برای مشاوره آزمون جامع دکتری ۱۴۰۳
برای مشاوره آزمون جامع دکتری ۱۴۰۳
دانشجویان مشغول به تحصیل در مقطع دکتری در قدم اول به پاس کردن ترم های آموزشی شامل واحدهای دروس عملی و نظری پرداخته و پس از این شروع به نگارش رساله خواهند کرد. شرط ورود به مقطع نگارش رساله و پایان نامه دکتری، قبولی در آزمون جامع دکتری 1403 خواهد بود. دانشجو با کسب حداقل نمره لازم در بخش کتبی و بخش شفاهی در آزمون جامع دکتری قبول شده و در غیر این صورت داوطلب شرایط ادامه تحصیل را نخواهد داشت.
ثبت نام امتحان جامع دکترا از طریق ارائه درخواست شرکت در آزمون دکتری جامع به معاونت دانشگاه امکان پذیر است. لذا، دارا بودن شرایطی از جمله داشتن مدرک زبان معتبر، تسلط به سوالات امتحان جامع دکتری و همچنین گذراندن واحدهای پیش نیاز جهت شرکت در آزمون جامع ضروری بوده و شانس قبولی در آزمون کتبی و شفاهی جامع دکتری را افزایش می دهد. برای اطلاع از جزئیات زمان برگزاری آزمون جامع دکتری و نیز آشنایی با این امتحان در این مقاله در ارتباط با آزمون جامع دکتری یعنی چه؟، شرایط و مدارک لازم برای آزمون جامع دکتری، زمان آزمون جامع دکتری ۱۴۰۳ و اینکه آیا نمره آزمون جامع در معدل تاثیر دارد صحبت می شود.
آزمون جامع دکتری چیست؟
مهم ترین مقطع تحصیلی دانشجو در دانشگاه، مقطع دکتری بوده که قبولی، تحصیل و فارغ التحصیل شدن در این مقطع سخت می باشد. آزمون جامع دکتری، آزمونی از دروس تخصصی هر رشته برای دانشجویان دکتری همان رشته خواهد بود. قبولی در آزمون جامع دکتری جهت ادامه تحصیل مهم بوده و عدم قبولی در آن برای دانشجویان شبیه به کابوس است. در پاسخ به این سوال که امتحان جامع دکتری چیست؟ بایستی گفت دانشگاه های سراسری جهت سنجیدن دانشجویان مقطع دکتری، آزمون جامع دکتری را برگزار خواهد کرد. دانشجویان مشغول به تحصیل در مقطع دکتری در دانشگاه سراسری پس از پاس کردن واحدهای عملی و نظری وارد دوره دکتری پژوهشی خواهند شد.
آزمون جامع دارای دو بخش کتبی و شفاهی بوده که دانشجویان ابتدا در آزمون کتبی شرکت خواهند کرد. سوالات آزمون کتبی مرتبط با دروس رشته تخصصی دانشجو بوده که توسط اساتید دانشگاه محل تحصیل طراحی می شود. دانشجو پس از اینکه حد نصاب نمره لازم را در آزمون کتبی را به دست آورد، امکان شرکت در آزمون شفاهی را خواهد داشت. داشتن شرایطی از جمله دارا بودن مدرک زبان معتبر آیلتس، تسلط کافی به سوالات امتحان جامع دکتری ۱۴۰۳ و همچنین قبولی در واحدهای پیش نیاز جهت شرکت در امتحان جامع دکترا ضروری می باشد. موفقیت در این آزمون سبب شده تا دانشجو امکان شرکت در دکتری پژوهشی را پیدا کند. در دوره دکتری پژوهشی دانشجو شروع به نگارش رساله و پایان نامه دکتری کرده که برای ورود به آن بایستی در آزمون جامع دکتری 1403 قبول شود.
دانشجویان با قبولی در آزمون جامع امکان نگارش رساله و پایان نامه را به دست آورده و کلیه مراحل ثبت پایان نامه را انجام خواهند داد. اما در صورتی که دانشجو در آزمون دکتری قبول نشود این امکان را نداشته و تنها یک بار دیگر فرصت شرکت مجدد در آزمون جامع دکتری را خواهد داشت. بنابراین آمادگی لازم جهت شرکت در این آزمون از معیارهای مهم برای قبولی بوده که دانشجو بایستی به این آمادگی دست یابد. داوطلبان پس از قبولی در آزمون دکتری نیاز به این داشته که در مصاحبه دکتری شرکت نمایند.
