بری مشاوره شرایط و نحوه معرفی به استاد
بری مشاوره شرایط و نحوه معرفی به استاد
دانشجویان در مقاطع مختلف دانشگاهی لازم است تمامی واحد های درسی را مطابق چارت آموزشی با نمرات قابل قبول بگذرانند. در برخی مواقع شرایطی برای دانشجو به وجود می آید که لازم است که خارج از تقویم آموزشی دانشگاه، تعدادی از واحد های درسی را در قالب معرفی به استاد اخذ نمایند تا بدون شرکت در کلاس های درسی، در امتحان درس مورد نظر شرکت نمایند. شرایط دانشگاه دولتی و آزاد برای معرفی به استاد متفاوت می باشد که در صورت عدم رعایت آن توسط دانشجو، باعث حذف دروس انتخاب شده و هچنین عدم فارغ التحصیلی در سنوات مجاز می شود.
معرفی به استاد در ترم آخر دانشگاه با تایید مدیر گروه آموزشی انجام می شود که باید دانشجو تمامی واحد های درسی را در ترم های گذشته با نمره مناسبی گذرانده باشد تا بتواند در سنوات مجاز تحصیلی فارغ التحصیل شود خاطر نشان می گردد در صورتی که دانشجو در مقاطع بالاتر نیز پذیرفته شود می تواند از طرح معرفی به استاد استفاده نماید. با توجه به اینکه شرایط دانشگاه دولتی و آزاد برای معرفی به استاد متفاوت می باشد، در این مقاله به صورت کامل در خصوص اینکه معرفی به استاد چیست، شرایط اخذ معرفی به استاد در دانشگاه های دولتی و آزاد و همچنین هزینه های آن به صورت کامل توضیح داده می شود.
معرفی به استاد چیست؟
یکی از سوالاتی که برای دانشجویان در مقاطع مختلف تحصیلی و معمولا در ترم آخر تحصیلی مطرح می شود این است که معرفی به استاد چیست؟ برای پاسخ به این سوال لازم است بیان شود گاهی اوقات دانشجو دارای تعداد کمی واحد برای فارغ التحصیلی می باشد که ارزش انتخاب واحد برای نیمسال بعدی را ندارد. بنابراین راهکاری وجود دارد که دانشجویان بدون انتخاب واحد برای نیمسال بعدی و خارج از تقویم آموزشی دانشگاه انتخاب واحد کرده و در صورت کسب نمرات قابل قبول فارغ التحصیل شوند.
در واقع در پاسخ سوال معرفی به استاد چیست؟ می توان بیان کرد که این روش جایگزین ترم اضافی برای دانشجو بوده و دانشجو بدون تحصیل یک ترم اضافی و در صورت اخذ واحد های درسی می تواند فارغ التحصیل شود. در معرفی به استاد دانشجویان می توانند در تمامی مقاطع آموزشی و همچنین در انواع دانشگاه های سراسری و آزاد نسبت به اخذ دروس با عنوان معرفی به استاد اقدام نمایند ولی لازم به ذکر است شرایط دانشگاه دولتی و آزاد برای معرفی به استاد و همچنین نحوه اقدام برای هر کام متفاوت می باشد.
این روش برای دانشجویانی مناسب می باشد که در مقاطع بالایی قبول شده و حتما باید در تاریخ مشخص از مقطع قبلی فارغ التحصیل شوند. خاطر نشان می گردد که معرفی به استاد خارج از تقویم آموزشی دانشگاه بوده و نیازی به شرکت دانشجو در کلاس درسی نمی باشد و دانشجو می تواند با دریافت جزوات آموزشی و همچنین سایر منابع از استاد مربوطه اقدام به مطالعه کرده و در روز مشخص در امتحان پایان ترم درس مربوطه شرکت نماید.
شرایط اخذ معرفی به استاد
دانشجویانی که قصد دارند واحد های باقی مانده را در قالب معرفی به استاد دریافت نمایند لازم است از شرایط کلی اخذ معرفی به استاد مطلع باشند. لازم به ذکر است که شرایط دانشگاه دولتی و آزاد برای معرفی به استاد با هم متفاوت بوده و لازم است دانشجو آخرین اطلاعیه های مربوط به شرایط معرفی به استاد را از واحد آموزشی مطلع گردد. شرایط کلی معرفی به استاد شامل موارد زیر بوده که داشتن یکی از شرایط برای معرفی به استاد کافی می باشد. در ادامه شرایط کلی به صورت زیر بیان می شود:
دانشجو بر اساس تعداد واحد های کارشناسی، ارشد یا دکتری در ترم آخر باشد.
