برای مشاوره نحوه انصراف از دانشگاه دولتی
برای مشاوره نحوه انصراف از دانشگاه دولتی
احتمالا برای بسیاری از داشجویان دانشگاه های سراسری این اتفاق افتاده باشد که پس از مدتی تحصیل در دانشگاه، به دلایلی علاقه خود را به ادامه تحصیل از دست دهند. یا به دلیل نبود آینده شغلی مناسب و وجود مشکلات مالی، تمایلی به تحصیل در دانشگاه نداشته باشند. در این صورت نمی توان از دانشجو توقع داشت که در رشته تحصیلی خود موفق عمل کرده و نتیجه خوبی دریافت کند. به این دلیل که موارد نام برده می تواند تاثیر منفی در روند تحصیل دانشجو بگذارد. در این صورت دانشجو می تواند اقدام به انصراف از دانشگاه و عدم تحصیل در آن نماید.
نکته قابل توجه در این رابطه این است که انصراف از دانشگاه سراسری شاید تا حدودی بتواند این مشکلات را کاهش دهد، اما هزینه یا جریمه هایی نیز همراه خواهد داشت. بنابراین در این مقاله به پاسخگویی سوال چگونه از دانشگاه انصراف دهیم، شرایط انصراف از دانشگاه دولتی، مدارک لازم برای انصراف، نحوه درخواست و جریمه انصراف دانشگاه سراسری برای دانشجویان انصرافی پرداخته شده است.
شرایط انصراف از دانشگاه دولتی
دانشجویان درحال تحصیل در دانشگاه های دولتی (روزنه، نوبت دوم) که به دلایل گوناگونی قادر به ادامه تحصیل در دانشگاه نیستند، می توانند پیش از به وجود آمدن شرایط اخراج از دانشگاه، با اطلاع از نحوه درخواست نسبت به انصراف از دانشگاه خود اقدام کنند. در حقیقت انصراف از دانشگاه به شرایط و مدارک ویژه ای نیازمند است. از جمله شرایط انصراف از دانشگاه دولتی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
دانشجویانی که تمایل به انصراف از دانشگاه های سراسری دارند، باید درخواست کتبی خود را به دانشگاه محل تحصیل، ارائه نمایند.
از آن جا که قطعی شدن درخواست انصراف دانشجو به طور معمول 1 الی 2 ماه به طول می انجامد، دانشجو در این بازه می تواند درخواست انصراف خود را لغو کند.
بعد از قطعی شدن انصراف از دانشگاه دولتی دیگر امکان بازگشت به تحصیل برای دانشجوی انصرافی وجود ندارد.
دانشجویانی که در دوره روزانه تحصیل و در کنکور سراسری شرکت و در واحدی غیر از محل تحصیل خود قبول شده اند می بایست در زمان مشخص شده از دانشگاه قبلی خود انصراف دهند و گرنه در واحد محل قبولی غایب شناخته می شوند.
پس از پذیرش در دانشگاه، برای انصراف از ادامه تحصیل باید 1 سال از زمان تحصیل دانشجو سپری شده باشد. در واقع دانشجو باید به ترم سوم رسیده باشد.
پذیرفته شدگان دانشگاه های سراسری در نوبت روزانه، دوم یا شبانه، دانشگاه های پیام نور، غیر انتفاعی و آزاد طبق اطلاعیه جدید سازمان سنجش مبنی بر عدم انصراف دانشجویان روزانه برای شرکت در کنکور سراسری گفته شده است که دانشجویانی که در دوره روزانه یا غیر روزانه در حال تحصیل هستند نیازی به انصراف برای شرکت در کنکور سراسری را ندارند و می توانند بدون انصراف از دانشگاه در کنکور شرکت کنند و در صورت قبولی از دانشگاه محل تحصیل قبلی خود انصراف دهند و پس از انصراف از ادامه تحصیل، امکان تحصبل را بدون اعمال هیچ گونه محرومیت خواهند داشت.
مشمولین خدمت سربازی فقط یک بار حق انصراف از دانشگاه را دارند.
لازم به ذکر است که اگر دانشجویان به مدت 1 ترم تحصیلی در دانشگاه محل تحصیل خود حضور نداشته باشند، غایب و انصرافی محسوب خواهند شد. به طور کلی دانشجویانی که درخواست انصراف از دانشگاه آن ها قطعی شده، ملزم به رعایت تمام قوانین نام برده هستند. رعایت شرایط فوق، پیش نیاز پاسخگویی به سوال "چگونه از دانشگاه انصراف دهیم" می باشد.
