برای مشاوره ثبت نام طرح پرستاری
برای مشاوره ثبت نام طرح پرستاری
پرستاری یکی از رشته هایی است که فارغ التحصیلان آن پس از گذارندن دوره تحصیل باید در طرح دو ساله وزارت بهداشت شرکت کنند. پرستاران پس از فارغ التحصیلی از دانشگاه باید برای انجام طرح پرستاری ثبت نام کنند. مکان و زمان انجام طرح توسط وزارت بهداشت و از سایت رشد پزشکی تعیین می شود و پرستاران ملزم به انجام طرح در محل تعیین شده هستند.
پرستاران در دوره طرح دو ساله خود حقوق دریافت می کنند و همچنین برای آن ها بیمه نیز رد می شود. میزان حقوق پرستاران در این زمان، بستگی به عوامل مختلفی دارد. قوانین مربوط به انجام طرح پرستاری هر ساله توسط وزارت بهداشت تعیین می شود. در ادامه این مقاله توضیحات کاملی درباره ثبت نام طرح پرستاری، شیوه نام نویسی، زمان ثبت نام آن و همچنین نحوه انتخاب محل طرح و امتیازات موثر بر آن مورد بررسی قرار گرفته است.
طرح پرستاری چیست؟
دانشجویان برخی از رشته های حوزه درمان، پس از اتمام تحصیل ملزم به شرکت در طرح مربوط به رشته خودشان هستند. این طرح، به این صورت است که فارغ التحصیل یکی از این رشته ها به مدت دو سال در یکی از مناطق محرومی که وزارت بهداشت برای او مشخص کرده است، مشغول به کار می شود. یکی از رشته های دارای طرح اجباری، پرستاری است. فارغ التحصیلان رشته پرستاری، پس از اتمام تحصیلات خود در ابتدا ملزم به ثبت نام و سپس شرکت در طرح دو ساله هستند.
این دانشجویان برای شرکت در طرح، باید ابتدا در آن ثبت نام کنند. دانشجویان باید بدانند که قبل از گذراندن طرح نیروی انسانی وزارت بهداشت، نمی توانند در مراکز درمانی مشغول به کار شوند. پس از ثبت نام در طرح، مراکز درمانی در صورت نیاز به نیرو، وزارت بهداشت به اطلاع متقاضیان می رساند که در چه زمانی باید به منطقه طرح خود مراجعه کنند. مدت طرح دو ساله است و پرستاران در این دو سال، حقوق دریافت می کنند. میزان حقوق دریافتی پرستاران، بسته به قوانین وزارت بهداشت که مربوط به طرح پرستاری است، تعیین می شود.
وزارت بهداشت سالانه قوانین مربوط به شیوه انجام و نحوه انتخاب محل طرح را به اطلاع کسانی که قصد شرکت در آن را دارند، می رساند. ثبت نام و شرکت در طرح پرستاری، دارای شرایط خاصی است که پرستاران پیش از شرکت در آن، باید دارای تمامی این شرایط باشند. همچنین تا سه ماه پس از فارغ التحصیلی، پرستاران وظیفه دارند که برای شرکت در طرح وزارت بهداشت ثبت نام کنند. برای ثبت نام در این طرح، وزارت بهداشت سامانه ای را به وجود آورده است که در قسمت های بعدی مقاله این سامانه معرفی خواهد شد.
زمان ثبت نام طرح پرستاری
وزارت بهداشت برای ثبت نام طرح فارغ التحصیلان رشته های پزشکی و پیراپزشکی، سامانه ای را به وجود آورده است که این فارغ التحصیلان از طریق این سامانه برای شرکت در طرح ثبت نام می کنند. این سامانه در تمامی زمان های سال در دسترس است و فارغ التحصیلان می توانند در هر زمانی که می خواهند در این سامانه ثبت نام کنند.
