برای مشاوره شرایط تغییر رشته در دبیرستان
برای مشاوره شرایط تغییر رشته در دبیرستان
تعدادی از دانش آموزان با توجه به برگه هدایت تحصیلی خود وارد رشته ای در دبیرستان می شوند، اما هیچ علاقه ای به رشته انتخابی خود ندارند و یا برخی از دانش آموزان در حین تحصیل در دبیرستان متوجه عدم علاقه یا انتظار روشن از بازار کار آینده در رشته تحصیلی ندارند. سوالی که مطرح می شود این است این دانش آموزان برای رفع این مشکل چه اقدامی را باید انجام دهند؟
با توجه به اهمیت بالای تغییر رشته و تاثیر آن در آینده دانش آموزان، در این مقاله به صورت کامل در خصوص شرایط تغییر رشته در دبیرستان، تغییر رشته در سال دهم، یازدهم و دوازدهم، در هر کدام از رشته های انسانی، تجربی، ریاضی و شرایط تغییر رشته در هنرستان توضیح داده شده است.
تغییر رشته در دبیرستان
دانش آموزان پایه نهم لازم است بعد از اتمام امتحانات پایان ترم خود براساس هدایت تحصیلی اقدام به انتخاب رشته نمایند و براساس رشته انتخابی مقطع متوسطه دوم را شروع نمایند. برخی از دانش آموزان در زمان تحصیل متوجه عدم علاقه به رشته انتخابی شده و تصویر روشنی از آینده شغلی و بازار کار خود در آینده ندارند. این دانش آموزان باید اقدام به تغییر رشته نمایند تا بتوانند در مسیر درستی متناسب با علاقه خود قدم بردارند. در صورتی که دانش آموزان از روال تغییر رشته آگاهی نداشته باشند و رشته خود را متناسب با علاقه تغییر ندهند، مسلما در آینده دچار مشکلاتی خواهند شد. سوالی که مطرح می شود، این است این دانش آموزان برای رفع این مشکل چه اقدامی را باید انجام دهند؟
در پاسخ به سوال مطرح شده، باید بیان کرد دانش آموزانی که در حال تحصیل در متوسطه دوم هستند و بنا به دلایلی مانند عدم علاقه و انگیزه و همچنین آینده شغلی نا مناسب، از رشته تحصیلی خود راضی نیستند، می توانند مطابق بخشنامه تغییر رشته در دبیرستان اقدام نمایند. این دانش آموزان حدودا دو هفته قبل از اتمام امتحانات لازم است از طریق مدیر مدرسه اقدامات لازم برای تغییر رشته در سال دهم، یازدهم و دوازدهم را انجام داده و در سال تحصیلی جدید در رشته مورد علاقه تحصیل نمایند.
لازم به ذکر است که برای تغییر رشته، دانش آموزان باید شرایط تغییر رشته در دبیرستان را مطابق بخشنامه وزارت آموزش و پرورش داشته باشند و در امتحانات مربوط به رشته جدید نمره قابل قبولی را کسب نمایند تا بتوانند در رشته جدید تحصیل نمایند. لازم به ذکر است تغییر رشته انسانی، تجربی، ریاضی و به طور کل شاخه نظری که علوم معارف اسلامی نیز جزوی از آن است، بر اساس پایه تحصیلی به شاخه های هنرستان (فنی و حرفه ای و کاردانش) بر اساس شرایط تغییر رشته در هنرستان و همچنین تغییر رشته درون شاخه ای امکان پذیر است.
شرایط تغییر رشته دبیرستان در سال دهم
یکی از مهم ترین موضوعاتی که برای دانش آموزان سال دهم وجود دارد، این است که این دانش آموزان باید بعد از اتمام امتحانات پایه نهم و پیش از ثبت نام مدرسه در پایه جدید بر اساس برگه هدایت تحصیلی اقدام به انتخاب رشته نمایند. دانش آموزان پایه دهم باید در زمان انتخاب رشته نهایت دقت را داشته باشند تا بتوانند بهترین تصمیم را اخذ کرده و رشته تحصیلی جدید را در پایه دهم ادامه دهند.
