برای مشاوره دریافت شماره دانشجویی
برای مشاوره دریافت شماره دانشجویی
برخی از دانشجویان در طول دوران تحصیل خود ممکن است که شماره دانشجویی خود را فراموش کنند و برای انجام امور تحصیلی خود در دانشگاه به مشکل بخورند. این شماره در همان روز ثبت نام برای داوطلب صادر می شود و تا آخر دوره تحصیلی مورد استفاده قرار می گیرد. پس فراموشی این کد نیز، شماره دانشجویی جدیدی برای داوطلب صادر نمی شود و تنها این شماره بازیابی می شود.
برای بازیابی مجدد این شماره راه حل های متفاوتی وجود دارد که متناسب با دانشگاه محل تحصیل، دانشجو می تواند از یکی از این روش ها برای پیگیری فراموشی کد دانشجویی خود استفاده کند. به غیر از این شماره اصلی، کد دانشجویی موقتی نیز وجود دارد که در این مقاله در رابطه با نحوه دریافت شماره دانشجویی موقت با کدملی و همچنین انواع روش های بازیابی کد دانشجویی نیز قرار است که صحبت شود.
شماره دانشجویی
تمامی دانشگاه های کشور، برای طبقه بندی و مدیریت دانشگاه خود، برای دانشجویانشان کد دانشجویی صادر می کنند. این کد در تمامی دوران تحصیل دانشجو، به منزله شماره شناسایی او در محیط دانشگاه است. دانشجو با استفاده از این شماره، می تواند تمامی امور تحصیلی و رفاهی خود در دانشگاه را انجام دهد. همچنین از این شماره می توان برای استفاده از امکانات شهروندی مانند کارت مترو دانشجویی به صورت تخفیف دار استفاده کرد. تمامی دانشگاه های کشور، اعم از دانشگاه های سراسری، آزاد، پردیس خود گردان و پیام نور در هنگام ورود دانشجو به دانشگاه برای او کد دانشجویی صادر می کنند.
معمولاً این شماره، بر اساس سال ورود به دانشگاه و رشته تحصیلی تعیین می شود. این شماره در روز ثبت نام و پس از تکمیل تمامی مراحل ثبت نام برای دانشجو صادر می شود و بر روی کارت دانشجویی او درج می شود. در صورتی که دانشجو کارت دانشجویی خود را گم کند و همچنین شماره دانشجویی خود را نیز فراموش کند، راه هایی برای بازیابی این شماره وجود دارد که در ادامه مقاله تحت عنوان فراموشی کد دانشجویی آورده شده است. زیرا افراد برای ورود به سایت های مختلف مانند گلستان از جمله سایت گلستان دانشگاه خوارزمی نیاز دارند.
به غیر از شماره دانشجویی اصلی، شماره موقتی نیز وجود دارد که در زمان میهمانی در دانشگاه های دیگر برای داوطلب صادر می شود. که در ادامه مقاله نحوه دریافت شماره موقت با کد ملی به صورت کامل توضیح داده شده است. در صورتی که داوطلب برای یک و یا چند ترم در دیگر دانشگاه ها مهمان شود برای او کارت و شماره جدید صادر می شود. تا آخر زمان تحصیل در این دانشگاه ها، شماره صادر شده مورد استفاده قرار می گیرد. در بخش های بعدی مقاله، درباره نحوه دریافت شماره دانشجویی موقت با کدملی در دانشگاه توضیحات کاملی آورده شده است.
زمان دریافت شماره دانشجویی
همان طور که در بخش های قبلی مقاله به صورت کامل توضیح داده شد، این شماره به منزله کد شناسایی دانشجو در محیط دانشگاه است و برای موارد بسیاری مانند استفاده از سامانه تغذیه دانشگاه بجنورد برای دانشجویان این دانشگاه و غیره استفاده می شود.. پس طبعاً پس از تکمیل مراحل ثبت نام، باید برای دانشجو شماره دانشجویی صادر شود پس از اعلام نتایج کنکور، دانشگاه ها بازه مجازی را برای ثبت نام در دانشگاه مشخص می کنند که داوطلبان در زمان گفته شده باید با تمامی مدارک تحصیلی خود برای ثبت نام به دانشگاه مراجعه کنند. پس از تکمیل تمامی مراحل ثبت نام، برای دانشجو کارت دانشجویی و همچنین شماره دانشجویی صادر می شود.
