برای مشاوره آشنایی با دانشگاه پردیس خودگردان
برای مشاوره آشنایی با دانشگاه پردیس خودگردان
یکی از نکات مهم در زمان کنکور، شناخت و تصمیم گیری درست و اصولی در زمینه انتخاب دانشگاه می باشد. در ایران دانشگاه های متعددی از دولتی، آزاد، غیرانتفاعی و ... وجود دارد که در میان آن ها، دانشگاه دولتی به دلیل سطح علمی بالاتر و رایگان بودن، محبوب تر می باشد. اما نوعی از دانشگاه های دولتی به نام دانشگاه پردیس خودگردان وجود دارد که در قبال دریافت شهریه، امکانات دانشگاه دولتی را در اختیار دانشحویان قرار می دهد.
دانشجویانی که قصد تحصیل در پردیس های بین الملل را داشته باشند، ممکن است با سوالات زیادی مواجه شوند. به همین منظور، در این مقاله ابتدا به این پرسش ها پاسخ داده می شود که دانشگاه پردیس خودگردان چیست؟ دانشگاه مجازی پردیس یعنی چه؟ سپس در بخش های بعد مطالبی در زمینه شرایط پذیرش، تفاوت شهریه و رشته های این نوع دانشگاه ارائه خواهد شد. در بخش آخر نیز به مزایا و معایب دانشگاه های پردیس خودگردان پرداخته می شود.
دانشگاه پردیس خودگردان چیست؟
در پاسخ به این پرسش که دانشگاه پردیس خودگردان چیست؟ یا دانشگاه مجازی پردیس یعنی چه؟ باید گفت که پردیس خودگردان، شعبه ای از دانشگاه دولتی است که در ازای دریافت شهریه از دانشجویان، امکانات دانشگاه روزانه را ارائه می دهد. پردیس های خودگردان، در بسیاری از دانشگاه های ایران دارای شعبه بوده یا به صورت مجازی وجود دارد و تحت نظارت وزارت علوم و تحقیقات و فناوری می باشند، بنابراین مهر این سازمان بر روی کدذک دانش آموخزتگان درج شده و به همین دلیل نیز اعتبار بالایی دارد.
ممکن است برخی از کاربران با این پرسش مواجه شوند که تفاوت دانشگاه روزانه با پردیس خودگردان ارشد و دیگر مقاطع تحصیلی در چیست؟ تفاوت دانشگاه پردیس خودگردان یا بین الملل با دانشگاه روزانه، در پرداخت شهریه بوده و از نظر استادها و سطح علمی یکسان می باشند. علاوه بر این، تفاوت دیگر، مربوط به مدرک دانشگاه می باشد که عنوان پردیس خودگردان در مدرک دانشجویان این دانشگاه ذکر خواهد شد اما از نظر اعتبار با مدرک دانشگاه روزانه یکسان است.
جهت پذیرش در دانشگاه پردیس خودگردان، داوطلبان باید در کنکور سراسری سازمان سنجش شرکت نمایند و یا اینکه در آزمون های اختصاصی دانشگاه های پردیس خودگردان ثبت نام کنند و جهت پذیرش در این نوع دانشگاه نیازی به انجام مصاحبه نمی باشد. همچنین پذیرش برخی از رشته های این دانشگاه بدون آزمون است. با وجود کیفیت آموزشی دانشگاه پردیس خودگردان دکتری و دیگر مقاطع، با این حال شهریه بالای آن نقش مهمی در انتخاب این دانشگاه جهت تحصیل دارد.
دانشگاه های پردیس خودگردان یا بین الملل، در مقاطع مختلف کارشناسی، ارشد و دکتری دانشجو می پذیرد و در ازای دریافت شهریه امکانات رفاهی از قبیل خوابگاه، غذا، سرویس رفت و آمد را در اختیار دانشجویان خود قرار می دهد. در واقع از طریق شهریه های دریافتی، هزینه اداره دانشگاه تامین می شود، به همین دلیل نیز شهریه این دانشگاه نسبت به سایر دانشگاه ها بسیار بالاتر است.