زمان آزمون جامع دکتری ۱۴۰۳
آزمون جامع دکتری جهت ورود به دوره دکتری پژوهش بوده که در آن دانشجو به نگارش رساله و پایان نامه خواهد پرداخت. همان طور که اشاره شد، شرایط شرکت در این آزمون قبولی در آزمون کتبی و شفاهی بوده که دانشجو ابتدا در آزمون کتبی شرکت خواهد کرد. قبولی در آزمون کتبی شرایط شرکت دانشجو در آزمون شفاهی را فراهم خواهد کرد. از شرایط ذکر شده دیگر جهت شرکت در این آزمون داشتن مدرک زبان معتبر بوده که دانشجو بایستی مدرک آیلتس داشته و همچنین بایستی به سوالات آزمون مسلط باشد.
آشنایی با زمان آزمون یکی از موارد مهم بوده که دانشجو بایستی از زمان ثبت نام و برگزاری مطلع باشد. جهت اطلاع دانشجویان از زمان آزمون جامع دکتری 1403 می توان گفت که آزمون جامع دکتری دانشگاه های سراسری طبق دو نوبت در سال و بیشتر مواقع در فصل بهار و پاییز برگزار خواهد شد. دانشجویان جهت شرکت در این آزمون ابتدا بایستی به ثبت نام در آن اقدام کرده که در صورت شرکت در آزمون و عدم قبولی در آن امکان یک مرتبه مجدد شرکت در آزمون دکتری را خواهند داشت. زمان برگزاری آزمون جامع دکتری در دانشگاه های سراسری متغیر بوده و اغلب با توجه به شرایط هر رشته معین می شود. به عنوان مثال با توجه به شرایط کرونا در سال های قبل زمان اکثر آزمون های جامع دکتری به حالت تعلیق درآمد. پس زمان آزمون جامع دکتری در دانشگاه وابسته به شرایط خاصی بوده و قابل پیش بینی دقیق نیست.
به محض انتشار هر گونه اطلاعیه در خصوص زمان آزمون جامع دکتری 1403، در این مقاله اطلاع رسانی خواهد شد.
شایان ذکر است که دانشجویان بایستی توجه داشته باشند، جهت اطلاع از جزئیات برگزاری و ثبت نام در آزمون جامع دکتری ۱۴۰۳ بهتر بوده که به سایت دانشگاه خود مراجعه نماید. از جمله موارد مورد نیاز جهت ثبت نام در آزمون جامع دکتری در برخی از دانشگاه ها داشتن معدل 16 و بالاتر و همچنین طبق موارد اشاره شده داشتن مدرک زبان معتبر خواهد بود. آزمون کتبی جامع دکتری ۱۴۰۳ در یک روز در دو نوبت صبح و عصر برگزار خواهد شد و آزمون شفاهی اغلب 2 روز بعد از آزمون کتبی برگزار می شود.
شرایط آزمون جامع دکتری 1403
دشوارترین مقطع تحصیلی در دانشگاه، مقطع دکترا بوده که دانشجویان جهت شرکت در این آزمون نیاز به قبولی امتحان جامع دکترا خواهند داشت. این آزمون پس از گذشت 2 سال و نیم از زمان تحصیل برگزار شده که دانشجو قبل از شرکت در آزمون بایستی در آن ثبت نام نماید. آزمون جامع دکتری دارای شرایطی بوده که دانشجو جهت شرکت در این آزمون بایستی دارای این شرایط باشد. در زمان حال شرایط آزمون جامع دکتری ۱۴۰۳ مورد توجه بوده و دانشجو باید از آن مطلع گردد.
