برای مشاوره دریافت گواهی موقت دکتری
برای مشاوره دریافت گواهی موقت دکتری
دانشجویانی که در هر یک از رشته های دانشگاهی مشغول به تحصیل هستند، پس از گذراندن تعداد واحدها و دروس مشخص شده در چارت تحصیلی خود، می توانند از آن رشته و مقطع دانشگاهی خود، فارغ التحصیل شوند. پس از فراغت از تحصیل، دانشجویان می توانند مدرک پایان دوره را از دانشگاه محل تحصیل خود دریافت نموده و وارد بازار کار شوند. از آنجا که آماده شدن و ارائه مدرک فراغت از تحصیل افراد مدتی زمان می برد، دانشجویان تا پیش از دریافت این مدرک می توانند گواهی موقت خود را دریافت و استفاده نمایند.
گواهی موقت در تمامی مقاطع از جمله مقطع دکتری به دانشجویان ارائه شده و افراد می توانند از این مدرک برای ورود به بازار کار و سایر موارد استفاده نمایند. برای دریافت این گواهی، دانشجویان باید از زمان صدور مدرک موقت دکترا و نحوه صدور آن اطلاع داشته باشند. به همین جهت در این مقاله به سوال گواهی موقت دکتری چیست، پاسخ داده شده و توضیحات کامل درباره زمان، شرایط و نحوه دریافت گواهی از دانشگاه سراسری و آزاد توضیحات کامل ارائه شده است. همچنین نمونه این مدرک برای آگاهی دانشجویان در مقاله قرار داده شده است.
گواهی موقت دکتری چیست؟
پس از گذراندن دروس ارائه شده در هر ترم و اتمام دوره تحصیلی، دانشجویان می توانند مدرک فراغت از تحصیل خود را دریافت نمایند. پیش از آماده شدن مدرک اصلی پایان دوره، افراد می توانند نسبت به دریافت گواهی موقت خود اقدام نمایند. ارائه گواهی موقت، محدود به مقطع خاصی نبوده و دانشجویان تمامی مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری می توانند پس از پایان دوره تحصیلی و قبولی در تمامی واحدهای درسی، نسبت به دریافت گواهی موقت خود اقدام نمایند.
در مقطع دکترا نیز دانشجویان پس از پایان تحصیلات خود می توانند مدرک موقت پایان دوره دکتری را دریافت نموده و از آن برای ادامه تحصیل، ورود به بازار کار، تدریس در دانشگاه ها و ... به منظور اثبات اتمام تحصیلات خود استفاده نمایند. در مدرک موقت دکترا، اطلاعاتی از قبیل مشخصات فردی، تعداد واحدهای گذرانده شده، نمرات خام دانشجویان، مردودی و قبولی آن ها، تاریخ شروع و اتمام تحصیلات و سایر اطلاعات تکمیلی درباره دانشگاه و مقطع دکتری درج می شود.
افرادی که تا پیش از آماده شدن مدرک دکتری خود می خواهند وارد بازار کار شده یا در آزمون های استخدامی اجرایی شرکت نمایند، می توانند مدرک موقت دکترا را دریافت و استفاده نمایند. گواهی موقت دکتری تا زمان آماده شدن مدرک اصلی فراغت از تحصیل، جهت استخدام یا ادامه تحصیل قابل استناد می باشد. اما این مدرک قابلیت ترجمه نداشته و در کشورهای خارجی دارای اعتبار نمی باشد. نحوه دریافت گواهی موقت دکتری در دانشگاه های سراسری و آزاد متفاوت بوده که در بخش های بعدی مقاله، توضیحات کامل در این باره به همراه دریافت نمونه گواهی، ارائه شده است.
زمان صدور گواهی موقت دکتری
همان طور که پیش از این توضیح داده شد، دانشجویان مقطع دکتری که تمامی واحدهای تئوری و عملی مربوط به رشته دانشگاهی خود را با موفقیت گذراندند، می توانند برای دریافت مدرک گواهی موقت دکتری خود اقدام نمایند. زمان صدور مدرک موقت دکترا بلافاصله پس از اتمام دوره تحصیلی و قبول شدن در تمامی واحدهای درسی می باشد. دانشجویان با مراجعه به واحد آموزش مرکز دانشگاهی محل تحصیل خود می توانند برای دریافت این گواهی موقت اقدام نمایند.
در زمان صدور مدرک موقت دکترا، اطلاعات دانشجویان از جمله مشخصات فردی و تحصیلی، واحدهای درسی گذرانده شده، معدل کل نمرات مربوطه و سایر اطلاعات مربوط به دوره تحصیلی افراد درج شده تا بتوانند از این مدرک در زمینه ادامه تحصیل یا ورود به بازار کار استفاده نمایند. گواهی موقت دکتری مدت اعتبار مشخصی داشته و تا زمان صدور مدرک اصلی پایان دوره افراد، معتبر می باشد.