دانش آموزان در حین تحصیل در سال دهم حق تغییر رشته را ندارند و باید انتخاب درستی را در همان بدو ورود به پایه دهم داشته باشند تا به دلیل عدم علاقه، دچار افت تحصیلی نشوند. خاطر نشان می گردد در صورتی که دانش آموزان تصمیم به تغییر رشته در سال دهم داشته باشند، باید این موضوع را با مشاور مدرسه در میان گذاشته تا بتوانند راهکار هایی را برای دانش آموزان برای تقویت دروس و همچنین اتمام پایه دهم نمایند تا بعد از اتمام این پایه دانش آموز بتواند اقدام به تغییر رشته نمایند.
یکی از شرایط تغییر رشته در دبیرستان در سال دهم کسب نمرات قبولی در امتحانات پایان ترم پایه دهم در رشته تحصیلی می باشد. لازم به ذکر است که دانش آموزان در زمان تحصیل سال دهم حق تغییر رشته انسانی، تجربی، ریاضی و شرایط تغییر رشته در هنرستان را نداشته و صرفا باید در رشته انتخابی تحصیل نمایند تا بتوانند برای پایه های یازدهم و دوازدهم اقدام نمایند.
تغییر رشته دبیرستان در سال یازدهم
همان طور که بیان شد، یکی از مهم ترین تصمیمات برای دانش آموزان در بدو ورود به متوسطه دوم انتخاب رشته صحیح و عقلانی می باشد. اما برخی از دانش آموزان بنا به انتخاب رشته نادرست، در رشته انتخابی نمی توانند تحصیل کرده و تصمیم به تغییر رشته می نمایند. وزارت آموزش و پرورش برای دانش آموزانی که تصمیم به تغییر رشته دارند، بخشنامه تغییر رشته در دبیرستان را در نظر گرفته است که دانش آموزان در صورت داشتن شرایط می توانند اقدام به تغییر رشته در سال دهم نمایند. یکی از مهم ترین پایه ها برای تغییر رشته پایه دهم به یازدهم می باشد. برای تغییر رشته در سال یازدهم دانش آموزان می توانند از شاخه نظری یعنی تغییر رشته انسانی، تجربی، ریاضی به شاخه هنرستان بر اساس شرایط تغییر رشته در هنرستان نیز تغییر رشته داده و همچنین می توانند تغییر رشته درون شاخه ای نیز داشته باشند. این شرایط برای تغییر رشته دوازدهم ممکن نیست. برای تغییر رشته لازم است دانش آموزان مراحل مختلفی را طی نمایند که در ادامه به صورت کامل توضح داده می شود:
دانش آموزان در صورتی که تصمیم به انتخاب رشته در پایه دهم به یازدهم را داشته باشند، ابتدا لازم است تمامی جوانب را به صورت کامل در نظر گرفته و بعد از مشاوره با اولیاء درخواست تغییر رشته را به مشاور مدرسه ارائه نمایند. لازم به ذکر است که دانش آموزان در طی دو نوبت خرداد ماه و شهریور ماه می توانند درخواست تغییر رشته داشته باشند ولی توصیه می شود حدودا دو هفته قبل از شروع امتحانات، درخواست تغییر رشته به مدیر و یا مشاور مدرسه ارائه گردد تا در صورت موافقت، دانش آموز فرصت کافی برای مطالعه دروس امتحانی رشته جدید را داشته باشد.
در صورتی که دانش آموزی تصمیم نهایی برای تغییر رشته را گرفته باشد، باید از طریق سامانه سناد اقدام به دریافت فرم الف مربوط به تغییر رشته نماید. پس از تکمیل اطلاعات درخواستی و امضای ولی دانش آموز و خود دانش آموز، فرم مربوطه باید در دو نسخه به مشاور و یا مدیر مدرسه تحویل داده شود. این اقدام باید حدودا دو هفته قبل از شروع امتحانات خرداد ماه یا شهریور ماه صورت گیرد.
