برای مشاوره تفاوت های مقطع کاردانی پیوسته و ناپیوسته
برای مشاوره تفاوت های مقطع کاردانی پیوسته و ناپیوسته
یکی از مقاطع تحصیلی دانشگاهی که افراد پس از گذراندن آن مدرک معتبر اخذ می نمایند، کاردانی یا فوق دیپلم می باشد که به دو صورت پیوسته و ناپیوسته در دسترس است، اما اکثر مخاطبان با سوالاتی مانند این که فوق دیپلم غیر پیوسته چیست، مواجه شده و در خصوص فرق کاردانی پیوسته و ناپیوسته نیاز به کسب اطلاعات دارند. طبیعتا برخورداری از دانش کافی در خصوص مقاطع تحصیلی متعدد به انتخاب سنجیده تر و اصولی تر کمک کرده و اهمیت زیادی خواهد داشت.
کاردانی ناپیوسته در واقع همان مقطع تحصیلی فوق دیپلم می باشد که افراد پس از دریافت دیپلم و شرکت در مراحل ارزیابی مانند کنکور می توانند برای تحصیل در آن اقدام کنند. در این مقاله به بررسی پاسخ سوال کاردانی ناپیوسته چیست، پرداخته شده و در خصوص فرق کاردانی ناپیوسته با پیوسته اطلاعاتی شرح داده شده است. افراد پس از مطالعه مقاله در پیش رو با دانشگاه های ارائه دهنده این مقطع آشنا گشته و می توانند انتخابی مناسب جهت ادامه تحصیل داشته باشند.
کاردانی ناپیوسته چیست؟
در جواب سوال کاردانی ناپیوسته چیست؟ باید این طور توضیح داد که گذراندن مقطع فوق دیپلم در دانشگاه های سراسر کشور به صورت پیوسته یا غیر پیوسته در دسترس بوده و متقاضیان روش دوم پس از اتمام دوران دبیرستان می توانند برای ثبت نام کنکور کاردانی فنی حرفه ای اقدام کرده یا برای رشته های بدون کنکور ثبت نام نمایند. این دوره به طور کلی 2 الی 2 سال و نیم به طول انجامیده و در پایان تحصیل، مدرک معتبر به فارغ التحصیلان اعطا می شود. در برخی مراکز آموزشی، در صورت وجود شرایط خاص امکان افزایش مدت زمان تحصیل تا حداکثر 3 سال وجود دارد.
اعتبار مدرک کاردانی ناپیوسته با پیوسته هیچ گونه تفاوتی نداشته و افراد پس از دریافت آن امکان شرکت در آزمون های استخدامی و کار در مراکز معتبر را در اختیار دارند. کاردانی ناپیوسته غالبا 4 الی 5 ترم بوده و دانشجو می بایست حداقل 68 الی 85 واحد درسی را بگذارند که مدت زمان مربوطه را به صورت حدودی می توان، نصف مدت زمان کارشناسی برآورد نمود. لازم به ذکر است که چارت درسی و تعداد واحد هر دانشگاه با دانشگاه دیگه متفاوت بوده و داوطلب جهت کسب اطلاع از تعداد واحد های خود، می بایست به سایت دانشگاه مورد نظر مراجعه کرده و چارت درسی خود را دریافت کند.
جهت تحصیل در مقطع کاردانی ناپیوسته، داشتن مدرک دیپلم برای داوطلبان نظام جدید و برخورداری از مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی برای داوطلبان نظام قدیم الزامی است. افراد می توانند بدون توجه به رشته تحصیلی دبیرستان در رشته های مختلف درس خود را ادامه داده و هیچ شرطی مبنی بر رعایت وجود تجانس بین رشته انتخابی با حوزه تحصیلی متوسطه دوم وجود ندارد.
آشنایی با فرق کاردانی پیوسته و ناپیوسته و دانشگاه های ارائه دهنده این مقطع تحصیلی اهمیت زیادی داشته و در انتخاب رشته اشخاص تاثیر گذار است. به طور کلی می توان توضیح داد که متقاضیان کاردانی ناپیوسته با محدویت های کمتری نسبت به متقاضیان پیوسته رو به رو بوده و مانند داوطلبان کارشناسی از آزادی های کافی برخوردار می باشند. لازم به ذکر است که قوانین تحصیل کاردانی ناپیوسته مشابه تحصیل در مقطع کارشناسی بوده و افراد هر ترم می بایست حداقل 12 یا 14 و حداکثر 20 واحد اخذ نمایند. کسب حداقل معدل 12 در هر ترم الزامی بوده و دانشجویان اجازه تغییر رشته را در صورت رعایت قوانین و مقررات مربوطه در اختیار خواهند داشت.
دانشگاه های دارای کاردانی ناپیوسته
پیش از انتخاب رشته و هر گونه اقدام برای ورود به دانشگاه افراد باید با دانشگاه های دارای کاردانی ناپیوسته و همچنین فرق کاردانی پیوسته و ناپیوسته آشنا شده و اطلاعات لازم را به دست آورند. این مقطع در مراکز آموزشی مختلفی ارائه شده و در دسترس می باشد که توضیحات کامل در ادامه شرح داده شده است:
دانشگاه علمی کاربردی مقطع کاردانی ناپیوسته را دارا نبوده و تنها کاردانی پیوسته را ارائه می دهد. افراد دارای دیپلم، حتی در صورتی که نظام قدیم بوده و مدرک پیش دانشگاهی نداشته باشند، بدون شرکت در فراخوان ثبت نام کنکور سراسری می توانند در دو تاریخ مهر و بهمن دفترچه ثبت نام دانشگاه را دانلود کرده و پس از بررسی رشته ها نام نویسی را انجام دهند.
