برای مشاوره تراز کنکور سراسری
برای مشاوره تراز کنکور سراسری
یکی از پر تکرار ترین سوالاتی که داوطلبان کنکوری پس از مشاهده کارنامه آزمون سراسری خود با آن مواجه می شوند، این است که نمره کل آزمون اختصاصی چیست، یا اینکه چرا سوابق تحصیلی منفی شده است؟ اطلاع از پاسخ این سوالات به داوطلبان کمک می کند تا بتوانند دقیق تر نسبت به چینش و ثبت انتخاب های خود در فرم انتخاب رشته کنکور سراسری بپردازند. تراز کنکور یا همان نمره کل آزمون اختصاصی وضعیت علمی داوطلبان را نسبت به سایر افراد تعیین و اعلام می کند.
اما نکته مهم اینجاست که با توجه به تغییرات اعمال شده بر روی نحوه برگزاری کنکور سراسری، چرا دو نمره کل در کارنامه کنکور سراسری برای داوطلبان نمایش داده شده است؟ کدام یک از آن ها برای انتخاب رشته تاثیر گذارتر هستند؟ در ادامه این مقاله در خصوص تراز کنکور و سوالاتی در خصوص اینکه نمره کل آزمون اختصاصی کنکور سراسری چیست؟، نمره منفی سوابق تحصیلی به چه معناست و نحوه ثبت اعتراض به سوابق تحصیلی کنکور توضیحاتی ارائه شده است.
تراز کنکور چیست؟
یکی از مهم ترین مولفه های موجود در کارنامه کنکور سراسری، تراز کنکور است. به صورتی که با آن سطح عملی داوطلبان مشخص خواهد شد. از جمله رایج ترین سوالاتی که داوطلبان کنکوری پس از دریافت کارنامه کنکور سراسری خود با آن مواجه می شوند، این است که تراز کنکور چیست و نمره کل آزمون اختصاصی چیست؟ در پاسخ به این سوالات می توان گفت که تراز یا همان نمره کل به نمره ای گفته می شود که بیانگر وضعیت علمی داوطلبان نسبت به سایر افراد است.
به معنای ساده تر می توان گفت تراز بیانگر جایگاه وضعیت علمی داوطلبان نسبت به سایر افراد می باشد. تراز یا همان نمره کل آزمون سراسری، در تعیین شانس پذیرش افراد در رشته و دانشگاه های مورد نظر آن ها بسیار نقش بسزایی دارد. همچنین تراز لازم برای قبولی دانشگاه فرهنگیان نیز از عوامل تاثیرگذار در قبولی در این دانشگاه می باشد. به طوری که هر چه میزان تراز داوطلبان در آزمون سراسری بالاتر باشد، شانس پذیرش و قبولی افراد بیشتر خواهد بود. تعیین تراز کنکور به عواملی همچون درصد های کسب شده از دروس و تاثیر سوابق تحصیلی بستگی خواهد داشت.
تعیین و محاسبه تراز افراد صرفا از سوی سازمان سنجش صورت می گیرد. لازم به ذکر است محاسبه تراز کنکور بر اساس فاکتور هایی از جمله تاثیر سوابق تحصیلی، نظام آموزشی، رشته تحصیلی و درصد های کسب شده از دروس توسط داوطلبان، انجام می شود. افراد بر اساس این نمره کل می توانند نسبت به بررسی شانس قبولی در رشته یا دانشگاه مورد نظر خود و چینش انتخاب های خود اقدام نمایند.
با توجه به تغییرات اعمال شده بر روی نحوه برگزاری کنکور سراسری و دو نوبتی شدن آن، میزان تاثیر سوابق تحصیلی افراد افزایش پیدا کرده است و این تاثیر به صورت مستقیم بر روی نمره کل افراد خواهد بود. تاثیر معدل در کنکور سراسری به میزان 40 درصد و به صورت مستقیم خواهد بود. به معنای ساده تر می توان گفت رنج معدلی داوطلبان چه پایین باشد و چه بالا، بر روی تراز کنکور آن ها تاثیر خواهد گذاشت. لازم به ذکر است که این تاثیر در گذشته به صورت مثبت اعمال می شد.