دریافت گواهی موقت دکتری دارای ضوابط مشخصی بوده که دانشجویان در صورت واجد شرایط بودن می توانند برای صدور و دریافت این مدرک از واحد دانشگاهی محل تحصیل خود اقدام نمایند. این شرایط دریافت گواهی به طور کامل در بخش بعدی مقاله برای آگاهی دانشجویان این مقطع توضیح داده شده است.
شرایط دریافت گواهی موقت دکتری
دانشجویان در پایان تحصیلات خود در مقطع دکتری می توانند مدرک موقت دکترا را از دانشگاه محل تحصیل خود دریافت نمایند. دریافت این گواهی مستلزم دارا بودن شرایطی است که در ادامه این بخش از مقاله ارائه شده است. متقاضیان صدور و دریافت مدرک موقت مقطع دکتری باید شرایط زیر را دارا باشند:
به اتمام رساندن تمامی واحدهای درسی رشته مربوطه و کسب نمرات قبولی در این واحدها
ثبت شدن نمرات قبولی تمام واحدهای درسی در سیستم دانشگاهی محل تحصیل
به اتمام رساندن و قبولی در تمامی فعالیت های عملی، پروژه های مربوطه و رساله ها
قبولی در آزمون جامع دکتری و آزمون زبان دکتری
دریافت ریز نمرات و دانشنامه
دانشجویانی که هر یک از شرایط ذکر شده در این بخش را نداشته باشند، نمی توانند برای دریافت مدرک موقت دکترای خود اقدام نمایند. در صورتی که تمامی شرایط دریافت گواهی موقت را دارا باشند، می توانند پس از ارائه مدارک لازم برای صدور این مدرک که در بخش بعدی مقاله توضیح داده شده، جهت دریافت گواهی خود اقدام نمایند.
مدارک لازم برای دریافت گواهی موقت دکتری
همان طور که پیش از این توضیح داده شد، دانشجویان در زمان صدور مدرک موقت دکترا، دانشجویان باید مدارک لازم را به واحد آموزش دانشکده خود تحویل داده و روند دریافت این گواهی را طی کنند. افراد باید تمامی مدارک لازم برای دریافت گواهی موقت دکتری که در ادامه توضیح داده شده را به طور کامل به دانشگاه محل تحصیل خود تحویل دهند.
ارائه کارت دانشجویی
عکس پرسنلی سه در چهار
دریافت ریز نمرات از گروه آموزشی مربوطه
ارائه فرم تسویه حساب از کتابخانه
ارائه دو سری کپی از تمامی صفحات شناسنامه و پشت و روی کارت ملی دانشجو
ارائه اصل صورت جلسه دفاع از پروپوزال و اصل صورت جلسه آزمون جامع دکتری
ارائه گواهی مدرک زبان
واریز وجه تعیین شده توسط دانشگاه به شماره حساب اعلام شده
مجوز تمدید سنوات برای دانشجویان ترم 10 و بعد از آن
دانشجویان مرد که در مقطع دکتری تحصیل کرده و فارغ التحصیل می شوند، علاوه بر شرایط ذکر شده در قسمت بالا، باید ضوابط مربوط به نظام وظیفه را نیز در زمان صدور مدرک موقت دکترا داشته باشند. به منظور بررسی وضعیت نظام وظیفه آقایان، دانشجویان باید مدارک زیر را در سامانه اعلام شده توسط دانشگاه، بارگذاری نمایند.
مدارک شناسایی معتبر از جمله شناسنامه و کارت ملی
کارت پایان خدمت سربازی برای افرادی که دوره سربازی خود را گذراندند.
مدرک معافیت از سربازی به صورت دائم یا موقت بدون غیبت که مورد تایید دانشگاه قرار گیرد.
گواهی اشتغال به تحصیل مدت دار برای افراد دارای معافیت تحصیلی
گواهی صادره از نیروهای مسلح مبنی بر اشتغال به خدمت فرد
برگه اماده به خدمت بدون غیبت معتبر
دانشجویان مقطع دکتری دانشگاه پیام نور باید مدارک خود را به صورت حضوری به دانشگاه ارائه داده یا به صورت غیر حضوری در سایت جامع گلستان پیام نور بارگذاری نمایند. مدارک مورد نیاز دریافت گواهی موقت دکتری این دانشگاه و مبلغ وجه واریزی، در اطلاعیه های سایت گلستان درج و به اطلاع دانشجویان می رسد.
