برای مشاوره اطلاع از حداقل نمره قبولی امتحان نهایی
برای مشاوره اطلاع از حداقل نمره قبولی امتحان نهایی
دانش آموزان پایه ششم، نهم و دوازدهم پس از شرکت در کلاس های درسی، لازم است در امتحانات پایان ترم شرکت نمایند. امتحانات نهایی ششم و نهم به صورت استانی، اما امتحانات پایان ترم دوازدهم به صورت کشوری برگزار می گردد. دانش آموزان شرکت کننده در امتحانات، لازم است از حداقل نمره قبولی امتحان نهایی ۱۴۰۲ - ۱۴۰۳ اطلاع داشته باشند تا بتوانند با یک برنامه ریزی هدفمند، نمرات قبولی را در امتحانات نهایی کسب نمایند.
حداقل نمره قبولی امتحان نهایی 1402 - 1403 براساس نمره کسب شده در برگه امتحانی و نمره سالانه می باشد که لازم است دانش آموزان بعد از شرکت در امتحانات نهایی خرداد، شهریور و دی ماه حداقل نمره لازم را کسب نموده تا با قبول شدن بتوانند، وارد پایه بعدی شوند. با توجه به اهمیت نمرات نهایی برای دانش آموزان، در این مقاله حداقل نمره قبولی امتحان نهایی ششم، نهم و دوازدهم بیان شده است.
حداقل نمره قبولی امتحان نهایی ششم ۱۴۰۲ - ۱۴۰۳
با توجه به اینکه پایه ششم به عنوان یکی از مهترین پایه ها برای گذر از مقطع ابتدایی به متوسطه اول می باشد، لازم است دانش آموزان برای قبولی در دروس برنامه امتحانات نهایی تلاش بیشتری نمایند تا براساس ارزیابی توصیفی که توسط معلمان صورت می گیرد حداقل نمره قبولی امتحان نهایی ۱۴۰۲ - ۱۴۰۳ پایه ششم را کسب نمایند.
دروس نهایی در پایه ششم براساس نظر ادارت آموزش و پرورش هر استان مشخص شده و در صورتی که دانش آموزان نمره نیاز به تلاش بیشتر را کسب نمایند به عنوان مردودی شناخته می شوند. بنابراین حداقل نمره قبولی در امتحانات نهایی پایه ششم 1402 - 1403 نیاز به تلاش بیشتر می باشد.
در صورتی که دانش آموزان در امتحانات نهایی، نمره نیاز به تلاش بیشتر را کسب نمایند می بایست، پس از شرکت در دوره های تقویتی، مجددا در شهریور ماه برای قبولی مورد ارزیابی قرار گیرند و در صورتی که در شهریور هم موفق به کسب نمره قبولی نشده اند، می بایست در دی ماه در آزمون شرکت کرده و حداقل نمره امتحان نهایی را کسب نمایند.
حداقل نمره قبولی امتحان نهایی نهم 1402 - 1403
امتحانات نهایی نهم به صورت هماهنگ استانی برگزار می گردد. برخی از دانش آموزان که برنامه ریزی مناسبی برای امتحانات نکرده باشند به دلیل استرس همواره نمرات خوبی را کسب نمی کنند. در این صورت سوالی که مطرح می نمایند این است که حداقل نمره قبولی امتحان نهایی ۱۴۰۲ - ۱۴۰۳ پایه نهم چند می باشد؟ برای پاسخ به این سوال باید بیان کرد که دانش آموزان با شرکت در امتحانات خرداد ماه، لازم است نمره قبولی را در برگه امتحانی و همچنین حد نصاب نمره سالانه را کسب نموده، در غیر این صورت باید برای امتحانات دی و شهریور ماه شرکت نمانید.
لازم به ذکر می باشد که نمرات پایه نهم برای دانش آموزان بسیار مهم بوده و در انتخاب رشته و هدایت تحصیلی آن ها تاثیرگذار می باشد. دانش آموزان پایه نهم برای قبولی در این پایه می بایست معدل بالای 10 را در کارنامه داشته باشند. در صورت عدم کسب معدل بالای 10، دانش آموز به عنوان فارغ التحصیل نهم شناخته نمی شود. خاطر نشان می گردد نمره سالانه در پایه نهم براساس فرمول زیر محاسبه می شود:
((نمره مستمر نوبت اول + نمره پایانی نوبت اول) ÷ ۲) + (((نمره مستمر نوبت دوم + نمره پایانی نوبت دوم) ÷ ۲) × ۲)
برای محاسبه نمره سالانه پایه نهم، باید مطابق مراحل زیر اقدام شود:
الف) ابتدا نمره مستمر و پایانی نوبت اول با همدیگر جمع شده و بر عدد دو تقسیم می شود.
ب) در ادامه نمره مستمر و پایانی نوبت دوم را با همدیگر جمع و بر عدد دو مجددا تقسیم می شود.
ج) در ادامه حاصل جمع گام ب، در عدد دو ضرب می شود.
د) در انتها مقادیر گام ج و الف با همدیگر جمع می شود.
خاطر نشان می گردد که حداقل نمره قبولی امتحان نهایی 1403 - 1402 پایه نهم این است که دانش آموز می بایست حداقل نمره 7 را در برگه امتحانی که توسط معلم بدون ارفاق تصحیح می شود را کسب نماید. همچنین لازم است که نمره سالانه هر درس نهایی بالای 30 باشد. نمره سالانه با استفاده از تاثیر نمرات مستمر و پایانی نوبت اول و دوم محاسبه می شود.