اینگونه می توان گفت که اگر رنج تراز معدل داوطلبی از رنج تراز کسب شده در کنکور سراسری، پایین تر باشد، با توجه به مستقیم و قطعی شدن تاثیر معدل در کنکور سراسری، رنج تراز آزمون سراسری (به تبع تاثیر معدل فرد) پایین می آید و باعث کاهش شانس قبولی فرد می شود. اما اگر تراز معدل داوطلبی از تراز کسب شده از آزمون سراسری داوطلب بالاتر باشد، این تاثیر به صورت مثبت بر روی نمره کل نهایی افراد تاثیرگذار خواهد بود و باعث افزایش شانس قبولی فرد می شود. به همین دلیل افرادی که در خصوص تراز سوال هایی مانند با تراز ۳۰۰۰ کنکور چی قبول میشم و غیره مواجه هستند، باید به محاسبه تراز بپردازند.
یکی از مهم ترین تغییرات کارنامه کنکور سراسری سال جاری با سال های گذشته این است که در سال جاری، دو تراز با عناوین نمره کل آزمون اختصاصی کنکور و نمره کل سوابق تحصیلی در کارنامه کنکور سراسری برای داوطلبان قابل مشاهده است. هر کدام از این دو موارد معنای متفاوتی دارد به طوری که نمره کل آزمون اختصاصی کنکور به معنای وضعیت علمی داوطلب از درصد های کسب شده از آزمون سراسری می باشد و نمره کل سوابق تحصیلی، تراز یا همان وضعیت علمی داوطلب از سوابق تحصیلی یا همان نمرات کسب شده از شرکت در امتحانات نهایی مدارس می باشد.
نمره کل آزمون اختصاصی کنکور چیست؟
همان طور که گفته شد در کارنامه کنکور سراسری نوبت دوم، دو تراز یا به بیان دیگر دو نمره کل در کارنامه اولیه داوطلبان درج شده است. بسیاری از داوطلبان پس از مشاهده کارنامه اولیه خود سوالات مبهمی از جمله نمره کل آزمون اختصاصی کنکور چیست؟ نمره کل سوابق تحصیلی کنکور سراسری چگونه محاسبه می شود؟ و یا چرا در کارنامه نمره منفی سوابق اعمال شده است؟ و ... مواجه می شوند. همچنین افراد ممکن است با سوالاتی از قبیل با تراز ۴۰۰۰ کنکور چی قبول میشم؟ و غیره مواجه شوند. در ادامه این مقاله به کلیه این سوالات پاسخ داده خواهد شد. در ادامه تصویر کارنامه اولیه کنکور سراسری برای تفهیم بهتر داوطلبان ارائه شده است.
نمره کل آزمون اختصاصی کنکور چیست؟ در پاسخ به این سوال می توان گفت که نمره کل آزمون اختصاصی کنکور همان وضعیت علمی داوطلبان از درصد های بدست آمده از دروس کنکور سراسری بوده است. با این تفاسیر در پاسخ به این سوال که آیا نمره کل همان تراز است؟ می توان گفت این نمره کل همان تراز است. بسیاری از داوطلبان پس از مشاهده کارنامه اولیه کنکور به اشتباه بر این باورند که نمره کل آزمون اختصاصی کنکور همان رتبه کنکور است، اما در واقعیت می توان گفت که این نمره کل همان تراز کنکور است.
یکی از مهم ترین معیار های افراد برای انتخاب رشته کنکور سراسری و بررسی شانس قبولی خود در رشته یا دانشگاه مورد نظر، نمره کل آزمون اختصاصی کنکور یا به معنای ساده تر همان تراز می باشد. هر چه تراز کنکور افراد بالاتر باشد، به تبع آن شانس پذیرش افراد در رشته یا دانشگاه مورد نظر آن ها بالاتر است و همچنین اگر تراز یا نمره کل آزمون اختصاصی افراد به 1 نزدیک تر باشد، شانس پذیرش افراد کمتر خواهد بود.
