برای مشاوره معرفی رشته مهندسی معماری
برای مشاوره معرفی رشته مهندسی معماری
افرادی که دغدغه تحصیل در رشته معماری را داشته، باید با این رشته تحصیلی پرطرفدار آشنا شوند. اشخاص همچنین باید از راه های ورود به مهندسی معماری مطلع شده و برای تحصیل این رشته جذاب در دانشگاه اقدام نمایند. امروزه افراد بسیاری رویای معمار شدن رو در سر می پرورانند که این اشخاص می توانند از دو طریق به تحصیل در این رشته ادامه دهند. داوطلبان امکان تحصیل رشته مهندسی معماری را در گروه ریاضی فیزیک دارند. آنان همچنین می توانند رشته معماری داخلی را برای تحصیل در گروه هنر انتخاب کنند.
داوطلبانی که قصد تحصیل رشته معماری را داشته، باید با گرایش های مختلف این رشته مهندسی و معرفی رشته معماری آشنا شوند. گرایش های رشته معماری در هر یک از مقاطع تحصیلی، متفاوت می باشد. افراد همچنین باید پیش از انتخاب رشته معماری با ویژگی های این رشته تحصیلی آشنا شوند. بنابراین در ادامه مقاله اشخاص با گرایش های رشته معماری در دانشگاه آشنا شده و اطلاعات مناسبی را در مورد مزایای رشته معماری و معایب این رشته مهندسی کسب می کنند.
معرفی رشته مهندسی معماری
رشته معماری یکی از رشته های پرطرفداری بوده که در بسیاری از دانشگاه های معتبر ایران تدریس می شود. بنابراین افراد امکان تحصیل در رشته معماری دانشگاه های سراسری، دانشگاه آزاد و ... را خواهند داشت. اشخاص همچنین می توانند در دانشگاه هایی نظیر پیام نور، غیرانتفاعی و خودگردان نیز برای تحصیل رشته معماری اقدام نمایند. برای پاسخ به سوال رشته معماری چیست؟ می توان گفت که موضوعات رشته معماری ترکیبی از مهارت و هنر بوده و افراد با تحصیل در این رشته می توانند، تخیلات خود را به واقعیت تبدیل نمایند. معرفی رشته مهندسی معماری بدین صورت بوده که اشخاصی که قصد تحصیل در گرایش های رشته معماری در دانشگاه را داشته، باید از خلاقیت و ذوق هنری بالایی برخوردار بوده تا ایده های نوینی را خلق نمایند.
داوطلبان همچنین باید بعد از تحصیل این رشته، قابلیت اجرای ایده های خود را پیدا نمایند. در مجموع می توان گفت که معماران با خلق بنایی خاص به یک جامعه هویت بخشیده و تا سالیان سال افراد را شگفت زده می کنند. معماران، طراح و سازنده ساختمان ها محسوب می شوند. این افراد می توانند نقشه ساختمان های جدید را کشیده و یا برای بازسازی ساختمان های قدیمی ایده های نوینی را مطرح نمایند. کسانی که قصد تحصیل رشته معماری را داشته، باید دروس هنری و زیبایی شناختی را گذرانده و با دروس فنی تخصصی نظیر سازه های بتنی، فلزی و ... نیز آشنا شوند. یکی از مواردی که برای داوطلبان تحصیل رشته معماری اهمیت داشته، راه های ورود به رشته مهندسی معماری می باشد. رشته معماری یکی از زیرمجموعه های رشته ریاضی فیزیک محسوب شده و افراد با انتخاب این شاخه تحصیلی می توانند بعد از کنکور، رشته معماری را انتخاب نمایند.