منظور از دانشگاه پردیس مجازی چیست؟
دانشگاه پردیس خودگردان یا بین الملل، یک دانشگاه شهریه پرداز سراسری می باشد که به دلیل شهریه بالای آن، تنوع رشته های تحصیلی آن نسبت به دیگر دانشگاه ها کمتر می باشد و بیشتر رشته های با آزمون آن مربوط به رشته های علوم تجربی مانند پزشکی و پرستاری و... می باشد. اما منظور از نوع مجازی دانشگاه پردیس خودگردان چیست؟ در ادامه این بخش به این پرسش پاسخ داده می شود.
در پاسخ به پرسش دانشگاه مجازی پردیس یعنی چه؟ باید گفت که دانشگاه پردیس مجازی همانند یک دانشگاه مجازی دولتی به صورت غیرحضوری و آنلاین می باشد و با اینکه نیاز به حضور فیزیکی دانشجو در دانشگاه نیست، با این حال، دانشجو باید در کلاس های آنلاین حضور داشته باشد. به این ترتیب، دانشجو می تواند از طریق مرورگر موبایل یا کامپیوتر خود در کلاس های پردیس مجازی شرکت نماید.
با مراجعه به وبسایت پردیس مجازی دانشگاه مربوطه، کاربر می تواند با اطلاعات ورودی خود که شماره دانشجویی و کد ملی می باشد به لیست زمان بندی و سرفصل دروس، آزمون های مجازی و سامانه پردیس مجازی آفلاین دسترسی داشته باشد. کاربر توجه داشته باشد که تحصیل در دانشگاه پردیس مجازی نیازمند پرداخت شهریه می باشد.
پردیس بین الملل یعنی چه؟
همانگونه که پیشتر نیز بیان شد، دانشگاه پردیس خودگردان، امکانات دانشگاه دولتی از نظر اعتبار و سطح علمی را در ازای دریافت شهریه در اختیار دانشجویان خود قرار می دهد. ممکن است برخی از کاربران با عبارت پردیس بین الملل نیز مواجه شده و با آن آشنایی نداشته باشند. به همین منظور در ادامه این بخش، به این پرسش پاسخ داده می شود که پردیس بین الملل یعنی چه؟ پردیس بین الملل، در واقع نام قبلی پردیس خودگردان می باشد.
در پاسخ به این سوال که پردیس خودگردان چیست؟ یا دانشگاه مجازی پردیس یعنی چه؟ می توان گفت پردیس بین الملل در ابتدا با هدف جلوگیری از خروج و مهاجرت دانشجویان و نیز جذب داوطلبانی از خارج کشور تاسیس شد، اما بعدها نام این دانشگاه به پردیس خودگردان تغییر یافت. بنابراین پردیس بین الملل، به نوعی همان دانشگاه پردیس خودگردان در واحد های بین الملل و خارج از کشور می باشد. پذیرش در دانشگاه پردیس خودگردان بر اساس قوانین مربوط به دانشگاه های تحت نظارت سازمان سنجش می باشد.
تفاوت پردیس بین الملل با دانشگاه روزانه زیاد نیست و تفاوت مهم آن این است که در مدرک دانشجو، لیبل پردیس خودگردان یا بین الملل قرار داده خواهد شد. اما از نظر اعتبار تفاوتی با مدرک روزانه ندارد. نکته ای که در ارتباط با پذیرش در دانشگاه پردیس خودگردان وجود دارد، این است که تعداد رشته های این دانشگاه محدود بوده و عمده پذیرش این نوع دانشگاه از بین رشته های پزشکی و پیراپزشکی علوم تجربی می باشد.