نمره کل سوابق تحصیلی کنکور سراسری چیست؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که نمره کل سوابق تحصیلی همان تاثیر معدل یا تراز کسب شده از نمرات امتحانات نهایی افراد می باشد. به گفته سازمان سنجش آموزش کشور تاثیر سوابق کنکور سراسری سال جاری، به میزان 40 درصد و با تاثیر مستقیم و قطعی بر روی نمره کل داوطلبان تاثیر گذار خواهد بود. به بیان ساده تر می توان گفت سازمان سنجش بر اساس معدلی که داوطلبان از امتحانات نهایی خود کسب می کنند، ترازی را تعیین می کند که این تراز همان تاثیر سوابق تحصیلی یا نمره کل سوابق تحصیلی می باشد. از این رو افرادی که با دغدغه با تراز ۵۰۰۰ کنکور چی قبول میشم هستند، باید سوابق تحصیلی خود را نیز در نظر بگیرند.
اما یکی از پر تکرارترین سوالاتی که برخی از داوطلبان پس از مشاهده کارنامه اولیه خود با آن مواجه می شوند این است که چرا تاثیر سوابق آن ها به صورت منفی نمایش داده می شود؟ در ادامه این مقاله توضیحاتی در خصوص معنای نمره منفی سوابق تحصیلی در کارنامه کنکور سراسری بیان شده است.
نمره منفی سوابق تحصیلی
داوطلبان بسیاری پس از مشاهده کارنامه اولیه خود با این سوال مواجه می شوند که معنای نمره منفی سوابق تحصیلی چیست؟ در کارنامه کنکور سراسری برخی از داوطلبان، عنوانی با نمره منفی سوابق تحصیلی درج شده است. در پاسخ به این سوال می توان گفت که نمره منفی سوابق در کارنامه کنکور سراسری همان تاثیر معدل پایه دوازدهم می باشد.
به طوری که در گذشته این نمره صرفا به صورت مثبت بر روی نتیجه داوطلبان تاثیر گذار بود، اما از سال 1402 به بعد این تاثیر به صورت مستقیم و قطعی خواهد بود. به بیان ساده تر می توان گفت که چه تراز معدل نسبت به رنج تراز آزمون فرد بالاتر باشد و چه پایین تر، معدل فرد تاثیر خود را می گذارد. در سال جاری دو ستون و دو تراز در کارنامه کنکور سراسری برای داوطلبان قابل مشاهده بود. یکی نمره کل آزمون اختصاصی و دیگری نمره کل سوابق تحصیلی که در خصوص نمره کل آزمون اختصاصی در تیتر قبلی توضیح داده شد، اما در خصوص نمره کل سوابق تحصیلی باید گفت که این نمره بیانگر وضعیت علمی داوطلبان از معدل پایه دوازدهم است.
این نمره کل می تواند بسته به رنج معدلی افراد پایین یا بالا باشد. به نمره ای نمره کلی پایین گفته می شود که به 1 نزدیک تر و یا منفی باشد و در خصوص نمره کل سوابق تحصیلی بالا، باید گفت که هر چه این عدد بزرگ تر باشد، فرد شانس پذیرش بالاتری دارد. منظور از نمره منفی سوابق تحصیلی این است که تراز معدل دیپلم فرد بر اساس رنج معدلی آن فرد به صورت منفی محاسبه شده است. در ادامه کارنامه داوطلبی که نمره منفی سوابق برای آن اعمال شده، ارائه شده است.