اشخاص همچنین از طریق هنرستان های فنی و حرفه ای و کاردانش نیز می توانند رشته معماری را تحصیل نموده که این از مزایای رشته معماری محسوب می شود. رشته معماری به دو رشته مهندسی معماری و معماری داخلی تقسیم می شود. رشته مهندسی معماری زیرشاخه گروه ریاضی فیزیک و رشته معماری داخلی زیرشاخه گروه هنر می باشد. افرادی که در دبیرستان رشته ریاضی فیزیک را تحصیل نموده می توانند رشته مهندسی معماری را در دانشگاه انتخاب کنند. همچنین اشخاصی که در کاردانش، رشته نقشه کشی معماری را برای تحصیل انتخاب کنند، امکان انتخاب رشته معماری داخلی را خواهند داشت. معماران علاوه بر طراحی فضای بیرونی ساختمان، بر روی طراحی فضای داخلی و دکوراسیون داخلی نیز نظارت دارند. تمرکز رشته مهندسی معماری بیشتر روی اسکلت و سازه ساختمان بوده و رشته معماری داخلی بیشتر به طراحی دکوراسیون داخلی ساختمان مربوط می شود.
ورود به رشته مهندسی معماری از هنرستان
رشته معماری یکی از رشته های پرطرفدار مهندسی و هنر بوده که مزایای رشته معماری و معایب منحصر به فرد خود را دارد. معرفی رشته مهندسی معماری بدین صورت بوده که افرادی که قصد تحصیل در گرایش های رشته معماری در دانشگاه را داشته، باید با نحوه طراحی و ساخت و ساز ساختمان های کوچک و بزرگ آشنا شوند. یکی از مواردی که برای متقاضیان تحصیل رشته معماری اهمیت داشته، راه های ورود به مهندسی معماری می باشد. همانطور که پیش از این اشاره شد، رشته معماری به عنوان یکی از رشته های شاخه ریاضی فیزیک شناخته می شود. با این حال یکی از روش های تحصیل رشته معماری، از طریق حضور در هنرستان های فنی و حرفه ای و کاردانش می باشد.
اشخاصی که قصد تحصیل رشته معماری در هنرستان را داشته، باید نسبت به انتخاب یکی از گرایش های معماری اقدام نمایند. افراد امکان تحصیل رشته معماری در یکی از گرایش های معماری داخلی و نقشه کشی معماری را داشته و می توانند در یکی از دانشگاه های فنی مهندسی تحصیل نمایند. لازم به ذکر است که دانش آموزان فارغ التحصیل فنی حرفه ای می توانند با قبولی یکی از رشته های کنکور فنی حرفه ای مانند معماری، معماری سنتی و نقشه کشی معماری در کنکور فنی مهندسی، برای تحصیل در مقطع کاردانی ناپیوسته اقدام نمایند.
دانش آموزان پس از ورود به رشته مهندسی معماری از هنرستان، می توانند در مقطع کاردانی ادامه تحصیل دهند. افراد می توانند در یکی از دانشگاه های فنی و حرفه ای، غیر انتفاعی، آزاد و علمی کاربردی در گرایش های معماری و طراحی داخلی تحصیل نمایند. اشخاص همچنین می توانند در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری نیز ادامه تحصیل داده و محدودیت خاصی برای ادامه تحصیل این رشته وجود نخواهد داشت.
ورود به رشته مهندسی معماری از دبیرستان
معرفی رشته مهندسی معماری بدین صورت بوده که این رشته مهندسی یکی از رشته های جالب و جذابی بوده که افراد زیادی را جذب نموده است. یکی از مواردی که برای داوطلبان تحصیل رشته معماری اهمیت داشته، راه های ورود به مهندسی معماری می باشد. پیش از این در مورد نحوه انتخاب رشته معماری در هنرستان توضیحات مناسبی ارائه داده شد. با این حال برخی اشخاص قصد انتخاب رشته معماری را پس از فارغ التحصیلی از دبیرستان دارند. کلیه افرادی که قصد ورود به رشته معماری از دبیرستان را داشته، باید با معایب و مزایای رشته معماری آشنا شده و نسبت به انتخاب شاخه تحصیلی مناسبی اقدام نمایند. بنابراین در ادامه امکان ورود به رشته معماری از انسانی، تجربی و ریاضی بررسی شده است.