فارغ التحصیلان رشته پرستاری نیز، باید برای انجام طرح دو ساله خود به این سامانه وارد شوند و سپس برای ثبت نام در طرح پرستاری اقدام کنند. پرستاران باید توجه داشته باشند که سه الی شیش ماه پس از فارغ التحصیلی، باید اقدام به ثبت نام برای انجام طرح پرستاری کنند. در صورتی که فارغ التحصیلان در زمان مجاز اقدام به ثبت نام در طرح پرستاری نکنند، جریمه خواهند شد. جریمه این افراد، این است که بین سه الی شیش ماه بیشتر از زمان دو ساله طرحشان در مراکز درمانی خدمت کنند.
زمان ثبت نام طرح پرستاری نهایتا تا 3 ماه پس از فراغت از تحصیل می باشد.
به پرستاران توصیه می شود که پس از فارغ التحصیل شدن از دانشگاه، سریعا در طرح ثبت نام کنند تا مشمول جریمه نشوند. معمولا چند ماه پس از ثبت نام، وزارت بهداشت محلی را برای خدمت پرستار مشخص می کند که در زمان مقرر شده، پرستار باید خود را به مرکز درمانی مشخص شده معرفی کند. در صورتی که پرستار در زمان مقرر شده به این مرکز مراجعه نکند، مشمول جریمه خواهد شد.
شرایط ثبت نام طرح پرستاری
کسانی که قصد ثبت نام در طرح پرستاری را دارند، باید دارای شرایط خاصی باشند تا بتوانند در این طرح شرکت کنند. در صورتی که پرستار یکی از این شرایط را نداشته باشد، در روند ثبت نام و انجام طرح او مشکل ایجاد می شود. به همین علت بهتر است که پرستاران از تمامی شرایط انجام و نحوه انتخاب محل طرح باخبر باشند. در ادامه این قسمت از مقاله، شرایط ثبت نام طرح پرستاری به صورت کامل مورد بررسی قرار گرفته است.
برای ثبت نام در طرح پرستاری، پرستاران باید در ابتدا با دانشگاه محل تحصیل خود تسویه حساب کنند و فارغ التحصیل اعلام شوند. در صورتی که دانشجو مراحل تسویه خود را انجام نداده باشد، به هیچ وجه مجاز به ثبت نام در طرح پرستاری نیست.
پرستاران مرد، برای شرکت در طرح پرستاری حتما باید دارای کارت پایان خدمت و یا معافیت باشند. در هنگام ثبت نام طرح، این پرستاران باید مدارک مربوط به نظام وظیفه خود را نیز بارگذاری کنند. در صورتی که پرستار دارای این مدارک نباشد، از انجام طرح منع خواهد شد.
شرط دیگر شرکت در طرح پرستاری، ارائه تمامی مدارک تحصیلی مربوطه است. پرستاران باید تمامی مدارکی که از دانشگاه محل تحصیل خود دریافت کرده اند را برای ثبت نام در طرح ارائه دهند.
قبل از ثبت نام در طرح پرستاری از طریق سامانه وزارت بهداشت، پرستاران باید تمامی شرایط گفته شده در این بخش را مد نظر داشته باشند و همچنین مدارک مورد نیاز را تهیه کنند. در صورت ناقص بودم مدارک، ممکن است که ثبت نام پرستاران با مشکل مواجه شود. آگاهی کامل از شرایط شرکت در طرح از ایجاد هر گونه مشکل جلوگیری می کند.
مدارک لازم برای ثبت نام طرح پرستاری
برای ثبت نام در طرح پرستاری، فارغ التحصیلان این رشته باید در هنگام ثبت نام مدارک خاصی را ارائه کنند. در صورت وجود نقص در مدارک، ثبت نام طرح با مشکل مواجه می شود. به متقاضیان شرکت در طرح پرستاری توصیه می شود که پیش از ثبت نام، از لیست مدارک مربوط به ثبت نام طرح باخبر باشند تا در هنگام ثبت نام دچار مشکل نشوند. در ادامه این بخش از مقاله، لیست کامل مدارک مورد نیاز برای ثبت نام در طرح آورده شده است.
اصل شناسنامه به همراه کپی از تمامی صفحه های آن
اصل کارت ملی به همراه کپی از پشت و روی آن
کارت پایان خدمت ب همراه کپی پشت و رو از آن، برای پرستاران مرد
در صورتی که پرستار مشمول قوانین معافیت از سربازی است، باید تمامی مدارک مربوط به معافیت خود را نیز ارائه دهد.
