برای مشاوره آشنایی با رشته حقوق
برای مشاوره آشنایی با رشته حقوق
هر ساله افراد زیادی در کنکور سراسری شرکت کرده و تمایل به قبولی در بهترین دانشگاه ها و مراکز دارند، اما عدم آشنایی با رشته های تحصیلی مختلف منجر به انتخاب رشته نامناسب شده و به ضرر افراد تمام می شود. داوطلبان باید توجه کنند که هر رشته ای برای فردی با توانایی های خاصی مناسب بوده و اشخاص باید با توجه به شایستگی های خود یک مورد را انتخاب نمایند. آشنایی با موارد مختلف می تواند بسیار کمک کننده بوده و از انتخاب گزینه نامناسب جلوگیری کند.
مطالعه معرفی رشته حقوق به داوطلبان رشته انسانی یا دیگر موارد کمک می کند تا آشنایی کافی را در مورد این که حقوق چند سال است و چه گرایش هایی دارد به دست آورند. در این مقاله به بررسی همه چیز درباره گرایش ها پرداخته شده و در مورد این که رشته تحصیلی مذکور برای چه کسانی مناسب می باشد نیز توضیحاتی داده شده است. افراد با مطالعه مقاله در پیش رو در مورد مزایا و معایب، بازار کار حقوق و همچنین اینکه حقوق چند سال است هم اطلاعات کسب می کنند.
معرفی رشته حقوق
در مورد معرفی رشته حقوق باید گفت که حقوق یکی از پرطرفدارترین رشته های تحصیلی برای داوطلبان کنکور رشته علوم انسانی است و در دانشگاه های مختلف ایران تدریس می شود. دانشجویان در دانشگاه های سراسری، دانشگاه آزاد و دانشگاه پیام نور می توانند حقوق خوانده و سپس وارد بازار کار شده و درآمد خوبی را کسب کنند.
رشته تحصیلی حقوق گرایش های متنوع و مختلفی در مقطع کارشناسی ارشد و دوران دکتری داشته و افراد می توانند با توجه به سلیقه و شرایط خود بهترین گرایش را انتخاب نمایند که پرطرفدارترین آن ها عبارت اند از: جزا و جرم شناسی، خصوصی، عمومی، حقوق بشر، مالکیت فکری و بین الملل.
در پاسخ به این سوال که حقوق چند سال است باید گفت رشته تحصیلی مذکور در مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری مدت زمان معینی به طول انجامیده و با توجه به شرایط دانشجو مدت زمان تحصیل در حقوق فرق خواهد داشت. برای مثال گرفتن مرخصی تحصیلی دانشگاه می تواند تعداد سال های تحصیلی را بیشتر و طولانی تر سازد.
بازار کار رشته حقوق بسیار مناسب بوده و کسانی که در این رشته تحصیل می کنند، آینده خوبی در انتظارشان خواهد بود. بازار کار برای فارغ التحصیلان گرایش های مختلف حقوق از دانشگاه سراسری، دانشگاه آزاد و دانشگاه پیام نور طبیعتا متفاوت می باشد. هر دانشجویی با توجه به توانایی خود می تواند مشغول کارهای مختلفی شود که پرطرفدارترین شغل ها عبارت اند از: وکالت، قضا، مشاور حقوقی، تحریر ادله، کار در ادارات ثبت اسناد و املاک و دفاتر اسناد رسمی بصورت سردفتر و دفتریار.
دروس رشته حقوق
بعد از معرفی رشته حقوق و کسب اطلاعات در مورد این که حقوق چند سال است باید به بررسی دروس مختلف و واحدهای درسی این رشته پرداخت. طبیعتا افراد در مقاطع تحصیلی مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری درس های متنوع و مختلفی را مطالعه کرده و واحدهای متفاوتی را می گذرانند.