این شماره معمولاً بر اساس سال ورود دانشجو به دانشگاه و رشته تحصیلی او مشخص می شود. به کد دانشجویی که از طرف دانشگاه اصلی که داوطلب در آن قبول شده است، صادر می شود کد دانشجویی اصلی دانشجو گفته می شود. اما به غیر از این کد دانشجویی اصلی، شماره موقتی نیز وجود دارد که در هنگام مهمانی در دانشگاه های مختلف برای دانشجو صادر می شود. هنگامی که دانشجو قصد دارد برای تحصیل یک و یا چند نیمسال به دانشگاه دیگری برود، باید به صورت مهمان در دانشگاه مقصد تحصیل کند کد دانشجویی موقت برای او صادر می شود.
نحوه دریافت شماره دانشجویی موقت با کدملی با این شماره اصلی متفاوت است. همچنین ترم تابستانه نیز به عنوان مهمانی موقت برای دانشجو تلقی می شود و از طرف دانشگاه مقصد برای او کارت صادر می شود. لازم به ذکر است در بسیاری از موارد دانشجویان جدیدالورود نمی توانند از این شماره موقت برای استفاده از سامانه های تغذیه مانند اتوماسیون ستاره دانشگاه شاهد و غیره استفاده نمایند.
هنگامی که دانشجو از دانشگاه مبداء خود موافقت میهمانی در دانشگاه دیگر را دریافت می کند و همچنین دانشگاه مقصد نیز او را به صورت میهمان قبول میکند، شماره موقت برای دانشجو صادر می شود. این شماره، به منزله شماره شناسایی در دانشگاه جدید دانشجو است. این شماره بر اساس کد ملی داوطلب صادر می شود که در بخش های بعدی مقاله، درباره نحوه دریافت شماره با کد ملی توضیحات کاملی آورده شده است.
دریافت شماره دانشجویی دانشگاه سراسری
دانشگاه های سراسری در سرتاسر کشور، معمولاً به سه روش دانشجو می پذیرند. این دانشگاه ها دانشجویان را به صورت روزانه، شبانه و همچنین پردیس های خود گردان در دانشگاه قبول می کنند. دانشجویان روزانه، می توانند به صورت رایگان در دانشگاه های دولتی تحصیل کنند و دانشجویان شبانه نیز با پرداخت مبلغ کمی می توانند در دانشگاه تحصیل کنند. اما دانشجویان دانشگاه پردیس خود گردان، باید تمامی هزینه تحصیل در دانشگاه را پرداخت کنند.
پس از اعلام نتایج کنکور، در بازه های زمانی مشخص شده دانشجویانی که به صورت روزانه و شبانه در دانشگاه پذیرفته شده اند و همچنین دانشجویان دانشگاه پردیس خودگردان، باید برای ثبت نام به دانشگاه مراجعه کنند. برای ثبت نام این سه دسته دانشجویان، معمولاً دانشگاه ها زمان متفاوتی را در نظر میگیرند. همچنین در زمان ثبت نام نیز برای این دانشجویان کد دانشجویی صادر می کنند که در ادامه توضیحات تکمیلی درباره دریافت کد دانشجویی این داوطلبان آورده شده است.
به صورت معمول کد دانشجویی در بد ورود به دانشگاه برای دانشجو صادر می شود البته نحوه دریافت شماره دانشجویی موقت با کدملی دارای مراحل متفاوتی است که در بخش های بعدی مقاله به آن اشاره شده است. نحوه صادر کردن کد دانشجویی متناسب با نوع دانشگاه متفاوت است. به طور مثال دانشگاه سراسری در روز ثبت نام پس از تکمیل مدارک، برای دانشجو کارت دانشجویی صادر می کند اما در دانشگاه آزاد پس از تکمیل مدارک دانشجویان حتما باید ترم اول خود را پرداخت کنند تا برای آن ها شماره دانشجویی صادر شود. در صورتی که پس از صدور کد دانشجویی دانشجو کد خود را فراموش کند، در ادامه انجام فرایند تحصلی خود به مشکل می خورد. برای رفع این مشکل دانشگاه ها راه هایی را فراموشی کد دانشجویی در نظر گرفته اند که دانشجویان می توانند شماره دانشجویی خود را مجددا بازیابی کنند.
