برای مشاوره جزئیات ثبت نام مدارس هیئت امنایی
برای مشاوره جزئیات ثبت نام مدارس هیئت امنایی
با نزدیک شدن به اول مهر، همواره این دغدغه به سراغ دانش آموزان و والدین آن ها می آید که برای تحصیل بهتر باید در مدرسه مناسب ثبت نام کنند. مدرسه خوب می تواند تحصیل دانش آموز را در مسیر درست قرار دهد. یکی از انواع مدارس در ایران، مدارس هیئت امنایی هستند. این مدارس همان طور که از نام آن ها نیز پیداست، توسط یک گروه که هیئت امنا نامیده می شوند اداره می شوند.
این مدارس با وجود این که دولتی هستند، از شهریه مناسبی برخوردار هستند. با توجه به شهریه مناسب و کیفیت خوب این مدارس، دانش آموزان بسیاری به دنبال ثبت نام در مدارس هیئت امنایی هستند. در ادامه این مقاله، شرایط ثبت نام مدارس هیئت امنایی ۱۴۰۲ - ۱۴۰۳، فرم امتیاز بندی هیئت امنایی 1402 - 1403 و همچنین شرایط ثبت نام در این مدارس مورد بررسی قرار گرفته است.
معرفی مدارس هیات امنایی
در حال حاضر چند نوع مدرسه مختلف در کشور فعالیت می کنند که دانش آموزان متناسب با شرایط زندگی خود، می توانند در یکی از این مدارس به تحصیل بپردازند. مدارس هیئت امنایی، یکی از انواع مدرسه در کشور هستند. این مدارس، تحت نظارت یک شورا به نام هیئت امنا اداره می شوند. با توجه به شیوه اداره این مدارس، معمولاً مدارس هیئت امنایی از کیفیت خوبی برخوردار هستند.
این مدارس، معمولاً توسط خیرین ساخته شده اند. مدارس هیئت امنایی، در سرتاسر کشور دولتی هستند و تحت نظر آموزش و پرورش فعالیت می کنند. با توجه به شهریه مناسب این مدارس به نسبت مدارس غیر انتفاعی دانش آموزان کم توان تر نیز، بدون نگرانی درباره ثبت نام مدرسه می توانند در این مدارس به تحصیل بپردازند. این مدارس در مقاطع ابتدایی، متوسطه اول و متوسطه دوم دانش آموز می پذیرد.
در صورتی که دانش آموزان زیادی برای تحصیل در مدرسه هیئت امنایی ثبت نام کنند، پذیرش دانش آموزان بر اساس امتیاز های مربوط به ثبت نام انجام خواهد شد. در بخش های بعدی مقاله، به فرم امتیاز بندی هیئت امنایی اشاره خواهد شد. دانش آموزانی که قصد ثبت نام مدارس هیئت امنایی 1402 - 1403 را دارند، باید از شرایط مدرسه مورد نظرشان آگاهی داشته باشند.
زمان ثبت نام مدارس هیئت امنایی ۱۴۰۲ - ۱۴۰۳
دانش آموزانی که قصد ثبت نام در مدارس هیئت امنایی 1402-1403 را دارند، باید در بازه زمانی مناسب به این مدارس مراجعه کنند و ثبت نام خود را انجام دهند. دانش آموزان باید توجه داشته باشند که در صورتی که ثبت نام و همچنین تکمیل مدارک خود را در بازه زمانی مشخص شده ثبت نام مدارس هیئت امنایی انجام ندهند، دیگر نمی توانند در این مدارس ثبت نام کنند.
ثبت نام این مدارس برای سال تحصیلی ۱۴۰۲ - ۱۴۰۳، پس از امتحانات خرداد ماه آغاز و در مرداد پایان می یابد. در این بازه زمانی دانش آموزان می توانند با به همراه داشتن مدارک خود به این مدارس مراجعه کنند و مراحل ثبت نام خود را تکمیل کنند. همچنین دانش آموزانی که قصد ادامه تحصیل در این مدارس را دارند، باید بدانند که هرگونه ثبت نام پیش از امتحانات خرداد ماه غیر مجاز است.