تحصیل در دانشگاه آزاد از طریق دو روش شرکت در کنکور سراسری یا بدون آزمون امکان پذیر بوده و افراد می توانند لیست رشته های کاردانی ناپیوسته را در دفترچه نام نویسی مرکز مشاهده کنند. تحصیل در این دانشگاه نیز به پرداخت شهریه نیاز داشته و رایگان نمی باشد.
دانشگاه فنی حرفه ای رشته های مختلفی داشته و خدمات آموزشی را به افراد واجد شرایط ارائه می دهد، اما امکان تحصیل کاردانی ناپیوسته در این مرکز فراهم نبوده و تنها متقاضیان کاردانی پیوسته امکان ثبت نام آزمون کاردانی فنی حرفه ای جهت پذیرش در این دانشگاه را در اختیار دارند.
دانشگاه های غیر انتفاعی یکی از دانشگاه های شهریه پرداز می باشند که به دارندگان حداقل مدرک دیپلم اجازه تحصیل در رشته های مختلف را در مقطع کاردانی ناپیوسته خواهند داد. افراد می توانند جهت کسب اطلاعات در خصوص قوانین و مقررات ابتدا مرکز مورد نظر را انتخاب کرده و سپس اطلاعات لازم را از طریق سایت مرکز آموزشی به دست آورند.
تحصیل روزانه در دانشگاه سراسری کاملا رایگان بوده و تحصیل شبانه نیز شهریه بسیار پایینی دارد که به همین دلیل افراد تمایل زیادی به گذراندن کاردانی ناپیوسته در این مراکز نشان می دهند. امکان جذب در رشته های مختلف دانشگاه ها از طریق شرکت در کنکور سراسری یا بدون آزمون فراهم خواهد بود.
در پاسخ به این سوال که لیست دانشگاه های کاردانی ناپیوسته شامل چیست باید توضیح داد که هر مرکز آموزشی بر اساس قوانین خود در برخی رشته ها امکان تحصیل در این مقطع را فراهم کرده که بهترین مرجع برای کسب اطلاعات دانلود دفترچه انتخاب رشته یا مراجعه به سایت مراکز آموزشی غیر انتفاعی می باشد. ممکن است برخی از شعبه های یک مرکز مانند دانشگاه آزاد کاردانی ناپیوسته را ارائه داده و برخی دیگر از شعبه ها به دلیل شرایط خاص امکان ارائه آموزش را در اختیار نداشته باشند.
فرق کاردانی پیوسته و ناپیوسته
پس از بررسی پاسخ این سوال که کاردانی ناپیوسته چیست باید در خصوص تفاوت آن دو بررسی هایی به عمل آورده و با مزایای تحصیل در دوره کاردانی ناپیوسته آشنا شد. مدت زمان تحصیل در هر دو مقطع یکسان بوده و اعتبار مدرک کاملا به یک اندازه می باشد، اما تفاوت هایی نیز وجود دارد که جهت رفاه حال متقاضیان در جدول زیر مقایسه لازم صورت گرفته است.
کاردانی ناپیوسته | کاردانی پیوسته |
امکان تحصیل در دانشگاه های آزاد، غیر انتفاعی و سراسری وجود دارد. |
تحصیل در مراکز آموزشی آزاد، علمی کاربردی و فنی حرفه ای صورت می گیرد. |
افراد باید در آزمون سراسری شرکت کرده یا رشته های بدون کنکور را انتخاب نموده و داوطلبان نظام قدیم به مدرک پیش دانشگاهی نیاز خواهند داشت. |
به محض دریافت دیپلم فرد وارد دانشگاه گشته و نیازی به شرکت در کنکور یا گذراندن مقطع پیش دانشگاهی ندارد. |
نیازی به وجود تجانس بین حوزه تحصیلی دبیرستان با رشته دانشگاه نمی باشد. |
رشته تحصیلی دبیرستان باید با رشته کاردانی پیوسته کاملا هماهنگ به حساب بیاید. |
پس از بررسی فرق کاردانی پیوسته و ناپیوسته لازم به ذکر است که شرایط اخذ پذیرش برای متقاضیان ناپیوسته شباهت بیشتری به متقاضیان کارشناسی داشته و این افراد می بایست مراحل شرکت در کنکور سراسری یا انتخاب رشته بر اساس سوابق تحصیلی دانشگاه ها را پشت سر بگذرانند. اجازه تحصیل در مراکز آموزشی سراسری به شکل روزانه و شبانه برای غیر پیوسته ها وجود دارد که حائز اهمیت خواهد بود.
فرق اصلی کاردانی پیوسته و ناپیوسته در این است که متقاضیان ناپیوسته نظام قدیم نیاز به مدرک پیش دانشگاهی خواهند داشت، به همین دلیل فردی که در قدیم فارغ التحصیل شده و این مدرک را دریافت نکرده امکان ثبت نام برای دوره غیر پیوسته را در اختیار ندارد. متقاضیان هر دو دوره پس از دریافت مدرک اجازه تحصیل در مقاطع بالاتر را دارا بوده و مانع یا تفاوتی از این بابت وجود نخواهد داشت.
کارشناسان سامانه مشاوره دانیار آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص اینکه کاردانی ناپیوسته چیست و فرق بین کاردانی پیوسته و ناپیوسته را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی دانیار راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی دانیار می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
پاسخ مشاور: سلام، به تفاوت کاردانی ناپیوسته با پیوسته در متن مقاله اشاره شده است.