مدیر مدرسه بعد از تایید فرم الف باید این فرم را به آموزش و پرورش منطقه، ناحیه، شهرستان ارسال نماید. اداره آموزش و پرورش اظهار نظر نهایی در خصوص موافقت با تغییر رشته را به مدرسه ارسال می نماید. در نتیجه تاییدیه فرم الف برای تغییر رشته الزامی می باشد.
بعد از موافقت با تغییر رشته، دانش آموزان باید در امتحانات پایان ترم خرداد ماه و یا شهریور ماه شرکت نمایند تا بتوانند بعد از کسب نمره قبولی در پایه یازدهم در رشته جدید تحصیل نمایند. در ادامه لیست عناوین دروس تغییر رشته دهم به یازدهم بیان شده است.
شاخه | عنوان رشته جدید | عناوین دروس تغییر رشته دهم به یازدهم |
نظری |
ریاضی فیزیک |
ریاضی 1، هندسه 1، فیزیک 1، شیمی 1 |
علوم تجربی |
ریاضی 1، شیمی 1، فیزیک 1، زیست شناسی 1 |
|
ادبیات و علوم انسانی |
علوم و فنون ادبی 1، جامعه شناسی 1، اقتصاد و منطق |
|
علوم و معارف اسلامی |
تاریخ 1 (تخصصی رشته)، عربی 1 (تخصصی رشته)، اصول و عقاید 1 (تخصصی رشته)، علوم و معارف قرآنی 1 (تخصصی رشته) |
|
هنرستان |
شاخه فنی و حرفه ای |
تمامی دروس اختصاصی، دروس شایستگی فنی و شایستگی غیر فنی |
شاخه کاردانش |
تمامی دروس اختصاصی، دروس شایستگی غیرفنی، برای شایستگی فنی دانش آموزان تا پایان سال یازدهم باید دروس اشاره شده را گذرانده و نمره قبولی را کسب نمایند. |
خاطر نشان می گردد در صورتی که رشته جدید در مدرسه در حال تحصیل وجود نداشته باشد، مدیر مدرسه باید از طریق تکمیل فرم ب، مجوز شرکت در امتحان رشته مد نظر در مدرسه دیگری را از اداره آموزش و پرورش درخواست نماید.
برخی از دروسی مانند دروس عمومی بین رشته ها مشترک بوده و نیازی به گذراندن آن ها در رشته جدید نمی باشد و مطابق قوانین آموزش و پرورش دانش آموز می تواند آن ها را تطبیق دهد. لازم به ذکر است آن دسته از دروسی که در رشته قبلی گذرانده شده باشند دیگر نیازی به گذراندن در رشته جدید نمی باشد. در ادامه جدول تطبیق دروس پایه دهم به یازدهم برای رشته های مختلف بیان شده است.
با توجه به جدول بالا، برای دانش آموزی که قصد داشته باشد از رشته ریاضی به تجربی تغییر رشته دهد، دروس ریاضی، فیزیک و شیمی مشترک بوده و دانش آموز صرفا باید در امتحان زیست شناسی شرکت نماید.
تغییر رشته دبیرستان در سال دوازدهم
دانش آموزانی که تصمیم دارند در پایه یازدهم به دوازدهم تغییر رشته دهند، باید به این نکته توجه داشته باشند که مطابق آخرین بخشنامه وزارت آموزش و پرورش و بر اساس تغییر رشته در دبیرستان امکان تغییر رشته در پایه یازدهم به دوازدهم مانند سال دهم نیست و به صورت درون شاخه ای صرفا برای تغییر رشته انسانی، تجربی، ریاضی و علوم معارف اسلامی امکان پذیر می باشد. برای تغییر رشته دبیرستان در سال دوازدهم برای رشته های نظری دانش آموزان باید مراحل زیر را طی نمایند. لازم به ذکر است بر اساس شرایط تغییر رشته در هنرستان، این امکان برای پایه دوازدهم وجود ندارد.
