برای مشاوره آزمون رغبت و توانایی
برای مشاوره آزمون رغبت و توانایی


دانش آموزانی که در متوسطه اول تحصیل می کنند، در سال نهم باید انتخاب رشته کنند و مسیر تحصیلی خود در مقطع متوسطه دوم را مشخص کنند. برای انتخاب رشته در سال نهم، دانش آموزان باید چند فاکتور مختلف را مد نظر داشته باشند. دانش آموزان با توجه به این چند فاکتور مختلف، در نهایت می توانند رشته مورد نظر خود را انتخاب کنند. یکی از فاکتور های تأثیرگذار بر انتخاب رشته دانش آموزان، آزمون رغبت و توانایی است.
روند شرکت در آزمون های رغبت و توانایی هدایت تحصیلی پایه نهم ۱۴۰۳ - ۱۴۰۴ از 13 آبان ماه 1403 آغاز شده است و تا 22 دی ماه ادامه دارد.
برای ورود به سایت آزمون کلیک کنید.
وزارت آموزش و پرورش، طرحی را ایجاد کرده است که در آن میزان تمایل و همچنین توانایی دانش آموزان در رشته های تحصیلی مختلف سنجیده می شود. نمرات مربوط به آزمون رغبت و توانایی دانش آموزان، سی درصد از امتیاز مربوط به انتخاب رشته آن ها را شامل می شود. این طرح هم اکنون تحت عنوان هدایت تحصیلی در حال انجام است. وزارت آموزش و پرورش، سامانه ای را طراحی کرده است که با استفاده از آن دانش آموزان می توانند در آزمون رغبت و توانایی شرکت کنند. در ادامه این مقاله شیوه شرکت در آزمون رغبت و توانایی 1403 - 1404 به همراه معرفی سایت آزمون رغبت سنجی و سوالات آن به صورت کامل مورد بررسی قرار گرفته است.
آزمون رغبت و توانایی نهم چیست؟
دو عامل تأثیرگذار در تعیین رشته تحصیلی و مسیر شغلی دانش آموزان، میزان رغبت آن ها به یک رشته تحصیلی و همچنین توانایی هایشان است. وزارت آموزش و پرورش، طرحی را تصویب کرده است که با استفاده از آن توانایی ها و همچنین تمایلات دانش آموزان در هنگام انتخاب رشته تحصیلی در نظر گرفته می شود. دانش آموزان در سال نهم دبیرستان، باید رشته تحصیلی خود برای متوسطه دوم را انتخاب کنند.
یکی از عوامل تأثیرگذار بر انتخاب رشته دانش آموزان، بخش مربوط به هدایت تحصیلی است. نمره این بخش، تحت تأثیر آزمونی به نام آزمون رغبت و توانایی نهم است. این آزمون هر ساله توسط اداره آموزش و پرورش برگزار می شود. توانایی ها و تمایلات دانش آموزان در سراسر کشور توسط این آزمون سنجیده می شود. نمره حاصل از این آزمون، بخشی از نمره هدایت تحصیلی را تعیین می کند که این نمره در حدود سی درصد در انتخاب رشته دانش آموز تأثیر گذار است.
روند شرکت در آزمون های رغبت و توانایی هدایت تحصیلی پایه نهم ۱۴۰۳ - ۱۴۰۴ از 13 آبان ماه 1403 آغاز شده است و تا 22 دی ماه ادامه دارد.
برای ورود به سایت آزمون کلیک کنید.
دانش آموزان برای شرکت در این آزمون، باید از طریق وب سایت my.medu.ir ثبت نام کنند. بخش رغبت و بخش توانایی این آزمون از یکدیگر جدا هستند و هر بخش به صورت جداگانه دارای چندین سوال مختلف است که داوطلبان باید به تمامی این سوالات پاسخ دهند. این آزمون در چند سال اخیر، به صورت آنلاین برگزار می شود و همچنین نتیجه نهایی این آزمون نیز، از طریق سایت آزمون رغبت سنجی قابل مشاهده است که در ادامه مقاله توضیحات بیشتری درباره شیوه ثبت نام و شرکت در این آزمون آورده شده است.