برگه مربوط به تسویه حساب از دانشگاه به همراه برگه مربوط به اقساط وام دانشجویی
دو قطعه عکس پشت نویسی شده (خانم ها در این عکس ها، باید دارای حجاب کامل اسلامی باشند.)
ربرای شرکت در طرح پرستاری و ثبت نام در آن، متقاضیان باید تمامی موارد گفته شده در این قسمت را تهیه کنند و در هنگام ثبت نام در سامانه بارگذاری کنند. در صورت وجود مشکل در هرکدام از این بخش ها، ثبت نام طرح صورت نمی پذیرد.
سامانه ثبت نام طرح پرستاری
همان طورکه در بخش های قبلی نیز به آن اشاره شد، وزارت بهداشت برای ثبت نام طرح فارغ التحصیلان رشته های مربوط به پزشکی و پیراپزشکی، سامانه ای را به وجود آورده است که متقاضیان شرکت در طرح با مراجعه به این سامانه، می توانند ثبت خود را انجام دهند. همچنین این سامانه دارای قسمتی است که کاربران می توانند مدارک مربوط به شرکت در طرح خود را نیز در آن بارگذاری کنند. برای مشاهده و استفاده از این سامانه، کاربران باید به آدرس اینترنتی tarhplus.behdasht.gov.ir مراجعه کنند. پس از ورود به این آدرس اینترنتی کاربران صفحه اصلی این سایت را مشاهده می کنند. در ادامه این بخش، برخی از مهم ترین بخش های این سایت معرفی شده اند.
برای ورود به سامانه ثبت نام طرح پرستاری، کلیک کنید.
ثبت نام مشمولین طرح: مهم ترین بخش این سامانه، قسمتی است که مشمولین طرح وزارت بهداشت با استفاده از آن می توانند در این سامانه ثبت نام کنند. بخش مربوط به پزشکان و دندانپزشکان، با بخش مربوط به رشته های پیراپزشکی متفاوت است. فارغ التحصیلان رشته پرستاری، ثبت نام خود را باید از قسمت مشمولین غیر پزشک انجام دهند. همچنین نحوه انتخاب محل طرح نیز از این قسمت انجام می شود.
ثبت نام دریافت گواهی پایان خدمات یا معافیت: بخش مهم بعدی مربوط به این سامانه، بخشی است که مشمولین طرح پس از انجام آن، می توان به این قسمت مراجعه کنند و برای دریافت گواهی پایان طرح درخواست دهند.
ورود یا عضویت در سامانه: تمامی خدمات مربوط به این سامانه، با ورود به آن امکان پذیر است. یکی دیگر از بخش های مهم آن، قسمتی است که مشمولین طرح با استفاده از آن، می توانند در سامانه ثبت نام کنند و یا در صورتی که از قبل ثبت نام کرده اند با استفاده از اطلاعات کاربری خود به آن وارد شوند.
نحوه ثبت نام طرح پرستاری
همان طورکه در بخش های قبلی نیز توضیح داده شد، پرستاران برای شرکت در طرح باید با استفاده از سامانه tarhplus.behdasht.gov.ir، برای شرکت در طرح ثبت نام کنند. پس از مراجعه به این سامانه، کاربران باید مراحل خاصی را طی کنند تا بتوانند در طرح پرستاری ثبت نام کنند. تمامی مراحل ثبت نام از طریق همین سامانه انجام می شود. در ادامه این قسمت، شیوه ثبت نام و همچنین نحوه انتخاب محل طرح به صورت کامل مورد بررسی قرار گرفته است.
برای ثبت نام در طرح پرستاری، کاربران در ابتدا باید به آدرس اینترنتی tarhplus.behdasht.gov.ir مراجعه کنند.
پس از مراجعه به این آدرس اینترنتی، در صفحه اصلی سایت، گزینه ای با نام ثبت نام مشمولین غیر پزشک و غیر دندان پزشک مشاهده می شود که فارغ التحصیلان رشته پرستاری، باید بر روی این گزینه کلیک کنند.
پس از کلیک بر روی این گزینه، صفحه ای باز می شود که شرایط ثبت نام در این صفحه توضیح داده شده است.
