفته شده، ثبت نام نهایی نماید. دانشجویانی که در هر مقطع تحصیلی از این دانشگاه فارغ التحصیل شده باشند، می توانند برای ادامه تحصیل در سایر دانشگاه های معتبر از جمله روزانه، نوبت دوم (شبانه)، آزاد و همچنین ادامه تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور اقدام نمایند.
ورود به سایت دانشگاه پیام نور
همان طور که در معرفی دانشگاه پیام نور بیان شد، این دانشگاه با اهداف کیفی و توانایی های علمی بالا و همچنین برخوردداری از آموزش های استاندارد، هر ساله پذیرش بسیاری از دانشجویان در مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی می باشد. سازمان مرکزی این دانشگاه به منظور معرفی دانشگاه پیام نور و همچنین آشنایی با اهداف و برنامه های دانشگاه، اقدام به راه اندازی چندین سایت کرده است. یکی از سایت های این دانشگاه، درگاه اطلاع رسانی و خبرگزاری می باشد. برای مراجعه به این سایت می توان از طریق لینک زیر اقدام کرد:
برای ورود به درگاه اطلاع رسانی دانشگاه پیام نور کلیک کنید.
درگاه اطلاع رسانی دانشگاه پیام نور شامل چندین بخش به شرح زیر می باشد:
در این قسمت به معرفی دانشگاه پیام نور، اعضای هیات امنا و هیئت رئیسه دانشگاه، زیر مجموعه های ریاست و معاونت های تخصصی پرداخته می شود.
در این بخش کلیه آیین نامه و بخشنامه های آموزشی، ثبت نام و همچنین خدمات آموزش دانشجویان شامل تغییر رشته، ثبت نام، انتقال و میهمانی توضیح داده شده است.
این بخش برای راهنمایی دانشجویان در مقاطع تحصیلی مختلف از جمله فرصت های مطالعاتی، پایگاه های علمی، منشور اخلاق در پژوهش و همچنین سامانه های مرتبط با حوزه پژوهش توضیح داده شده است.
توضیحات در خصوص دانشکده های موجود در دانشگاه پیام نور و همچنین مراکز آموزشی بین الملل و استانی و همچنین سایر مراکز در این قسمت بیان شده است.
خاطر نشان می گردد که این سایت به عنوان سامانه خبرگزاری بوده و تمامی اخبار و اطلاعیه های مرتبط با این دانشگاه در این سایت منتشر می گردد. لازم به ذکر است که دانشگاه پیام نور به منظور انجام امور دانشجویی، سامانه گلستان این دانشگاه را راه انداری کرده است که در ادامه لینک ورود به سایت گلستان ارائه شده است:
برای ورود به سیستم جامع دانشگاهی گلستان دانشگاه پیام نور کلیک کنید.
دانشجویان باید توجه داشته باشند که همه چیز درباره امور دانشجویی این دانشگاه شامل ثبت نام، انتخاب واحد در هر نیمسال، حذف و اضافه، مشاهده نمرات، انجام امور فارغ التحصیلی، پرداخت شهریه و سایر خدمات دانشجویی از طریق این سامانه صورت می گیرد. خاطر نشان می گردد این دانشگاه، اپلیکیشن پیام من را برای دسترسی راحت دانشجویان و کاربران توسعه داده است که از طریق لینک زیر قابل دریافت و نصب بر روی گوشی های هوشمند می باشد:
برای ورود به برنامه اپلیکیشن پیام من کلیک کنید.
این اپلیکیشن برای دسترسی ساده به پرونده تحصیلی و آموزشی دانشجویان، مشاهده نمرات میان ترم و پایان ترم، سایر امور دانشجویی، دریافت اطلاعیه های دانشگاه و همچنین دسترسی به مقالات علمی روز دنیا طراحی شده است. خاطر نشان می گردد همه چیز درباره پیام نور در این اپلیکیشن در نظر گرفته شده و قابل استفاده می باشد.