سایت آزمون رغبت و توانایی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۴
وزارت آموزش و پرورش، برای تکمیل اطلاعات مربوط به هدایت تحصیلی دانش آموزان و برگزاری آزمون رغبت، سامانه آنلاینی را به وجود آورده است که دانش آموزان با مراجعه به این سامانه، می توانند در آزمون رغبت و توانایی ثبت نام کنند. این سایت دارای چندین بخش مختلف است که همه این بخش ها متناسب با نیاز های دانش اموزان طراحی شده است. دانش آموزان برای ثبت نام در آزمون رغبت و توانایی 1403 - 1404، باید از طریق سایت my.medu.ir اقدام کنند.
برای ورود مستقیم به سایت آزمون رغبت و توانایی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۴ کلیک کنید.
تمامی دانش آموزان پایه نهم، در این سایت دارای صفحه ای هستند که با وارد کردن اطلاعات دانش آموزی خود از قبیل کد دانش آموزی و همچنین تاریخ تولد، می توانند به این سایت وارد شوند. پس از پایان آزمون رغبت و توانایی، دانش آموزان با وارد کردن اطلاعات کاربری در سایت آزمون رغبت سنجی، می تواند نتیجه مربوط به این آزمون را مشاهده کنند. همچنین به صورت هم زمان نتیجه این آزمون، به مدارس نیز ابلاغ خواهد شد. به غیر از بخش مربوط به آزمون رغبت و توانایی، سایت my.medu.ir از بخش های دیگر مانند دریافت کارنامه، دریافت گواهی اشتغال به تحصیل و… برخوردار است که در صورت نیاز به این موارد دانش آموز می تواند به این سایت مراجعه کند.
نحوه شرکت در آزمون رغبت و توانایی 1403 - 1404
آزمون رغبت و توانایی، در سال های گذشته به صورت حضوری و کاغذی در مدارس انجام می شد و چند ماه پس از برگزاری آزمون نتیجه آن به دانش آموزان ابلاغ می شد. اما در حال حاضر، وزارت آموزش و پرورش سامانه آنلاینی را برای انجام این آزمون به وجود آورده است. دانش آموزان با مراجعه به سایت آزمون رغبت سنجی، می توانند به صورت آنلاین آزمون توانایی و رغبت خود را انجام دهند. برای ورود به سایت، لازم است که دانش آموز اطلاعات خود از قبیل کد دانش آموزی و تاریخ تولد خود را وارد کنند تا به صفحه خود در سامانه my.medu.ir متصل شود. در ادامه این بخش، نحوه شرکت در آزمون رغبت و توانایی آورده شده است.
برای شرکت در آزمون رغبت و توانایی، کاربران در ابتدا از طریق مرورگر های مختلف باید به آدرس اینترنتی my.medu.ir وارد شوند.
پس از کلیک بر روی این گزینه، صفحه شخصی دانش آموز در سامانه my.medu.ir نمایش داده می شود که دانش آموزان باید بر روی گزینه هدایت تحصیلی کلیک کنند.
پس از کلیک بر روی این گزینه، صفحه ای به دانش آموز نمایش داده می شود که از این بخش می تواند در آزمون توانایی و رغبت شرکت کند. در این صفحه دو بخش مجزا مربوط به آزمون رغبت و همچنین آزمون توانایی وجود دارد که با کلیک بر روی هر کدام از این بخش ها، دانش آموزان می توانند به سوالات مربوط به این آزمون ها دسترسی داشته باشند.
پس از اینکه دانش آموزان به تمامی سوالات مربوط به این آزمون ها پاسخ دادند، نتایج این آزمون نیز از طریق همین وب سایت قابل مشاهده است.