دریافت شماره دانشجویی دانشگاه آزاد
دانشگاه آزاد اسلامی، از دیگر دانشگاههای کشور است که هر ساله اقدام به جذب دانشجوی جدید می کند. این دانشگاه نیز همانند دانشگاه های دولتی پس از تکمیل فرآیند ثبت نام دانشجویان، برای آن ها کد دانشجویی صادر می کند. تفاوت این دانشگاه با دانشگاه های دولتی در این است که شماره دانشجویی دانشجویان دانشگاه آزاد، به صورتی آنلاین صادر می شود. دانشگاه آزاد برای صدور کد دانشجویی و همچنین ثبت نام غیر حضوری دانشگاه، سامانه ای را به وجود آورده است که دانشجویان با مراجعه به این سامانه می توانند مراحل ثبت نام خود را انجام دهند و در نهایت شماره دانشجویی خود را دریافت کنند. در ادامه این قسمت از مقاله، قرار است که به نحوه دریافت شماره دانشجویی دانشگاه آزاد پرداخته شود.
پس از اعلام نتایج کنکور سراسری، دانشجویانی که در دانشگاه آزاد پذیرفته شده اند، باید تمامی مدارک مربوط به ثبت نام خود را جمع آوری کنند.
پس از جمع آوری مدارک تحصیلی گفته شده، دانشجویان باید به آدرس اینترنتی edu.iau.ac.ir مراجعه کنند.
پس از مراجعه به این آدرس اینترنتی، صفحه ای برای دانشجو باز می شود که از بین گزینه های موجود در این صفحه باید بر روی پذیرش غیر حضوری پذیرفته شدگان کلیک کند.
پس از کلیک بر روی این گزینه، صفحه دیگری برای داوطلب باز می شود که در این بخش باید کد ملی خود و همچنین کد امنیتی موجود در تصویر را وارد کند و سپس بر روی گزینه ورود کلیک کند.
پس از ورود به این قسمت، رشته هایی که داوطلب در آن ثبت نام کرده است و در آن ها پذیرفته شده است قابل مشاهده است. داوطلب باید شماره موقت رشته مورد نظر خود را انتخاب کند.
پس از یاداشت شماره موقت، قسمتی برای داوطلب باز می شود که باید نام کاربری و رمز عبور خود را در این قسمت وارد کند نام کاربری و رمز عبور، شماره دانشجویی موقت داوطلب است.
پس از این مرحله لازم است که داوطلب بر روی گزینه پذیرش بر خط کلیک کنید. پس از کلیک بر روی این گزینه، صفحه ای باز می شود که داوطلب باید اطلاعات شناسایی خود را در این قسمت وارد کند و همچنین مدارک مورد نیاز ثبت نام را نیز در این بخش آپلود کند.
پس از آپلود مدارک، در بازه زمانی کوتاه کارشناس این دانشگاه مدارک داوطلب را بررسی می کند و در صورت ناقص بودن مدارک به داوطلب اطلاع می دهد، اما در صورتی که اطلاعاتی ثبت نامی داوطلب کامل باشد، ثبت نام به صورت کامل انجام میشود و سپس شماره دانشجویی دائم برای داوطلب صادر می شود.
داوطلبان پذیرفته شده در دانشگاه آزاد اسلامی با انجام دادن مراحل فوق می توانند ثبت نام خود د راین دانشگاه را تکمیل کنند و در نهایت کد دانشجویی اصلی خود را دریافت کنند.
دریافت شماره دانشجویی دانشگاه پیام نور
به غیر از دانشگاه سراسری و دانشگاه آزاد، هر ساله دانشگاه پیام نور نیز اقدام به جذب دانشجو می کند. این دانشگاه نیز مانند سایر دانشگاه های کشور هر ساله پس از تکمیل فرآیند ثبت نام دانشجویان خود، برای آن ها شماره دانشجویی صادر می کند. این دانشگاه جزو دانشگاه هایی است که داوطلبان برای تحصیل در آن باید شهریه پرداخت کنند.
برخی از رشته های این دانشگاه، به صورت بدون کنکور دانشجو می پذیرند. داوطلبان می توانند از طریق سازمان سنجش برای تحصیل در این رشته ها ثبت نام کنند. برای تحصیل در برخی از رشته های این دانشگاه، لازم نیست که داوطلب به صورت حضوری به این دانشگاه مراجعه کنند و تمامی فرآیند تحصیل به صورت غیر حضوری و آنلاین است. ثبت نام در این رشته ها نیز به صورت غیر حضوری است و از طریق سایت دانشگاه پیام نور انجام می شود.
پس از اتمام تمامی مراحل ثبت نام، برای دانشجو کد دانشجویی صادر می شود. اما درباره رشته های حضوری این دانشگاه، داوطلبان باید در زمان مقرر شده از سوی این دانشگاه به صورت حضوری برای ثبت نام مراجعه کنند. پس از ارائه مدارک تحصیلی و تکمیل مراحل ثبت نام، شماره دانشجویی برای داوطلب صادر می شود.
