برای مشاوره شرایط مشروط شدن در دانشگاه
برای مشاوره شرایط مشروط شدن در دانشگاه
اکثر دانشجویانی که صرفا به دنبال دریافت مدرک هستند یا به هر دلیلی نمرات پایینی کسب می کنند، به موضوع مشروط شدن بسیار توجه می نمایند. چراکه رد کردن حد مجاز مشروطی منجر به اخراج شدن دانشجویان از دانشگاه مربوطه می شود. باید گفت که مشروطی سبب می شود دانشجو در نیمسال بعدی برای انتخاب واحد مشمول قانون های وضع شده از سمت دانشگاه شده و متحمل رعایت یک سری محدودیت ها می گردد. متاسفانه بسیاری از دانشجویان با مشروط شدن در دانشگاه آشنا نبوده و عدم آگاهی آنان از محدودیت های برآمده از این اتفاق سبب طولانی شدن دوران تحصیل آن ها می شود.
هر دانشجویی برای برنامه ریزی بهتر تحصیلی خود می بایست از شرایط مشروط شدن در دانشگاه اطلاع یابند. دانستن جزئیات قوانین و شرایط مشروطی جهت هموار ساختن راه تحصیلی برای هر دانشجویی واجب می باشد. بنابراین برای شفاف سازی بیشتر در این مقاله علاوه بر توضیح شرایط مشروطی در دانشگاه های مختلف و عواقب مشروط شدن نیز اشاره شده است.
مشروط شدن در دانشگاه
مشروط شدن در دانشگاه به معنای عدم قبولی دانشجو در تمامی دروس یا بخشی از دروس در یک ترم مشخص است. به عبارتی دیگر عدم موفقیت دانشجو برای اخذ حداقل نمره قبولی مشخص شده از طرف دانشگاه در دروس اخذ شده و در نتیجه معدل کل مشروطی دانشجو را در نیمسال مذکور در پی دارد. بدیهی است که دلایل مشروط شدن با هم تفاوت دارد. باز این دلایل می توان به عدم حضور دانشجو در کلاسها، عدم پیگیری درسی، نادیده گرفتن وظایف و تکالیف، عدم آمادگی برای آزمون ها و یا مشکلات شخصی فرد اشاره نمود که هر یک از این موارد به تنهایی سبب می شود، دانشجو نتواند نمره قابل قبول را در درس مربوطه کسب کند. این مسئله برای دانشجویان جدید، به خصوص افرادی که از دوره دبیرستان خارج شدهاند، ممکن است به چالشی بزرگ تبدیل شود.
به کلیه دانشجویانی که در یک ترم مشروط شده اند، توصیه می شود که در نیمسال بعدی از تمامی زمان خود برای مطالعه دروس خود استفاده نمایند چراکه مشروط شدن فرد نشان دهنده این است که آن زمان برای مطالعه اختصاص داده شده، کافی نبوده است. برای این کار لازم است دانشجو از فرصت های اضافی مانند کلاس های آموزشی، کارگاه های اضافه بر دانشگاه، مشاوره های تحصیلی کمک بگیرد. با این کار، دانشجو می تواند با اطمینان خاطر نسبت به بهبود عملکرد خود اقدام نماید. تمامی دانشجویان مشروطی با اندکی تلاش اضافه می توانند در دوره تحصیلی بعدی نمراتشان را ارتقا ببخشند. به عبارت دیگر این سری از دانشجویان موظفند برای جلوگیری از اخراج شدن، نهایت تلاش خود را در ترم های بعدی به کار ببرند.
شرایط مشروط شدن در دانشگاه های دولتی
مدیریت هر دانشگاهی بر اساس نوع دانشگاه و سیستم آموزشی خود موظف است نسبت به انتشار آیین نامه های آموزشی خود اقدام نماید. این کار سبب می شود دانشجو بتواند از تبصره های موجود اطلاع یافته و شرایط مشروط شدن دانشگاه خود را در نظر بگیرد. بدیهی است که در آیین نامه آموزشی دانشگاه های سراسری نسبت به آزاد و غیر انتفاعی، سختگیری و حساسیت بیشتری در این مورد وجود دارد. لذا به دانشجویان دانشگاه های دولتی توصیه می شود بیش از پیش نسبت به شرایط مشروط شدن دقت نظر را بفرمایند. در ادامه این بخش از مطلب شرایط مشروطی در دانشگاه های دولتی توضیح داده شده است.