سوالات آزمون رغبت سنجی پایه نهم ۱۴۰۳ - ۱۴۰۴
آزمون رغبت و توانایی، در دو بخش مختلف انجام می شود. دانش آموزانی که قصد شرکت در این آزمون را دارند، باید به سوالات هر دو بخش پاسخ دهند. یکی از بخش های این آزمون، مرتبط با رغبت دانش آموزان به رشته های تحصیلی مختلف است. دانش آموزان در این بخش متناسب با علایق خود، باید به سوالات آزمون رغبت سنجی پایه نهم جواب دهند. پس از انجام آزمون رغبت، دانش آموزان باید به سوالات آزمون توانایی پاسخ دهند. در این آزمون، سوالاتی از دانش آموزان پرسیده می شود که توانایی آن ها برای تحصیل در رشته های مختلف از طریق این سوالات مورد بررسی قرار می گیرد.
معمولاً آزمون رغبت به این صورت انجام می شود که جمله ای برای دانش آموز نمایش داده می شود و دانش آموز باید امتیازی بین پنج تا یک را به آن جمله بدهد. پنج به معنای بیشترین میزان تمایل و یک به معنای کمترین میزان تمایل به آن است. در رابطه با آزمون توانایی، داوطلبان باید گزینه ای که از نظر خودشان درست است را انتخاب کنند. در ادامه این بخش، چند مورد از سوالات این آزمون به صورت نمونه آورده شده است.
میزان توانایی شما در مدیریت یک مجموعه چقدر است؟
ایا دوست دارید به عنوان یک کارمند مشغول به کار شوید؟
تا چه حد در مدیریت منابع مالی موفق هستید؟
ایا از انجام کارهای خلاقانه لذت می برید؟
ایا به انجام کار های از پیش تعیین شده علاقه دارید؟
به انجام اموری همچون نجاری، تعمیر وسایل خانگی و ... علاقه مند هستید؟
مشاوره آزمون رغبت و توانایی 1403 - 1404
همانطور که در بخش های قبلی مقاله به آن اشاره شد، آزمون رغبت و توانایی به اندازه سی درصد در انتخاب رشته نهم به دهم دانش آموزان تأثیر دارد. نتیجه این آزمون، در انتخاب دانش آموزان می تواند تعیین کننده و تأثیرگذار باشد. به همین علت دانش آموزان برای شرکت در این آزمون، باید نکات مهمی را در نظر داشته باشند تا در نهایت، درست ترین نتیجه از این آزمون حاصل شود.
دانش آموزان حتماً باید در زمان مقرر شده برای انجام آزمون رغبت و توانایی، به سایت آزمون رغبت سنجی مراجعه کنند. زیرا در صورتی که دیر تر اقدام کنند، ممکن است که برای ثبت نام آن ها مشکل ایجاد شود. مسئله بعدی مربوط به این آزمون، در رابطه با آزمون رغبت است. دانش آموزان باید توجه داشته باشد که بخش رغبت این آزمون میزان علاقه آن ها را مورد بررسی قرار می دهد. پس به همین علت دانش آموزان در جواب دادن سوالات مربوط به این بخش آزمون، باید کاملاً صادق باشند و نظر اصلی خود را لحاظ کنند.
نکته بعدی در رابطه با این آزمون، مربوط به بخش توانایی است. دانش آموزان باید بدون هیچ استرسی به سوالات بخش توانایی پاسخ دهند تا در نهایت توانایی اصلی آن ها برای ورود به رشته های تحصیلی مختلف مشخص شود. در صورتی که داوطلبان بدون آرامش و با استرس زیاد به سوالات پاسخ دهند، ممکن است که نتیجه نهایی آن ها دقیق نباشد.
کارشناسان سامانه مشاوره دانیار آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص آزمون رغبت و توانایی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۴ را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی دانیار راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی دانیار می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
پاسخ مشاور: سلام، به طور معمول یک الی دو ماه برای نامنویسی در این آزمون فرصت باقی است.