دریافت شماره دانشجویی دانشگاه غیرانتفاعی
دسته دیگر از دانشگاه های کشور که از طریق کنکور سراسری، اقدام به جذب دانشجو می کنند دانشگاه های غیر انتفاعی هستند. البته برخی از رشته های موجود در این دانشگاه، به صورت بدون کنکور دانشجو می پذیرد و دانشجویان تنها با استفاده از سوابق تحصیلی خود می توانند در این دانشگاه ها مشغول به تحصیل شوند. پس از اعلام نتایج کنکور سراسری، دانشجویانی که در دانشگاه غیر انتفاعی پذیرفته شده اند، باید از طریق سایت دانشگاه، از بازه زمانی ثبت نام باخبر شوند.
دانشجویان در بازه زمانی ثبت نام، با استفاده از مدارک تحصیلی خود باید در این دانشگاه ثبت نام کنند. همچنین با توجه به اینکه دانشجویان برای تحصیل در این دانشگاه باید شهریه پرداخت کنند در هنگام ثبت نام در دانشگاه، دانشجویان باید شهریه یک نیمسال تحصیلی خود را پرداخت کنند تا برای آن ها کارت و شماره دانشجویی صادر شود. درباره رشته های بدون کنکور این دانشگاه نیز، داوطلبان باید در زمان مقرر شده برای ثبت نام در این رشته ها با مدارک تحصیلی خود به دانشگاه های غیر انتفاعی مراجعه کنند و پس از پرداخت شهریه، کارت و شماره دانشجویی خود را دریافت کنند.
دریافت شماره دانشجویی دانشگاه علمی کاربردی
دانشگاه علمی کاربردی از دیگر دانشگاه های موجود در کشور است که هر ساله اقدام به جذب دانشجوی جدید می کند. این دانشگاه، به صورت هم زمان بر یادگیری تئوری و عملی دانشجویان تمرکز دارد و دانشجویان این دانشگاه بیشتر با وجه عملی و کاربردی رشته خود در ارتباط هستند. این دانشگاه نیز، جزو دانشگاه های شهریه پرداز است و دانشجویان برای تحصیل در دانشگاه علمی کاربردی، هر ترم باید شهریه پرداخت کنند. این دانشگاه نیز همانند سایر دانشگاه های کشور، در هنگام ثبت نام برای دانشجو کد دانشجویی صادر می کند. رشته های تحصیلی در این دانشگاه، به دو دسته رشته هایی بدون کنکور و رشته هایی که از طریق کنکور سراسری دانشجو می پذیرند تقسیم می شوند.
رشته های بدون کنکور این دانشگاه تنها از طریق سوابق تحصیلی دانشجو می پذیرند. دانشجویان با در دست داشتن مدارک تحصیلی خود، می توانند به این دانشگاه مراجعه کنند و در رشته های بدون کنکور دانشگاه ثبت نام کنند. پس از تکمیل مراحل ثبت نام در این دانشگاه داوطلبان باید شهریه نیمسال تحصیلی اول خود در دانشگاه علمی کاربردی را پرداخت کنند. پس از پرداخت شهریه نیم سال اول این دانشگاه برای دانشجویان خود کارت و شماره دانشجویی صادر می کند.
شکل دیگر پذیرش دانشجو در این دانشگاه، قبولی های کنکور سراسری است. کسانی که از طریق کنکور در دانشگاه علمی کاربردی پذیرفته شده اند، در بازه مجاز ثبت نام که از طریق خود این دانشگاه اعلام می شود، با در دست داشتن تمامی مدارک تحصیلی خود، باید به دانشگاه علمی کاربردی مراجعه کنند و مراحل ثبت نام خود را تکمیل کنند. پس از تکمیل فرایند ثبت نام، این داوطلبان نیز باید شهریه نیمسال اول تحصیل خود در این دانشگاه را پرداخت کنند تا برای آن ها کارت و شماره دانشجویی صادر شود. همچنین در صورت فراموشی کد دانشجویی، دانشجویان دانشگاه علمی کاربردی با مراجعه به آموزش این دانشگاه می توانند کد خود را مجددا بازیابی کنند.
