برای مشاوره ثبت نام طرح مامایی
برای مشاوره ثبت نام طرح مامایی
طرح مامایی یکی از طرح های مهم خدمتی در نظام آموزش عالی کشور است که به موجب آن، دانش آموختگان رشته مامایی ملزم به خدمت در مناطق مورد نیاز وزارت بهداشت می شوند. این طرح علاوه بر تامین خدمات بهداشتی در نقاط محروم، هدف دیگری هم دارد و آن پخش یکنواخت خدمات مامایی و دسترسی عادلانه تمامی خانم های باردار به خدمات پیش زایمانی و زایمان است. اما یکی از پرسش های فارغ التحصیلان این رشته، نحوه ثبت نام این طرح است.
این طرح با توجه به اهداف اجتماعی و بهداشتی اش از جایگاه ویژه ای در سیستم خدمتی ایران برخوردار است. از این رو در این مقاله به طور کامل به معرفی آن و بررسی سامانه ثبت نام طرح مامایی وزارت بهداشت پرداخته شده است. در ادامه نیز توضیحات کاملی در رابطه با زمان و شرایط طرح خدمت رشته مامایی ارائه شده و تا حد بسیار زیادی می تواند کمک کننده باشد.
طرح مامایی چیست؟
تمام فارغ التحصیلان رشته مامایی پس از اتمام دوره کارشناسی خود باید در طرح مامایی شرکت کنند. حال سوال این است که طرح مامایی چیست؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که ارائه خدمات بهداشتی مناسب به تمامی اقشار جامعه از اولویت های نظام بهداشت و درمان کشور است. در این راستا نیز طرح خدمت مامایی، طراحی و اجرا می شود تا به بهبود وضعیت مادران و کودکان در مناطق مورد نیاز وزارت بهداشت کمک کند. این طرح یکی از بخش های طرح نیروی انسانی وزارت بهداشت و درمان است که به فارغ التحصیلان رشته مامایی اجازه می دهد در مناطق محروم و نیازمند کشور خدمات بهداشتی و مامایی را ارائه کنند.
این طرح با هدف بهبود خدمات بهداشتی و مامایی در مناطقی که به دلیل کمبود نیروی متخصص، ماماها و ارائه دهندگان خدمات بهداشتی به مردمان آن مناطق دسترسی مناسبی ندارند، اجرا می شود. گفتنی است که شرایط طرح خدمت رشته مامایی در گذشته اختیاری بود و فارغ التحصیلان این رشته پس از اتمام دوره تحصیل خود حق انتخاب داشتند که این طرح را انتخاب کرده یا نکنند. این در صورتی است که در حال حاضر، سپری کردن این طرح در حال حاضر اجباری است و تمام فارغ التحصیلان رشته مامایی موظف به گذراندن این دوره هستند.
همان طور که پیش تر نیز اشاره شد، این طرح یک طرح خدمتی است که در آن دانش آموختگان رشته مامایی ملزم به خدمت در مناطق مورد نیاز وزارت بهداشت می شوند. گفتنی است که مدت زمان این طرح 2 سال است و کلیه دانش آموختگان رشته مامایی در زمان ثبت نام متعهد به طی این طرح می شوند. در صورت عدم طی طرح، فارغ التحصیل موظف به پرداخت خسارت مالی است. فارغ التحصیلان مامایی می بایست حداکثر تا 3 ماه پس از فارغ التحصیلی در سامانه ثبت نام طرح مامایی وزارت بهداشت ثبت نام کنند. همچنین اگر فردی در زمان مقرر نسبت به ثبت نام در طرح اقدام ننماید، 3 الی 6 ماه اضافه طرح خواهد خورد. در نهایت نیز لازم به ذکر است که امکان تمدید طرح برای 2 سال دیگر نیز وجود دارد.
زمان ثبت نام طرح اجباری مامایی
طرح اجباری مامایی به منظور تامین خدمات بهداشت مادران و کودکان در مناطق مورد نیاز وزارت بهداشت اجرا می شود. بر اساس مقررات این طرح توسط وزارت بهداشت، داوطلبان فارغ التحصیل رشته مامایی ملزم به ثبت نام در این طرح طی مهلت های زمانی خاصی هستند. اطلاع از زمان ثبت نام طرح اجباری مامایی از اهمیت زیادی برخوردار است، زیرا عدم ثبت نام در مهلت های تعیین شده باعث ایجاد مجازات های مالی می شود.