در شرایطی که دانشجو معدل کل نیمسال تحصیلی خود را با معدل 12 به اتمام برساند، دانشجو مشروط می شود و این اتفاق محدودیت هایی را برای او در ترم های آتی در پی دارد که از جمله در ترم یا نیمسال تحصیلی بعدی نمی تواند بیشتر از 14 واحد درسی را اخذ کند. البته این معدل در هرکدام از مقاطع تحصیلی متغیر است که در بند های بعدی هرکدام به تفصیل آورده شده است.
مقطع کارشناسی (پیوسته و ناپیوسته): اگر دانشجویان مقطع کارشناسی پیوسته بیشتر از سه بار نتوانند حداقل معدل قبولی را اخذ کنند و مشروط شوند با توجه به قوانین دانشگاه برای ادامه دوره تحصیلی خود یا باید تعهد بدهند و یا به طور کلی از ادامه تحصیل محروم می شوند و امکان ثبت نام برای نیمسال های تحصیلی بعدی را ندارند. برای دانشجویان کارشناسی ناپیوسته این شرایط کمی متفاوت بوده به این صورت که این دانشجویان فقط مجاز به دو بار مشروط شدن در طول دوره تحصیلی خود هستند.
مقطع کارشناسی ارشد: دانشجویان در این مقطع موظف اند حداقل نمره قبولی یعنی نمره 12 برای دروس اخذ شده و نمره 14 برای معدل کل را اخذ کنند. چنانچه معدل کل آن ها در یک ترم پایین تر از 14 شود، مشروط می شوند. شایان ذکر است که در این مقطع، دانشجو مجاز به دو نوبت مشروطی می باشد و بعد از دو بار مشروطی از ادامه تحصیل باز خواهد ماند.
مقطع دکتری: دانشجو در این مقطع باید حداقل نمره 14 را برای قبولی در یک درس و نمره 16 را برای معدل کل در یک ترم کسب کند در غیر این صورت مشروط خواهد شد. دانشجوی دکتری اگر تا پایان نیمسال پنجم موفق به کسب نمره قبولی در آزمون جامع دکتری نشود از ادامه تحصیل محروم و در شرایط اخراج از دانشگاه قرار خواهند گرفت.
چنانچه اشاره شد دانشجویان دانشگاه های دولتی بر حسب بالا رفتن مقطع خود در تحصیلات عالی می بایست تلاش خود را به همان نسبت بیشتر کنند، چراکه شرایط مشروطی نیز به همان میزان سخت تر خواهد شد. به دانشجویان مقاطع مختلف توصیه می شود از تمام این قواینین وضع شده به دقت اطلاع یابند تا در ادامه تحصیل خود با مشکل مواجه نشوند.
شرایط مشروط شدن در دانشگاه آزاد
در آیین نامه آموزشی دانشگاه آزاد همانند دانشگاه های دیگر نیز حداقل معدلی برای هر دانشجو در نظر گرفته شده که رعایت هر کدام از این موارد برای دانشجویان الزامی می باشد. دانشجویان دانشگاه آزاد دارای حداقل معدل برای قبولی در یک نیمسال هستند و اگر موفق به کسب حداقل نمره نشوند در ترم مذکور مشروط خواهند شد. با نظر بر اینکه گفته شد، شرایط مشروطی دانشگاه های دولتی کمی جدی تر می باشد، اما جهت جلوگیری از بروز خطا در این بخش به شرایط مشروط شدن در دانشگاه های آزاد پرداخته شده است.
شرایط و ضوابط مشروطی در دانشگاه آزاد مانند دولتی در مقاطع مختلف تحصیلی، به صورت جداگانه تعریف می گردد اما باید گفت که حداقل نمره معدل قبولی همان 12 بوده و در صورت کمتر شدن نمره، دانشجو برای ترم بعد با محدودیت هایی مواجه خواهد شد و در هنگام انتخاب واحد تنها مجاز به ثبت 14 واحد درسی می باشد. در قسمت زیر جدولی در خصوص شرایط مشروطی مقاطع مختلف در دانشگاه آزاد آورده شده است.