یکی از شرایط شرکت در آزمون جامع دکتری 1403 این بوده که دانشجو حداقل واحدهای تعیین شده توسط دانشگاه را که اغلب 12 تا 18 واحد بوده را در سه نیم سال تحصیلی گذرانده باشد. عدم تطابق دانشجو با این شرط سبب شده تا شرایط حضور در آزمون جامع دکتری را نداشته باشد. پس دانشجو در هر ترم بایستی 12 الی 18 واحد را گذرانده و مشروط نشده باشد.یکی از معیارهای شرکت در آزمون جامع دکتری ۱۴۰۳ توجه به میزان معدل دانشجو بوده که مورد لحاظ قرار خواهد گرفت.
دانشجویان جهت شرکت در آزمون جامع دکتری بایستی دارای حداقل معدل 16 بوده که شرایط شرکت در این آزمون برای آن ها فراهم شود. در صورتی که معدل داوطلب کمتر از 16 باشد، شرایط شرکت در این آزمون را نخواهد داشت. همچنین می توان به این مورد اشاره کرد که نمره کسب شده در هر درس نباید از 14 کمتر باشد. کسب نمره 14 و بالاتر از آن برای هر درس جهت شرکت در آزمون دکتری 1403 الزامی خواهد بود.
از دیگر موارد که در قبل به آن اشاره شده داشتن مدرک زبان معتبر بوده که دانشجو جهت شرکت در این آزمون به آن نیاز خواهد داشت. در برخی از دانشگاه ها مدرک زبان پیش از برگزاری آزمون توسط دانشجو ارائه شده و در برخی دیگر مدت مشخصی جهت اخذ مدرک زبان در اختیار دانشجویان قرار خواهد گرفته که در تیتر بعد به آن پرداخته شده است. از جمله مدارک زبان معتبر جهت شرکت در آزمون دکتری ۱۴۰۳ مدرک زبان آیلتس و تولیمو بوده که دانشجو می تواند جهت کسب آن اقدام نماید.
مدرک زبان برای آزمون جامع دکتری ۱۴۰۳
آزمون جامع دکتری یک آزمون به صورت کتبی و شفاهی بوده که داوطلبان جهت شرکت در دکتری پژوهشی به قبولی در آن نیاز خواهند داشت. آزمون جامع دکتری به صورت دو بخش کتبی و شفاهی برگزار شده که دانشجویان پس از قبولی در آزمون کتبی امکان حضور در آزمون شفاهی را کسب خواهند کرد. دانشجویان جهت ثبت نام و شرکت در این آزمون نیاز به داشتن برخی پیش شرط ها داشته که یکی از این موارد ارائه مدرک زبان معتبر خواهد بود.
داوطلبان نیاز به ارائه مدرک زبان برای شرکت در آزمون جامع دکتری 1403 داشته که بایستی پیش از برگزاری آزمون این مدرک را ارائه دهند. دلیل ارائه مدرک زبان پیش از آزمون جامع دکتری این بوده که اگر دانشجو قبل از شرکت در آزمون جامع به دنبال کسب مدرک نرفته باشد پس از آن نیز ممکن است مدرک را به دست فراموشی بسپارد. به همین دلیل یکی از شرایط شرکت در امتحان جامع دکترا ارائه مدرک معتبر زبان تا قبل از برگزاری آزمون خواهد بود.
در گذشته در بعضی از دانشگاه ها مدرک زبان قبل از برگزاری آزمون توسط دانشجو ارائه می شد و در برخی دیگر مدتی مشخص جهت اخذ مدرک زبان در اختیار دانشجو قرار می گرفت. در دوره های جدید دانشجو نیاز به این داشته که مدرک زبان معتبر خود را قبل از برگزاری آزمون ارائه و در آزمون شرکت نماید. دانشجو بایستی در یکی از آزمون های زبان داخلی مانند تولیمو، آزمون زبان خارجی دانشگاه محل تحصیل و آزمون های بین المللی مانند آیلتس و تافل شرکت نموده و در صورت قبولی در یکی از این آزمون ها امکان شرکت در آزمون جامع دکتری ۱۴۰۳ را پیدا خواهد کرد.