در این بخش به بررسی زمان بندی ثبت نام این طرح و همچنین پیامد های عدم ثبت نام در موقعیت پرداخته شده است. در این رابطه گفتنی است که فارغ التحصیلان رشته مامایی موظف هستند، حداکثر تا 3 ماه پس از فارغ التحصیلی در سامانه ثبت نام طرح مامایی وزارت بهداشت یا سامانه رشد وزارت بهداشت نام نویسی کنند. این مهلت 3 ماهه شامل همه فارغ التحصیلانی می شود که در فصل تابستان یا پاییز و زمستان فارغ التحصیل شده باشند. همچنین در صورت عدم ثبت نام در این مدت، فرد متخلف ملزم به پرداخت جریمه خواهد بود.
زمان ثبت نام طرح اجباری مامایی حداکثر تا سه ماه پس از فارغ التحصیلی می باشد.
در رابطه با جریمه نیز این طور باید گفت که بر اساس شرایط طرح خدمت رشته مامایی جریمه در صورت عدم ثبت نام در مهلت 3 ماهه، اضافه خدمت 3 تا 6 ماهه خواهند داشت. بنابراین بهتر است که متقاضیان و داوطلبان در اسرع وقت و حداکثر 3 ماه پس از فارغ التحصیلی نسبت به ثبت نام این طرح اقدام نمایند.
شرایط ثبت نام طرح مامایی
طرح خدمت مامایی یک طرح اجباری است که توسط وزارت بهداشت جهت تامین نیاز مراکز درمانی به کادر ماما اجرا می شود. اصولا طرح خدمت مامایی به معنای اعزام متقاضیان به مدت مشخصی به عنوان ماما به مراکز دولتی در مناطق مورد نیاز وزارت بهداشت است. همان طور که در این مقاله به طور کامل اشاره شده است، این طرح مختص فارغ التحصیلان رشته مامایی دانشگاه هاست. متقاضیان باید در سامانه ثبت نام طرح مامایی وزارت بهداشت نام نویسی کنند و پس از انتخاب محل خدمت، به آنجا اعزام شوند.
در طول طرح، ماماها حقوق دریافت می کنند و پس از پایان طرح، گواهی خدمت صادر می شود. گفتنی است که یکی از بخش های مهم در فرآیند ثبت نام در طرح خدمت مامایی، بررسی و ارزیابی شرایط متقاضیان است. تعیین شرایطی مانند میزان سنی، وضعیت تحصیلی و سوابق پزشکی قضایی نقش مهمی در انتخاب افراد مناسب دارد. در مورد شرایط ثبت نام این طرح باید گفت که شرایط رشته های طرح خدمت رشته مامایی همان شرایط رشته های طرح نیروی انسانی وزارت بهداشت هستند. از این رو از شرایط ثبت نام این طرح می توان به موارد زیر اشاره کرد:
داوطلبان باید فارغ التحصیلی خود را از دانشگاه تایید کنند.
کسانی که قبلا طرح را گذرانده اند، مجددا مشمول نخواهند شد.
فارغ التحصیلان رشته های طرح اجباری مامایی 3 ماه پس از فارغ التحصیلی مهلت ثبت نام دارند.
آقایان باید کارت پایان خدمت یا معافیت داشته باشند.
افرادی که خدمتشان بعد از فارغ التحصیلی تمام شود می توانند در طرح شرکت کنند.
فارغ التحصیل شدن از دانشگاه های تحت نظارت وزارت علوم
تایید اصل مدرک یا گواهینامه موقت تحصیلی از وزارت علوم
داوطلبان گرامی باید تمامی شرایط طرح خدمت رشته مامایی و مقررات را مورد مطالعه قرار داده و مطمئن شوند که واجد این شرایط هستند. سپس می توانند در زمان تعیین شده به سامانه طرح نیروی انسانی وزارت بهداشت مراجعه کرده و با وارد کردن اطلاعات خود، اسناد لازم را ارسال نمایند تا در صورت پذیرش، به طرح دعوت شوند.
