برای مشاوره نحوه نوشتن پایان نامه
برای مشاوره نحوه نوشتن پایان نامه
دانشجویان دوره تحصیلات تکمیلی برای اتمام مقطع تحصیلی خود، ملزم به ارائه پایان نامه خواهند بود. پایان نامه یا رساله، یک پروژه تحقیقاتی جامع در زمینه موضوع انتخابی دانشجو می باشد که فرآیند پیچیده ای برای تهیه و نگارش دارد. به طور کلی، دانشجویان برای نگارش پایان نامه باید متناسب با اصول و استاندارهای پایان نامه پیش روی نمایند.
به عنوان مثال، یکی از نکات حائز اهمیت برای انتخاب عنوان پایان نامه، عدم تکراری بودن آن می باشد. در مجموع، دانشجویان بسیاری در نگارش و دفاع از پایان نامه خود، دچار نگرانی هستند. از این رو در این مقاله، جهت رفع این نگرانی ها به ارائه توضیحات جامعی در رابطه با ساختار پایان نامه، مراحل یافتن موضوع، مراحل انجام پایان نامه و نحوه نگارش پروپوزال پرداخته شده است. در ادامه نیز توضیحاتی در زمینه مراحل دفاع پایان نامه، تمدید و شهریه آن ارائه شده است.
پایان نامه چیست؟
دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکتری برای تکمیل مقطع تحصیلی خود، باید به ارائه پایان نامه یا رساله بپردازند. سوال این است که پایان نامه چیست؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که پایان نامه یک پروژه تحقیقاتی است که قوانین نگارشی ویژه ای داشته و از فصل های مختلفی تشکیل شده است. به طور کلی تمام دانشجویان مقاطع نام برده برای نگارش پایان نامه باید به جزئیات و قوانین آن توجه نمایند.
در مرحله اول، دانشجو باید به انتخاب موضوع و عنوان مورد نظر خود بپردازد. نکته قابل توجه این است که انتخاب عنوان نیز شرایط به خصوصی دارد. به عنوان مثال عنوان انتخاب شده نباید تکراری باشد، در غیر این صورت دانشجو نمی تواند نسبت به نگارش این موضوع اقدام نماید.
نا گفته نماند که علاوه بر ارائه پروژه، روش آموزش محور دیگری نیز برای تکمیل مقطع تحصیلات تکمیلی دانشجویان فراهم شده است که در آن به گذراندن ترم آموزشی و تحصیل همانند سایر ترم ها پرداخته می شود. در صورتی که دانشجویی به انتخاب ترم پروژه محور بپردازد، باید نسبت به نگارش و ارائه پایان نامه اقدام نماید.
ساختار پایان نامه
پایان نامه یکی از مهم ترین پروژه های پژوهشی است که تمام دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکتری می بایست نسبت به ارائه و دفاع از آن اقدام نمایند. همان طور که در بندهای پیش نیز اشاره شد، پایان نامه یک پروژه تحقیقی با بیش از 80 صفحه است که در آن به سوالات پژوهشی دانشجو، پاسخ داده شده است.
پایان نامه و رساله، ساختار مخصوص به خود را داشته و نیازمند نگارش صحیح و اصولی می باشند. به طور کلی ساختار پایان نامه شامل فصل های کلیات پژوهش، مبانی نظری و پیشینه پژوهش، روش پژوهش، یافته های پژوهش، نتیجه گیری می باشد که در ادامه به معرفی و بررسی هر یک از این فصل ها پرداخته شده است.
فصل اول پایان نامه، کلیات پژوهش می باشد که از اهمیت بالایی برخوردار است. در این فصل، دانشجو باید به معرفی و بیان اهمیت مسئله بپردازد. نگارش این بخش با کمک استاد راهنما و مشاوران صورت گرفته و اهداف پژوهش، سوالات آن و بیان ضرورت مسئله به صورت جزئی در آن مورد توجه قرار خواهد گرفت.
در فصل دوم که به فصل مبانی نظری معروف است، دانشجو باید به توضیح مفاهیم مورد استفاده در پژوهش خود بپردازد. لازم به ذکر است که نگارش فصل دوم از پایان نامه، مستلزم مطالعه کامل منابع داخلی و خارجی می باشد. از آن جا که استفاده از منابع قدیمی در نگارش پایان نامه، می تواند منجر به کاهش کیفیت کار دانشجو شود، بهتر است دانشجو از منابع به روز در مراحل انجام پایان نامه، استفاده نماید.
فصل سوم از پایان نامه، مربوط به روش پژوهش است که بسته به کمی یا کیفی بودن موضوع پایان نامه، می تواند متفاوت باشد. همان طور که پیش تر نیز اشاره شد، روش پژوهش برای موضوعات کمی با استفاده از اعداد و ارقام و برای موضوعات کیفی با استفاده از تحلیل مطالب، نوشته خواهد شد. به طور کلی این فصل، باید پیش از آغاز فصل چهارم، نگارش شود.