مدارک لازم برای انصراف از دانشگاه
دانشجویانی که موفق به قبولی در دوره روزانه دانشگاه های سراسری شده اند، در صورت عدم تمایل به ادامه تحصیل به دلایل مختلف، می توانند با اطلاع از نحوه درخواست برای انصراف از دانشگاه اقدام کنند. سوال اصلی برای این دسته از دانشجویان این است که چگونه از دانشگاه انصراف دهیم؟ گفتنی است که انصراف از دانشگاه شرایط ویژه ای دارد که در بندهای پیش به صورت کامل توضیح داده شده است. دانشجویانی که قصد انصراف از تحصیل دارند، در صورت دارا بودن شرایط انصراف از دانشگاه دولتی باید به ارائه مدارک لازم برای انصراف از دانشگاه بپردازند. بنابراین اطلاع از این مدارک می تواند به دانشجویان در تسهیل و تسریع فرآیند انصراف از دانشگاه کمک کند. از جمله مدارک مورد نیاز جهت ارائه به دانشگاه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
ارائه فرم تکمیل شده درخواست انصراف از دانشگاه دولتی
ارائه اصل کارت ملی و شناسنامه دانشجو
تحویل کارت دانشجویی
پرداخت جریمه انصراف از دانشگاه
لازم به ذکر است که دریافت فرم درخواست انصراف از تحصیل به صورت حضوری یا آنلاین از آموزش دانشگاه محل تحصیل صورت می گیرد. فرم تکمیل شده، 1 ماه پس از ارائه توسط مسئول آموزشی مربوطه رسیدگی خواهد شد. در صورت تکمیل دقیق آن و ارائه تمام مدارک مورد نیاز، درخواست انصراف از دانشگاه دانشجو نهایی خواهد شد. در رابطه با جریمه انصراف دانشگاه سراسری نیز این طور می توان گفت که بسته به رشته و مقطع تحصیلی دانشجو، متفاوت خواهد بود. قطعی شدن انصراف از تحصیل نیز مستلزم ارائه فیش تسویه جریمه انصراف از دانشگاه می باشد.
هزینه انصراف از دانشگاه روزانه
دانشجویانی که در دانشگاه های دولتی تحصیل می کنند در صورت عدم علاقه به رشته تحصیلی خود یا عدم امکان تحصیل در دانشگاه به دلایل مختلف می توانند با اطلاع از نحوه درخواست در صورت دارا بودن شرایط انصراف از دانشگاه دولتی نسبت به انصراف از ادامه تحصیل اقدام نمایند. دانشجویان در صورت تمایل به انصراف از دانشگاه به دلیل برخورداری از امکانات تحصیلی رایگان در دوران دانشجویی خود و سلب فرصت تحصیل در آن دانشگاه از سایر افراد واجد شرایط باید به پرداخت جریمه انصراف بپردازند.
به طور کلی، تمام دانشجویان دانشگاه های سراسری روزانه در صورت انصراف از ادامه تحصیل باید نسبت به پرداخت هزینه انصراف از دانشگاه روزانه اقدام نمایند. همان طور که پیش تر نیز اشاره شد، این هزینه به عنوان جریمه انصراف از تحصیل در نظر گرفته می شود.
در رابطه با میزان هزینه و نحوه محاسبه آن نیز می توان این طور گفت که بسته به دانشگاه، رشته و مقطع تحصیل دانشجویان، متفاوت خواهد بود. به طور کلی نحوه محاسبه هزینه انصراف از دانشگاه روزانه یا دانشگاه های پیام نور، غیر انتفاعی و خودگردان و... متفاوت می باشد. در مجموع، دانشجویان انصرافی برای قطعی شدن درخواست انصراف خود ملزم به پرداخت کامل این هزینه هستند. جدول هزینه انصراف از دانشگاه های کشور به شرح زیر می باشد:
هزینه انصراف از دانشگاه های دولتی | |
نوع دانشگاه |
فرمول محاسبه هزینه انصراف از دانشگاه ها |
دانشگاه دولتی روزانه |
طریقه محاسبه هزینه انصراف از دانشگاه بسته به رشته، مقطع تحصیلی و دانشگاه محل تحصیل دانشجو متفاوت خواهد بود. |
دانشگاه دولتی شبانه |
به طور معمول، 1.5 برابر هزینه شهریه ثابت یک ترم تحصیلی |
دانشگاه دولتی پردیس خودگردان |
طریقه محاسبه هزینه انصراف از دانشگاه بسته به رشته، مقطع تحصیلی و دانشگاه محل تحصیل دانشجو متفاوت خواهد بود. |
دانشگاه پیام نور |
معمولا 1.5 برابر هزینه محاسبه شده برای ترم جاری دانشجو |
دانشگاه غیر انتفاعی |
7 واحد درسی + شهریه ثابت |
جدول هزینه انصراف از تحصیل دانشجویان در انواع دانشگاه های دولتی ارائه شده است. نا گفته نماند که اگر دانشجویی در دانشگاه دولتی قبول شود، اما از ثبت نام در آن دانشگاه خودداری کند، دانشجویی انصرافی محسوب می شود. اما تنها تفاوت این دسته از دانشجویان با دانشجویانی که پس از یک سال تحصیل در دانشگاه، درخواست انصراف خود را ثبت کرده اند، این است که این افراد مشمول پرداخت هزینه جریمه انصراف نخواهند شد.