در کارنامه فوق نمره کل سوابق تحصیلی فرد به صورت منفی اعمال شده است. این به آن معنی است که رنج معدلی این داوطلب پایین بوده است و با توجه به تاثیر مستقیم و قطعی تاثیر معدل در کنکور سراسری، این نمره کل به صورت منفی محاسبه شده است. به بیان دیگر این تراز برگرفته شده از نمرات امتحانات نهایی دانش آموزان است که در سایت پنجره واحد خدمات الکترونیک وزارت آموزش و پرورش به نشانی my.medu.ir درج شده است.
لازم به ذکر است کلیه داوطلبان در صورتی که به این نمره (نمره کل سوابق تحصیلی (دریافتی از وزارت آموزش و پرورش)) اعتراضی داشتند و یا از نمره کل رضایت نداشتند، می توانند در بازه زمانی تعیین شده نسبت به ثبت اعتراض خود در سامانه مای مدیو اقدام نمایند. در ادامه این مقاله نحوه ثبت اعتراض به نمره منفی سوابق در سایت مای مدیو توضیحاتی ارائه شده است.
اعتراض به نمره منفی سوابق تحصیلی کنکور
کلیه داوطلبانی که به نمره منفی سوابق تحصیلی خود اعتراض دارند یا به هر دلیلی از نمره کل سوابق تحصیلی خود رضایت ندارند، می توانند در مهلت مقرر نسبت به ثبت اعتراض به نتایج کنکور سراسری و ثبت اعتراض به نمره منفی سوابق تحصیلی کنکور اقدام نمایند. اما یکی دیگر از تغییراتی که در روند اعلام نتایج کنکور سراسری ایجاد شده است این است که داوطلبان برای ثبت اعتراض خود به جای مراجعه به سایت سازمان سنجش می بایست به سایت پنجره واحد خدمات الکترونیک وزارت آموزش و پرورش به نشانی my.medu.ir مراجعه نمایند. در ادامه راهنمای تصویری نحوه ثبت اعتراض به نمره منفی سوابق تحصیلی کنکور ارائه شده است.
ابتدا داوطلبان می بایست به سایت پنجره واحد خدمات الکترونیک وزارت آموزش و پرورش به نشانی my.medu.ir را در مرورگر خود جستجو کرده و و وارد سایت مذکور شوند.
پس از ورود به این سامانه کلیه داوطلبان می بایست با وارد نموده اطلاعاتی همچون کد ملی و شماره سریال شناسنامه وارد پروفایل کاربری خود در این سامانه شوند.
مطابق تصویر پس از ورود به پروفایل کاربری خود می توانند جهت ثبت اعتراض به نمره منفی سوابق تحصیلی کنکور بر روی گزینه آزمون سراسری کلیک کنند.
پس از کلیک بر روی این گزینه می بایست از میان گزینه ها گزینه "آیا به مجاسبه تراز خود اعتراض دارید؟" را فعال نمایند. پس از فعال نمودن این گزینه می بایست نسبت به تکمیل فرم اعتراض به نمره منفی سوابق تحصیلی اقدام نمایند.
لازم به ذکر است کلیه داوطلبانی که موفق به ثبت اعتراض به نمره منفی سوابق تحصیلی کنکور شده اند، می بایست جهت دریافت نتیجه اعتراض به نمره منفی سوابق تحصیلی کنکور، پیگیر اخبار و اطلاعیه های منتشر شده از سوی آموزش و پرورش و سازمان سنجش باشند. لازم به ذکر است به محض انتشار هر گونه اطلاعیه در خصوص زمان اعلام نتایج اعتراض به نمره منفی سوابق تحصیلی کنکور، در این مقاله اطلاع رسانی خواهد شد.
کارشناسان سامانه مشاوره دانیار آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص تراز کنکور، نمره کل آزمون اختصاصی چیست و نمره منفی سوابق تحصیلی را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی دانیار راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی دانیار می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
پاسخ مشاور: سلام، نمره کل آزمون اختصاصی کنکور در واقع همان وضعیت علمی داوطلبان از درصد های بدست آمده از دروس کنکور سراسری می باشد.