فصل چهارم پایان نامه یا یافته های پژوهش، شامل کلیه اطلاعاتی است که دانشجو در طول پژوهش خود کسب کرده است. این فصل از پژوهش برای نمایش بهتر مفاهیم باید به صورت جدول و نمودار باشد. این فصل، بخش پایانی کار پژوهشی دانشجو می باشد و در مرحله بعد نتیجه گیری پایان نامه، مورد نگارش قرار خواهد گرفت.
آخرین بخش از ساختار پایان نامه، بخش مربوط به نتیجه گیری است. این فصل با توضیح خلاصه ای از روند کاری آغاز شده و سپس با بحث و نتیجه گیری کلی به پایان می رسد. در این فصل، یافته های دانشجو با سایر پژوهش ها مورد مقایسه واقع شده و میزان تطابق و عدم تطابق آن نیز مورد بررسی قرار خواهد گرفت. در پایان نیز باید محدودیت های انجام پژوهش ذکر شده و پیشنهادات کاربردی برای استفاده سایر علاقه مندان ارائه شود.
مراحل پیدا کردن موضوع پایان نامه
تهیه پایان نامه و ارائه آن به اساتید دانشگاه، یکی از مراحل تکمیل دوره تحصیلات تکمیلی و دریافت مدرک می باشد. یکی از اولین اقدامات لازم برای آغاز نگارش پایان نامه، یافتن موضوع پایان نامه می باشد که قوانین مختص به خود را دارد. دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد برای یافتن موضوع پایان نامه می توانند از استاد راهنمای خود کمک بگیرند.
در حقیقت این طور باید گفت که هدف از نگارش و ارائه پایان نامه، بررسی یک سوال و پاسخ به آن است. دانشجویان به طور معمول می بایست از ترم دوم به انتخاب موضوع بپردازند. برای یافتن آن نیز می توانند از دغدغه های ذهنی خود، سایت های علمی مختلف و سایر تحقیقات انجام شده استفاده نمایند. لازم به ذکر است که در انتهای پایان نامه ها، بخشی به نام نتیجه گیری وجود دارد که در بندهایی از آن برای علاقه مندان به این موضوع، پیشنهاداتی ارائه داده است.
از جمله مهم ترین ویژگی موضوع پایان نامه، تکراری نبودن آن است. به طوری که حداکثر میزان شباهت مورد قبول برای پایان نامه، 30 درصد در نظر گرفته شده است. در بسیاری از دانشگاه ها، شباهت های بیش از این مقدار، غیر قابل قبول می باشند.
پس از انتخاب موضوع با کمک استاد راهنما و مشاور، دانشجو باید به تکمیل فرم پیشنهاده یا پروپوزال خود بپردازد. نکته قابل توجه این است که پروپوزال شامل بیان مسئله و اهمیت انجام پژوهش می باشد که شباهت بسیاری به فصل اول پایان نامه یا مبانی پژوهش دارد. از این رو دانشجو باید در نگارش آن نهایت دقت و توجه را داشته باشد تا بتواند آن را برای فصل اول پایان نامه خود به کار برد.
راهنمای همانندجویی پایان نامه
دانشجویان برای نگارش پایان نامه باید به انتخاب موضوع غیرتکراری بپردازند. اما نکته قابل توجه این است که چطور باید میزان شباهت پایان نامه خود را با سایر پژوهش ها مقایسه کنند. همان طور که پیش تر نیز اشاره شد، میزان شباهت پژوهش ها نباید بیش از 30 درصد باشد. راه حل همانندجویی پایان نامه، مراجعه به سایت ایرانداک و استفاده از سامانه همانندجو می باشد.
سامانه همانندجو به نشانی tik.irandoc.ac.ir با هدف تشخیص میزان شباهت پایان نامه ها راه اندازی شده است. تمام اساتید و دانشجویان با پرداخت هزینه مربوطه می توانند به بررسی موضوعات و متون پژوهش های خود بپردازند. از جمله خدمات دیگر این سامانه می توان تهیه گزارش طرح پژوهشی و مقاله نشریه ادواری اشاره کرد. راهنمای همانندجویی پایان نامه به صورت تصویری به شرح زیر می باشد:
مرحله اول: دانشجویان برای همانندجویی پایان نامه خود ابتدا باید وارد نشانی irandoc.ac.ir شده و گزینه مربوط «همانندجویی در نوشتارهای علمی» را انتخاب نمایند.
مرحله دوم: در ادامه، دانشجویان وارد سامانه همانندجویی خواهند شد. در این بخش دانشجو باید با انتخاب گزینه «نام نویسی»، نسبت به ثبت نام در این سامانه اقدام نماید.
مرحله سوم: سپس صفحه زیر برای دانشجو نمایش داده خواهد شد. در این بخش دانشجو باید بخش مربوطه نام نویسی شخص حقیقی را انتخاب نموده و بر روی کلید «برو»، کلیک نماید.
مرحله چهارم: در ادامه یک فرم برای ثبت نام در این سامانه نمایش داده خواهد شد. متقاضی باید به تکمیل اطلاعات مورد نیاز پرداخته و بر روی کلیک «گام بعد» کلیک نماید.