دانش آموزانی که قصد تحصیل در گرایش های رشته معماری در دانشگاه را داشته، نمی توانند نسبت به انتخاب شاخه تحصیلی علوم انسانی اقدام کنند. چرا که این رشته جزو رشته های زیرمجموعه شاخه علوم انسانی نمی باشد. بنابراین افراد باید شاخه های تحصیلی دیگر دبیرستان را بررسی نمایند. همچنین لازم به ذکر است که افراد می توانند با ثبت نام بدون کنکور دانشگاه آزاد در رشته معماری تحصیل نمایند.
برخی دانش آموزان به دنبال بررسی امکان ورود به رشته معماری از شاخه علوم تجربی می باشند. همانگونه که اشاره شد، رشته معماری جزو رشته های مهندسی محسوب شده و اشخاص امکان ورود به این رشته تحصیلی را از طریق شاخه علوم تجربی نخواهند داشت. لازم به ذکر است که داوطلبان اماکن تحصیل رشته معماری بدون کنکور را خواهند داشت. هرچند که به دلیل اعمال سوابق تحصیلی بدون کنکور، شانس کمتری برای قبولی به نسبت بقیه اشخاص خواهند داشت.
رشته معماری یکی از رشته های شاخه ریاضی فیزیک محسوب می شود. بنابراین افرادی که قصد ورود به رشته معماری از دبیرستان را داشته، باید نسبت به انتخاب شاخه ریاضی فیزیک اقدام کرده و در کنکور سراسری گروه ریاضی فیزیک شرکت نمایند. اشخاص در صورتی که رتبه مناسبی را در کنکور سراسری کسب نمایند، قادر به انتخاب رشته معماری خواهند بود.
گرایش های رشته معماری در دانشگاه
معرفی رشته مهندسی معماری بدین صورت بوده که این رشته تحصیلی یکی از پرطرفدار ترین رشته های گروه ریاضی فیزیک محسوب شده که گرایش های مختلفی در مقاطع تحصیلی مختلف دارد و این از مزایای رشته معماری محسوب می شود. متقاضیان تحصیل در گرایش های رشته معماری در دانشگاه پیش از این با راه های ورود به مهندسی معماری آشنا شدند. افراد باید پیش از انتخاب رشته کنکور سراسری رشته معماری با گرایش های مختلف این رشته در مقاطع تحصیلی مختلف نیز آشنا شوند. بنابراین در ادامه گرایش های رشته معماری در دانشگاه بررسی شده است.
افرادی که قصد تحصیل رشته معماری در مقطع کارشناسی را داشته، باید با گرایش های این رشته تحصیلی آشنا شوند. رشته معماری در مقطع کارشناسی دو گرایش معماری و معماری داخلی را دارد. بنابراین افراد باید پیش از انتخاب یکی از زیر شاخه های معماری کارشناسی، آن ها را بررسی نمایند.
یکی از مواردی که برای داوطلبان تحصیل در رشته معماری ارشد اهمیت داشته، آشنایی با گرایش های مختلف این رشته تحصیلی می باشد. افراد برای تحصیل رشته معماری در مقطع کارشناسی ارشد باید سه مجموعه معماری، مدیریت پروژه و ساخت و مجموعه شهرسازی و زیر مجموعه های آن را بررسی نمایند. در ادامه گرایش های رشته معماری در مقطع فوق لیسانس ارائه شده است.
گرایش های رشته معماری در دانشگاه | |||
گرایش معماری |
گرایش معماری منظر |
گرایش معماری داخلی |
گرایش معماری اسلامی |
گرایش مطالعات معماری ایران |
گرایش بازسازی پس از سانحه |
گرایش مدیریت پروژه |
گرایش تکنولوژی معماری |
گرایش انرژی معماری |
گرایش طراحی شهری |
گرایش برنامهریزی شهری |
افرادی که فارغ التحصیل کارشناسی ارشد معماری بوده و قصد ادامه تحصیل داشته، باید با گرایش های مختلف این رشته تحصیلی در مقطع دکتری آشنا شوند. گرایش های رشته معماری در مقطع دکتری، گرایش معماری، گرایش معماری اسلامی و منظر معماری می باشد. بنابراین افراد باید با آگاهی کامل نسبت به انتخاب یکی از گرایش های این رشته اقدام نمایند.