مقطع تحصیلی | شرایط مشروطی دانشگاه آزاد |
کارشناسی و کارشناسی ارشد پیوسته |
چنانچه دانشجو در این مقطع نتواند سه ترم متوالی و چهار ترم متناوب حداقل معدل قبولی را کسب کند، مشروط شده و از ادامه تحصیل محروم خواهد شد. |
کارشناسی و کاردانی ناپیوسته |
طبق ماده 46 دانشگاه آزاد اسلامی اگر دانشجویی در این مقطع در در دو نیمسال تحصیلی چه به صورت متوالی و چه متناوب مشروط شود مشروط خواهد شد. |
دکتری |
دانشجویان این مقطع موظفند برای هر درس حداقل نمره 14 و همچنین معدل 16 را کسب کنند. این بدین معناست که چنانچه فردی نمره کمتر از 14 را برای درسی کسب کند، در ترم بعد باید مجدد آن درس را در چارت انتخاب واحد خود اتخاذ نماید. |
با توجه به تفاسیر گفته شده باید خاطر نشان کرد که در آیین نامه آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی که از سوی مدیریت این مرکز وضع می شود، تبصره هایی برای دانشجویان مشروطی ذکر شده که در ادامه در رابطه با آن ها اطلاعاتی در اختیار دانشجویان گرامی قرار داده شده است. این تبصره ها عبارتند از:
چنانچه معدل دانشجویانی که برای بار اول مشمول ماده 46 می شوند پایین تر از 10 نباشد، دانشگاه به آن ها ارفاق می کند و این شانس را به آن ها میدهد که به تحصیل خود ادامه دهد. در این صورت دانشجویان موظفند از این فرصت طلایی استفاده نموده و وضعیت تحصیلی خود را بهبود ببخشند.
دانشجویانی که یک بار مشمول تبصره یک شدند و به آن ها فرصت ادامه تحصیل از سوی دانشگاه داده شده چنانچه مجدد در نیمسال های بعدی مشروط شوند ولی معدل آن ها پایین تر از 11 نباشد می توانند بعد از دریافت مجوز از سوی معاونت آموزشی دانشگاه به تحصیل خود ادامه دهند.
دانشجویان مقطع کارشناسی پیوسته و یا ناپیوسته که 60 واحد درسی گذرانده اند و در شرف اخراج باشند اگر میانگین کل آن ها پایین تر از 10 نباشد می توانند در مقطع کاردانی به تحصیل خود ادامه دهند.
چنانچه دانشجو دارای میانگین معدل ترم و مینگین معدل کل 10 یا بالاتر باشد و همچنین حداکثر 14 واحد باقی مانده داشته باشد بعد از گرفتن مجوز لازم از سوی معاونت آموزشی می تواند تا پایان دوره به تحصیل ادامه دهد.
تمام تبصره های گفته شده نشان بر این است که شرایط مشروط شدن دانشگاه آزاد برخلاف دولتی کمی راحت تر بوده و چنانچه دانشجویی در یک الی دو ترم موفق به کسب نمرات قابل قبول نشود، در کارنامه تحصیلی وی چیزی به عنوان مشروطی ثبت نخواهد شد. بنابراین به دانشجویان توصیه می شود از فرصت های ایجاد شده نهایت استفاده را ببرند تا با اطمینان خاطر تحصیل خود را به اتمام برسانند.
شرایط مشروط شدن در دانشگاه پیام نور
از آنجایی که تمامی فعالیت های دانشگاه پیام نور نیز مانند دانشگاه های دولتی و آزاد تحت نظارت وزارت علوم بوده، این دانشگاه جهت سهولت در تحصیل دانشجویان خود دارای آیین نامه آموزشی مخصوص به خود است که در آن کلیه قوانین و مقررات مربوط به تحصیل در این دانشگاه بصورت مفصل آورده شده است. یکی از مواردی که در آیین نامه آموزشی ذکر شده، شرایط مشروط شدن در دانشگاه پیام نور می باشد که بررسی آن ها برای هر دانشجویی الزامی می باشد. با توجه به اهمیت دانستن شرایط مشروط شدن در دانشگاه پیام نور، در ادامه این بخش همانند تیتر های قبلی این شرایط با توجه به مقاطع مختلف تحصیلی گفته شده است.