مشمولان طرح پرستاری پس از مطالعه شرایط باید بر روی گزینه ثبت نام که در بالای صفحه قرار دارد کلیک کنند.
پس از کلیک بر روی گزینه ثبت نام، بخشی باز می شود که پرستاران باید کد ملی و همچنین رمز عبور مربوط به این سامانه را در آن وارد کنند. پیش از ثبت نام در طرح، پرستاران در ابتدا باید در این سامانه عضو شوند.
پس از وارد کردن اطلاعات خواسته شده، پرستار به این سامانه وارد می شود و با وارد کردن اطلاعات مورد نیاز و همچنین بارگذاری مدارک شناسایی و مدارک مربوط به امتیازات مختلف، در طرح پرستاری ثبت نام می کند.
در صورتی که تمامی مراحل ثبت نام به درستی انجام شود، در نهایت کد رهگیری به متقاضی داده می شود که می تواند ثبت نام طرح خود را از این طریق پیگیری کند. پرستارانی که برای انجام طرح در سایت tarhplus.behdasht.gov.ir ثبت نام کرده اند با مراجعه به همین سایت و وارد کردن کد رهگیری و کد ملیشان می توانند از وضعیت طرح خود با خبر شوند
انتخاب محل خدمت طرح پرستاری
متقاضیان ثبت نام طرح پرستاری در هنگام ثبت نام، منطقه مورد علاقه خود برای انجام طرح نیز انتخاب می کنند. انتخاب منطقه محل خدمت برای پرستاران، به این صورت است که معمولا محل خدمت آن ها یا مطابق با محل زندگی آن هاست و یا مطابق با دانشگاهی که در آن تحصیل کرده اند. پس از انتخاب محل مورد نظر توسط پرستار، در صورتی که محل انتخاب شده به نیرو جدید نیاز نداشته باشد، پرستار باید در نوبت بماند و انجام طرح او با تأخیر مواجه می شود.
برخی از ناحیه های مربوط به انجام طرح پرستاری، نیاز فوری به نیرو دارند. متقاضیانی که قصد دارند هر چه سریع تر طرح خود را انجام دهند، می توانند برای خدمت در این مناطق ثبت نام کنند. معمولا پس از ثبت نام برای خدمت در این مناطق، پرستار در زمانی بسیار سریع به محل کار خود معرفی می شود و می تواند طرح خود را آغاز کند. در هنگام ثبت نام در طرح پرستاری، مناطقی که دارای شرایط خاص هستند، بر روی سایت tarhplus.behdasht.gov.ir مشخص شده اند. متقاضیان از این طریق، می توانند شرایط مربوط به این مراکز را مطالعه کنند و در صورتی که دارای این شرایط باشند، برای خدمت در این محل ها درخواست دهند.
امتیازات طرح پرستاری
شرکت در طرح پرستاری، امتیازاتی را نیز برای پرستاران به دنبال دارد. به همین علت بسیاری از پرستاران، به دنبال شرکت در این طرح هستند. اولین مسئله مهم در رابطه با این طرح، این است که پرستاران بدون هیچ سابقه کاری به طرح می روند و پس از گذشت دو سال تجربه کاری خوبی را کسب می کنند. پرستاران پس از گذراندن طرح، با تکیه بر تجربه ای که بدست آورده اند می توانند در مراکز درمانی مختلف مشغول به کار شوند. همچنین پرستارانی که در زمان کرونا طرح خود را گذراندند، امتیاز ویژه ای را نیز برای استخدام در مراکز دولتی بدست آوردند.
با توجه به امتیازاتی که شرکت در طرح برای پرستاران در پی دارد، بسیاری از فارغ التحصیلان رشته پرستاری به دنبال این هستند که زودتر طرح خود را شروع کنند. برخی از مسائل در هنگام ثبت نام و انجام طرح، دارای امتیاز هستند و امتیاز بالا، به پرستار این امکان را می دهد که در هنگام انتخاب محل طرح در اولویت قرار بگیرند. همچنین برخی از مراکز درمانی خاص، تنها پرستارانی را می پذیرند که دارای این امتیازات باشند. همچنین برخی از سهمیه ها، باعث معافیت پرستار از انجام طرح می شود. در ادامه این بخش، امتیازات ویژه مربوط به گذراندن طرح پرستاری مورد بررسی قرار گرفته است.