رشته های تحصیلی دانشگاه پیام نور
همان طور که بیان شد، دانشگاه پیام نور در مقاطع تحصیلی کارشناسی پیوسته، کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی پذیرش دانشجو انجام می دهد. در ادامه معرفی دانشگاه پیام نور در مقطع تحصیلی کارشناسی می توان بیان کرد که این دانشگاه به صورت با آزمون و با شرکت در کنکور سراسری و همچنین به صورت بدون آزمون و براساس سوابق تحصیلی (معدل کتبی دیپلم) اقدام به پذیرش دانشجو برای ورودی مهر و بهمن ماه می نماید. رشته های تحصیلی این دانشگاه در گروه های ادبیات فارسی و زبان های خارجی، الهیات و معارف اسلامی، فنی و مهندسی، هنر و معماری و مدیریت و غیره پذیرش دانشجو صورت می گیرد.
دانشگاه پیام نور در مقطع کارشناسی ارشد، در گذشته اقدام به پذیرش دانشجو براساس کنکور کارشناسی ارشد و همچنین کنکور فراگیر ارشد می کرد. در پذیرش به صورت فراگیر، متقاضیان در یک واحد پیام نور برای یک رشته ثبت نام کرده و به عنوان دانش پذیر تلقی می شدند. بعد از شرکت در امتحانات پایان ترم اول، در صورتی که متقاضیان نمره قبولی را کسب کرده باشد می توانست در ترم دوم به عنوان دانشجوی فراگیر ادامه تحصیل دهد. همچنین در مدرک فارغ التحصیلان، عنوان فراگیر درج نمی شد. اما از سال 1402، پذیرش فراگیر پیام نور ارشد لغو شد و امکان پذیرش هیچ داوطلبی از این طریق وجود نخواهد داشت.
متقاضیان تحصیل در مقطع دکتری تخصصی می توانند برای رشته های تحصیلی مدنظر اقدام به ثبت نام نمایند. خاطر نشان می گردد رشته های تحصیلی در مقطع دکتری در گروه های فنی و مهندسی، مدیریت و علوم انسانی، علوم و معارف اسلامی و غیره می باشد. در ادامه، لینک دانلود آخرین دفترچه انتخاب رشته در مقاطع تحصیلی مختلف برای آشنایی با رشته های تحصیلی این دانشگاه ارائه شده است:
آخرین دفترچه انتخاب رشته در مقاطع تحصیلی مختلف دانشگاه پیام نور | |
رشته های تحصیلی دانشگاه پیام نور در مقطع کارشناسی براساس سوابق تحصیلی | لینک دانلود |
رشته های تحصیلی دانشگاه پیام نور در مقطع کارشناسی با کنکور سراسری به تفکیک گروه آزمایشی | لینک دانلود |
رشته های تحصیلی دانشگاه پیام نور فراگیر ارشد | لینک دانلود |
رشته های تحصیلی دانشگاه پیام نور در مقطع کارشناسی ارشد | لینک دانلود |
رشته های تحصیلی دانشگاه پیام نور در مقطع دکتری تخصصی | لینک دانلود |
خاطر نشان می گردد متقاضیان برای اطلاع از جزئیات رشته های مورد پذیرش در این دانشگاه می توانند از طریق سایت سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی sanjesh.org اقدام به دریافت دفترچه نمایند. لازم به ذکر است همه چیز درباره پیام نور و شرایط پذیرش رشته ها در دفترچه ثبت نام و انتخاب رشته دانشگاه پیام نور بیان شده و لازم است متقاضیان ثبت نام شرایط این دانشگاه در رشته های تحصیلی را برای هر مقطع به صورت کامل مطالعه نمایند.