مقطع کارشناسی: در این دانشگاه مانند دانشگاه های دیگر که پیش تر مورد بررسی قرار داده شده، دانشجو موظف به کسب حداقل معدل یعنی معدل 12 است و اگر برای یک نیمسال تحصیلی خود این معدل را کسب کند مشروط می شود و برای نیمسال بعدی خود فقط مجاز به اخذ 14 واحد درسی در چارت انتخاب واحد خود است.
مقطع کارشناسی ارشد: حداقل معدل برای قبولی در یک نیمسال تحصیلی برای دانشجویان مقطع ارشد 14 است و پایین تر از این معدل، دانشجو مشروط می شود و ترم بعد مجاز به اخذ 12 واحد درسی است. البته این مورد مربوط به ورودی های 92 به قبل می باشد. در صورتی که دانشجوی مشروطی ورودی 93 به بعد باشد در ترم بعدی مجاز به ثبت 8 واحد درسی می باشد.
قابل ذکر است که طبق آیین نامه آموزشی در دانشگاه پیام نور دانشجویان محدودیتی در تعداد ترم های مشروطی ندارند و چنانچه تعداد مشروطی آن ها در ترم های متوالی و یا متناوب زیاد باشد می توانند به تحصیل خود ادامه دهند. تنها محدودیتی که متوجه آن ها خواهد شد این است که بعد از هر ترم مشروطی، برای نیمسال بعد تنها می توانند 14 واحد درسی اخذ کنند که این امر باعث طولانی شدن مدت زمان تحصیل می شود. همچنین ممکن است برای گرفتن سنوات تحصیلی و یا معافیت تحصیلی با محدودیت رو به رو شوند.
شرایط مشروط شدن در دانشگاه غیرانتفاعی
دانشگاه های غیر انتفاعی نیز مانند سایر دانشگاه ها نیاز دارد برای پیش برد اهداف خود، زیر نظر وزارت علوم فعالیت داشته باشد که این مسئله باعث می شود این مرکز آموزشی یک سری آیین نامه آموزشی را معیار تحصیل دانشجویان قرار دهد. با توجه به اینکه دانشگاه غیر انتفاعی به نوعی زیر مجموعه دانشگاه دولتی محسوب می شود، شرایط مشروطی این دانشگاه تا حدودی شبیه به دولتی می باشد. در ادامه این بخش به آن ها پرداخته شده است.
طبق مقررات آموزشی در دانشگاه غیر انتفاعی حداقل نمره قبولی برای هر درس 10 و حداقل معدل قبولی در هر نیمسال تحصیلی 12 است، بدیهی است چنانچه دانشجو موفق به کسب حداقل نمره نشود، مشروط تلقی می شود و برای ترم آینده حق بیش از 14 واحد درسی را ندارد. تمامی دانشجویان باید بدانند که انتخاب تعداد واحد های درسی کمتر منجر به طولانی شدن سنوات تحصیل فرد می شود که برای دانشجویان خوابگاهی این مورد سبب افزایش هزینه ها می گردد.
همانطور که در تیتر های پیشین گفته شد شرایط مشروط شدن دانشگاه غیر انتفاعی بسته به مقطع تحصیلی دانشجو متغیر بوده به طوری که در مقطع کاردانی و کارشناسی ناپیوسته در دانشگاه غیر انتفاعی دانشجو تنها مجاز به دو نیمسال متوالی و یا غیر متوالی مشروطی است. در صورتی که تعداد مشروطی دانشجو از سقف مجاز بیشتر شود از ادامه تحصیل محروم و اخراج می شود. ولی در مقطع کارشناسی پیوسته فرد مجاز به سه مشروطی اعم از متوالی و متناوب می باشد که بر اساس آن می بایست دقت نظر خود را به کار گیرد.
شرایط مشروط شدن در دانشگاه فنی حرفه ای
دانشگاه فنی و حرفهای به عنوان تنها متولی آموزش عالی فنی و حرفه ای در کشور زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در تربیت دانشجویان و هنرآموزان زیادی فعالیت دارد. با توجه به اهمیت این شاخه از علم در کشور، این دانشگاه نیز نسبت به تعریف یک سری آیین نامه آموزشی برای بهبود کیفیت آموزش و تحصیل دانشجویان خود پرداخته است. بدیهی است که در صورت عدم موفقیت دانشجو در کسب نمرات قابل قبول در نیمسال تحصیلی، وی مشروط خواهد شد. در ادامه این بخش شرایط مشروطی دانشگاه فنی حرفه ای توضیح داده شده است.