سایت ثبت نام طرح مامایی
ثبت نام در طرح خدمت مامایی وزارت بهداشت یکی از مراحل مهم برای شروع فعالیت حرفه ای در رشته مامایی محسوب می شود. طبق قوانین و مقررات وزارت بهداشت کشور، فارغ التحصیلان این رشته باید به منظور اعزام به مراکز درمانی و خدمت به مردم، در طرح مزبور ثبت نام نمایند. سامانه ثبت نام طرح مامایی وزارت بهداشت توسط معاونت درمان وزارت بهداشت ایران ایجاد و مدیریت می شود. این سامانه با هدف تسهیل فرآیند ثبت نام ماما ها و نظارت بر اجرای طرح در سراسر کشور طراحی شده است.
نشانی سایت ثبت نام این طرح tarhplus.behdasht.gov.ir است و در سامانه ثبت نام این طرح فارغ التحصیلان رشته مامایی می توانند با مراجعه به بخش ثبت نام طرح خدمت و انتخاب گزینه مامایی، نسبت به ثبت نام در این طرح اقدام نمایند. جهت سهولت دسترسی ساده تر به سامانه ثبت نام این طرح، لینک ورود مستقیم ارائه شده است. کافی است متقاضیان برای ورود به این سامانه بر روی لینک زیر کلیک نمایند.
برای ورود به سایت ثبت نام طرح مامایی کلیک کنید.
گفتنی است که از طریق سامانه ثبت نام این طرح امکان ثبت اطلاعات شخصی و تحصیلی، انتخاب ترجیحات محل خدمت، بارگذاری مدارک مورد نیاز، ثبت نام نهایی و دریافت کد رهگیری فراهم شده است. بر اساس شرایط طرح خدمت رشته مامایی پس از پایان زمان ثبت نام نیز متقاضیان می توانند، وضعیت ثبت نام خود را پیگیری کنند. همان طور که پیش تر نیز اشاره شد، زمان ثبت نام برای پزشکان و دندانپزشکان هر دو ماه یک بار و برای سایر رشته ها نظیر مامایی تا 3 ماه پس از فارغ التحصیلی است.
همچنین باید با دانشگاه تحصیلی تسویه حساب شود و اطلاعات فارغ التحصیلی در سامانه بهداشت وجود داشته باشد. مشمولان پس از ثبت نام در انتظار تعیین محل خدمت هستند و اعلام نتایج به صورت پیامک و در سامانه صورت می گیرد. گفتنی است که مشمول باید در سامانه نام برده محل خدمت را تایید کند. دانشگاه نیز محل خدمت معرفی نامه را صادر و در سامانه قرار می دهد. در نهایت پس از طرح نیز باید برای دریافت گواهی پایان طرح به سامانه مراجعه کرد.
نحوه ثبت نام طرح مامایی
طرح مامایی یک دوره خدمت اجباری به مدت 2 سال است که قابلیت تمدید نیز دارد. این دوره پس از اتمام تحصیل و فارغ التحصیلی دانشجویان مامایی آغاز می شود. فارغ التحصیلان نیز حداکثر 3 ماه پس از فارغ التحصیلی باید به سامانه ثبت نام طرح مامایی وزارت بهداشت به نشانی tarhplus.behdasht.gov.ir مراجعه کرده و نسبت به ثبت نام در طرح در زمان مشخص نشده، اقدام نمایند. به همین منظور نیز متقاضیان پس از ورود به سامانه ثبت نام این طرح، ابتدا باید گزینه «ثبت نام مشمولین غیرپزشک و غیردندانپزشک عمومی» را انتخاب نموده و سپس با کلیک مجدد بر روی گزینه ثبت نام و وارد کردن اطلاعات کاربری نسبت به وارد کردن مشخصات و انجام سایر موارد لازم، اقدام نمایند. راهنمای تصویری نحوه ثبت نام این طرح به شرح زیر می باشد:
در مرحله اول فارغ التحصیلان رشته مامایی باید وارد نشانی اینترنتی tarhplus.behdasht.gov.ir شوند. سپس از منوی رنگی سمت چپ صفحه باید گزینه «ثبت نام مشمولین غیرپزشک و غیردندانپزشک عمومی» را انتخاب نمایند.
در ادامه، صفحه زیر برای متقاضیان نمایش داده می شود. در صورتی که متقاضی نسبت به انجام مراحل و دستورالعمل های ثبت نام اطلاعات کافی ندارد، باید با کلیک بر روی لینک مربوطه، به مطالعه بپردازد. در غیر این صورت برای ادامه فرآیند ثبت نام باید بر روی کلید نارنجی رنگ «ثبت نام» کلیک نماید.