دانش آموزانی که تصمیم به تغییر رشته در پایه یازدهم به دوازدهم را گرفته اند، لازم است نمونه برگ شماره یک را در دو نسخه تکمیل و حداکثر دو هفته قبل از شروع امتحانات پایان ترم خرداد ماه یا شهریور ماه بعد از تایید ولی دانش آموز به مدیر مدرسه یا مشاور تحویل دهند. لازم به ذکر است که دانش آموزان این فرم را برای هر دوره از امتحانات باید تکمیل نمایند.
بعد از تایید مدیر مدرسه، درخواست دانش آموز برای تغییر رشته به آموزش و پرورش شهرستان، منطقه و ناحیه محل تحصیل ارسال می شود. بعد از تشکیل کمیسیون خاص تصمیم گیری در خصوص تغییر رشته صورت گرفته و در ادامه نمونه برگ شماره الف به مدیر مدرسه اطلاع رسانی می گردد.
در صورت موافقت کمیسیون خاص، دانش آموز می تواند برای تغییر رشته اقدام نماید. خاطر نشان می گردد در صورتی که رشته جدید در مدرسه در حال تحصیل دانش آموز وجود داشته باشد با هماهنگی مدیر مدرسه امتحانات رشته جدید در مدرسه محل تحصیل برگزار می شود. در صوتی که رشته جدید در مدرسه وجود نداشته باشد لازم است با هماهنگی آموزش و پرورش منطقه، ناحیه و شهرستان، مدرسه جدیدی به مدیر مدرسه معرفی شود تا دانش آموز در مدرسه جدید در امتحانات شرکت نماید. خاطر نشان می گردد که مدیر مدرسه جدید باید نمون برگ ب را به همراه نمرات به مدرسه محل تحصیل دانش آموز ارسال نماید.
دانش آموزان متقاضی تغییر رشته در سال یازدهم باید بر اساس رشته مورد علاقه در دروس تخصصی شاخه نظری شرکت نمایند تا پس از کسب نمرات قبولی روال تغییر رشته صورت گیرد. در جدول زیر عناوین دروس تغییر رشته یازدهم به دوازدهم بیان شده است:
شاخه | عنوان رشته جدید | عناوین روس تغییر رشته دهم به یازدهم |
نظری |
ریاضی فیزیک |
حسابان 1، هندسه 2، فیزیک 2، شیمی 2 |
علوم تجربی |
ریاضی 2، شیمی 2، فیزیک 2، زیست شناسی 2 |
|
ادبیات و علوم انسانی |
علوم و فنون ادبی 2، جامعه شناسی 2، عربی 2 (زبان تخصصی رشته)، فلسفه 2 |
|
علوم و معارف اسلامی |
علوم و معارف قرآنی، اصول عقاید 2، عربی 2 (زبان تخصصی رشته)، تاریخ 2 (زبان تخصصی رشته) |
در صورت مشترک بودن دروس بین رشته جدید و رشته فعلی دانش آموز و کسب نمره قبولی در آن ها، این نمره از دانش آموز پذیرفته شده و نیازی به شرکت در امتحان مجدد نمی باشد.
پس از موافقت کمیسیون موارد خاص اداره آموزش و پرورش منطقه، ناحیه و شهرستان برای تغییر رشته لازم است دانش آموزان در امتحانات رشته جدید شرکت نمایند. برای برخی از دروس امکان تطبیق رشته قبلی با رشته جدید وجود دارد که باید از نظر کد و محتوای درسی با دروس رشته جدید مشابه باشند. در ادامه جدول تطبیق دروس تغییر رشته از پایه یازدهم به دوازدهم درون شاخه ای ارائه شده است:
امتحانات تغییر رشته پایه یازدهم همزمان با امتحانات خرداد ماه یا شهریور ماه برگزار می شود و نمرات دانش آموزان در صورت کسب نمره قبولی، به عنوان یک ستون در کارنامه دانش آموزان ثبت می گردد.