دانشجویان برای قبولی در هر نیمسال تحصیلی یعنی نیمسال مهر و بهمن ماه باید حداقل معدل 12 را کسب نمایند و آن ها موظف هستند ترم بعد از مشروطی را با 14 واحد درسی بگذرانند. در صورتی که دانشجویان دو نیمسال مشروط شوند از تحصیل محروم خواهند شد. لازم به ذکر است که بازگشت به تحصیل ای گونه دانشجویان با مجوز کمیسیون داخلی دانشکده مربوطه انجام خواهد شد.
لازم به ذکر است که صرفا دانشجویانی که ترم آخر را پیش رو دارند، می توانند با دادن تعهد و پس از اخذ مجوز لازم از سوی معاونت آموزشی دانشگاه مربوطه بیشتر 14 واحد درسی اخذ نمایند. قبولی در این 14 واحد درسی مستلزم تلاش حداکثری دانشجو بوده در غیر این صورت وی باید برای اتمام تحصیل خود، سال های بیشتری را خرج کند.
شرایط مشروط شدن در دانشگاه علمی کاربردی
دانشگاه جامع علمی کاربردی جزو دانشگاه های نیمه دولتی و وابسته به وزارت علوم بوده و دانشجویانی که امکان شرکت در کنکور سراسری را نداشته و یا به هر دلیلی موفق به قبولی در دانشگاه های دارای کنکور نشده اند می توانند با ثبت نام در دانشگاه علمی کاربردی در دو مقطع کاردانی و کارشناسی ناپیوسته ادامه تحصیل بدهند. با توجه به تعداد زیاد متقاضیان و دانشجویان در حال تحصیل، شرایط مشروط شدن در دانشگاه علمی کاربردی بصورت کامل گفته شده است.
پیش از بیان شرایط مشروط شدن در دانشگاه علمی کاربردی باید بیان نمود که دانشجویان نباید تصور کنند که تحصیل در این گونه از دانشگاه ها به دلیل ثبت نام بدون کنکور کار آسانی ست بلکه به دلیل تنوع بالای رشته های کاربردی این دانشگاه، لازم به تلاش حداکثری افراد می باشد لازم به ذکر است که حداقل نمره قبولی برای هر درس 10 و حداقل نمره برای معدل کل در هر نیمسال تحصیلی 12 می باشد. دانشجویان مشروطی اگر در آخرین سال تحصیل خود به سر نبرند، در زمان انتخاب واحد فقط مجاز به انتخاب 14 واحد درسی می باشند.
گفتنی است که دانشجویان این دانشگاه در صورت مشروطی طی دو نیمسال تحصیلی مهر و بهمن بصورت متوالی یا متناوب از دانشگاه اخراج خواهند شد. به علاوه دانشجویانی که دارای دو ترم مشروطی در کارنامه تحصیلی خود هستند و معدل کل آن ها زیر 10 می باشد قطعا از ادامه تحصیل محروم خواهند شد. البته دانشجویانی که معدل آن ها بین 10 تا 12 می باشد، می توانند شانس دوباره برای بازگشت به تحصیل داشته باشند که این تصمیم با شورای آموزشی و کمیسیون قابل انجام می باشد.
در رابطه با دانشجویانی که دارای سهمیه شاهد و ایثارگری هستند می توان گفت که بر اساس مقررات آموزشی دانشگاه علمی کاربردی، یک نیمسال تحصیلی به نیمسال های مشروط مجاز اضافه می شود. یعنی این دانشجویان می توانند در طول تحصیل خود فارغ از مقطع مورد نظر، 3 نیمسال تحصیلی مشروط شوند و به ادامه تحصیل خود در دانشگاه ادامه دهند.
شرایط مشروط شدن در دانشگاه علوم پزشکی
دانشگاه های علوم پزشکی در ایران جزو دانشگاه های دولتی و تنها دانشگاه هایی ست که زیر نظر وزارت علوم نبوده بلکه تحت پوشش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می باشد. در این دانشگاه ها دانشجویان می بایست در مدت زمان حداکثر 10 سال دوره دکترای عمومی خود که پنج سال اول آن مربوط به مرحله اول و دوم و پنج سال باقی مانده مربوط به مرحله سوم و چهارم بوده را به پایان برسانند. بدین صورت که چنانچه دانشجو در چهار سال اول مدت تحصیل پزشکی خود نمره قبولی در امتحان جامع علوم پایه پزشکی کسب نکد و یا مراحل اول و دوم آموزش پزشکی را نتواند در پنج سال تمام کند از ادامه تحصیل در رشته پزشکی منع خواهد شد.