رشته مهندسی معماری برای خانم ها
معمولا خانم ها از تحصیل در رشته معماری استقبال زیادی کرده و برای کسب مدرک معماری تلاش زیادی می کنند. بانوانی که قصد تحصیل در گرایش های رشته معماری در دانشگاه را داشته، پیش از این با راه های ورود به مهندسی معماری آشنا شدند. با وجود معایب و مزایای رشته معماری، خانم ها به دلیل هنری بودن این رشته، گرایش زیادی به تحصیل در رشته مذکور دارند. بنابراین رشته معماری برای خانم ها مناسب بوده و می توانند نسبت به تحصیل رشته معماری در مقاطع مختلف اقدام کنند. تحصیل در رشته معماری سختی های خاص خود را داشته و بانوان علاقه مند به این رشته باید با تلاش شبانه روزی، نسبت به تکمیل پروژه های سنگین اقدام نمایند.
همانگونه که اشاره شد، برای موفقیت در رشته معماری نیاز به هنر و خلاقیت بسیار زیادی می باشد. بنابراین بانوانی که از خلاقیت بالایی برخوردار بوده، می توانند با برنامه ریزی صحیح در رشته معماری فارغ التحصیل شده و موفقیت های بسیاری کسب نمایند. یکی از مشکلاتی که برخی از خانم ها پس از فارغ التحصیلی در رشته معماری با آن سروکار داشته، بحث مذاکرات با کارفرما و موارد اینچنینی می باشد. همچنین گاهی اوقات در پروژه های معماری درگیری های حقوقی وجود داشته که باید حل و فصل شود.
بنابراین درگیر شدن با مسائل قضایی و حقوقی برای برخی خانم ها کمی مشکل می باشد. با این وجود طراحی معماری خانم ها دقیق و با جزئیات بیشتری انجام شده که رضایت کارفرما را به دنبال خواهد داشت. در مجموع می توان در خصوص معرفی رشته مهندسی معماری گفت که رشته معماری برای خانم ها مناسب می باشد. هرچقدر که بانوان پروژه های بیشتری را انجام داده از اعتماد به نفس بالاتری نیز بهره برده و می توانند پروژه های سنگین معماری را با موفقیت تکمیل نمایند.
بازار کار رشته مهندسی معماری
معرفی رشته مهندسی معماری بدین صورت بوده که این رشته مهندسی یکی از رشته های مرتبط با ساخت و ساز می باشد و افراد باید بر اساس راه های ورود به مهندسی معماری این رشته را انتخاب نمایند. بنابراین بازار کار این رشته به مهندسی عمران وابسته بوده ولی تفاوت های بسیاری با یکدیگر دارند. رشد رشته معماری در کشورهای پیشرفته کمی کند بوده ولی در کشورهای در حال توسعه این رشته رشد بسیار زیادی را تجربه می کند. چرا که کشورهای در حال توسعه به بسیاری از مشاغل مرتبط با ساخت و ساز نیاز دارند.
گرایش های رشته معماری در دانشگاه مختلف است و بازار کار متفاوتی دارد. بنابراین افراد باید بازار کار گرایش های مختلف رشته معماری را بررسی نموده و سپس برای تحصیل در یکی از گرایش های معماری اقدام نمایند. با توجه به اینکه رشته معماری به فرهنگ هنر و تاریخ یک جامعه بستگی داشته، بازار کار رشته معماری همیشه مناسب می باشد. ساخت و ساز به روش سنتی امروزه، آینده جوامع بشری را با مشکل مواجه می کند. بنابراین بسیاری از کشورهای توسعه یافته به دنبال ساخت ساختمان هایی با هدف کاهش مصرف انرژی می باشند. بنابراین توجه به ساخت ساختمان های بهینه برای معماران اهمیت زیادی دارد. معماران ایده های متنوعی را برای کاهش مصرف انرژی ساختمان های عظیم ارائه داده تا به طراحی سبز ساختمان نیز توجه نمایند. بنابراین آینده شغلی معماری مرتبط با طراحی سبز ساختمان ها می باشد.