شماره دانشجویی موقت
شماره دانشجویی به دو شکل در اختیار دانشجویان قرار می گیرد. شکل اولیه این شماره، شماره دانشجویی اصلی است که در هنگام ثبت نام در دانشگاه برای دانشجو صادر می شود. این شماره بر روی کارت دانشجویی درج میشود و دانشجو با استفاده از آن در طول دوران تحصیل خود، می تواند امور تحصیلی و رفاهی خود را مانند رزرو غذا در سایت صبا دانشگاه فنی حرفه ای و غیره پیگیری کند. اما به غیر از شماره دانشجویی اصلی، شکل دیگری از شماره دانشجویی نیز وجود دارد که به آن شماره دانشجویی موقت گفته می شود. نحوه دریافت شماره دانشجویی موقت با کدملی به دو صورت است که دسته اول مخصوص دانشجویان مهمان و دسته دوم شماره دانشجویی موقت دانشجویان دانشگاه آزاد است. در ادامه این بخش، توضیحات کاملی درباره این دو نوع شماره دانشجویی موقت آورده شده است:
داوطلبان کنکور در هنگام انتخاب رشته دانشگاه آزاد، می توانند چندین انتخاب مختلف داشته باشند. سیستم پذیرش دانشجو در این دانشگاه، به این صورت است که داوطلبان می توانند رشته هایی که در آن قبول شده اند را مشاهده کنند و در نهایت در یکی از این رشته ها مشغول به تحصیل شوند. برای رشته هایی که داوطلب در آن قبول شده است، دانشگاه آزاد شماره موقت صادر می کند. در قسمت قبلی مقاله، نحوه دریافت شماره دانشجویی موقت با کدملی توضیح داده شد. داوطلبان با مراجعه به وب سایت آموزشیار دانشگاه آزاد و با وارد کردن کد ملی خود، می توانند شماره دانشجویی موقت مربوط به رشته های که در آن قبول شده اند را مشاهده کنند و در نهایت با استفاده از همین شماره در رشته مورد نظر خود ثبت نام کنند و کد دانشجوی اصلی خود را دریافت کنند.
شکل دیگری از شماره دانشجویی موقت که برای دانشجویان صادر می شود، شماره ای است که در هنگام مهمانی در دانشگاه های دیگر برای داوطلب صادر می شود. دانشجویان ممکن است که بخواهند چندین ترم در دانشگاه دیگری مهمان شوند و یا ترم تابستان اخذ کنند. هنگامیکه فرایند ثبت نام در دانشگاه مقصد تکمیل می شود، این دانشگاه موظف است که شماره دانشجوی موقتی برای دانشجو صادر کند و دانشجو باید مراحل دریافت شماره موقت با کد ملی را در دانشگاه مقصد به صورت کامل انجام دهد. این کد دانشجویی تا پایان زمان مهمانی در دانشگاه مقصد دارای اعتبار است. در صورت فراموشی کد دانشجویی در دانشگاه مهمان دانشجو با مراجعه به آموزش دانشگاه می تواند کد خود را بازیابی کند.
فراموشی شماره دانشجویی
شماره دانشجویی به منزله کد شناسایی دانشجو در دانشگاه است. به همین علت دانشجو حتماً باید شماره خود را به خاطر داشته باشند زیرا بدون دانستن این شماره، از ورود دانشجو به دانشگاه جلوگیری می شود. به همین علت است که به همه دانشجویان توصیه می شود که در هنگام ثبت نام، حتماً کد دانشجویی خود را حفظ کنند.
همچنین کد دانشجویی بر روی کارت دانشجویی نیز درج می شود و دانشجویان از این بخش می توانند کد خود را مشاهده کنند. اما ممکن است که در مواردی دانشجو کد دانشجویی خود را فراموش کند و کارت خود را نیز گم کند. در صورت فراموشی کد دانشجویی، دانشجو هرچه سریع تر باید برای بازیابی این شماره اقدام کند. زیرا گم کردن این کد می تواند مشکلات مختلفی را برای دانشجو به وجود بیاورد.
دانشجو برای بازیابی کد دانشجویی خود تنها یک راه دارد. برای بازیابی این شماره، دانشجو با در دست داشتن مدارک شناسایی خود باید به ادراه آموزش دانشگاه خود مراجعه کند. در اداره امورش دانشجو با ارائه مدارک شناسایی خود، می تواند مجدداً این شماره و کارت دانشجویی خود را دریافت کند.
کارشناسان سامانه مشاوره دانیار آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص شماره دانشجویی، دریافت شماره دانشجویی موقت با کد ملی و فراموشی کد دانشجویی را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی دانیار راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی دانیار می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
پاسخ مشاور: سلام، بله. برای دریافت شماره دانشجویی موقت می توانید از سایت آموزشیار استفاده کنید.