همچنین در صورتی که ظرفیت مدرسه هیئت امنایی تکمیل نشود، ممکن است که مهلت ثبت نام در مدرسه تا شهریور ماه نیز تمدید شود. دانش آموزان جا مانده از ثبت نام، در صورت تمدید زمان آن، می توانند همراه با مدارک خود برای ثبت نام به مدرسه مراجعه کنند و مراحل تکمیل ثبت نام را انجام دهند. ثبت نام در این مدارس زمانی انجام می شود که نام دانش اموز در سامانه سیدا توسط کادر مدرسه ثبت شود.
شرایط ثبت نام مدارس هیات امنایی 1402 - 1403
ثبت نام مدارس هیات امنایی 1402-1403 دارای شرایط خاصی است که دانش آموزان باید از این شرایط برخوردار باشند. پیش از مراجعه به مدارس هیئت امنایی برای ثبت نام در سال تحصیلی جدید، دانش آموزان باید از شرایط مدرسه باخبر باشند تا در صورتی که دارای این شرایط هستند، برای ثبت نام مراجعه کنند. شرایط ثبت نام در این مدارس، برای سه مقطع تحصیلی ابتدایی و متوسطه اول و متوسطه دوم متفاوت است. در ادامه این بخش، لیست کاملی از شرایط ثبت نام در این مدارس آورده شده است.
دانش آموزانی که قصد ثبت نام در این مدارس را دارند، باید دارای ملیت ایرانی و یا مدارک مهاجرتی-هویتی معتبر باشند.
حداقل سن ثبت نام برای مقطع ابتدایی این مدارس، شش سال است که در مناطق شهری تا نه سالگی و در مناطق عشایری تا یازده سالگی نیز دانش آموزان می توانند به مقطع ابتدایی وارد شوند.
در صورتی که دانش آموزان پسر، مشمول قوانین نظام وظیفه شوند، ثبت نام آن ها تنها از طریق قوانین ابلاغی سازمان نظام وظیفه انجام می شود.
دانش اموزان به غیر از مدارک هویتی خودشان باید مدارک مربوط به هویت پدر و مادرشان را نیز به مدرسه ارائه دهند.
دانش آموزان برای کسب اطلاعات دقیق می توانند در بازه ثبت نام به صورت حضوری به مدرسه مورد نظرشان مراجعه کنند.معمولا در بازه ثبت نام مدارس لیستی از مدارک مورد نیاز ثبت نام و همچنین شیوه انجام ان را تهیه کرده اند که دانش آموزان برای کسب اطلاعات بیشتر می توانند این لیست را از مدرسه تهیه کنند.
مدارک لازم برای ثبت نام مدارس هیئت امنایی ۱۴۰۲ - ۱۴۰۳
برای ثبت نام در مدارس هیئت امنایی، لازم است که دانش آموزان مدارکی را با خود به همراه داشته باشند. در صورتی که دانش آموز در هنگام ثبت نام، مدارک کامل خود را به همراه نداشته باشد، ممکن است که برای ثبت نامشان مشکلاتی ایجاد شود. به همین علت به دانش آموزان توصیه می شود که از لیست مدارک مورد نیاز مدارس هیئت امنایی باخبر باشند تا بتوانند در بازه ثبت نام این مدارک را به صورت کامل تهیه کنند. در ادامه این بخش، لیست مدارک مورد نیاز برای ثبت نام مدارس هیئت امنایی 1402-1403 آورده شده است.
کارت سلامت دانش آموز
12 عدد عکس سه در چهار
کارت واکسن برای ثبت نام پایه اول ابتدایی
مدارک مربوط به سنجش دانش اموزان کلاس اول ابتدایی
اصل شناسنامه به همراه تصویر تمامی صفحات آن
برای دانش آموزان پونزده سال به بالا اصل کارت ملی و تصویر آن
برای دانش آموزان پایه دوم ابتدایی به بعد، پرونده تحصیلی سال قبل
دریافت کارنامه مدرسه سال قبل دانش آموز
در صورتی که دانش اموز از اتباع خارجی قانونی باشد، باید مدارک مهاجرتی و هویتی خود را به همراه کد اتباع خود به همراه داشته باشد.