شرایط تحصیل در دانشگاه پردیس خودگردان
در بخش های قبل به این پرسش پاسخ داده شد که دانشگاه مجازی پردیس یعنی چه؟ و پردیس خودگردان چیست؟ و در پاسخ این گونه بیان شد که این دانشگاه در مقاطع تحصیلی مختلف، دانشجو می پذیرد. دانشگاه پردیس خودگردان نیز مانند دیگر دانشگاه ها جهت پذیرش دانشجو، شرایطی را در نظر گرفته است که متقاضیان باید آن ها را دارا باشند. در ادامه این بخش به شرایط تحصیل در دانشگاه پردیس خودگردان پرداخته خواهد شد. از جمله شرایط عمومی که متقاضیان تحصیل در دانشگاه پردیس خودگردان باید داشته باشند، سلامت جسمی و روانی کامل می باشد. همچنین داوطلب باید تمام شرایط عمومی که در دفترچه راهنمای شماره یک کنکور سراسری آمده است مانند اعتقاد به دین اسلام، عدم برخورداری از سوء پیشینه و.... را داشته باشد.
پذیرش در دانشگاه پردیس خودگردان از طریق آزمون و یا بدون آزمون انجام می شود. در روش پذیرش بدون آزمون، داوطلب باید حداقل معدل لازم جهت پذیرش در این دانشگاه را داشته باشد. پذیرش بدون آزمون یا با آزمون این دسته از دانشگاه، می تواند به گونه ای باشد که در کنار ازمون و یا سوابق تحصیلی افراد، مصاحبه یا دارای آزمون زبان باشند که این داشتن یا نداشتن آزمون عملی، بستگی به هر کدام از واحد های دانشگاهی پردیس، رشته و مقطع تحصیلی دارد.
علاوه بر شرایط عمومی، دانشگاه پردیس بین الملل خودگردان شرایط اختصاصی نیز جهت پذیرش دانشجو در نظر گرفته است. از جمله شرایط اختصاصی دانشگاه پردیس خودگردان، توانایی پرداخت شهریه بالا می باشد. زیرا علاوه بر شهریه دانشگاه، هزینه تسهیلات و خدمات رفاهی به صورت جداگانه از دانشجو اخذ خواهد شد. امکان انتقالی و یا مهمان از این دانشگاه، به دیگر دانشگاه های کشور وجود ندارد. اما دانشجو می تواند از یک دانشگاه پردیس به دانشگاه پردیس خودگردان دیگری در صورت موافقت دانشگاه مبدا و مقصد منتقل شود.
رشته های دانشگاه پردیس خودگردان
در بخش های قبل مطالبی در ارتباط این که پردیس خودگردان چیست؟ و دانشگاه مجازی پردیس یعنی چه؟ ارائه شد و بیان شد که این دانشگاه زیر نظر وزارت علوم بوده و امکانات دانشگاه های روزانه از نظر اساتید و کیفیت آموزشی را دارد. این دانشگاه به دو صورت بدون آزمون و از طریق آزمون، در رشته های مختلف دانشجو می پذیرد. در ادامه این بخش مطالبی در ارتباط با رشته های دانشگاه پردیس خودگردان ارائه خواهد شد.
دانشگاه پردیس بین الملل خودگردان از گروه های آزمایشی علوم تجربی، هنر و زبان های خارجی، علوم انسانی، ریاضی و علوم تجربی در مقاطع تحصیلی کارشناسی، ارشد و دکترا دانشجو می پذیرد. برخی از این رشته ها مانند مهندسی شهرسازی، حقوق، معماری و صنایع بدون آزمون بوده و برخی دیگر مانند پزشکی، پرستاری، داروسازی، هوشبری و.... از طریق برگزاری آزمون می باشد.
کاربر می تواند جهت اطلاع دقیق تر از لیست رشته های دانشگاه پردیس خودگردان، به دفترچه انتخاب رشته مقاطع مختلف مراجعه نماید. در این دفترچه کاربر باید عبارت پردیس خودگردان را جستجو نموده تا رشته های این دانشگاه، گرایش و ظرفیت پذیرش آن ها را مشاهده کند. همچنین کاربر می تواند با مراجعه به سایت پردیس خودگردان دانشگاه مورد نظر، اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب نماید.