فرم انصراف از دانشگاه
دانشجویان در حال تحصیل در دانشگاه های سراسری در صورت عدم تمایل به ادامه تحصیل به دلایل موجه گوناگون، در صورت دارا بودن شرایط انصراف از دانشگاه دولتی و اطلاع از نحوه درخواست می توانند درخواست انصراف از ادامه تحصیل در دانشگاه مورد نظر را ثبت نمایند. ثبت درخواست انصراف از دانشگاه مستلزم رعایت برخی قوانین و شرایط و همچنین ارائه برخی مدارک مورد نیاز می باشد. یکی از اولین اقداماتی که دانشجویان در راستای آغاز انصراف از دانشگاه و پاسخ به سوال "چگونه از دانشگاه انصراف دهیم"، باید انجام دهند، تکمیل فرم انصراف از دانشگاه می باشد. دانشجویان این فرم را می توانند به دو صورت حضوری یا آنلاین از آموزش دانشگاه یا دانشکده خود تهیه کنند.
در واقع، تکمیل این فرم به معنای ثبت درخواست کتبی انصراف از دانشگاه دولتی می باشد. فرم کلی فرم انصراف از ادامه تحصیل در دانشگاه های دولتی به شرح زیر می باشد: تمام دانشجویانی که قصد انصراف از دانشگاه های سراسری را دارند، باید نسبت به تکمیل فرم مذکور و ارائه آن اقدام نمایند. همان طور که در تصویر فوق مشخص شده است، دانشجو باید به تکمیل موارد زیر در فرم انصراف از دانشگاه بپردازد:
تاریخ درخواست
نام و نام خانوادگی
نام والدین
شماره ملی یا شناسنامه
تاریخ تولد
رشته تحصیلی
سال ورود به دانشگاه
شماره دانشجویی
مقطع
نظام آموزشی
امضا
بخش های دیگر این فرم، طی زمان های مختلف توسط مدیر گروه آموزش و اداره امور آموزش دانشگاه تکمیل خواهند شد. در صورت تکمیل این فرم و همچنین تکمیل مدارک قابل ارائه، درخواست انصراف از تحصیل دانشجو قطعی و نهایی خواهد شد و به وی شماره نامه انصراف تعلق خواهد گرفت.
سایت انصراف از دانشگاه دولتی
یکی از راه های پیش رو برای دانشجویان بی علاقه به ادامه تحصیل و یا دانشجویانی که به دلیل وجود مشکلات مختلف، توانایی ادامه تحصیل ندارند، انصراف از دانشگاه می باشد. انصراف از دانشگاه به معنای عدم شرکت در کلاس های انتخاب شده و عدم حضور در دانشگاه می باشد.
متاسفانه بسیاری از داوطلبان تصور می کنند که به درخواست انصراف از دانشگاه نیازی نخواهند داشت و با شرکت نکردن در کلاس ها می توانند از دانشگاه محل تحصیل خود، انصراف دهند. این افراد باید در نظر داشته باشند که در این صورت مشمول جریمه اضافی خواهند شد. همچنین در صورت عدم تکمیل مراحل انصراف از دانشگاه، امکان ارائه مدارک به آن ها وجود ندارد. در این صورت در هیچ یک از دانشگاه ها پذیرفته نخواهند شد.
همان طور که در این مقاله به طور کامل توضیح داده شد، شرایط انصراف از دانشگاه دولتی و مدارک ویژه ای جهت تکمیل فرآیند انصراف از دانشگاه مورد نیاز هستند. امروزه با راه اندازی سامانه های دانشگاهی، امور دانشجویی مربوط به دانشگاه با سهولت و سرعت بیشتر قابل انجام هستند. انصراف از دانشگاه نیز یکی از اقداماتی است که توسط این وب سایت ها قابل انجام و پیگیری می باشد. به طور کلی، دانشگاه های دولتی از سایت جامع دانشگاهی گلستان استفاده می کنند و این سامانه به امور اجرایی دانشگاه های دولتی اختصاص داده شده است.