دانشجویان علوم پزشکی موظف اند، حداقل معدل قبولی برای هر نیمسال مهر و بهمن ماه را کسب نمایند که در این دانشگاه نیز حداقل معدل 12 است. دانشجویانی که پایین تر از 12 را کسب کنند مشروط تلقی می شوند و ترم بعد تنها مجاز به انتخاب 14 واحد درسی می باشند. قابل ذکر است که پس از هر بار ثبت شدن مشروطی دانشجو در سیستم، موضوع به خود داشنجو و همچنین اولیا وی کتبا اعلام شده و یک نسخه نیز در بایگانی دانشگاه مربوطه نگهداری خواهد شد.
همانند تیتر های پیشین در این بخش از مقاله شرایط مشروط شدن در دانشگاه علوم پزشکی در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری و دکتری تخصصی در قالب جدولی آورده شده است. شایان ذکر است که دانستن این موارد در کیفیت تحصیل و آرامش خاطر دانشجویان بسیار تاثیر گذار بوده بنابراین توصیه می شود پیش از وارد شدن به دانشگاه ها قوانین مربوطه را به دقت بررسی نمایند.
مقطع تحصیلی | شرایط مشروطی دانشگاه علوم پزشکی |
کارشناسی |
دانشجویی که در مراحل اول و دوم آموزش پزشکی طی 3 نیمسال متوالی و یا 4 نیمسال متناوب مشروط شوند، از ادامه تحصیل محروم خواهند شد. |
کارشناسی ارشد |
میانگین نمرات دانشجویان در هر نیمسال تحصیلی نبایست از 14 پایین تر باشد. اگر نمرات طی دو نیمسال تحصیلی بصورت متوالی یا متناوب کمتر از 14 باشد، دانشجو محروم خواهد شد. |
دکتری |
حداقل نمره قابل قبول در هر درس اختصاصی اجباری و اختیاری 14 و هر درس جبرانی 12 می باشد. اگر نمرات دانشجو کمتر از اعداد مذکور باشد، لازم است درس مربوطه مجدد تکرار شود. |
دکتری تخصصی |
میانگین نمرات دانشجو در این مقطع در هر نیمسال تحصیلی نباید از 15 کمتر باشد. اما در صورت کمتر شدن، محدودیتی برای انتخاب واحد اعمال نخواهد شد. لازم به ذکر است که در صورتی که نمرات دانشجو در دو نیمسال متوالی یا متناوب کمتر از 15 باشد، به طور کل از ادامه تحصیل منع خواهد شد. |
همچنین دانشجویانی که در حال گذراندن مراحل سوم و چهارم آموزش پزشکی هستند باید بدانند که نباید معدل کل آن ها پایین تر از 14 بیاید. در ضمن چنانچه مدت مجاز تحصیل آنان در مرحله مربوطه به اتمام نرسیده بود، امکان تکرار درسی که نمره آن کمتر از 12 و یا 14 بوده را خواهد داشت. گفتنی است که تکرار دروس مذکور، اجباری بوده چراکه در غیر این صورت از ورود به مرحله بعد یا فارغ التحصیلی دانشجو ممانعت به عمل خواهد آمد.
آیا مشروطی در مدرک دانشگاه ثبت می شود؟
بسیاری از دانشجویان به دلایل مختلف مانند مشکلات اقتصادی مجبور می شوند وقت خود را صرف سرکار کرده و به طبع زمان کافی برای تمرکز روی درس هایشان را هم ندارند. این موضوع سبب می شود دانشجو از درس و دانشگاه غافل شده و در یک نیمسال تحصیلی مشروط شوند. باید گفت که مشروطی در دانشگاه حتما اخراج شدن از دانشگاه را در پی ندارد بلکه دانشجو می تواند در نیمسال تحصیلی پیش رو تلاش خود را بیشتر کند تا جبران ترم قبلی شود.