اولین مورد موثر بر امتیازات طرح، داشتن سهمیه جانبازی و ایثارگری است. فرزند جانبازان بالای 25 درصد و یا ایثارگران، در انجام طرح پرستاری دارای امتیازات ویژه ای هستند.
مورد بعدی مربوط به امتیازات، مربوط به افراد متأهل است. معمولا محل انجام تعهد این افراد در محل زندگی خودشان است.
معمولا نفر اول دانشگاه در دوره تحصیلی پرستاری نیز برای انجام طرح، از امتیاز ویژه ای برخوردار است.
افراد توضیح داده شده در این بخش، دارای امتیازات ویژه ای هستند و برای انجام طرح در اولویت بالاتری نسبت به بقیه قرار می گیرند.
همان طور که در قسمت قبلی این مقاله نیز به آن اشاره شد، برخی از امتیازات باعث معافیت پرستار از انجام طرح می شوند. در ادامه این بخش، جدولی آورده شد است که تمامی شرایط معافیت از طرح در این جدول مورد بررسی قرار گرفته است.
شرایط معافیت از طرح | |
خانواده شهدا |
جانبازان بالای 25 درصد |
خانم های سرپرست خانوار |
فرزند جانبار 50 درصد به بالا |
افراد دارای بیماری های خاص(به صلاحدید کمیسیون پزشکی) |
همسر جانباز 70 درصد به بالا |
ده نفر اول کنکور |
همسر و فرزندان افراد ازاده |
فارغ التحصیلان بالای 45 سال |
دارندگان مدال طلای المپیاد دانش آموزی |
همسر و یا فرزند مفقود الاثر |
رزمندگان با سابقه 6 ماه حضور در جبهه |
تمام کسانی که مشمول موارد گفته شده در جدول بالا هستند، با ارائه مدارک مناسب نسبت به شرایط خود، می تواند از انجام طرح معاف شوند. لازم به ذکر است کلیه مدارکی که افراد بارگزاری می کنند، باید اصل باشند و به صورت کپی یا دست نویس نباشد.
تمدید طرح پرستاری
وزارت بهداشت امکان تمدید طرح را برای کسانی که در طرح پرستاری شرکت می کنند قرار داده است. تمدید طرح، به این معناست که پرستار پس از پایان دوره طرح خود، می تواند تقاضای تمدید آن را دهد و دو سال دیگر نیز در مرکز درمانی مورد نظرش مشغول به کار شود. این کار برای کسانی که پس از اتمام طرح شان، نتوانسته اند در هیچ مرکزی استخدام شوند و یا هیچ بیمارستانی را برای ادامه کار پیدا نکرده اند، می تواند بسیار مفید باشد.
در صورت نیاز به نیرو در مرکز درمانی محل خدمت پرستار، وزارت بهداشت با درخواست پرستار موافقت می کند و طرح او را تمدید می کند. البته وزارت بهداشت در سال 98، قوانین مربوط به تمدید طرح پرستاری را تغییر داد. در این سال تصویب شد که دیگر پرستاران نمی توانند برای تمدید طرح درخواست دهند و طرح پرستاری تنها در مدت دو سال انجام می شود.
اما پس از همه گیری ویروس کرونا، این قانون لغو شد و مجددا اجازه تمدید طرح به پرستاران داده شد. در حال حاضر نیز، پرستاران اجازه ثبت درخواست برای تمدید طرح خود را دارند. این تقاضا، متناسب با نیاز مراکز درمانی منطقه مورد بررسی قرار می گیرد و در صورت نیاز طرح پرستار مجددا تمدید خواهد شد.
کارشناسان سامانه مشاوره دانیار آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص ثبت نام طرح پرستاری، نحوه انتخاب محل خدمت و امتیازات را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی دانیار راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی دانیار می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
پاسخ مشاور: سلام، توضیحات لازم در خصوص زمان ثبت نام طرح پرستاری در متن مقاله آمده است.