شرایط تحصیل در دانشگاه پیام نور
جهت معرفی دانشگاه پیام نور، می توان بیان کرد که برای پذیرش و ثبت نام در این دانشگاه لازم است متقاضیان شرایط لازم را داشته باشند تا بتوانند در مقاطع تحصیلی مختلف برای تحصیل اقدام نمایند. خاطر نشان می گردد شرایط تحصیل در دانشگاه برای مقاطع کارشناسی پیوسته براساس آزمون و سوابق تحصیلی، کارشناسی ارشد با کنکور و فراگیر و همچنین دکتری تخصصی شامل شرایط عمومی و اختصاصی می باشد که شرایط عمومی برای همه آن ها یکسان می باشد، اما شرایط اختصاصی برای هر مقطع تحصیلی متفاوت می باشد که در ادامه شرایط عمومی به صورت کلی بیان شده است:
اعتقاد به دین اسلام یا سایر ادیان تبین شده در قانون جمهوری اسلامی ایران
نداشتن اعتیاد به مواد مخدر و سایر مواد اعتیاد آور
نداشتن هر گونه فساد اخلاقی
عدم دشمنی و عداوت با آرمان های جمهوری اسلامی ایران
عدم عضویت در گروهک های مخالف نظام جمهوری اسلامی ایران
برخوردداری از کارت پایان خدمت یا معافیت تحصیلی و غیره
داشتن مدرک تحصیلی دیپلم نظام قدیم، دیپلم نظام جدید 3-3-6 ، دیپلم سالی واحدی یا ترمی واحدی به همراه مدرک پیش دانشگاهی
پذیرش براساس سوابق تحصیلی براساس معدل کتبی و پذیرش براساس با آزمون با رتبه کسب شده در گروه آزمایشی کنکور سراسری می باشد.
برای ثبت نام لازم است متقاضیان از مقطع دیپلم تا 31 شهریور برای ورودی مهر و تا 30 بهمن برای ورودی بهمن ماه فارغ التحصیل شوند.
داشتن مدرک کارشناسی (پیوسته و ناپیوسته) و بالاتر و مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کشور یا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور
دانشجویان در حال تحصیل به شرط فارغ التحصیلی تا آخر شهریور برای ورودی مهر و همچنین آخر بهمن ماه برای ورودی بهمن ماه می توانند شرکت نمایند.
متقاضیان دارای مدرک معادل به شرط تایید دفتر آموزش عالی غیر دولتی و داشتن تاییدیه تحصیلی می توانند در ارشد شرکت نمایند.
فارغ التحصیلان در رشته های گروه علوم پزشکی لازم است قبل از تحصیل در ارشد پیام نور، نسبت به گذراندن طرح نیروی انسانی و تعهدات خود اقدام نمایند.
متقاضیان در صورت داشتن معدل کمتر از 12 حق ثبت نام ندارند.
داشتن مدرک کارشناسی ارشد یا دکتری عمومی مورد تایید وزارت علوم یا بهداشت
تجانس رشته فارغ التحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد یا دکتری عمومی با مجموعه امتحانی
فارغ التحصیلی از مقطع کارشناسی ارشد تا پایان شهریور یا بهمن ماه
نداشتن معدل کمتر از 14 برای فارغ التحصیلان یا دانشجویان سال آخر کارشناسی ارشد یا دکتری حرفه ای
خاطر نشان می گردد که داوطلبان می بایست همه چیز درباره پیام نور و شرایط عمومی و اختصاصی پذیرش در آن در مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی را به صورت کامل مطالعه نموده و در صورت احراز شرایط بیان شده نسبت به ثبت نام اقدام نمایند. لازم به ذکر است در هر مرحله از تحصیل، اگر داوطلبی شرایط تحصیل در این دانشگاه را رعایت نکرده باشد، در صورت اطلاع، دانشگاه نسبت به اخراج و عدم ادامه تحصیل داوطلب اقدام می نماید.