نمره قبولی آزمون جامع دکتری 1403
آزمون جامع دکتری در دانشگاه های سراسری هر نیم سال یک بار برگزار شده و زمان آن اغلب در فصل های پاییز و بهار خواهد بود. همان گونه که ذکر گردید، دانشجویان جهت شرکت در این آزمون نیاز به داشتن مدرک زبان معتبر، حداقل میزان نمرات و آمادگی لازم نیاز دارند. دانشجو پس از داشتن شرایط مورد نیاز در آزمون کتبی جامع دکتری شرکت نموده که با کسب حداقل میزان نمره قبولی، امکان شرکت در آزمون شفاهی به مدت دو روز بعد را خواهد داشت.
نمره قبولی آزمون جامع دکتری شامل دو بخش نمره آزمون کتبی و شفاهی بوده که داوطب با کسب حد نصاب نمره در این آزمون قبول خواهد شد. پس از اتمام آزمون جامع دکتری ۱۴۰۳ دانشجویان منتظر اعلام نمرات بوده و در صورت قبولی مجوز شرکت در دکتری پژوهشی را کسب خواهند کرد. منظور از دکتری پژوهشی دوره ای بوده که دانشجو به نگارش رساله و پایان نامه جهت اخذ مدرک دکتری خواهد پرداخت.
در ارتباط با نمره قبولی این آزمون بایستی اشاره کرد که 70 درصد نمره به آزمون کتبی اختصاص یافته و تنها 30 درصد آن به آزمون شفاهی تعلق می گیرد. کسب حداقل نمره 16 در این آزمون ضروری بوده و دانشجو با کسب این نمره و بالاتر از آن در آزمون جامع دکتری قبول خواهد شد. در صورتی که دانشجو نمره کمتر از 16 را کسب نماید، در آزمون جامع دکتری 1403 قبول نشده و بایستی دوباره در این آزمون شرکت کند.
دانشجویان بایستی به این موضوع توجه داشته باشند که پس از قبولی در امتحان جامع دکترا به انتخاب واحد رساله پرداخته و نگارش پایان نامه را آغاز می کنند. همچنین لازم به ذکر است که پس از تکمیل پایان نامه دانشجویان می بایست آن را در سایت ایرانداک irandoc.ac.ir ثبت کنند. داوطلبان بدین صورت پس از قبولی در آزمون جامع دکتری با حداقل میزان معدل، انتخاب رساله و نگارش و ثبت پایان نامه، مدرک دکتری را اخذ خواهند کرد.
تاثیر نمره آزمون جامع دکتری در معدل
آزمون جامع دکتری در دانشگاه های سراسری هر ساله اغلب طی فصل های بهار و پاییز طی دو نوبت برگزار خواهد شد. دانشجویان جهت شرکت در این آزمون نیاز به این داشته تا حداقل میزان معدل 16 را دارا باشند. همچنین از دیگر شرط های شرکت در این آزمون که به آن ها پرداخته شده، کسب نمرات دروس بالای 4، داشتن مدرک معتبر زبان و موارد دیگر خواهد بود. داوطلب ابتدا در آزمون کتبی جامع دکتری شرکت نموده که 70 درصد نمرات این آزمون را دربر می گیرد، سپس پس از گذشت 2 روز در آزمون شفاهی شرکت نموده که 30 درصد از نمرات آزمون دکتری را شامل خواهد شد.
شایان ذکر است که کاربران پس از کسب موفقیت در آزمون دکتری به انتخاب رساله و نگارش پایان نامه پرداخته و پس از تکمیل آن در صورت تایید، مدرک دکتری را با یک نمره مشخص دریافت خواهد کرد. در همین راستا ممکن است که برای برخی از افراد این سوال پیش بیاید که آیا نمره امتحان جامع در معدل تاثیر دارد؟ در پاسخ به این پرسش می توان گفت که نمره امتحان جامع دکترا در معدل تاثیر نداشته و مورد لحاظ قرار نخواهد گرفت.
قابل توجه است که نمره آزمون جامع دکتری بر روی معدل فارغ التحصیل شدن دانشجویان تاثیر گذار نبوده، اما بایستی به این موضوع توجه داشت که جهت ادامه تحصیل، قبولی در این آزمون یکی از معیارهای لازم است. روند قبولی در ازمون جامع دکتری نیاز به تلاش فراوان داشته، زیرا که دانشجو با توجه به مطالبی که پیش تر به آن اشاره شده است، تنها دو مرتبه امکان شرکت در این آزمون جهت کسب نمره قبولی را خواهد داشت.