تفاوت شهریه دانشگاه پردیس خودگردان با سایر دانشگاه ها
همانگونه که پیشتر در خصوص سوال پردیس خودگردان چیست؟ و دانشگاه مجازی پردیس یعنی چه؟ اشاره شد، دانشگاه پردیس خودگردان یا بین الملل، از دانشگاه های شهریه پرداز است. یکی از مهم ترین نکات پیش از درخواست برای تحصیل در این دانشگاه، اطلاع از میزان شهریه آن می باشد. در ادامه این بخش به تفاوت شهریه دانشگاه پردیس خودگردان با سایر دانشگاه ها پرداخته خواهد شد.
از میان دانشگاه های شهریه پرداز مانند آزاد، پیام نور، پردیس خودگردان، شبانه، غیرانتفاعی و.... دانشگاه پردیس خودگردان در تمام مقاطع تحصیلی، بالاترین شهریه را نسبت به دیگر دانشگاه ها از دانشجویان دریافت می کند. برای نمونه میزان شهریه برای رشته های پیراپزشکی در مقطع ارشد در دانشگاه آزاد حدود 12 تا 14 میلیون می باشد. اما این مبلغ برای دانشگاه پردیس خودگردان حدود 16 الی 18 میلیون است.
شهریه دانشگاه پردیس خودگردان برای هر ترم، مجموع شهریه ثابت و متغیر می باشد. شهریه ثابت برای هر ترم به صورت ثابت از دانشجو اخذ خواهد شد. اما شهریه متغیر بسته به تعداد واحد های درسی اخذ شده توسط دانشجو تغییر خواهد کرد. این مبلغ برای دروس اختصاصی بیشتر از دروس عمومی می باشد. همچنین شهریه متغیر برخلاف شهریه ثابت، هر ساله حدود 10 تا 15 درصد افزایش خواهد داشت.
مزایا و معایب دانشگاه های پردیس خودگردان
در بخش های قبل مطالبی در ارتباط با دانشگاه پردیس خودگردان و اینکه دانشگاه نوع مجازی پردیس یعنی چه؟ در اختیار خوانندگان قرار گرفت. با این حال، تحصیل در هر دانشگاهی، مزایا و معایبی دارد که پیش از انتخاب دانشگاه، بهتر است که داوطلب از آن ها اطلاع حاصل نماید. پس از توضیح سوال پردیس خودگردان چیست؟ و دانشگاه مجازی پردیس یعنی چه؟ در ادامه این بخش به مزایا و معایب دانشگاه های پردیس خودگردان پرداخته خواهد شد.
یکی از مزایای اصلی دانشگاه های پردیس خودگردان، برخورداری از امکانات دانشگاه روزانه و اعتبار بالای آن می باشد. همچنین فارغ التحصیلان دانشگاه پردیس خودگردان تعهد خدمتی ندارند و می توانند پس از دریافت مدرک خود به خارج از کشور رفته و مشغول به کار شوند. در صورت پذیرش در دانشگاه پردیس بین الملل و عدم ثبت نام، امکان شرکت در کنکور همان سال برای کاربر وجود دارد، بنابراین پذیرش در پردیس خودگردان، محدودیتی جهت شرکت در کنکور ایجاد نمی کند.
با این حال، تحصیل در دانشگاه پردیس خودگردان معایبی نیز دارد که مهم ترین آن شهریه بسیار بالای آن نسبت به دیگر دانشگاه ها می باشد. همچنین یکی دیگر از معایب این دانشگاه زمانی است که دانشجو تمایل به انصراف داشته باشد. در صورت انصراف دانشجو از پردیس بین الملل، باید شهریه ثابت تمام ترم های باقیمانده را پرداخت نماید. بنابراین با آگاهی از مزایا و معایب تحصیل در دانشگاه پردیس خودگردان، داوطلب می تواند نسبت به اقدام به پذیرش در این دانشگاه تصمیم گیری نماید.
کارشناسان سامانه مشاوره دانیار آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص پردیس خودگردان چیست، دانشگاه مجازی پردیس یعنی چه و پردیس بین الملل را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی دانیار راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی دانیار می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
پاسخ مشاور: سلام، رشته های دانشگاه پردیس خودگردان در متن مقاله آمده است.