فرم امتیازبندی مدارس هیات امنایی 1402 - 1403
در صورتی که تقاضا برای تحصیل و پیش ثبت نام مدارس هیئت امنایی ۱۴۰۲ - ۱۴۰۳ بالا باشد، دانش آموزانی در این مدارس ثبت نام می شوند که دارای امتیازات لازم باشند. دانش آموزان برای اطلاع از موارد مذکور در فرم امتیازبندی هیئت امنایی و اطلاع از شرایط مدرسه، می توانند به مدرسه هیئت امنایی مورد نظر خود مراجعه کنند و لیست امتیازات را دریافت و مورد برسی قرار دهند. مسائل مختلفی برای کسب امتیاز ثبت نام در این مدارس وجود دارد.
اولین عامل تأثیر گذار برای ثبت نام، معدل دانش آموز است. دانش آموزانی که از معدل بالاتری برخوردار هستند، شانس قبولی بسیار زیادی در این مدارس دارند. به غیر از معدل، نمره انضباط و همچین فعالیت های پرورشی که دانش آموز در سال قبل انجام داده است نیز تأثیر بسزایی در ثبت نام او دارد. در صورت پایین بودن نمره انضباط دانش آموز ممکن است که در ثبت نام او مشکل ایجاد شود.
به غیر از نمرات دانش آموز، شرکت در مسابقات دانش آموزی همچون جشنواره جابربن حیان، مسابقات نهج البلاغه، قرآن و نماز و همچنین جشنواره کانگوروی ریاضی می توانند امتیاز بالایی را برای ثبت نام دانش آموز ایجاد کند. همچنین داشتن مدارک مربوط به جانبازی و یا ایثارگری یکی از والدین نیز برای ثبت نام دانش آموز دارای امتیاز است. شرکت در مسابقات ورزشی و کسب رتبه در آن ها نیز، ، می تواند امتیاز بالایی را برای ثبت نام در مدارس هیئت امنایی به وجود بیاورد.
نحوه ثبت نام مدارس هیئت امنایی ۱۴۰۲ - ۱۴۰۳
مسئله دیگری که دانش آموزان علاقمند به تحصیل در مدارس هیئت امنایی، باید با آن آشنا باشند، نحوه ثبت نام در این مدارس است. در بخش های قبلی مقاله، به برخی از شرایط و ضوابط ثبت نام در این مدارس اشاره شد. دانش آموزان برای ثبت نام در مدارس هیئت امنایی، در ابتدا باید تمام مدارک ثبت نام را تهیه کنند. در صورتی که دانش آموزان در سال های قبل در مدرسه هیئت امنایی تحصیل کرده باشد، مدارکی مورد نیاز ثبت نام او در مدرسه وجود دارد و دیگر لازم نیست که دانش آموز مدارک جدیدی را به مدرسه تحویل دهد.
اما در صورتی که دانش آموز به تازگی قصد تحصیل در مدرسه هیئت امنایی را داشته باشد، باید تمامی مدارک خواسته شده را در هنگام ثبت نام را به مدرسه تحویل دهد. پس از تحویل مدارک، در صورتی که مدرسه دارای ظرفیت کافی باشد و دانش آموز از تمامی شرایط ثبت نام برخوردار باشد، در مدرسه ثبت نام می شود، اما در صورت تکمیل ظرفیت مدرسه، نام دانش آموز در لیست انتظار قرار می گیرد.
در این شرایط، به دانش آموزان توصیه می شود که در مدرسه دیگری نیز ثبت نام کنند. پس از تحویل مدارک، معمولا دانش آموز باید بخشی از شهریه مدرسه را پرداخت کند و فیش پرداختی را به همراه مدارک خود به مدرسه تحویل دهد. در صورتی که تمامی مراحل ثبت نام به درستی انجام شود، مدرسه نام دانش آموز به همراه اطلاعات او را در سامانه سیدا ثبت می کند و ثبت نام دانش آموز کامل می شود.