دانشجویانی که مدارک ذکر شده در این بخش را به طور کامل در زمان صدور مدرک موقت دکترا تحویل دهند، می توانند برای دریافت گواهی خود اقدام نمایند. نحوه دریافت این گواهی موقت در دانشگاه های سراسری و آزاد ممکن است متفاوت بوده که در بخش های بعدی مقاله روش و مراحل دریافت برای هر یک از دانشگاه های سراسری و آزاد به تفکیک توضیح داده شده است.
نحوه دریافت گواهی موقت دکتری دانشگاه های سراسری
شرایط و مراحل دریافت گواهی موقت دکتری در دانشگاه های مختلف سراسر کشور متفاوت بوده و توسط همان نهاد علمی اعلام می شود. دانشجویان مقطع دکتری دانشگاه های سراسری در زمان صدور مدرک موقت دکترا باید به سایت گلستان مراجعه نموده و مراحل ثبت درخواست خود و صدور گواهی را طی نمایند. برای این منظور باید به پورتال شخصی خود در سیستم جامع گلستان مراجعه نموده و اطلاعات خواسته شده را تکمیل نموده و سپس مدارک مورد نیاز را ارائه دهند.
ثبت درخواست دریافت گواهی موقت دکتری دانشگاه های سراسری، در بخش پیشخوان خدمت سیستم جامع دانشگاهی گلستان امکان پذیر می باشد. برای تکمیل درخواست صدور مدرک موقت، دانشجویان باید مدارک مورد نیاز را با حجم حداکثر 250 کیلو بایت و با فرمت های jpg و jpeg در سامانه مورد نظر بارگذاری نمایند. پس از آپلود مدارک دانشجویان باید نسبت به پرداخت هزینه صدور گواهی موقت اقدام نمایند.
پس از طی کردن مراحل ذکر شده و تایید شدن درخواست دانشجو در سامانه، این درخواست به همراه مدارک آپلود شده به کارشناس صدور گواهی موقت ارسال می شود. این درخواست به همراه مدارک ارسالی توسط کارشناس مربوطه بررسی شده و در صورت تایید، مدرک موقت دکترا صادر می شود. پس از صدور این گواهی، به منظور ارسال پستی مدرک برای متقاضی، گواهی موقت در اختیار کارشناس دبیرخانه قرار داده می شود.
دانش آموختگان دانشگاه های پیام نور سراسر کشور برای دریافت مدرک موقت دکترا باید به سایت جامع گلستان پیام نور مراجعه نموده و با ارسال مدارک لازم و پرداخت هزینه مورد نظر، درخواست خود را مبنی بر صدور گواهی موقت ثبت نمایند. همچنین دانشجویان دانشگاه های غیر انتفاعی نیز می توانند تمامی مراحل ذکر شده برای دریافت مدرک موقت دکتری را در سایت رسمی واحد دانشگاهی محل تحصیل خود انجام دهند.
ثبت درخواست صدور مدرک موقت دکتری و دریافت آن برای دانش آموختگان دانشگاه های علمی کاربردی نیز با مراجعه به سایت هم آوا و پرداخت هزینه و ارسال مدارک مورد نظر، امکان پذیر می باشد. نحوه دریافت گواهی موقت دکتری دانشجویان دانشگاه آزاد متفاوت بوده که در بخش بعدی مقاله به طور کامل توضیح داده شده است.
نحوه دریافت گواهی موقت دکتری دانشگاه آزاد
دانشگاه های مختلف در سراسر کشور، قوانین متفاوتی برای تحصیل دانشجویان، فارغ التحصیلی آن ها و دریافت گواهی ها و مدارک مربوطه در نظر می گیرند. بنابراین دانشجویان این دانشگاه ها باید مراحل متفاوتی را برای انجام هر یک از امور تحصیلی طی نمایند. دریافت گواهی موقت دکتری نیز از این قاعده مستثنی نبوده و دانشجویان دانشگاه های مختلف باید روش های مشخصی را برای ثبت درخواست خود و دریافت این گواهی طی نمایند. در این بخش از مقاله نحوه دریافت گواهی موقت دکتری دانشگاه آزاد توضیح داده شده است.
دانش آموختگان دانشگاه آزاد به منظور دریافت گواهی موقت دکترای خود باید با در اختیار داشتن مدارک لازم به صورت حضوری به آموزش دانشگاه محل تحصیل خود مراجعه نموده و مراحل مورد نظر جهت اتمام تحصیل و صدور مدرک را طی نموده و مدارک مورد نیاز را به کارشناس مربوطه تحویل دهند. سپس باید به سایت آموزشیار دانشگاه آزاد اسلامی مراجعه نموده و با تکمیل فرم های دریافت گواهی موقت، درخواست صدور این مدرک را در سامانه ثبت نمایند.