آزمون جامع دکترا چند ساعت طول می کشد
داوطلبان می بایست توجه داشته باشند که جهت شرکت در آزمون جامع دکتری ۱۴۰۳ بایستی از برخی موارد مطلع بوده و آمادگی لازم جهت شرکت در این آزمون را داشته باشند. از موارد مهم جهت شرکت در این آزمون داشتن شرایط لازم بوده تا مجوز شرکت در آن را کسب نمایند. لازم به ذکر است که دانشجویان به دو صورت کتبی و شفاهی در آزمون جامع شرکت نموده که پیش شرط شرکت در آزمون شفاهی، قبولی در آزمون کتبی خواهد بود.
شایان ذکر است که میزان نمره آزمون کتبی 70 درصد نمرات داوطلبان را دربر گرفته که این موضوع از اهمیت آزمون کتبی خبر می دهد. پس متقاضیان بایستی توجه داشته باشند که آمادگی لازم جهت شرکت در آزمون کتبی مستلزم قبولی در امتحان جامع دکترا خواهد بود. همچنین قابل توجه است که افراد با کسب حداقل نمره 16 در آزمون جامع دکترا امکان قبولی در این آزمون و شرکت در دکتری را خواهند داشت.
کسب آگاهی لازم دانشجویان از جلسه آزمون سبب موفقیت دانشجو در آن خواهد بود. یکی از سوالات مرتبط با این آزمون این بوده که آزمون جامع دکترا چند ساعت طول می کشد، در پاسخ به این سوال می توان گفت که زمان آزمون کتبی طی یک نوبت در صبح و همچنین در عصر برگزار خواهد شد. دانشجویان طی یک نوبت در این آزمون شرکت نموده و پس از قبولی در آزمون کتبی با گذشت دو روز در آزمون شفاهی شرکت خواهند کرد.
رد شدن در امتحان جامع دکترا
همان طور که اشاره شد، داوطلبان جهت شرکت در آزمون جامع دکتری ۱۴۰۳ نیاز به کسب حداقل میزان نمرات، مدرک زبان معتبر و موارد دیگر خواهند داشت که در طول مقاله به آن پرداخته شده است. افراد پس از داشتن شرایط در آزمون کتبی و شفاهی شرکت خواهند کرد. لازمه شرکت در آزمون شفاهی قبولی در آزمون کتبی خواهد بود. بیشترین میزان نمره آزمون جامع دکتری را آزمون کتبی به میزان 70 درصد فرا خواهد گرفت.
با توجه به مطابق گفته شده، دانشجو نیاز به این داشته تا با آمادگی لازم در آزمون کتبی جامع دکترا شرکت نماید تا در این آزمون قبول شود. در صورت عدم موفقیت در قبولی آزمون دکتری و رد شدن در امتحان جامع دکترا داوطلب بایستی مجدد در این آزمون شرکت نماید. شرکت مجدد در آزمون جامع امکان پذیر بوده و دانشجو امکان شرکت دوباره در آن را خواهد داشت.
با توجه به مطالبی که پیش تر نیز به آن اشاره شد، افراد به میزان دو مرتبه می تواند در این آزمون شرکت نماید که در صورت عدم قبولی در آن امکان شرکت مجدد در این آزمون را نخواهد داشت. در صورتی که داوطلب در برای مرتبه اول در این آزمون با دلایل موجه غیب نموده باشد، نمره F برای آن لحاظ شده و امکان شرکت مجدد در امتحان جامع دکترا برای مرتبه دوم در نیم سال بعد را خواهد داشت.
کارشناسان سامانه مشاوره دانیار آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص آزمون جامع دکتری ۱۴۰۳ را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی دانیار راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی دانیار می توانید آخرین اخبار مرتبط با امتحان جامع دکترا را دریافت نمایید.
پاسخ مشاور: سلام شما می تونید از طریق مراجعه حضوری و یا سایت دانشگاه مورد نظرتون از زمان آزمون جامع دکتری، مطلع بشید.