دانشجو در مقاطع بالا پذیرفته شود.
حداقل دروس باقی مانده کمتر از حداقل واحد های مجاز (12 واحد) باشد.
سنوات تحصیلی دانشجو به اتمام رسیده باشد.
دروس مدنظر دانشجو تداخل زمانی برای امتحان پایان ترم داشته باشد.
خاطر نشان می گردد که حداقل و حداکثر واحد های درسی و نوع دروس ارائه شده برای معرفی به استاد در هر دانشگاه متفاوت می باشد. لازم به ذکر است که زمان استفاده از طرح معرفی به استاد یک ماه بعد از شروع کلاس های دانشجویان می باشد و دانشجویان می بایست در این زمان درخواست خود را برای دریافت دروس و معرفی به استاد ثبت نمایند. همچنین خاطر نشان می گردد که تعداد واحد های درسی دانشجویان با احتساب تعداد واحد های معرفی به استاد نباید از تعداد واحد درسی مجاز در نیمسال های تحصیلی بیشتر باشد.
نحوه گرفتن معرفی به استاد دانشگاه دولتی
نحوه گرفتن معرفی به استاد در دانشگاه دولتی شامل قوانین و مقررات خاصی می باشد. یکی از مهم ترین موضوعات در دانشگاه دولتی این است که معمولا روال ارائه معرفی به استاد با پیچیدگی روبرو می باشد. بنابراین توصیه می شود که دانشجویان واحدهای درسی را همزمان با چارت آموزش بگذرانند. برای دانشگاه های دولتی می توان شرایط معرفی به استاد را در قالب موارد زیر بیان کرد:
معرفی به استاد حداقل برای یک درس باقی ارائه می شود. تعداد واحد درسی برای معرفی به استاد مهم نمی باشد.
دانشجو در نیمسال آخر مردود نشده باشد و همه دروس را با نمره مناسبی قبول شود.
درس مد نظر در ترم بعدی توسط مدیر گروه آموزشی ارائه نشده باشد.
دانشجو در مقطع بالاتر قبول شده باشد و ثبت نام در مقطع بالاتر منوط به گذراندن واحد های درسی باقی مانده باشد.
سنوات تحصیلی دانشجو به اتمام رسیده باشد و در صورت اخذ واحد توسط دانشجو در نیمسال بعد، باعث ایجاد عواقب بعدی اتمام تحصیلات در سنوات غیر مجاز می شود.
با داشتن هر کدام از شرایط قید شده دانشجو می تواند اقدام به استفاده از طرح معرفی به استاد نماید. دانشجویان دوره روزانه و شبانه دانشگاه های سراسری برای ثبت معرفی به استاد لازم است از طریق سامانه جامع دانشگاهی گلستان دانشگاه اقدام به درخواست و انتخاب واحد درسی نمایند. خاطر نشان می گردد که موافقت مدیر گروه آموزشی و همچنین معاون آموزشی دانشکده الزامی می باشد. لازم به ذکر است برخی از دانشگاه های کشور از سامانه های مخصوص به خود مانند سامانه پویا دانشگاه بیرجند و غیره استفاده نمایند.
تمامی دانشجویان دانشگاه پیام نور به شرط داشتن شرایط کلی طرح معرفی به استاد می توانند برای دو درس نظری اقدام به استفاده از این طرح نمایند. در نتیجه تعداد واحد های درسی برای معرفی به استاد مهم نمی باشد. در واقع دانشجو می تواند از یک تا هشت واحد را اخذ نماید. خاطر نشان می گردد در دانشگاه های پیام نور برای واحد های عملی و کارآموزی طرح معرفی به استاد انجام نمی شود.
در دانشگاه های علمی کاربردی روال معرفی به استاد با بقیه دانشگاه ها کمی متفاوت می باشد. با توجه به اینکه در این دانشگاه رشته های عملی تدریس می شود، بنابراین در معرفی به استاد دروس عملی نیز گنجانده شده است.
دانشجویان ترم آخر کاردانی و کارشناسی ناپیوسته می توانند مطابق بخشنامه معرفی به استاد درخواست خود را برای دو درس نظری یا یک درس نظری و یک درس نظری - عملی درخواست معرفی به استاد را به مدیر گروه آموزشی ارائه نمایند.