سوالی که برای تمامی دانشجویان مشروطی پیش می آید این است که آیا مشروطی در مدرک داشگاه ثبت می شود یا خیر؟ برای پاسخ به این سوال می توان ذکر نمود که مشروطی در کارنامه تحصیلی دانشجو در سیستم های دانشگاه مانند سیستم گلستان برای دولتی ها ثبت خواهد شد. چراکه تمامی نمرات دانشجو به تفصیل در این کارنامه ذکر می شود. اما در صورتی که دانشجو بتواند در نیمسال بعدی تلاش خود را به حداکثر برساند و از مشروطی خود جلوگیری به عمل آورد می تواند از اخراج شدن جان سالم به در ببرد.
در بسیاری از موارد، دانشجویان بیشتر از حد مجاز مشروط می شوند در این صورت اگر دانشجو در حال تحصیل در دانشگاه دولت باشد باید گفت که امکان بازگشت به تحصیل را نخواهد داشت و قطعا از ادامه تحصیل محروم می شود. اما اگر دانشجو در دانشگاه آزاد تحصیل کند با مشورت و رای کمیسیون آموزشی و دادن تعهد امکان بازگشت به تحصیل برای وی وجود خواهد داشت.
چند ترم مشروطی باعث اخراج می شود؟
چنانچه در تیتر های پیشین اشاره شد، شرایط مشروطی هر دانشگاه بسته به نوع آن با هم تفاوت دارد. به طور مثال شرایط مشروطی دانشگاه های دولتی بسیار سخت تر از دانشگاه آزاد بوده به طوری که ممکن است دانشجو مشروطی دانشگاه دولتی هیچ وقت امکان بازگشت به تحصیل را نخواهد داشت. اما دانشگاه آزاد این امکان را فراهم کرده که دانشجویان مشروطی با دادن تعهد کتبی بتوانند مجدد در زمان انتخاب واحد، یک سری درس محدود را ثبت نمایند.
در شرایط مشروط شدن هر دانشگاه علاوه بر ذکر مقطع مورد نظر، تعداد ترم مجاز برای مشروطی هر دانشگاه آورده شد. مثلا در دانشگاه دولتی حداکثر ترم مجاز برای مشروطی دو نیمسال بوده و بیشتر شدن این تعداد منجر به اخراج شدن دانشجو می گردد. اما در دانشگاه علوم پزشکی دانشجویان می توانند در سه نیمسال تحصیلی مشروط شوند و در برخی از قوانین ذکر شده که داشنجو می تواند حتی به انتخاب واحد نیز بپردازد. به عبارت دیگر باید گقت که حداکثر ترم مشروطی که باعث اخراج شدن دانشجو می شود از دانشگاهی به دانشگاهی دیگر متغیر می باشد.
عواقب مشروط شدن در دانشگاه
تا به اینجای مقاله در رابطه با شرایط مشروط شدن اکثر دانشگاه ها اطلاعاتی در اختیار دانشجویان گرامی قرار داده شد، در این بخش از مقاله به عواقب مشروط شدن در دانشگاه پرداخته شده است. مشروط شدن در دانشگاه در برخی موارد می تواند منجر به اتمام زود به هنگام تحصیل دانشجو شود که در ادامه بصورت موردی برخی از آن ها آورده شده است.
اخراج شدن دانشجو در صورت رد کردن حد مجاز مشروطی توسط دانشجو
افزایش مدت زمان تحصیل در همه مقاطع
ثبت شدن مشروطی و نمرات پایین در کارنامه دانشجو و تاثیرات سوء
افزایش هزینه های تحصیل
در برخی موارد ثبت تعهد نامه کتبی جهت بازگشت به تحصیل توسط دانشجو
اعمال محدودیت ها در انتخاب واحد نیمسال بعدی دانشجو
لازم به ذکر است که تمامی موارد بالا بصورت خلاصه نوشته شده و ممکن است برخی از دانشگاه ها بر اساس آیین نامه آموزشی مخصوص به خود یک سری قوانین اضافه کنند که دانشجو می بایست از پیش نسبت به آن ها آگاه باشد.
کارشناسان سامانه مشاوره دانیار آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص شرایط مشروط شدن در دانشگاه را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی دانیار راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی دانیار می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
پاسخ مشاور: سلام، شرایط مشروط شدن در دانشگاه های دولتی، آزاد و ... متفاوت می باشد. برای اطلاع از جزئیات اخراج به دلیل مشروطی به متن مقاله مراجعه کنید.