حداقل نمره قبولی امتحان نهایی دوازدهم ۱۴۰۲ - ۱۴۰۳
دانش آموزانی که در پایه دوازدهم تحصیل می نمایند، لازم است با برنامه ریزی مناسبی برای مطالع دروس امتحانی اقدام نمایند. همان طور که بیان شد، امتحان نهایی پایه دوازدهم 1402 - 1403 در سوابق تحصیلی کنکور سراسری تاثیرگذار می باشد.
خاطر نشان می گردد که دانش آموزان در پایه دوازدهم لازم است در برگه امتحانی حداقل نمره 7 را کسب نمایند. همچنین کسب نمره سالانه بالای 10 در دروس امتحانی الزامی می باشد. لازم به ذکر است که نمره سالانه از تاثیر نمرات مستمر و پایانی نوبت اول و دوم محاسبه می شود. از این رو افراد باید با نحوه محاسبه نمره مستمر نیز آشنا باشند. نمره سالانه پایه دوازدهم براساس فرمول زیر محاسبه می شود:
((نمره مستمر نوبت اول × 1) + (نمره پایانی نوبت اول × 2) + (نمره مستمر نوبت دوم × 1) + (نمره پایانی نوبت دوم × 4)) ÷ 8
برای محاسبه نمره سالانه امتحان نهایی دوازدهم، نمره پایانی نوبت اول را در 2 ضرب کرده و با نمره مستمر نوبت اول جمع شود. در ادامه نمره پایانی نوبت دوم را در 4 ضرب نموده و سپس حاصل به دست آمده را با نمره مستمر نوبت دوم جمع کرده و در ادامه مجموع کل بر عدد 8 تقسیم می شود.
خاطر نشان می گردد در صورتی که دانش آموز در 4 درس نظری حداقل نمره 7 را کسب کرده باشد و همچنین نمره سالانه وی زیر ده باشد، می تواند برای قبولی از تک ماده و تبصره آن استفاده نماید. لازم به ذکر است که استفاده از تک ماده باعث افت معدل و تاثیر پایین تر سوابق تحصیلی در کنکور می گردد.
نحوه محاسبه حداقل نمره امتحان نهایی 1402 - 1403
یکی از سوالاتی که دانش آموزان در خصوص حداقل نمره قبولی امتحان نهایی 1402 - 1403 مطرح می نمایند این است که نحوه محاسبه نمره امتحان نهایی به چه صورتی می باشد؟ برای پاسخ به این سوال باید بیان کرد که حداقل نمره امتحان نهایی همان نمره کسب شده در برگه امتحانی می باشد.
نحوه محاسبه نمره امتحان نهایی ۱۴۰۲ - ۱۴۰۳، براساس نمره کسب شده در برگه امتحانی بدون ارفاق تصحیح کننده می باشد. به عبارت دیگر، براساس بارم بندی سوالات، نمره ای که برای هر سوال کسب می شود، با همدیگر جمع و به عنوان نمره نهایی برگه امتحانی اعلام می شود.
خاطر نشان می گردد که بعد از محاسبه نمره نهایی، نمرات درج شده در کارنامه به عنوان سابقه تحصیلی در نظر گرفته شده و برای تاثیر در هدایت تحصیلی پایه نهم یا سوابق تحصیلی در کنکور سراسری مورد استفاده قرار می گیرد. خاطر نشان می گردد در صورتی که براساس حداقل نمرات کسب شده، دانش آموز معدل پایینی را داشته باشد، می تواند از ترمیم معدل استفاده نماید.
مشاوره قبولی امتحان نهایی
یکی از مهمترین موضوعات برای دانش آموزان در پایه های ششم، نهم و دوازدهم این است که باید مطالعه و برنامه ریزی دقیقی برای کسب نمرات بالا داشته باشند تا بتوانند با کسب معدل بالا، وارد مقاطع بعدی شوند. بنابراین لازم است دانش آموزان از منابع امتحانی مناسبی برای کسب نمرات بهتر استفاده نمایند.
در صورتی که دانش آموزان موفق به کسب حداقل نمره قبولی امتحان نهایی ۱۴۰۲ - ۱۴۰۳ در پایه های ششم، نهم و دوازدهم نشوند، در صورت داشتن شرایط تک ماده، می توانند از آن صرفا برای قبولی استفاده نمایند. خاطر نشان می گردد که استفاده از تک ماده و تبصره آن، باعث افت معدل شده و تاثیر منفی در عملکرد دانش آموزان در هدایت تحصیلی و همچنین تاثیر سوابق تحصیلی کنکور سراسری خواهد داشت.
پیشنهاد می گردد در صورتی که دانش آموزی موفق به کسب حداقل نمره قبولی امتحان نهایی 1402 - 1403 در خرداد ماه نشد، در امتحانات نهایی دوره های بعدی شهریور و دی ماه شرکت نموده تا بتواند نمرات بالایی را برای درج در کارنامه امتحانات نهایی کسب نماید.
کارشناسان سامانه مشاوره دانیار آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص حداقل نمره قبولی امتحان نهایی ۱۴۰۲ - ۱۴۰۳ را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی دانیار راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی دانیار می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
پاسخ مشاور: سلام. خیر