خاطر نشان می گردد که برای دروس نظری - عملی، باید قبلا دانشجو درس را در نیمسال های قبلی اخذ نموده باشد و دارای نمره مردود از 25/0 تا 75/9 باشد. در این صورت دانشجو می تواند برای دروس عملی نیز درخواست خود را ثبت نماید.
نحوه گرفتن معرفی به استاد دانشگاه آزاد
نحوه گرفتن معرفی به استاد دانشگاه آزاد برای تمامی واحد های دانشگاهی مطابق بخشنامه صادره از معاونت آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی به صورت واحد اجرا می شود. در دانشگاه آزاد صرفا یکبار می توان از معرفی به استاد استفاده کرد. در ادامه شرایط لازم برای معرفی به استاد دانشگاه آزاد اسلامی به شرح زیر بیان می شود:
دانشجو صرفا می تواند حداکثر برای دو درس نظری به ارزش 4 واحد معرفی به استاد بگیرد.
اگر دانشجویی قصد معرفی به استاد بیش از 4 واحد تا حداکثر 8 واحد را داشته باشد لازم است از طریق کارشناس آموزش نسبت به این موضوع اقدام نماید که در صورت داشتن شرایط کلی، با این درخواست موافقت می شود.
برای دروس عملی معرفی به استاد وجود ندارد مگر آنکه قبلا درس عملی را یکبار مردود شده باشد. خاطر نشان می گردد که برای دروس عملی که دانشجو قبلا در جلسه امتحان غیبت کرده یا توسط استاد حذف شده باشد نمی توان از این طرح استفاده کرد. در نتیجه باید نمره امتحان عملی در کارنامه دانشجو قبلا ثبت شده باشد.
برای دروس ورزش و کارآموزی و دروسی که واحد های آن تمام عملی می باشد نمی توان از طرح معرفی به استاد استفاده کرد.
لازم به ذکر است که در دانشگاه های آزاد، برای حداکثر 4 واحد دانشجو می تواند از طریق سامانه آموزشیار دانشگاه آزاد نسبت به درخواست خود اقدام نماید. در صورتی که مدیر گروه آموزشی و همچنین معاون آموزشی دانشکده با درخواست دانشجو موافقت نمایند، در این صورت دانشجو ملزم به پرداخت شهریه معرفی به استاد برای دروس اخذ شده می نماید.
نحوه گرفتن معرفی به استاد دانشگاه فرهنگیان
دانشگاه فرهنگیان با توجه به اینکه یک دانشگاه سراسری می باشد روال معرفی به استاد مطابق بخشنامه شرایط دانشگاه دولتی می باشد. بنابراین در دانشگاه فرهنگیان دانشجو در ترم آخر مجاز به اخذ یک درس برای معرفی به استاد می باشد.
شرط مهمی که در دانشگاه فرهنگیان وجود دارد این است که در ترم آخر تحصیلی درس مدنظر ارائه نشده باشد و کلاس تشکیل نگردد. همچنین مجموع واحد های درسی دانشجو با اخذ درس معرفی به استاد بیشتر از 24 واحد نگردد. همچنین مهلت درخواست معرفی به استاد در دانشگاه فرهنگیان تا پایان حذف و اضافه می باشد.
لازم به ذکر است که در صورتی که دانشجو در دانشگاه فرهنگیان مشکل سنوات داشته باشد یا یک بار درس را اخذ نموده باشد و نمره قبولی کسب نکرده باشد امکان اخذ درس به شیوه معرفی به استاد وجود دارد. در این صورت لازم است دانشجو از طریق سامانه گلستان دانشگاه فرهنگیان لازم است درخواست معرفی به استاد را ثبت نماید تا بعد از بررسی و تایید نهایی اقدامات بعدی صورت گیرد.
معرفی به استاد در ارشد
همان طور که بیان شد معرفی به استاد در مقطع ارشد نیز برای دانشجویان امکان پذیر می باشد. شرایط معرفی به استاد در مقطع ارشد متناسب با نوع دانشگاه متفاوت است. مطابق آیین نامه تحصیلات مقطع کارشناسی ارشد، دانشجویان در این مقطع صرفا می توانند یک بار و حداکثر برای اخذ یک درس اقدام به معرفی به استاد نمایند.
