برای مشاوره ورود و استفاده از امکانات سایت ایرانداک
برای مشاوره ورود و استفاده از امکانات سایت ایرانداک
سامانه ایرانداک به عنوان یکی از سایت های معتبر زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کشور جهت ارزیابی و بررسی آثار و پایان نامه های پژوهش گران و دانشجویان راه اندازی شده است. دانشجویان و پژوهشگرانی که قصد داشته باشند روی موضوع خاصی فعالیت نمایند، لازم است که در سامانه ایران داک نسبت به ثبت پایان نامه، رساله و یا پروپوزال خود اقدام نمایند تا باعث ایجاد اطمینان به منظور جلوگیری از ثبت پژوهش تکراری باشد. در صورتی که دانشجویان از نحوه استفاده از سامانه ایران داک اطلاعی نداشته باشند، در این صورت امکان دارد، پژوهش آن ها مورد تایید قرار نگیرد.
برای ورود به سایت ایرانداک کلیک کنید.
دانشجویان و پژوهشگران لازم است برای پیشینه پژوهش، ثبت عنوان پژوهش، پروپوزال و پایان نامه و همچنین استفاده از قابلیت های سامانه ایران داک اقدام به ورود به سایت irandoc.ac.ir نموده و در پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک)، نسبت به ثبت پژوهش خود اقدام نمایند. در این مقاله به معرفی ایرانداک، نحوه ورود به سامانه ایران داک با کد ملی، ثبت عنوان پایان نامه در ایرانداک، سامانه پیشینه پژوهش ایرانداک و ورود به گنج سامانه توضیح داده شده است.
معرفی ایرانداک irandoc.ac.ir
در سال های اخیر، بسیاری از دانشگاه ها و موسسات علمی برای انجام انواع پژوهش ها، دانشجویان و محققان را موظف به ثبت رساله، پایان نامه و پژوهش های خود در سامانه ایران داک می کنند. دانشجویان لازم است پیش از انجام طرح تحقیقاتی به سایت ایرانداک مراجعه نمایند تا پس از استعلام از عدم تکراری بودن طرح تحقیقاتی خود، موضوع مدنظر خود را انجام دهند.
دانشجویان و محققان می توانند با ورود به سایت irandoc.ac.ir، از امکانات متنوع شامل همانند جویی مطالب علمی، پیشینه پژوهش، ثبت پایان نامه، رساله و پژوهش های خود استفاده نمایند. همچنین با جستجو در پایگاه علمی ایران (سامانه گنج ایرانداک) می توانند، مقالات و پایان نامه مرتبط با واژه مدنظر را پیدا نمایند. در سایت ایرانداک اطلاعات مختلفی برای پژوهشگران و دانشجویان، سیاست گذاران علم و فناوری و همچنین کتابداران ارائه شده است که افراد می توانند از مطالب آن ها استفاده نمایند.
یکی از مهمترین قابلیت های سامانه ایران داک این است که دانشجویان می توانند بعد از اتمام پایان نامه، رساله و همچنین مقاله خود، از قسمت همانند جویی استفاده نموده و درصد تشابه طرح پژوهشی خود را با سایر مقالات علمی موجود در سایت ایرانداک مورد ارزیابی قرار دهند. خاطر نشان می گردد در صورتی که درصد مشابهت بالاتر باشد، لازم است که دانشجویان، نسبت به اصلاح موارد مشابه اقدام نمایند.
راهنمای ورود به ایرانداک
دانشجویان و پژوهشگران می توانند برای استفاده از امکانات سایت پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران اقدام به ورود به سایت irandoc.ac.ir نموده و پس از ثبت نام و داشتن حساب کاربری، می توانند از امکانات موجود در سامانه استفاده نمایند. در ادامه راهنمای تصویری ورود به سایت ایرانداک ارائه شده است:
در ابتدا لازم است دانشجویان و محققان، سامانه ایران داک یا آدرس اینترنتی irandoc.ac.ir را جستجو نمایند.