یکی از اقداماتی که از طریق سامانه گلستان قابل انجام است، امکان درخواست انصراف از ادامه تحصیل در دانشگاه مورد نظر می باشد. نکته قابل توجه این است که آدرس اینترنتی سامانه گلستان مورد استفاده در دانشگاه های سراسری مختلف، با یکدیگر متفاوت می باشد. دانشجویان هر دانشگاه دولتی برای دریافت خدمات مورد نظر خود باید به سامانه گلستان دانشگاه خود مراجعه نمایند. این طور می توان گفت که سایت انصراف از دانشگاه دولتی همان سایت گلستان است. روند درخواست انصراف از دانشگاه از طریق سیستم جامع گلستان به شرح زیر می باشد:
ورود به سیستم گلستان
ورود به حساب کاربری خود
انتخاب منوی پیشخوان خدمت
کلیک بر روی لینک آبی رنگ "درخواست جدید"
انتخاب گزینه انصراف از تحصیل
در نهایت دانشجویان پس از تکمیل مراحل فوق باید به نگارش نامه با اطلاع از نحوه درخواست، درخواست انصراف از دانشگاه بپردازند. سپس در صورت تکمیل و ارائه مدارک مورد نیاز برای انصراف، می توانند انصراف خود را نهایی کنند.
نحوه انصراف از دانشگاه
دانشجویان دانشگاه های دولتی ممکن است به هر دلیلی تمایلی به ادامه تحصیل در دانشگاه را نداشته باشند. در این صورت با توجه شرایط و قوانین موجود و اطلاع از نحوه درخواست، می توانند برای انصراف از دانشگاه مورد نظر خود اقدام نمایند. سوال اصلی برای این دسته از دانشجویان این است که چگونه از دانشگاه انصراف دهیم؟ به طور کلی، در کلیه دانشگاه های دولتی روزانه، شبانه، پیام نور، غیر انتفاعی و خودگردان و... امکان انصراف از دانشگاه برای تمام دانشجویان فراهم شده است. همان طور که در این مقاله اشاره شد، انجام مراحل انصراف از تحصیل در دانشگاه، مستلزم پرداخت هزینه انصراف می باشد ک این هزینه به عوامل مختلفی بستگی دارد.
در رابطه با نحوه انصراف از دانشگاه این طور می توان گفت که مراحل انصراف از دانشگاه های دولتی مختلف، متفاوت می باشد. برخی از این مراحل به صورت حضوری و برخی دیگر از طریق سایت دانشگاه یا سامانه گلستان قابل انجام می باشند. دانشجویان واجد شرایط انصراف از دانشگاه دولتی با رعایت قوانین انصراف و آماده سازی مدارک مورد نیاز برای انصراف می بایست به روش زیر اقدام کنند:
مرحله اول: دانشجویانی که تمایل به انصراف از ادامه تحصیل دارند، ابتدا باید به اموزش دانشگاه محل تحصیل خود مراجعه کرده و به دریافت فرم انصراف از تحصیل بپردازند.
مرحله دوم: در ادامه، دانشجویان پس از دریافت فرم درخواست انصراف از دانشگاه باید آن را به طور کامل تکمیل کرده و مجددا به دانشگاه ارائه دهند.
مرحله سوم: سپس، آموزش دانشگاه باید به بررسی درخواست دانشجو بپردازد. لازم به ذکر است که مدت بررسی درخواست انصراف دانشجو، ممکن است 1 الی 2 ماه به طول انجامد. این مدت نیز برای بررسی مجدد شرایط توسط دانشجو در نظر گرفته شده است تا در صورت تمایل به ادامه تحصیل، بتواند درخواست انصراف خود را باز پس گیرد.
مرحله چهارم: در نهایت پس از گذشت مدت زمان مشخص شده در صورت قطعی شدن مراحل انصراف، دانشجو باید نسبت به پرداخت جریمه یا هزینه انصراف از تحصیل اقدام نماید. در صورت پرداخت کامل این هزینه، مراحل انصراف از دانشگاه روزانه نهایی شده و شماره نامه انصراف از دانشگاه به دانشجو ارائه خواهد شد.
نکته حائز اهمیت این است که بر اساس آیین نامه تعیین شده از سوی وزارت علوم و تحقیقات، داوطلبانی که موفق به پذیرش در رشته های روزانه دانشگاه های سراسری شده اند، در صورتی که نسبت به انجام ثبت نام خود اقدام نکنند، دانشجوی انصرافی به شمار خواهند آمد. اما این دانشجویان انصرافی نیازی به طی نمودن مراحل انصراف از دانشگاه و پرداخت هزینه نخواهند داشت. نا گفته نماند که متاسفانه این داوطلبان از شرکت در کنکور سراسری به مدت 1 سال، محروم خواهند شد. به این معنا که نمی توانند در کنکور همان سال شرکت کنند.
کارشناسان سامانه مشاوره دانیار آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص انصراف از دانشگاه را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی دانیار راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی دانیار می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
پاسخ مشاور: سلام، به رشته، دانشگاه و مقطع تحصیلی شما بستگی دارد.