برای مشاوره انتخاب رشته نهم به دهم
برای مشاوره انتخاب رشته نهم به دهم
دانش آموزانی که موفق به گذراندن دروس دوره متوسطه اول شده اند، برای ورود به مقطع جدید تحصیلی یعنی متوسطه دوم باید رشته تحصیلی که علاقه مند به آن هستند را انتخاب کنند تا با بتوانند با شور و اشتیاقی که به رشته انتخاب شده دارند به تحصیل بپردازند. زمان انتخاب رشته نهم به دهم از سوی آموزش و پرورش به مدارس اعلام می گردد و دانش آموزان می توانند قبل از شروع مهلت انتخاب رشته پایه نهم به دهم تحقیقاتی را در خصوص نحوه تعیین رشته دبیرستان انجام داده تا بر اساس معیارهای مختلف مانند شخصیت فرد، روحیات و علاقه و ... رشته مناسبی را انتخاب کنند.
انتخاب رشته دبیرستان برای والدین و دانش آموزان دارای اهمیت است و می تواند تاثیر بسزایی بر روی آینده شغلی و زندگی فرد داشته باشد. از این رو دانش آموزانی که قصد ورود به مقطع متوسطه دوم را دارند باید شرایط تکمیل فرم انتخاب رشته نهم به دهم را داشته باشند تا بتوانند بعد از شرکت در آزمون ها و تست هدایت تحصیلی رشته دبیرستان خود را تعیین کنند. دانش آموزان برای ورود به رشته مورد نظر خود در دبیرستان لازم است حد نصاب نمرات را در دوره متوسطه اول یا راهنمایی کسب کرده و واجد شرایط ورود به رشته مد نظر خود باشند. با توجه به اینکه انتخاب رشته نهم به دهم یکی از مهم ترین مراحل تعیین رشته دبیرستان شناخته شده است در ادامه این مقاله در رابطه با زمان، شرایط و نحوه انتخاب رشته نهم به دهم و تست های اجرا شده برای انتخاب رشته دبیرستان توضیحات کاملی ارائه داده ایم.
زمان انتخاب رشته نهم به دهم ۱۴۰۳ - ۱۴۰۴
در مورد زمان انتخاب رشته نهم به دهم ۱۴۰۳ - ۱۴۰۴ باید گفت که انتخاب رشته از دی ماه شروع شده و تا خرداد ماه ادامه دارد. انتخاب رشته دبیرستان مراحل چندگانه ای مانند شرکت در تست های انتخاب رشته و هدایت تحصیلی را دارد که دانش آموزان باید مراحل را به ترتیب طی نموده و با رشته های تحصیلی دبیرستان آشنایی کامل داشته باشند. دانش آموزان در دی ماه باید شروع به پاسخ دادن به تست های موجود در مدارس مانند هدایت تحصیلی و دیگر تست ها کرده و با سلیقه و توانایی خود آشنا شوند. متقاضیان از دی ماه تا خرداد ماه برای تعیین رشته دبیرستان خود و تصمیم گیری زمان داشته و سپس در خرداد ماه باید برای ارائه فرم تعیین رشته اقدام نمایند.
روند انتخاب رشته نهم به دهم اعم از شرکت در آزمون ها، نظرسنجی معلمان و والدین و سایر موارد در سال جاری از آبان ماهخ اغاز شده و تا خرداد ماه ادامه خواهد داشت. دانش آموزان در ابتدا لازم است برای دریافت مشاوره و شرکت در تست های روانشناسی و هوش اقدام کرده و پس از اطلاع دقیق از علایق و سلایق خود برای انتخاب رشته نهم به دهم اقدام نمایند.
در سال جاری روند هدایت تحصیلی از 13 آبان ماه آغاز شده اما زمان انتخاب رشته پایه نهم به دهم ۱۴۰۳ - ۱۴۰۴ اعلام نشده است.