نحوه ثبت نام در دانشگاه پیام نور
یکی از مهمترین سوالاتی که متقاضیان تحصیل در دانشگاه پیام نور مطرح می نمایند در خصوص معرفی دانشگاه پیام نور و نحوه ثبت نام می باشد. داوطلبان برای ثبت نام در این دانشگاه لازم است تا شرایط عمومی و اختصاصی برای پذیرش در هر مقطع تحصیلی را داشته باشند تا بتوانند برای ثبت نام اقدام نمایند. خاطر نشان می گردد برای پذیرش در این دانشگاه در مقطع کارشناسی پیوسته براساس سوابق تحصیلی، داوطلبان می توانند از طریق سایت سازمان سنجش به نشانی sanjesh.org، اقدام به انتخاب کد رشته های مورد نظر نموده و براساس معدل کتبی دیپلم، محل قبولی در زمان انتشار نتایج به داوطلبان اعلام می گردد.
داوطلبان برای ثبت نام نهایی می بایست از طریق سایت گلستان دانشگاه پیام نور اقدام به بارگذاری مدارک و پرداخت شهریه نمایند. خاطر نشان می گردد برای پذیرش براساس با آزمون در مقاطع تحصیلی کارشناسی پیوسته، کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی، داوطلبان پس از خرید کارت اعتباری و شرکت در جلسه آزمون مرتبط، در صورتی که براساس رتبه و نمره آزمون برای انتخاب رشته در این دانشگاه مجاز شده باشند، می توانند بعد از اولویت بندی کد رشته های مدنظر، در صورت پذیرش از طریق سایت گلستان این دانشگاه ثبت نام نهایی نمایند.
لازم به ذکر است داوطلبان می توانند پس از ثبت نام نهایی، نسبت به پرداخت شهریه ثابت و متغیر اقدام نموده و کارت دانشجویی خود را دریافت نمایند. خاطر نشان می گردد ثبت نام نهایی در این دانشگاه صرفا از طریق سایت دانشگاه پیام نور صورت می گیرد. داوطلبان در زمان ثبت نام می بایست همه چیز درباره پیام نور از جمله مدارک لازم را به صورت کامل آماده کرده تا در سایت این دانشگاه بارگذاری نمایند.
آیا دانشگاه پیام نور حضوری است؟
یکی از مهمترین سوالاتی که در معرفی دانشگاه پیام نور مطرح می گردد، این است که آیا این دانشگاه حضوری می باشد؟ برای پاسخ به این سوال باید بیان کرد که کلاس های این دانشگاه به صورت ترکیبی حضوری و نیمه حضوری می باشد. لازم به ذکر است که تعداد کلاس های درس در سال های اخیر افزایش یافته و بهتر است بیان شود که کلاس های درس برخلاف اکثر دانشگاه همیشه حضوری برگزار نشده و همچنین همیشه هم غیر حضوری نیست.
لازم به ذکر است که حضور در کلاس های درسی اجباری اختیاری می باشد، بدین صورت که حضور در کلاس های درس تئوری به صورت اختیاری بوده و افراد می توانند به صورت آموزش از راه دور نیز از کلاس های درس تئوری بهره برده، اما برای برخی از واحد های درسی به صورت اجباری و حضوری می باشد. بنابراین واحد های درسی عملی و آزمایشگاه نیاز به حضور در کلاس درسی بوده و حضور در آن ها اجباری می باشد.
برخی از داوطلبان با تفکر اینکه کلاس های دانشگاه پیام نور به صورت غیر حضوری است اقدام به ثبت نام در این دانشگاه می نمایند، اما در معرفی این دانشگاه می توان گفت که برای واحد های تئوری اختیاری و غیر حضوری بوده، برای واحد های عملی و آزمایشگاه حضوری و اجباری می باشد. همچنین در این دانشگاه در طول هفته نیز کلاس های درسی برقرار بوده و لزومی به برگزاری کلاس در روز های آخر هفته نمی باشد. بنابراین داوطلبان شاغل باید در زمان ثبت نام از همه چیز درباره نحوه برگزاری کلاس های درسی اطلاع داشته باشند. لازم به ذکر است که حضوری یا غیر حضوری بودن دروس بسته به هر کدام از دانشگاه ممکن است متفاوت باشد که داوطلبان می بایست از آن از طریق مراجعه به واحد آموزش دانشگاه، اطلاعات کسب نمایند.