در مقطع تحصیلی لیسانس افراد درس های عمومی و تخصصی مختلفی را می خوانند که دروس تخصصی رشته حقوق شامل مواردی مانند حقوق اساسی، آئین دادرسی مدنی، متون حقوقی، آئین دادرسی کیفری، حقوق جزای عمومی و اصول فقه می باشند. دانشجویان واحدهایی را در مورد فلسفه، عربی، اقتصاد و جامعه شناسی نیز گذرانده و حقوق دریایی و هوایی را نیز خواهند خواند.
رشته حقوق در مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد گرایش های مختلفی دارد که طبیعتا دروس هر گرایش با مورد دیگر فرق خواهد داشت. افراد بعد از بررسی همه چیز درباره گرایش ها می توانند مورد مناسبی را انتخاب کرده و درس هایش را بررسی نمایند که از مهم ترین دروس می توان به حقوق مدنی، حقوق تجارت و اصول فقه اشاره نمود. دانشجویان فوق لیسانس حتما باید پایان نامه نیز ارائه داده و زمانی را صرف نگارش پایان نامه خود کنند.
دروس رشته حقوق برای دانشجویان دکتری با توجه به گرایش متفاوت می باشد و دانشجویان معمولا دروسی مانند حقوق بشر، متون پیشرفته به زبان انگلیسی یا فرانسوی، حقوق کیفری بین المللی و عمومی، فلسفه و قواعد فقه را خواهند خواند. در برخی از گرایش های خاص ممکن است دروس جامعه شناسی نیز در دوران دکتری ارائه شود که دانشجو ملزم به گذراندن آن واحدها است.
به طور کلی باید گفت دانشجویان رشته حقوق دروس حقوقی، فلسفی و زبان خارجه یعنی انگلیسی و عربی را مطالعه کرده و همچنین واحدهای مربوط به جامعه شناسی را نیز می گذرانند. رشته حقوق با توجه به این که سر و کار بیشتری با مردم و علوم انسانی دارد، مباحث ریاضی نداشته و بیشتر درس های آن حفظی است.
رشته حقوق چند سال است؟
در پاسخ به این سوال که رشته حقوق چند سال است، باید گفت رشته تحصیلی مذکور در پایه های تحصیلی مختلف، در مدت زمان معینی به طول می انجامد و افراد ابتدا باید مقطع مورد نظر یعنی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری را مشخص کرده و سپس مدت زمان آن را برآورد کنند. البته لازم به ذکر است که گرفتن مرخصی های دانشجویی یا عدم کسب قبولی در واحدهای درسی می تواند مدت زمان تحصیل را افزایش دهد. همچنین دانشجویان ممتاز با برداشتن واحدهای بیشتر از سقف تعیین شده می توانند بازه زمانی دانشجویی را کاهش دهند.
دانشجویان رشته حقوق برای دریافت مدرک کاردانی باید حتما 2 سال در دانشگاه تحصیل کرده و جهت کسب مدرک کارشناسی یا لیسانس نیز به طور کلی باید 4 سال درس بخوانند. دوره کارشناسی حقوق 8 ترم بوده و 135 واحد درسی دارد که دانشجوها ملزم به گذراندن تمامی آن ها و کسب قبولی می باشند.
دانشجویان بعد از دریافت مدرک کارشناسی و بررسی همه چیز موارد درخصوص گرایش ها، یک گرایش را انتخاب و وارد دوران کارشناسی ارشد می شوند. فوق لیسانس حقوق حدودا 2 سال الی 3 سال طول کشیده و 4 ترم خواهد بود. افراد برای دریافت مدرک ارشد باید 32 واحد درسی را گذرانده و پایان نامه مربوطه را نیز ارائه دهند.
دانشجویان رشته حقوق بعد از گرفتن مدرک کارشناسی ارشد، ممکن است تمایل به ادامه تحصیل در مقطع دکتری داشته باشند. دوران تحصیلی دکتری حقوق حدودا 3 الی 4 سال بوده و حاوی 6 ترم تحصیلی می باشد. افراد باید توجه کنند که مدت زمان معین شده برای دریافت مدرک دکتری رشته مذکور با توجه به گرایش فرد متفاوت است.