در ادامه بر روی اولین گزینه می بایست کلیک نمایند.
صفحه اصلی سامانه ایران داک مطابق تصویر زیر می باشد:
لازم به ذکر است که دانشجویان برای ورود به سایت irandoc.ac.ir می توانند از طریق سیستم کامپیوتر یا موبایل خود اقدام نموده و از امکانات آن استفاده نمایند. لازم به ذکر است که برای استفاده از امکانات پیشرفته در سایت ایرانداک، لازم است افراد نسبت به نام نویسی اقدام نمایند. همچنین استفاده از برخی مطالب برای پژوهشگران و دانشجویان به صورت آزاد بوده و افراد می توانند برای اطلاعات بیشتر از آن ها استفاده نمایند.
ثبت نام اولیه در سامانه ایرانداک
دانشجویانی که نسبت به ورود به سایت irandoc.ac.ir اقدام نموده اند، نیازی به ثبت نام و داشتن حساب کاربری نمی باشد. افراد می توانند بعد از ورود به سایت ایران داک، از برخی مطالب آموزشی و راهنمای دانشجویان و پژوهشگران استفاده نمایند. خاطر نشان می گردد که افراد در صورت استفاده از بخش های تخصصی سایت ایرانداک، می بایست نسبت به ثبت نام در آن اقدام نموده تا بتوانند خدمات لازم را دریافت نمایند.
خاطر نشان می گردد برای استفاده از همانند جویی مطالب علمی، پیشینه پژوهش، ثبت پایان نامه، رساله، پیشنهاد و همچنین جست و جو در پایگاه علمی ایران (گنج) نیاز به داشتن حساب کاربری می باشد که افراد در غیر این صورت نمی توانند از خدمات لازم استفاده نمایند. در ادامه نحوه ثبت نام در سامانه ایرانداک ارائه شده است:
اگر پژوهشگری قصد دارد واژه روانشناسی را در سایت ایرانداک جستجو کند. بدین منظور لازم است در قسمت جست و جو در پایگاه علمی ایران (گنج)، واژه روانشناسی را درج و دکمه جستجو را کلیک نماید.
در ادامه، لازم است بر روی گزینه نام نویسی کلیک نماید.
دانشجویان و پژوهشگران لازم است فرم مربوط به نام نویسی را به صورت کامل تکمیل نمایند.
در انتها بعد از اتمام نام نویسی، لازم است گزینه ورود را انتخاب نموده تا وارد سامانه ایران داک شوند.
خاطر نشان می گردد که استفاده از امکانات تخصصی سایت ایران داک نیازمند ورود به سایت بوده و در صورتی که افراد رمز عبور خود را فراموش کرده باشند، می توانند از قست فراموشی رمز عبور نسبت به بازیابی آن اقدام نمایند.
ورود به سامانه پیشینه پژوهش ایرانداک
برای شروع کار پژوهشی مانند نوشتن پایان نامه ارشد و دکتری انتخاب موضوع یکی از اقدامات اولیه است. به دلیل اهمیت این مرحله از شروع کار پژوهشی داوطلبان باید موضوعی را برای نگارش پایان نامه در نظر بگیرند که توسط سایر پژوهشگران تا به حال نوشته نشده باشد. از این رو جهت جلوگیری از انتشار پایان نامه های علمی با موضوعات یکسان نیز سامانه پیشینه پژوهش ایرانداک راه اندازی شده است.
برای ورود به سامانه پیشینه پژوهش ایرانداک داوطلبان می توانند آدرس pishineh.irandoc.ac.ir را در مرورگر خود سرچ کنند تا بتوانند از پیشینه موضوع پایان نامه خود مطلع شوند. به عبارتی پس از هماهنگی های لازم در خصوص انتخاب موضوع پایان نامه با استاد راهنما و یا مشاور متقاضیان می توانند با ورود به سامانه پیشینه پژوهش ایرانداک عنوان پایان نامه خود را ثبت کنند و پس از پرداخت هزینه تعیین شده پیشینه پژوهشی خود را دریافت کنند.