لازمه ثبت درخواست دریافت گواهی موقت دکتری، پرداخت هزینه اعلام شده توسط دانشگاه می باشد. بنابراین دانش آموختگان باید در این سامانه با استفاده از کارت های بانکی عضو شبکه شتاب، در زمان صدور مدرک موقت دکترا، هزینه مربوطه را به صورت آنلاین پرداخت نموده و پس از تکمیل اطلاعات و فرم های مربوطه، درخواست خود را ثبت نمایند. پس از بررسی و تایید درخواست متقاضیان توسط کارشناسان دانشگاه آزاد، مدرک موقت دکتری برای افراد صادر و ارسال می شود.
گواهی موقت دانشگاه آزاد اسلامی پس از صدور، تنها به خود فرد دانش آموخته یا افراد دارای وکالتنامه محضری و قانونی از وی تحویل داده شده و به هیچ فرد دیگری قابل ارائه نمی باشد. دانش آموختگان برای آشنایی با اطلاعات موجود و مندرج در در گواهی موقت دکتری و دریافت نمونه این مدرک، می توانند بخش بعدی این مقاله را مطالعه نمایند.
نمونه گواهی موقت دکتری
همان طور که پیش از این توضیح داده شد، دانشجویان رشته های دکتری دانشگاه های مختلف سراسری و آزاد سراسر کشور، پس از اتمام تحصیلات و کسب قبولی در تمامی واحدهای درسی می توانند برای دریافت گواهی موقت دکتری اقدام نمایند. در مدرک موقت دکترا، اطلاعاتی از قبیل مشخصات فردی، اطلاعات دانشجویی، زمان شروع و پایان تحصیلات و سایر موارد مربوط با دوره تحصیلی متقاضی در دانشگاه مورد نظر درج می شود.
دانش آموختگان تا پیش از صدور دانشنامه اصلی دکتری می توانند از گواهی موقت خود جهت استخدام و اشتغال، ادامه تحصیل و سایر موارد استفاده نمایند. تصویر نمونه گواهی موقت دکتری برای آشنایی دانش آموختگان با این مدرک موقت و اطلاعات مندرج در آن، در ادامه این بخش قرار داده شده است.
گواهی موقت باید شامل مشخصات صحیح فردی و تحصیلی و همچنین عکس پرسنلی دانش آموخته بوده و به مهر و امضای مدیر آموزشی دانشگاه محل تحصیل مربوطه درآمده تا دارای اعتبار و قابل استفاده باشد. مدت زمان صدور و همچنین مدت اعتبار گواهی موقت دکتری دانشگاه ها در بخش بعدی مقاله به طور کامل توضیح داده شده است.
اعتبار گواهی موقت دکتری
در بخش های قبلی مقاله نحوه صدور و دریافت نمونه گواهی موقت دکتری در دانشگاه های مختلف ارائه شده و در این بخش از مقاله درباره مدت زمان لازم برای صدور این گواهی و مدت اعتبار این مدرک توضیحات کامل ارائه شده است. صدور مدرک موقت دکترا در دانشگاه های مختلف مدت زمان مشخصی به طول انجامیده که این مدت زمان بسته به قوانین و مقررات واحدهای دانشگاهی محل تحصیل افراد می تواند متفاوت باشد.
زمان صدور مدرک موقت دکترا از زمان تحویل مدارک و ثبت درخواست تا ارائه گواهی به دانش آموختگان در برخی دانشگاه های سراسری کمتر از یک ماه بوده و در برخی واحدهای دانشگاهی دیگر بین دو تا چهار ماه ممکن است به طول بینجامد. دانش آموختگان باید پس از فراغت از تحصیل در سریع ترین زمان مدارک مربوطه را ارائه کرده و درخواست خود را ثبت نموده و نقصی در پرونده و مدارک خود نداشته تا صدور و آماده شدن گواهی موقت آن ها نیز در کم ترین زمان ممکن انجام شود.
مدت اعتبار گواهی موقت دکتری تمامی دانشگاه های سراسر کشور از زمان صدور این مدرک آغاز شده و تا زمان صدور و دریافت مدرک اصلی فراغت از تحصیل دانش آموختگان ادامه دارد. بنابراین گواهی موقت دکترا تا پیش از آماده شدن و دریافت مدرک اصلی پایان تحصیلات دکتری اعتبار داشته و تا آن زمان برای دانش آموختگان قابل استفاده می باشد. پس از دریافت مدرک اصلی، افراد برای ادامه تحصیلات، ورود به بازار کار یا سایر موارد می توانند از مدرک دکترای خود استفاده نمایند.
کارشناسان سامانه مشاوره دانیار آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص دریافت گواهی موقت دکتری را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی دانیار راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی دانیار می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
پاسخ مشاور: سلام، مراحل و نحوه دریافت گواهی موقت دکتری دانشگاه سراسری در متن مقاله آمده است.