افراد برای انتخاب رشته نهم به دهم پس از کسب اطلاع از نحوه تعیین رشته دبیرستان باید به تست های سایت پنجره خدمات الکترونیک آموزش و پرورش پاسخ داده و تمامی تست های موجود در سایت my.medu.ir را بررسی کرده و در آن ها شرکت نمایند. سایت مای مدیو پاسخ دانش آموزان را به دقت بررسی کرده و نتایج آزمون هر دانش آموز را برای مدرسه ارسال می نماید. مدارس فرم انتخاب رشته نهم به دهم 1403 - 1404 دانش آموز را که در آن نشان داده شده کدام رشته برای دانش آموز نمره الف دارد به دانش آموز تحویل می دهند و متقاضی در خرداد ماه می تواند با ارائه فرم انتخاب رشته به مدرسه جدید ثبت نام دبیرستان را آغاز نماید.
شرایط انتخاب رشته دبیرستان 1403 - 1404
افراد برای تعیین رشته دبیرستان و انتخاب رشته نهم به دهم در ابتدا باید شرایط خود و نمرات دریافتی را بررسی نموده و نتایج تست های رواشناسی و هوش را نیز در نظر بگیرند. دانش آموزان برای ادامه تحصیل در هر یک از رشته های دبیرستان باید حد نصاب نمرات را به دست آورده و واجد شرایط ادامه تحصیل در آن رشته باشند.
به طور کلی دانش آموزان پس از پایان امتحانات خرداد باید برای شرکت در هدایت تحصیلی اقدام نموده و به سوالات دفترچه های هدایت تحصیلی پاسخ دهند. هدایت تحصیلی شامل دو دفترچه است که سوالات آن جهت سنجش توانایی ادراک دانش آموزان و رغبت سنجی تحصیلی طرح شده است. اگر چه علاقه دانش آموزان اهمیت بسیار زیادی برای انتخاب رشته نهم به دهم دارد، اما باید گفت که شرایط انتخاب رشته دبیرستان ۱۴۰۳ - ۱۴۰۴ شامل شرط نمرات تحصیلی دانش آموز می شود و دانش آموزان با هر نمره ای نمی توانند وارد یک شاخه از رشته های تحصیلی شوند. به طور کلی شرایط انتخاب رشته دبیرستان 1403 - 1404 در جدول زیر آورده شده است.
شرایط | درصد اهمیت |
سوابق تحصیلی |
35 درصد |
آزمون های مشاوره ای |
35 درصد |
نظر معلمان |
10 درصد |
نظر مشاور |
10 درصد |
نظر والدین |
5 درصد |
در بین شرایط انتخاب رشته دبیرستان ۱۴۰۳ - ۱۴۰۴ سوابق تحصیلی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و دانش آموز برای ادامه تحصیل در هر کدام از رشته ها باید حد نصاب خاصی از نمرات را به دست آورده باشد. برای مثال برای ادامه تحصیل در رشته ریاضی لازم است دانش آموزان حداقل نمره ریاضی 14 را به دست آورده و برای شرکت در رشته تجربی حداقل نمره ریاضی آن ها 13 باشد. همچنین برای ادامه تحصیل در رشته انسانی نمرات دروس ادبیات، عربی، مطالعات اجتماعی و دریافت معدل لازم برای رشته انسانی مورد توجه قرار می گیرد و دانش آموز باید به ترتیب حداقل نمرات 14 و 12 و 13 را در این دروس کسب نماید. دانش آموزان پس از بررسی شرایط خود و بررسی جدول میزان حد نصاب نمرات هر رشته می توانند برای اطلاع از نحوه تعیین رشته دبیرستان و انتخاب رشته نهم به دهم اقدام نمایند.
تست انتخاب رشته دبیرستان ۱۴۰۳ - ۱۴۰۴
برای انتخاب رشته نهم به دهم تست ها و آزمایش های زیادی طرح شده است که هدف همگی این تست ها سنجش توانایی دانش آموز و علایق او می باشد. دانش آموزان با شرکت در تست های مربوط به تعیین رشته دبیرستان می توانند خود را سنجیده و تصمیم بهتری بگیرند. معروف ترین تست انتخاب رشته دبیرستان 1403 - 1404 هدایت تحصیلی می باشد که بسیار ابعاد گسترده ای دارد.
هدایت تحصیلی انتخاب رشته دبیرستان شامل دو دفترچه است که هر دفترچه حدودا شامل 170 سوال می باشد. سوالات هدایت تحصیلی شامل سوالات روانشناسی، تست هوش و سنجش علاقمندی می باشند و دانش آموز در حین پر کردن سوالات می تواند خود را بهتر شناخته و با علاقه خود بیشتر آشنا شود. تست های دیگری نیز برای انتخاب رشته دبیرستان وجود دارند که از بین آن ها می توان به تست هوش ریون، تست هوش گاردنر و تست هالند اشاره کرد.