آیا مدرک دانشگاه پیام نور معتبر است
داوطلبان در زمان ثبت نام، سوالی که مطرح می نمایند این است که آیا مدرک دانشگاه پیام نور معتبر است؟ برای پاسخ به این سوال باید بیان کرد که این دانشگاه به عنوان یک دانشگاه نیمه دولتی و زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کشور بوده و دارای اعتبار بالایی برای ادامه تحصیل در مقاطع تحصیلی بالاتر دارد. لازم به ذکر است در مدرک تحصیلی این دانشگاه، امضاء و مهر وزیر علوم ثبت می گردد.
خاطر نشان می گردد که مدرک دانشگاه پیام نور برای ادامه تحصیل در خارج از کشور نیز اعتبار داشته و افراد می توانند براساس آن برای تحصیل در دانشگاه های معتبر خارج از کشور اقدام نمایند. بنابراین بهتر است درباره همه چیز درباره پیام نور بیان شود که از نظر ارزش اعتبار، مدرک این دانشگاه مشکل خاصی نداشته به طوریکه از مدارک این دانشگاه برای استخدام در ارگان ها و سازمان های دولتی نیز استفاده می گردد.
به دانشجویان توصیه می گردد که با توجه به اینکه ارزش اعتبار این دانشگاه از سایر دانشگاه های دولتی شامل روزانه و نوبت دوم (شبانه) پایین تر می باشد، بهتر است برای ادامه تحصیل معدل بالاتری را کسب نمایند تا بتوانند بدون مشکل خاصی برای تحصیل در مقاطع تحصیلی بالاتر اقدام نمایند. لازم به ذکر است که در معرفی دانشگاه پیام نور و مدرک آن می توان به اعتبار آن برای ادامه تحصیل اشاره کرد.
شهریه دانشگاه پیام نور
یکی از مواردی که در معرفی دانشگاه پیام نور به عنوان یک دانشگاه شهریه پرداز می بایست اشاره کرد، این است که این دانشگاه به صورت نیمه دولتی بوده و تحصیل در این دانشگاه منوط به پرداخت شهریه می باشد. دانشجویان برای تحصیل در مقاطع تحصیلی کارشناسی پیوسته، کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی می بایست شهریه ثابت و متغیر را در هر ترم پرداخت نمایند. شهریه این دانشگاه برای واحد های تئوری و عملی در هر ترم براساس تعداد واحد ها محاسبه و از دانشجویان اخذ می گردد. در جدول زیر حداقل و حداکثر شهریه برای هر ترم در این دانشگاه در هر مقطع تحصیلی ارائه شده است.
مقطع | حداقل شهریه | حداکثر شهریه |
کارشناسی | 1 میلیون و 500 هزار تومان | 3 میلیون تومان |
ارشد | 3 میلیون و 500 هزار تومان | 6 میلیون و 300 هزار تومان |
دکتری | 7 میلیون و 500 هزار تومان | 11 میلیون تومان |
خاطر نشان می گردد که میزان شهریه در مقطع کارشناسی پیوسته براساس آزمون سراسری و همچنین بدون آزمون و با سوابق تحصیلی و همچنین در مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد با کنکور و فراگیر یکسان می باشد. لازم به ذکر است شهریه دانشگاه پیام نور نسبت به سایر دانشگاه ها پایین تر بوده و به همین خاطر علاقمندان زیادی برای تحصیل در این دانشگاه وجود دارد. همچنین دانشجویان می توانند از وام دانشجویی این دانشگاه برای پرداخت شهریه استفاده نمایند.
کارشناسان سامانه مشاوره دانیار آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص معرفی دانشگاه پیام نور , همه چیز درباره پیام نور را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی دانیار راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی دانیار می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
پاسخ مشاور: سلام، نحوه ثبت نام در دانشگاه پیام نور در متن مقاله آمده است.