در این مرحله، کاربر باید کد ملی و رمز عبور خود را وارد کند. گفتنی است که برای دریافت رمز عبور، متقاضیان پیش تر باید به ثبت نام و عضویت در این سامانه بپردازند. در نهایت با کلیک بر روی کلید آبی رنگ «ورود» وارد صفحه ثبت نام خواهند شد.
در نهایت با انتخاب منطقه و حوزه خدمت و وارد کردن اطلاعات لازم، می توانند درخواست خود را برای اجرای این طرح ثبت کنند. گفتنی است که بر اساس شرایط طرح خدمت رشته مامایی نتیجه نهایی نیز از طریق همین سامانه قابل پیگیری است.
تمدید ثبت نام طرح مامایی
همان طور که گفته شد این طرح یک نوع طرح اجباری برای انجام خدمات مامایی در مناطق مورد نیاز وزارت بهداشت است. همان طور که پیش تر نیز در این مقاله گفته شد، فارغ التحصیلان مامایی حداکثر 3 ماه پس از اتمام تحصیل خود می توانند در این طرح شرکت کنند و پس از اتمام این زمان، مشمول جریمه خواهند شد. یکی از نکات مهم در رابطه با این طرح این است که پس از اتمام دوره 2 ساله طرح، متقاضیان در صورت تمایل می توانند طرح خود را به مدت حداکثر 2 سال دیگر تمدید کنند.
گفتنی است که بر اساس شرایط طرح خدمت رشته مامایی فقط داوطلبانی که در حال انجام طرح هستند می توانند تقاضای تمدید دهند. همچنین تقاضا باید تا پایان مهلت ثبت نام دوره بعدی در سامانه طرح نیروی انسانی ثبت شود. در صورت تایید، مدت جدیدی برای طرح آن داوطلب در نظر گرفته می شود. بنابراین تمدید ثبت نام این طرح فقط برای داوطلبان مشغول به طرح امکان پذیر است تا حداکثر 2 سال دیگر تمدید شود.
این تمدید بستگی به ظرفیت مراکز و متقاضیان جدید دارد. به طوری که تمدید برای رشته هایی که متقاضی کمتری دارند امکان پذیر است. لازم به ذکر است که شرایط محیطی و نیاز مراکز نیز ممکن است تمدید را تایید یا ممنوع کند. داوطلبان باید برای تمدید به سامانه ثبت نام طرح مامایی وزارت بهداشت که در بندهای قبل معرفی شده است، مراجعه کنند. بنابراین تمدید طرح تحت شرایط خاصی برقرار می شود.
مشاوره ثبت نام طرح مامایی
طرح مامایی یک دوره خدمت اجباری برای فارغ التحصیلان مامایی است. متقاضیان برای ثبت نام در این طرح لازم است پس از اتمام تحصیل خود تا حداکثر 3 ماه بعد از فارغ التحصیلی مدارکی مانند کپی شناسنامه، کارت ملی، کارت پایان خدمت، کارت مشمولیت خدمت و سایر مدارک مورد نیاز را آماده کنند. همچنین، لازم است اطلاعات تحصیلی فرد نیز در دسترس باشد.
افراد پس از آماده سازی مدارک، می توانند به سامانه ثبت نام این طرح دسترسی پیدا کنند. سایت tarhplus.behdasht.gov.ir که توسط وزارت بهداشت معرفی شده است، با همین هدف راه اندازی گشته است. در سامانه ثبت نام طرح مامایی وزارت بهداشت باید به دقت فرم های ثبت نام را پر کرده و مدارک مورد نیاز بارگذاری شود.
در نهایت نیز متقاضیان پس از ثبت نام، می توانند پیگیری وضعیت ثبت نام خود را انجام دهند. ممکن است برای ارتباط با مراجع ذیصلاح، شماره تماس یا ایمیل مشخصی در سایت ثبت نام وجود داشته باشد. متقاضیان همچنان، منتظر زمان اعلام نتیجه نهایی ثبت نام خود از طریق سامانه یا پیامک باشند.
کارشناسان سامانه مشاوره دانیار آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص سامانه ثبت نام طرح مامایی و شرایط آن را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی دانیار راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی دانیار می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
پاسخ مشاور: سلام، زمان ثبت نام طرح اجباری مامایی حداکثر تا سه ماه پس از فارغ التحصیلی می باشد.