حوزه سوالات تست های هدایت تحصیلی و دیگر تست ها بیشتر در زمینه سوالات فردی می باشد و شخصیت دانش آموز را مورد بررسی قرار می دهد. دانش آموز باید در ابتدا به خودشناسی رسیده و از علایق و توانمندی های خودش به طور کامل باخبر شود، سپس برای اطلاع از نحوه تعیین رشته دبیرستان اقدام کرده و در زمان لازم برای انتخاب رشته نهم به دهم ۱۴۰۳ - ۱۴۰۴ وارد سایت انتخاب رشته شده و ثبت نام نماید.
سایت انتخاب رشته نهم 1403 - 1404
افراد برای انتخاب رشته نهم به دهم و اطلاع از نحوه تعیین رشته دبیرستان می توانند وارد سایت انتخاب رشته نهم ۱۴۰۳ - ۱۴۰۴ شده و آن را به طور کامل بررسی نمایند. برای رفاه حال دانش آموزان و خانواده ها انتخاب رشته نهم به دهم امکان دریافت تست های انتخاب رشته به صورت الکترونیکی و از طریق سایت انتخاب رشته نهم به نشانی my.medu.ir انجام می شود. سایت مای مدیو آموزش و پرورش به طور کلی یک سایت مخصوص تست های هدایت تحصیلی است و برای برگزاری آزمون های تعیین رشته دبیرستان طراحی شده است. سایت خدمات الکترونیک آموزش و پرورش در نهایت پس از دریافت پاسخ تست های هدایت تحصیلی نتیجه هدایت تحصیلی را در زمان اعلام نتایج هدایت تحصیلی به مدرسه دانش آموز ارائه می دهد. افراد برای ورود به سایت مای مدیو به طور مستقیم می توانند روی لینک زیر کلیک نمایند.
برای ورود به سایت انتخاب رشته نهم کلیک کنید.
دانش آموزان برای انجام مراحل هدایت تحصیلی و شرکت در تست های انتخاب رشته نهم به دهم باید ابتدا کد ملی و رمز ورود خود را در سایت مای مدیو وارد کرده و در واقع وارد حساب کاربری خود شوند. شرط استفاده از امکانات سایت my.medu.ir ورود به حساب کاربری است و افراد بدون ورود به حساب کاربری نمی توانند در تست های تحصیلی شرکت کرده و از آزمون های مربوط به انتخاب رشته بهره مند شوند.
سایت مای مدیو آموزش و پرورش در نهایت نتیجه آزمون دانش آموزان را در اختیار مدارس قرار داده و مدرسه را از بهترین رشته تحصیلی دبیرستان برای دانش آموز مطلع می سازد. مدارس با استفاده از سایت مای مدیو به راحتی می توانند آزمون های هدایت تحصیلی را برگزار کرده و نتیجه آن را سریع تر دریافت کنند. وجود سایت my.medu.ir مراحل هدایت تحصیلی را بسیار ساده تر کرده و مدارس می توانند با استفاده از سایت مای مدیو در وقت خود صرفه جویی نمایند. لازم به ذکر است که سایت آموزش و پرورش انتخاب رشته را به صورت الکترونیکی انجام نمی دهد، بلکه فقط تست های انتخاب رشته را برگزار کرده و نتایج انتخاب رشته را در قالب فرم به مدارس اطلاع می دهد.