افراد بعد از مطالعه معرفی رشته حقوق و آشنایی با بازه زمانی تحصیل در حقوق می توانند، بهترین انتخاب را برای ورود به دانشگاه داشته باشند. با توجه به این که مدرک تحصیلی تاثیر زیادی بر روی ورود داوطلبان به بازار کار دارد، افراد باید تمامی جوانب را قبل از انتخاب رشته در نظر بگیرند.
همه چیز درباره گرایش های رشته حقوق
بعد از کسب اطلاعات در مورد این که حقوق چند سال است، باید با همه چیز درباره گرایش های آن هم آشنا شد. زیرا افراد زیادی بعد از گرفتن مدرک کارشناسی تمایل به ادامه تحصیل و ورود به مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری دارند که گرایش های رشته مذکور به طور کلی عبارت اند از:
حقوق جزا و جرم شناسی: گرایش جزا و جرم شناسی مربوط به مقطع کارشناسی ارشد و دکتری بوده و شاخه ای از حقوق عمومی به حساب می آید. این گرایش همان طور که از نامش پیداست به جرم شناسی و موارد کیفری پرداخته و فارغ التحصیلان آن می توانند در دستگاه های اجرایی مختلف استخدام شوند.
حقوق بین الملل: افراد در این گرایش کارشناسی ارشد مباحث مربوط به ارتباطات بین الملی را مطالعه کرده و با قوانین روابط بین الملل آشنا می گردند. این افراد می توانند پس از دریافت مدرک به انعقاد قرارداد بین افراد داخلی و خارجی کمک کرده و همچنین به بهبود رابطه بین دولت ها کمک نمایند.
حقوق خصوصی: به گرایش خصوصی که مربوط به مقطع کارشناسی ارشد و دکتری است اصطلاحا حقوق مادر نیز می گویند و این گرایش بسیار پرطرفدار می باشد. دانشجویان این رشته معمولا در حیطه حقوق داخلی مطالعه داشته و می توانند به انعقاد قرارداد مالی و تجاری یا غیر تجاری بین اشخاص کمک کرده و در مراکز مختلفی استخدام گردند.
حقوق بشر: حقوق بشر از گرایش های مربوط به دوران کارشناسی ارشد بوده و بررسی حق انسان در زمینه های مختلف سیاسی، اقتصادی و اجتماعی می پردازد. فارغ التحصیلان گرایش مذکور می توانند به عنوان قاضی، وکیل، دادیار یا مشاور حقوقی استخدام گردند.
حقوق مالکیت فکری: دانشجویان کارشناسی ارشد می توانند گرایش مالکیت فکری را انتخاب کرده و دروس مربوط به نقش مالکیت فکری در معاهدات بین المللی را بگذرانند. فارغ التحصیلان گرایش مذکور می توانند به عنوان کارشناس حقوقی در مراکز مختلف استخدام شده و نقش مهمی را در پیشرفت و توسعه فناوری ایفا نمایند.
>حقوق عمومی: این گرایش از گرایش های مقطع کارشناسی ارشد و دکتری بوده و خود شامل چندین زیر مجموعه مانند حقوق اساسی، اداری، مالی، کار و کیفری می شود. افرادی که می خواهند در مقاطع شغلی مختلفی مانند قاضی، وکیل، کارشناس گمرک و اسناد دانشگاه مشغول کار شوند، می توانند گرایش عمومی را انتخاب کنند.
حقوق بین الملل عمومی: گرایش بین الملل عمومی مربوط به مقطع تحصیلی دکتری می باشد و همان طور که از نام آن پیداست به بررسی قوانین روابط بین الملل می پردازد. افراد با تحصیل در رشته و گرایش مذکور می توانند در مراکز مختلف دولتی استخدام شده و مشغول کار گردند.
روابط بین الملل: گرایش روابط بین الملل به بررسی رابطه سیاسی بین کشورها پرداخته و قوانین روابط را مطالعه می کند. گرایش مذکور در دوران دکتری ارائه گشته و مخصوص داوطلبان علاقمند به رابطه های بین المللی است.