شهریه مدارس هیات امنایی 1402 - 1403
همان طورکه در بخش های قبلی مقاله نیز توضیح داده شد، مدارس هیئت امنایی، زیر مجموعه مدارس دولتی هستند و زیر نظر آموزش و پرورش فعالیت می کنند. اما این مدارس برای ثبت نام و تحصیل دانش آموزان شهریه دریافت می کنند و همانند مدارس دولتی تحصیل در این مدارس رایگان نیست. اما این مدارس، به نسبت مدارس غیرانتفاعی از شهریه کمتری برخوردار هستند.
نرخ شهریه مدارس هیئت امنایی، هر ساله توسط اداره آموزش و پرورش به مدارس ابلاغ می شود. متناسب با قوانین مدرسه، دانش آموزان می توانند شهریه این مدارس را به صورت قسط بندی شده پرداخت کنند. در ادامه این بخش از مقاله، لیست کامل شهریه مدارس هیئت امنایی، آورده شده است. برای ثبت نام مدارس هیات امنایی ۱۴۰۲ - ۱۴۰۳ دانش آموزان باید این مبلغ را بپردازند.
مقطع تحصیلی | مبلغ شهریه |
مقطع ابتدایی | 800.000 الی000 . 1.500 تومان |
مقطع متوسطه اول | 1.000.000الی 2.500.000 تومان |
مقطع متوسطه دوم | 1.500.000 الی 4.000.000 تومان |
مبلغ شهریه این مدارس، تحت تأثیر امکاناتی است که در اختیار دانش آموزان قرار می دهند. به طور مثال در صورت انجام فعالیت های فوق برنامه درسی و یا ورزشی، مدارس می توانند شهریه بیشتری را از دانش آموزان بگیرند.
تفاوت مدرسه هیات امنایی با دولتی
مدارس هیئت امنایی، زیر مجموعه مدارسی دولتی هستند. این مدارس تحت نظارت آموزش و پرورش، به فعالیت می پردازند و تحت قوانین مربوط به مدارس دولتی اداره می شوند. اما این مدارس، با مدارس دولتی دارای تفاوت هایی هستند. اولین تفاوت این مدارس با مدارس دولتی، نحوه اداره آن ها است. مدارس دولتی تحت نظارت تنها یک نفر به عنوان مدیر مدرسه اداره می شوند. اما مدارس هیئت امنایی تحت نظارت یک شورا با نام هیئت امنا اداره می شوند. هیئت امنای مدرسه، دارای یک رئیس است که در نهایت تمامی تصمیمات مهم مدرسه توسط این رئیس تایید می شود.
هیئت امنا این مدارس، درباره برنامه ریزی درسی، شرایط مدرسه، نحوه تامین منابع مورد نیاز مدرسه، استخدام معلمان و مواردی از این قبیل تصمیم گیری می کند. تفاوت دیگر این مدارس با مدارس دولتی، شهریه آن ها است. معمولا مدارس هیئت امنایی به علت شیوه اداره، از کیفیت مطلوبی برخوردار هستند. در مدارس دولتی، دانش آموزی هیچ شهریه ای پرداخت نمی کنند اما در مدارس هیئت امنایی، دانش آموز برای تحصیل خود باید مبلغی را به عنوان شهریه پرداخت کند. البته میزان شهریه این مدارس، از مدارس غیر انتفاعی کم تر است.
کارشناسان سامانه مشاوره دانیار آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص ثبت نام مدارس هیئت امنایی ۱۴۰۲ - ۱۴۰۳، شرایط مدرسه و فرم امتیازبندی هیئت امنایی را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی دانیار راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی دانیار می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
پاسخ مشاور: سلام. زمان مشخصی نداره باید با آموزش و پرورش منطقه اتون هماهنگ کنین.