شرایط تغییر رشته در هنرستان
یکی از مهم ترین مشکلات برای دانش آموزان هنرستان تنوع رشته های مختلف در شاخه فنی حرفه ای و کار دانش می باشد که باعث علاقه و ادامه تحصیل در این رشته ها شده است. خاطر نشان می گردد، دانش آموزان لازم است بعد از تصمیم نهایی درخواست تغییر رشته در سال دهم و یازدهم را به مدیر یا مشاور مدرسه ارائه داده و در صورت داشتن شرایط، اقدامات لازم برای تغییر رشته صورت گیرد.
خاطر نشان می گردد که تغییر رشته در هنرستان بر اساس شرایط تغییر رشته در هنرستان صرفا برای پایه دهم به یازدهم می باشد و مطابق بخشنامه وزارت آموزش و پرورش امکان تغییر رشته در پایه یازدهم به دوازدهم وجود ندارد. لازم به ذکر است که برای تغییر رشته در هنرستان لازم است دانش آموزان دو هفته قبل از امتحانات خرداد ماه یا شهریور ماه فرم تقاضای تغییر رشته را تکمیل و پس از تایید اولیاء به مشاور مدرسه تحویل دهند.
در صورتی که دانش آموزان درخواست تغییر رشته به شاخه کاردانش یا رشته های دیگر فنی حرفه ای (درون شاخه ای) را داشته باشند با داشتن سه شرط زیر می توانند درخواست تغییر رشته را داشته باشند و نیازی به امتحان تغییر رشته وجود ندارد:
ظرفیت لازم برای پذیرش در رشته جدید وجود داشته باشد.
مسئولیت گذراندن دروس مهارتی بر عهده دانش آموز می باشد
دروس عمومی گذرانده شده با دروس رشته جدید همخوانی داشته باشد.
در صورتی که دانش آموزان علاقه مند به تغییر رشته به شاخه نظری هستند لازم است در امتحانات عناوین دروس امتحانی رشته های نظری شرکت کرده و پس از کسب نمره قبولی می توانند از سال جدید در رشته قبولی ادامه تحصیل دهند.
تغییر رشته ریاضی، تجربی و انسانی
برای تغییر رشته در سال دهم، یازدهم یا دوازدهم در شاخه های نظری یعنی تغییر رشته انسانی، تجربی، ریاضی دانش آموزان می بایست در امتحان دروس تخصصی شرکت نمایند. در واقع برای تغییر رشته از انسانی به تجربی در پایه دهم دانش آموزان باید در امتحان دروس ریاضی 1، زیست شناسی 1، فیزیک 1 و شیمی 1 شرکت نمایند و در صورت قبولی می توانند در رشته تجربی تحصیل نمایند. همچنین برای تغییر رشته در پایه یازدهم به دوازدهم رشته انسانی به تجربی دانش آموزان باید در امتحان دروس ریاضی 2، شیمی 2، فیزیک 2، زیست شناسی 2 شرکت نمایند.
خاطر نشان می گردد که برای تغییر رشته از انسانی به ریاضی در پایه دهم لازم است دانش آموز بعد از موافقت مدیر مدرسه و آموزش و پرورش در امتحان دروس ریاضی 1، هندسه 1، فیزیک 1، شیمی 1 و همچنین برای تغییر رشته در پایه دوازدهم باید در دروس حسابان 1، هندسه 2، فیزیک 2، شیمی 2 شرکت نموده تا نمره قبولی را کسب نماید.