بررسی همه چیز درباره گرایش های رشته حقوق به افراد کمک می کند تا بهترین گرایش را برای ورود به مقطع کارشناسی ارشد و دکتری انتخاب کرده و به هدف خود برسند. رشته حقوق در مقطع لیسانس گرایش خاصی نداشته و افراد از فوق لیسانس به بعد می توانند گرایش مورد نظر را انتخاب کنند.
رشته حقوق برای چه کسانی مناسب است
در پاسخ به این سوال که رشته حقوق برای چه کسانی مناسب است باید گفت این رشته دروس نسبتا سخت و حرفه ای داشته و بسیار پرطرفدار می باشد. فارغ التحصیلان حقوق معمولا در مراکز بسیار دولتی و معتبر استخدام شده و حقوق ماهانه مناسبی را دریافت می کنند. به همین دلیل رشته تحصیلی مذکور برای افرادی که خواهان دستیابی به موفقیت هستند، بسیار مناسب خواهد بود.
برای ورود به مقطع کارشناسی حقوق از طریق شرکت در کنکور سراسری افراد باید داوطلب انسانی بوده و رشته تحصیلی آنان انسانی باشد. این رشته در گروه رشته های بورسیه علوم انسانی نیز می باشد و در صورتی که افراد شرایط لازم را داشته باشند می توانند از مزایای آن استفاده کنند. داوطلبان تجربی یا ریاضی در صورتی که قصد تحصیل در دانشگاه آزاد را داشته باشند، می توانند چند واحد درسی فلسفه و عربی گذرانده و به راحتی دانشجوی لیسانس حقوق گردند.
یکی از مهم ترین موارد برای انتخاب رشته حقوق جهت ادامه تحصیل بازار کار آن می باشد. داوطلبان باید ابتدا شایستگی های خود را در نظر گرفته و ببیند به کار قضاوت، وکالت یا مشاور حقوقی علاقه دارند یا خیر و سپس به انتخاب رشته بپردازند. فارغ التحصیلان رشته مذکور در انواع مراکز دولتی و خصوصی می توانند استخدام شده و نتیجه خوبی را دریافت کنند.
بررسی معرفی رشته حقوق، همه چیز درباره گرایش ها و این که حقوق چند سال است می تواند در تصمیم گیری کمک کننده باشد. با توجه به این که تحصیل در رشته مذکور نسبت به دیگر رشته های پرطرفدار مانند پزشکی زمان کمتری طول می کشد، افراد به انتخاب انسانی و سپس حقوق و گرایش های مختلف آن علاقه نشان می دهند.
کسانی که شخصیت منعطف، چالش پذیر و ریسک پذیر دارند می توانند فرصت تحصیل در رشته حقوق را از دست نداده و از قدرت تجزیه و تحلیل خود به خوبی استفاده کنند. رشته مذکور و به خصوص مقطع شغلی وکالت برای افرادی با تیپ های شخصیتی ENTJ، INTJ، ENTP، INTP و ESTJ مناسب خواهد بود.
رشته حقوق برای زنان
با توجه به این که بازار کار حقوق معمولا قضاوت و وکالت می باشد، ممکن است برخی از افراد در مورد رشته حقوق برای زنان سوالاتی داشته و دارای ابهاماتی باشند. لازم به ذکر است که خانم ها بعد از مطالعه معرفی رشته حقوق و تحصیل در آن می توانند به عنوان وکیل، استاد دانشگاه، مشاور حقوقی، سردفتر اسناد رسمی و داور حل اختلاف استخدام شوند.
رشته حقوق برای زنان بسیار مناسب بوده و باید گفت خیلی از افراد مانند خانم ها با یک وکیل خانم احساس راحتی بیشتری خواهند داشت.. هیچ گونه مانعی برای تحصیل زنان در حقوق وجود نداشته و افراد بعد از بررسی همه چیز درباره گرایش ها و این که حقوق چند سال است می توانند به راحتی این رشته را انتخاب کنند.