در واقع جهت ثبت درخواست پیشینه پژوهش داوطلبان می توانند گزینه ثبت درخواست پیشینه را با ورود به سایت ایرانداک انتخاب کنند تا بتوانند با درج عنوان و کلید واژه های پژوهش، گواهی پیشینه پژوهش را از طریق ایمیل ثبت شده در فرم درخواست اینترنتی در مدت زمان 10 روزه دریافت و مشاهده کنند. البته جواب درخواست ثبت شده در پنل کاربری داوطلبان در دسترس خواهد بود و متقاضیان می توانند از تایید و یا عدم تایید موضوع خود از جهت میزان تطابق با موضوعات کار شده با خبر شوند.
ورود به ایرانداک با کد ملی
سایت ایرانداک از امکانات مختلفی تشکیل شده و داوطلبان می توانند برای بهره مندی از خدمات ارائه شده مانند ثبت عنوان پژوهش، پیگیری پیشینه پژوهش و ... به سامانه ایرانداک وارد شوند. برای ورود به ایرانداک لازم است متقاضیان رایانامه ( ایمیل) و رمز عبور خود را در قسمت تعیین شده وارد کنند تا شرایط ورود به سایت مذکور را داشته باشند. البته داوطلبانی که تا به حال موفق به ثبت نام در این سامانه نشده اند، می بایست مراحل ثبت نام خود را در این سامانه تکمیل نمایند.
با انتخاب گزینه ورود به سامانه ایرانداک، صفحه جدیدی برای متقاضیان نشان داده می شود؛ بنا بر شرایط داوطلبان افرادی که در این سامانه ثبت نام نکرده اند می بایست بر روی گزینه نام نویسی کلیک کنند تا بتوانند به فرم اینترنتی ثبت نام در ایرانداک منتقل شوند و سپس به درج و وارد نمودن اطلاعات درخواست شده مانند نام، نام خانوادگی، کد ملی، نشانی پست الکترونیک، شماره همراه و ... بپردازند.
راه دیگر برای ورود به سامانه ایرانداک نیز از طریق درگاه ملی خدمات دولت هوشمند می باشد و داوطلبان می توانند با وارد کردن شماره همراه و نیز کد ملی خود وارد حساب کاربری خود شوند و سپس اقدام به پیگیری پژوهش های انجام شده بپردازند. شماره همراه داوطلبان در هر دو روش باید به نام خود داوطلب باشد تا بتوانند بدون مشکل به سامانه ایرانداک وارد شوند.
سامانه ثبت عنوان پایان نامه ایرانداک
بعد از تایید موضوع پایان نامه و نیز پیشینه پژوهش مورد نظر داوطلبان موظف به ثبت عنوان پایان نامه در سامانه ایرانداک می باشند. در صورتی که داوطلبان از موضوع پایان نامه ایرانداک خود مطمئن باشند و نیازی به تغییر موضوع پیشنهادی نداشته باشند می توانند جهت ثبت عنوان پایان نامه خود به سامانه ایرانداک مراجعه کنند. لذا، با وجود تغییر در موضوع ثبت شده در ایرانداک متقاضیان باید مجدد مراحل مربوط به جستجو پیشینه پژوهش را طی کنند تا بتوانند پس از ثبت عنوان به نگارش پایان نامه خود بپردازند.
بعد از بررسی پیشینه موضوع انتخابی، متقاضیان می توانند به سامانه ثبت عنوان پایان نامه ایرانداک sabt.irandoc.ac.ir مراجعه کنند تا بتوانند عنوان پیشنهاد شده را جهت تعیین موضوع اصلی پژوهش مورد نظر ثبت کنند تا در طول نگارش پایان نامه فردی با موضوعی همانند عنوان موردنظر پژوهش خود را شروع نکرده باشد. در واقع با این اقدام داوطلبان از ثبت عنوان پژوهش خود در سامانه ایرانداک اطمینان خواهند داشت و می توان با آرامش به تحقیق و بررسی موضوع ثبت شده بپردازند.