لازم به ذکر است که دانش آموزان ریاضی فیزیک و همچنین علوم تجربی برای تغییر رشته در پایه دهم به یازدهم به رشته علوم انسانی باید در امتحانات دروس علوم و فنون ادبی 1، جامعه شناسی 1، اقتصاد و منطق و همچنین برای تغییر رشته به رشته علوم انسانی در پایه دوازدهم می بایست در امتحان دروس علوم و فنون ادبی 2، جامعه شناسی 2، عربی 2 (زبان تخصصی رشته)، فلسفه 2 نمره قبولی را کسب نمایند.
فرم تغییر رشته دبیرستان
برای تغییر رشته در دبیرستان و تغییر رشته انسانی، تجربی، ریاضی و بر اساس شرایط گفته شده، دانش آموزان باید در زمان مقرر اقدام به ارائه درخواست به مشاور مدرسه نمایند. این درخواست باید به صورت کتبی و از طریق فرم تعیین شده و با رضایت اولیاء به مدرسه تحویل داده شود. خاطر نشان می گردد این فرم با عنوان فرم الف شامل اطلاعاتی به شرح ذیل می باشد که باید به صورت دقیق توسط دانش آموز تکمیل و بعد از امضای دانش آموز و ولی دانش آموز به مدرسه تحویل داده شود.
اطلاعات مربوط به دانش آموز و عنوان رشته درخواستی به همراه دلایل تغییر رشته به همراه امضا و اثر انگشت ولی دانش آموز
دلایل تغییر رشته از طرف مشاور مدرسه به مدیریت مدرسه
درخواست تغییر رشته از طرف مدیریت مدرسه به اداره آموزش و پرورش
نظر نهایی آموزش و پرورش به مدیریت مدرسه مبنی بر موافقت یا عدم موافقت با تغییر رشته
در ادامه نمونه برگ شماره الف نمایش داده شده است:
همچنین در صورتی که رشته جدید در مدرسه تحصیلی دانش آموز وجود نداشته باشد در این صورت دانش آموز باید به مدرسه دیگری معرفی شود تا بتواند در امتحانات تغییر رشته در سال دهم، یازدهم و دوازدهم شرکت نماید. بدین منظور لازم است نمونه برگ ب تکمیل گردد. این فرم شامل موارد به شرح ذیل می باشد:
معرفی دانش آموز به سایر واحدهای آموزشی از طرف مدیر مدرسه
اعلام نتیجه امتحانات تغییر رشته یا شاخه با مهر و امضای مدیر مدرسه معرفی شده
در ادامه نمون برگ ب برای آشنایی دانش آموزان ارائه شده است:
لازم به ذکر می باشد که دانش آموزان باید فرم الف را حدودا دو هفته قبل از شروع امتحانات تکمیل کرده تا بعد از انجام امور اداری بتوانند مجوز شرکت در امتحانات تغییر رشته را کسب نمایند. این فرم به صورت اینترنتی از طریق سایت سناد قابل دریافت می باشد که برای وارد شدن به این سایت، دانش آموزان باید نام کاربری و رمز عبور را از مدیر مدرسه دریافت نمایند.
نمره قبولی در امتحان تغییر رشته
دانش آموزان برای تغییر رشته در دبیرستان یا هنرستان بعد از طی کردن مراحل بیان شده مبنی بر درخواست از طریق فرم الف به مدیریت مدرسه و در نهایت موافقت نهایی اداره آموزش و پرورش منطقه، ناحیه و شهرستان باید در امتحان دروس مصوب تخصصی رشته جدید شرکت نماید.
همان طور که بیان شد دانش آموزان می بایست در امتحانات خرداد ماه و پیش از دریافت کارنامه مدرسه یا شهریور ماه درخواست تغییر رشته در سال دهم، یازدهم و دوازدهم را ارائه نمایند تا همزمان با سایر دانش آموزان رشته جدید در امتحانات شرکت نمایند. شرط تغییر رشته کسب نمرات قابل قبول در امتحانات پایان ترم می باشد.