شغل وکالت یکی از پردرآمد ترین شغل ها برای خانم ها بوده و هیچ مانعی برای ورود زنان به دفاتر حقوقی مختلف وجود ندارد. داوطلبان خانم رشته انسانی می توانند حقوق را به عنوان یکی از بهترین انتخاب ها و گزینه های موجود به حساب آورده و آینده شغلی خوبی را به خود اختصاص دهند.
بازار کار رشته حقوق
بررسی بازار کار رشته حقوق و این که حقوق چند سال است تاثیر مستقیمی بر روی تصمیم گیری داوطلبان کنکور سراسری خواهد داشت. آشنایی با همه چیز درباره گرایش ها و مطالعه معرفی رشته حقوق می تواند بسیار کمک کننده باشد و به همین دلیل در ادامه کارهایی که فارغ التحصیلان رشته مذکور می توانند انجام دهند، همراه با درآمد حدودی توضیح داده شده است.
از مقاطع شغلی عالی و پرطرفداری که فارغ التحصیلان رشته حقوق می توانند در آن مشغول شوند، شغل وکالت است که حقوق آن از 11 میلیون الی 15 میلیون می باشد. البته مقدار مذکور قابل افزایش بوده و گاهی اوقات وکلا بیشتر از 50 میلیون درآمد خواهند داشت. فارغ التحصیلان حقوق همچنین می توانند به عنوان قاضی فعالیت کرده و 5 الی 11 میلیون درآمد کسب کنند. کارشناسان یا مشاوران حقوقی نیز حدودا 9 الی 15 میلیون و سردفترداران 40 الی 50 میلیون درآمد خواهند داشت. لازم به ذکر است که مبالغ ذکر شده با توجه به شرایط می توانند افزایش پیدا کنند.
لازم به ذکر است که علاوه بر موارد ذکر شده فارغ التحصیلان رشته حقوق می توانند در رشته های شغلی مختلف دیگری مانند استاد دانشگاه مشغول کار گشته و کسب درآمد داشته باشند. بازار کار رشته حقوق برای افراد با گرایش های مختلف فرق داشته و متفاوت است و میزان حقوقی که هر مرکز به کارمندان خود ارائه می دهد با توجه به شرایط فرق خواهد داشت.
مزایا و معایب رشته حقوق
آشنای با مزایا و معایب رشته حقوق یکی از مهم ترین موارد لازم برای تصمیم گیری جهت تحصیل بوده و ضروری می باشد. در معرفی رشته حقوق به بررسی مزیت ها و عیب های آن هم پرداخته شده و علاوه بر بر بررسی همه چیز درباره گرایش ها در مورد علت پرطرفدار بودن رشته مذکور توضیح داده شده است.
یکی از مهم ترین مزایای تحصیل در رشته حقوق درآمد بالای شغل های آن و بازار کار عالی می باشد. همچنین در بررسی پاسخ این سوال که حقوق چند سال است گفته شد مدت زمان تحصیل در این رشته نسبتا کوتاه و مناسب خواهد بود. فارغ التحصیلان پس از دریافت مدرک انتخاب های زیادی در پیش رو داشته و می توانند به شکل حضوری یا دورکاری استخدام شوند.
در مورد معایب رشته حقوق باید گفت که ورود به این رشته تقریبا سخت بوده و رقابت بالایی وجود خواهد داشت. داوطلبان انسانی توانایی انتخاب رشته حقوق را پس از شرکت در کنکور دارند و البته امکان تحصیل در دانشگاه های آزاد و پیام نور نیز وجود دارد. سختی دروس و فشرده بودن آن ها می تواند برای برخی افراد سخت و پیچیده به نظر برسد. همچنین ورود به برخی شغل های خاصی مانند وکالت نیاز به شرکت در آزمون وکالت دارد که برای داوطلبان ممکن است خوشایند نباشد.
کارشناسان سامانه مشاوره دانیار آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص معرفی رشته حقوق، همه چیز درباره گرایش ها و حقوق چند سال است را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی دانیار راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی دانیار می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
پاسخ مشاور: سلام بازارکار رشته حقوق در متن مقاله ارائه شده است.