سامانه همانندجو ایرانداک
سامانه همانند جو ایرانداک به منظور پیشگیری و مقابله با تقلب در تولید و نگارش آثار علمی راه اندازی شده تا داوطلبان بتوانند با ثبت پروپوزال، پایان نامه و رساله خود در این سامانه از میزان همانندی و تکرار مطالب مطلع شوند. برخی از دانشگاه های سراسری بعد از تصویب موضوع دانشجو جهت انجام فعالیت های پژوهشی بر روی ثبت اسناد و فایل های تحقیق و پایان نامه را در سامانه همانند جو تاکید می کنند. بنابراین، به منظور اطلاع از میزان شباهت متن نوشته با سایر پژوهش ها داوطلبان می بایست به سامانه همانند جو ایرانداک مراجعه نمایند. در ادامه راهنمای استفاده از سامانه همانندجو ایرانداک توضیح داده شده است.
در واقع برای همانندجویی پژوهش هایی مانند پروپوزال، پایان نامه و ... داوطلبان می توانند به سایت ایرانداک irandoc.ac.ir مراجعه کنند و از میان گزینه های پیش رو بر روی گزینه سامانه همانندجو کلیک کنند.
در مرحله بعد داوطلبان می توانند گزینه "ورود" در بالای صفحه را انتخاب کنند تا بتوانند بخه سامانه همانند جو وارد شوند. در صورتی که متقاضیان تا کنون در سامانه همانند جو ایرانداک ثبت نام نکرده باشند ؛ می بایست بر روی گزینه" نام نویسی" کلیک کنند تا با ثبت اطلاعات درخواست شده شرایط ورود به این سامانه را داشته باشند.
پس از وارد کردن نام کاربری و رمز عبور داوطلبان می توانند به صفحه اصلی سامانه همانند جو ایرانداک وارد شوند و با توجه به نوع درخواست خود گزینه مربوطه را انتخاب نمایند.
با مشخص شدن نوع درخواست و نیز نوع متن ارسالی داوطلبان به مرحله بعد وارد شده و می توانند عنوان و متن همانند جویی را در قسمت تعیین شده وارد نمایند و سپس بر روی گزینه بعدی کلیک کنند.
در مرحله بعد لازم است داوطلبان ایمیل و شناسه استاد راهنمای خود را وارد کنند و با انتخاب گام بعد به مرحله آخر یعنی پرداخت هزینه همانند جویی پژوهش مدنظر وارد شوند و با پرداخت مبلغ تعیین شده گزینه تکمیل فرآیند را انتخاب کنند.
امکانات سایت ایرانداک
همان طور که بیان شد، سایت ایرانداک به عنوان یکی از سایت های معتبر زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کشور می باشد که دانشجویان و پژوهشگران با ورود به سایت irandoc.ac.ir می توانند از امکانات بیشتر آن استفاده نمایند. از بخش های مهم سایت ایران داک، می توان به بخش های زیر اشاره کرد که برای استفاده از هر کدام، افراد می بایست وارد حساب کاربری خود شوند:
درخواست پیشینه پژوهش ایرانداک
دانشجویانی که به دنیال نگارش پایان نامه و رساله خود می باشند، لازم است برای جلوگیری از تکرار موضوع پژوهشی خود، نسبت به ثبت درخواست پیشینه پژوهش خود اقدام نمایند تا از انجام پایان نامه های تکراری جلوگیری شود. برای ورود به درخواست پیشینه پژوهش لازم است، دانشجویان بعد از ورود به سایت irandoc.ac.ir گزینه درخواست پیشینه پژوهش را انتخاب نمایند. لازم به ذکر است که لینک مستقیم ورود به سایت ایرانداک به نشانی pishineh.irandoc.ac.ir می باشد.