نحوه انتخاب رشته نهم به دهم ۱۴۰۳ - ۱۴۰۴
افراد برای انتخاب رشته نهم به دهم پس از سنجش علایق و استعدادهای خود لازم است با نحوه تعیین رشته دبیرستان آشنا شوند. برای انتخاب رشته نهم به دهم مراحل پیچیده ای وجود ندارد، اما به طور کلی یک سری مراحل باید به ترتیب طی شوند تا دانش آموز خودش را به خوبی بشناسد و برای رشته ای که واجد شرایط ادامه تحصیل در آن می باشد درخواست دهد. نحوه انتخاب رشته نهم به دهم 1403 - 1404 شامل مراحل زیر است:
خودشناسی و بررسی علایق و استعدادها
بررسی شرایط و حد نصاب نمرات رشته های دبیرستان
تطبیق شرایط رشته های تحصیلی دبیرستان با شرایط دانش آموز
مراجعه به سایت همگام برای انجام هدایت تحصیلی
ثبت نام در مدرسه مورد نظر
افراد برای تعیین رشته دبیرستان و انتخاب رشته نهم به دهم ۱۴۰۳ - ۱۴۰۴ لازم است علاوه بر بررسی شرایط و علایق خود شرایط رشته های دبیرستان را نیز مورد بررسی قرار دهند. ثبت نام در هر کدام از رشته های تحصیلی دبیرستان مانند ریاضی، تجربی، انسانی، معارف، فنی حرفه ای و کار و دانش نیاز به حد نصاب نمره خاصی دارد. افراد باید علاوه بر علاقه به یک رشته تحصیلی نمره حد نصاب آن رشته را به دست آورده و توانایی گذراندن کلاس های رشته تحصیلی را داشته باشند. امکان دریافت فرم هدایت تحصیلی به صورت الکترونیکی وجود دارد و افراد برای دریافت فرم هدایت تحصیلی می توانند وارد سامانه دانش آموزی آموزش و پرورش به نشانی my.medu.ir شوند.
مشاوره تعیین رشته نهم 1403 - 1404
در مورد مشاوره تعیین رشته نهم 1403 - 1404 و نحوه تعیین رشته دبیرستان باید گفت که در اولین مرحله انتخاب رشته لازم است علایق و استعدادهای دانش آموز در نظر گرفته شود. تمام تست های هدایت تحصیلی و آزمون های مربوط به نحوه تعیین رشته دبیرستان برای شناسایی علایق و استعدادهای دانش آموز طراحی شده اند و دانش آموز با شرکت در این آزمون ها می تواند استعداد های خود را شناسایی کند.
پیشنهاد می شود والدین از قبل دانش آموز را تشویق به شرکت در تست های مربوط به نحوه تعیین رشته دبیرستان کرده و به او کمک کنند تا علاقه خود را بررسی نماید. اکثر دانش آموزان در ابتدای پایه نهم کم کم به سمت کشف علاقه خود رفته و یک یا دو رشته تحصیلی را برای ادامه تحصیل در دوره دبیرستان در نظر می گیرند. پیشنهاد می شود اگر دانش آموز برای انتخاب رشته دبیرستان خود دچار شک و تردید بود والدین او را پیش یک مشاور برده و مطمئن شوند که دانش آموز راهنمایی لازم را در مورد انتخاب رشته نهم به دهم ۱۴۰۳ - ۱۴۰۴ دریافت می نماید.
دانش آموزان همچنین برای اطمینان از تصمیم خود جهت انتخاب رشته تحصیلی نهم به دهم می توانند با دانش آموزان دبیرستانی صحبت کرده و شرایط تحصیل در هر کدام از رشته ها را از دانش آموزان همان رشته بپرسند. دانش آموزان دبیرستانی به دلیل گذراندن دوره انتخاب رشته و تحصیل در رشته انتخابی خود تجربه بیشتری داشته و می توانند راهنمایی های مفیدی را در اختیار دانش آموز بگذارند.
لازم به ذکر است دانش آموز باید هم علاقه و هم توانمندی خود را در نظر گرفته و سپس بهترین رشته را با توجه به توانایی ها و علاقمندی های خود انتخاب نماید. انتخاب یک رشته که خارج از حد توان دانش آموز باشد باعث دلسردی دانش آموز از ادامه تحصیل شده و همچنین انتخاب رشته ای که دانش آموز هیچ علاقه ای به آن ندارد باعث آزرده خاطر شدن و عدم رضایت دانش آموز از تحصیل می گردد.
کارشناسان سامانه مشاوره دانیار آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص انتخاب رشته نهم به دهم را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی دانیار راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی دانیار می توانید آخرین اخبار مرتبط با نحوه تعیین رشته دبیرستان را دریافت نمایید.
پاسخ مشاور: سلام، در متن مقاله راهنمای انتخاب رشته نهم به دهم آمده است. همچنین می توانید از طریق شماره تماس 9099075305 با مشاوران ما در ارتباط باشید.