افرادی که قصد تحصیل در رشته معماری را داشته، باید با شغل های معماری آشنا شوند. مهندسین معماری می توانند در شرکت های خصوصی، دولتی و به صورت نیمه وقت و تمام وقت مشغول به کار شوند و این از مزایای رشته معماری محسوب می شود. از دیگر مشاغل مرتبط با معماری می توان به مدیریت اجرای پروژه های ساختمانی، نظارت بر اجرای صحیح پروژه های ساختمانی، طراحی دکوراسیون داخلی و ... اشاره نمود. اشخاص همچنین می توانند نسبت به تدریس رشته معماری در هنرستان و دانشگاه نیز اقدام نمایند. آنان همچنین می توانند به عنوان مهندس ناظر، مهندس طراح و مهندس اجرا نیز مشغول به کار شوند.
مزایا و معایب رشته مهندسی معماری
متقاضیان تحصیل رشته معماری با راه های ورود به مهندسی معماری آشنا شدند. برای پاسخ به سوال رشته معماری چیست؟ می توان گفت که رشته معماری یکی از رشته های جذاب گروه ریاضی و فیزیک محسوب می شود. همچنین افراد از طریق هنرستان نیز می توانند نسبت به تحصیل این رشته تحصیلی اقدام کنند. تحصیل در رشته معماری همانند بسیاری از رشته های مهندسی خصوصیات منحصر به فرد خود را دارد. یکی از مواردی که برای داوطلبان تحصیل رشته معماری اهمیت بالایی داشته، مزایای رشته معماری و معایب این رشته تحصیلی می باشد. بنابراین در ادامه مزایا و معایب رشته معماری بررسی شده است.
تحصیل در رشته معماری به افراد کمک نموده تا ذهن خلاقی پیدا کنند.
افراد برای موفقیت در رشته معماری باید با دو مهارت عکاسی و نقاشی نیز آشنا شده و به همین دلیل معماران معمولا هنر عکاسی و نقاشی را در حد مناسبی یاد می گیرند.
معماران معمولا از فن بیان بالایی برخوردار می شوند.
افراد بعد از فارغ التحصیلی در رشته معماری می توانند شغلی مستقل با درآمدی بالا داشته باشند.
یکی از مزایای رشته معماری، حقوق بالای آن می باشد.
شغل معماری از وجهه بالایی برخوردار بوده و جذابیت های هنری بالایی دارد.
اشخاص می توانند بعد از کسب تجربه و رزومه قوی، برای مهاجرت نیز اقدام نمایند.
یکی از معایب رشته معماری، شباهت آن با رشته مهندسی عمران بوده و به همین دلیل گاهی اوقات برخی از کارفرما ها از مهندسین عمران به جای مهندسین معمار استفاده می کنند.
از دیگر معایب این رشته تحصیلی می توان به پذیرش زیاد دانشگاه های سراسر ایران اشاره نمود که رقابت بالایی را برای کسب موقعیت شغلی مناسب ایجاد می کند.
گاهی اوقات برخی از مهندسین معماری برای تحویل پروژه خود در زمان مناسب به مشکل خورده و باید به صورت شبانه روزی و بدون استراحت کافی فعالیت نمایند.
درباره معرفی رشته مهندسی معماری باید گفت رشته معماری همانند هر رشته تحصیلی دیگری مزایا و معایب مخصوص به خود را داشته که افراد با برخی از آن ها آشنا شدند. بنابراین داوطلبانی که قصد تحصیل در رشته معماری را داشته، باید از همه جهات این رشته را بررسی نموده و در صورت علاقه، برای تحصیل و اشتغال در رشته معماری اقدام کنند.
کارشناسان سامانه مشاوره دانیار آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص معرفی رشته معماری، راه های ورود به مهندسی معماری و مزایای آن را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی دانیار راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی دانیار می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.