همانندجویی سایت ایرانداک
سامانه همانند جویی سایت ایرانداک به عنوان یکی از سایت های معتبر برای بررسی میزان شباهت متن پژوهش های صورت گرفته می باشد. معمولا دانشگاه های سراسری از دانشجویان و محققان درخواست می نماید تا متن کامل پروپوزال، مقاله و پایان نامه، مورد بررسی با سایر پژوهش ها قرار گیرد تا در صورتی که میزان شباهت متن با سایر عناوین پژوهشی بالاتر از عدد خاصی باشد، دانشحویان و محققان نسبت به تغییر آن اقدام نمایند. در ادامه راهنمای تصویری استفاده از همانندجویی سایت ایرانداک ارائه شده است:
لازم است دانشجویان و محققان بعد از ورود به سایت ایرانداک، گزینه همانند جویی در نوشتار های علمی را انتخاب نمایند.
در ادامه لازم است افراد در سایت مربوطه وارد شوند. در صورتی که قبلا ثبت نامی در سایت ایرانداک انجام نشده باشد، لازم است از قسمت نام نویسی، حساب کاربری افراد ایجاد گردد.
در ادامه می بایست دانشجویان، نوع درخواست و نوع متن ارسالی را انتخاب نمایند. نوع متن می تواند کل بخش پایان نامه یا بخشی از پایان نامه باشد. در ادامه لازم است گزینه گام بعد انتخاب شود.
در ادامه می بایست عنوان پایان نامه به همراه متن مورد نظر در کادر های مشخص شده وارد گردد.
لازم است ایمیل استاد راهنما و شناسه استاد راهنما وارد گردد تا نتایج برای استاد راهنما ارسال گردد.
در مرحله آخر دانشجویان لازم است هزینه بررسی درصد شباهت را به صورت اینترنتی پرداخت نمایند تا پس از بررسی های لازم میزان درصد شباهت مشخص گردد. همچنین در قسمت همانند جویی سایت ایرانداک، بخشی از متن های مشابه با رنگ های مختلف نمایش داده شده تا نوع نگارش توسط دانشجویان تغییر یابد.
ثبت رساله، پایان نامه و پیشنهاده ایرانداک
بعد از بررسی های لازم در خصوص عدم تکراری بودن موضوع پژوهشی، لازم است که دانشجویان و محققان عنوان پایان نامه، رساله یا طرح پیشنهادی خود را در سایت ایرانداک ثبت نمایند. لازم به ذکر است که در ثبت عنوان رساله و پایان نامه باید نهایت دقت را دانشجویان داشته باشند. در صورتی که یک واژه از موضوع به درستی ثبت نگردد، لازم است تمامی مراحل پیشینه پژوهش و همانندجویی در سایت ایرانداک مجددا صورت گیرد.
لینک مستقیم برای ثبت رساله، پایان نامه و یا پیشنهاد به نشانی sabt.irandoc.ac.ir می باشد. نحوه ورود به این قسمت در سایت ایرانداک براساس تصویر زیر می باشد:
در صورتی که نتایج پیشینه پژوهش، همانند جویی در سایر نوشتار های علمی و همچنین ثبت پایان نامه،رساله و همچنین پیشنهاد به درستی توسط دانشجویان و محققان صورت گیرد، در این صورت لازم است که دانشجویان طرح پژوهشی خود را شروع کرده و براساس استاندارد های لازم، طرح پژوهشی خود را انجام دهند.
کارشناسان سامانه مشاوره دانیار آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص ایرانداک و ورود به سایت irandoc.ac.ir را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی دانیار راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی دانیار می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
پاسخ مشاور: سلام، بله. برای ثبت پایان نامه می توانید از ایرانداک استفاده نمایید.