دانش آموزان باید در امتحان پایان ترم نمره بالای 10 را کسب نمایند تا در امتحان قبول شوند. نمره ثبت شده از طرف مدیر مدرسه در کارنامه داوطلب درج می شود. در صورتی که دانش آموز نمره قبولی را کسب کرده باشد از اول سال تحصیلی می تواند در رشته جدید ادامه تحصیل دهد. در صورتی که دانش آموز در امتحان خرداد ماه نمره قبولی کسب ننماید لازم است روال درخواست تغییر رشته انسانی، تجربی، ریاضی و هنرستان را بر اساس شرایط تغییر رشته در هنرستان مجددا طی نماید تا بتواند در امتحانات شهریور ماه برای درس مردودی شرکت نماید.
مشاوره تغییر رشته در دبیرستان
انتخاب رشته دبیرستان به صورت کامل در آینده شغلی و بازار کار آینده دانش آموزان تاثیر گذار می باشد. انتخاب رشته باید به صورت آگاهانه و مشاوره با افراد متخصص صورت بگیرد تا دانش آموز در مسیر درستی قدم بردارد. لازم به ذکر است که عدم انتخاب رشته صحیح در دبیرستان باعث عدم انگیزه برای ادامه تحصیل و همچنین افت تحصیلی می شود.
در صورتی که دانش آموزی قصد داشته باشد که رشته دبیرستان خود را تغییر دهد یعنی به تغییر رشته انسانی، تجربی، ریاضی و هنرستان بر اساس شرایط تغییر رشته در هنرستان بپردازد، لازم است مطابق بخشنامه تغییر رشته در دبیرستان یا هنرستان اقدام نماید. لازم به ذکر است کسب نمره قبولی در امتحانات رشته جدید شرط اصلی برای تغییر رشته می باشد. خاطر نشان می گردد که تغییر رشته از پایه دهم به یازدهم می تواند به صورت شاخه ای هم باشد ولی تغییر رشته از یازدهم به دوازدهم صرفا درون شاخه ای است، بنابراین توصیه می شود که دانش آموزان تصمیم خود برای تغییر رشته دوازدهم را در زمان مناسبی بگیرند تا بتوانند وارد رشته مدنظر شوند.
لازم به ذکر است که تغییر رشته در سال یازدهم به دوازدهم راحت تر از تغییر رشته در سال دهم می باشد. در این پایه ابتدا دانش آموز صرفا می تواند تغییر رشته درون شاخه ای داشته باشد و همچنین بخشی از دروس رشته انتخابی اول را در پایه دهم و یازدهم گذرانده است بنابراین تصمیم وی برای تغییر رشته منطقی تر و با ثبات تر می باشد. در نتیجه دانش آموز برای تغییر رشته در پایه یازدهم همه جوانب را در نظر گرفته است و همچنین تعداد زیادی از دروس رشته فعلی و رشته جدید مشترک می باشد و می تواند با تطبیق دروس اقدام به تغییر رشته نمایند و در امتحانات کمتری برای رشته جدید شرکت نماید.
در خصوص دانش آموزان ریاضی که تصمیم قطعی گرفته اند که در کنکور تجربی شرکت نمایند پیشنهاد می شود که روند تغییر رشته را در پایه یازدهم به دوازدهم انجام دهند. این تصمیم دو مزیت مهم دارد ابتدا اینکه میزان تاثیر سوابق تحصیلی دیپلم ریاضی در کنکور تجربی کمتر در نظر گرفته نمی شود و همچنین دانش آموزان دروس حجیمی را در رشته جدید برای کنکور تجربی نیاز نیست مطالعه نمایند و در همان پایه دوازدهم دروس رشته علوم تجربی را می توانند مطالعه کرده و فشار زیادی در زمان کنکور متحمل نشوند.
کارشناسان سامانه مشاوره دانیار آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص تغییر رشته در دبیرستان, شرایط تغییر رشته در دبیرستان، سال دهم، یازدهم، دوازدهم را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی دانیار راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی دانیار می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
پاسخ مشاور: سلام، به شرایط تغییر رشته در دبیرستان در متن مقاله اشاره شده است.