خاطر نشان می گردد که درخواست دانشجو در شورای تحصیلات تکمیلی دانشگاه مورد بررسی قرار گرفته و در صورتی که دانشجو شرایط لازم را داشته باشد می تواند از طرح معرفی به استاد در مقطع کارشناسی ارشد استفاده نماید.
شرایط معرفی به استاد در مقطع کارشناسی ارشد این است که دانشجو در ترم آخر باشد و همچنین سنوات مجاز تحصیلی دانشجو به اتمام رسیده باشد. همچنین در صورتی که درس مورد نظر در ترم آخر جزو دروس ارائه شده در ترم نباشد دانشجو می تواند از این طرح استفاده نماید. برای مقطع ارشد دروس نظری به عنوان درس معرفی به استاد در نظر گرفته می شود که باید از طریق معاون آموزشی دانشکده مورد بررسی قرار گرفته تا در صورت داشتن شرایط لازم، دانشجو از طرح معرفی به استاد استفاده نماید.
هزینه حداکثر واحد معرفی به استاد
در معرفی به استاد، دانشجو اقدام به دریافت واحد درسی نموده و مطابق با شرایط موجود باید نسبت به پرداخت شهریه مطابق سایر واحد های درسی اقدام نماید. میزان شهریه معرفی به استاد مطابق نوع دانشگاه تعیین می گردد. در تمامی دانشگاه های شهریه پرداز، هزینه شهریه متغیر به ازای هر واحد درسی به صورت کامل اخذ می گردد.
شرایط دانشگاه دولتی برای پرداخت شهریه معرفی به استاد به این صورت است که معرفی به استاد برای دانشجویان روزانه رایگان بوده و برای دانشجویان شبانه شهریه ثابت و شهریه متغیر درس مورد نظر از طریق سامانه گلستان دانشگاه پرداخت می گردد. همچنین در دانشگاه علمی کاربردی نیز شهریه ثابت به صورت کامل دریافت می گردد و شهریه متغیر براساس نوع واحد نظری یا عملی محاسبه شده و از دانشجو دریافت می گردد.
شهریه دروس معرفی به استاد در دانشگاه پیام نور عبارت است از کل شهریه ثابت و شهریه متغیر واحدهای اخذ شده که در زمان ثبت نام برای طرح معرفی به استاد باید از طریق سامانه آموزشی دانشگاه پیام نور پرداخت گردد. شهریه دروس معرفی به استاد در دانشگاه آزاد برابر است با نصف شهریه ثابت و شهریه متغیر واحد های اخذ شده پرداخت می گردد که باید از طریق سامانه آموزشیار دانشگاه آزاد پرداخت گردد. لازم به ذکر است که علاوه بر شهریه های اشاره شده، مبلغی برای هزینه حق الزحمه استاد مبنی بر طراحی سوال و تحصحیح برگه امتحانی از دانشجو دریافت می گردد.
حداکثر واحد معرفی به استاد
یکی از سوالاتی که برای دانشجویان در ترم آخر تحصیلی مطرح می شود این است که حداکثر چند واحد را می توان در قالب معرفی به استاد اخذ نمود؟ برای پاسخ به این سوال باید بیان کرد که حداکثر واحد معرفی به استاد برای هر دانشگاه متفاوت بوده و در این مورد شرایط دانشگاه دولتی و آزاد با هم فرق دارد.
در دانشگاه های سراسری می توان یک درس را به صورت معرفی به استاد اخذ نمود که امکان دارد درس مورد نظر یک یا چهار واحدی باشد. در دانشگاه های آزاد رویه اخذ حداکثر واحد به اندازه 4 واحد می باشد که در صورت مطرح کردن از طرف کارشناس آموزش می توان حداکثر تا 8 واحد درسی را نیز اخذ نمود.
در دانشگاه های پیام نور محدودیتی برای تعداد واحد های نظری برای استفاده از معرفی به استاد وجود ندارد، بلکه دانشجویان مجاز به دریافت دو درس با هر تعداد واحد درسی می باشند. در دانشگاه های علمی کاربردی می توان دو درس را براساس حداکثر 8 واحد با درخواست از مدیر گروه آموزشی، معرفی به استاد دریافت کرد که لازمه آن موافقت معاونت آموزشی دانشگاه می باشد.
کارشناسان سامانه مشاوره دانیار آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص معرفی به استاد چیست، شرایط دانشگاه دولتی و آزاد را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی دانیار راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی دانیار می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
پاسخ مشاور: سلام. باید ترم آخر باشین و معرفی به استاد بگیرین.