مرحله پنجم: پس از تکمیل فرم ثبت نام، دانشجو می تواند به صفحه اول این وب سایت بازگشته و از بخش مربوط به «ورود» نسبت به وارد کردن ایمیل و گذرواژه خود اقدام نموده و بر روی دکمه «ورود» کلیک نماید.
مرحله ششم: پس از ورود به سامانه همانندجویی پایان نامه، پنل کاربری برای متقاضیان نمایش داده خواهد شد. دانشجویان برای بررسی تکراری بودن یا نبودن پایان نامه، می بایست بر روی گزینه «پایان نامه کارشناسی ارشد» کلیک نمایند.
مرحله هفتم: در ادامه، دانشجو وارد صفحه زیر خواهد شد. در این بخش باید نوع درخواست و نوع متن ارسال دانشجو انتخاب شود. منظور از نوع متن ارسالی، انتخاب میان «متن کامل» و «بخشی از پایان نامه» می باشد.
مرحله هشتم: در ادامه متقاضی با کلیک بر روی گام بعد، وارد صفحه زیر خواهد شد. در این بخش باید نسبت به وارد کردن عنوان و متن پایان نامه، اقدام نموده و بر روی کلید «گام بعدی» کلیک نماید.
مرحله نهم: در نهایت نیز دانشجو باید ایمیل استاد راهنما و شناسه استاد را وارد نماید. لازم به ذکر است وارد کردن این اطلاعات، نیازمند آگاهی استاد راهنما و ارائه این اطلاعات توسط او به دانشجو می باشد.
مرحله دهم: در انتها، دانشجو با کلیک بر روی کلید «گام بعد»، باید نسبت به پرداخت هزینه همانندجویی پایان نامه و کلیک بر روی دکمه «تکمیل فرآیند» اقدام نمایند. در پایان، میزان شباهت پایان نامه دانشجو با نوشتارهای موجود در سایت ایرانداک، مورد بررسی قرار گرفته و اعلام خواهد شد.
نحوه نگارش پروپوزال پایان نامه
دانشجویانی که برای تکمیل دوره تحصیلی خود، مستلزم ارائه پایان نامه هستند، باید نسبت به مراحل انجام پایان نامه آگاهی داشته باشند. همان طور که پیش تر نیز اشاره شد، اولین گام برای نگارش پایان نامه انتخاب عنوان و موضوع پژوهش است. در قدم دوم، دانشجو باید با کمک استاد راهنما به نگارش پروپوزال پایان نامه بپردازد.
رعایت برخی نکات در نحوه نگارش پروپوزال پایان نامه، می تواند نتیجه بهتری به ارمغان آورد. در پروپوزال، دانشجو باید به بیان مسئله، ضرورت پژوهش و اهمیت انجام آن بپردازد. در این رابطه پیشنهاد می شود که با استاد راهنمای خود مشورت نموده و اطلاعات لازم را در متن پروپوزال نگارش نمایند. چرا که در بسیاری از موارد، متن های نوشته شده برای بیان مسئله و ضرورت پژوهش، شباهت بسیار زیادی به یکدیگر دارند.
یکی دیگر از مواردی که دانشجو باید در پروپوزال خود نگارش کند، پیشینه پژوهشی است. در حقیقت با مطالعه پژوهش های دیگر و مقایسه آن ها، می توان موارد بررسی نشده در تحقیقات را با نوآوری مورد مطالعه قرار داد. انجام این مطالعه و بررسی، موجب بهبود کیفیت پایان نامه دانشجو خواهد شد.
پس از نگارش پیشینه پژوهشی، دانشجو باید به ارائه خلاصه ای از اهداف، شرح فرضیات و روش پژوهشی مورد استفاده خود در پایان نامه، بپردازد. در ادامه نیز دانشجو باید مدت زمان لازم برای تکمیل هر یک از فصل های پایان نامه را در پروپوزال، مشخص نماید. به طور میانگین دانشجویان و اساتید برای هر فصل از پایان نامه، مدت زمان 2 ماه را در نظر می گیرند.
گفتنی است که این مدت زمان بسته به سختی پژوهش می تواند افزایش یابد. در انتهای پروپوزال نیز، دانشجو می بایست فرم خود را امضا نموده و آن را تحویل استاد راهنمای مربوطه ارائه دهد. در صورت تایید پروپوزال توسط استاد راهنما، دانشجو می تواند مقدمات آغاز نگارش پایان نامه خود را فراهم نماید.
مراحل نوشتن پایان نامه
دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد یا دکتری که به تهیه و تنظیم پایان نامه یا رساله خود می پردازد، پس از تایید پروپوزال خود توسط استاد راهنما می تواند نسبت به آغاز نگارش پایان نامه اقدام نماید. مراحل انجام پایان نامه نیز با اصول و قواعد خاصی صورت می گیرند. در حقیقت، ساختار پایان نامه یک ساختار ثابت است که تمام پژوهش ها متناسب با آن انجام می شوند.
اولین مرحله نوشتن پایان نامه، انتخاب موضوع است. انتخاب موضوع جدید و زیرکانه با توجه به نیاز جامعه و توجه به آینده شغلی صورت می گیرد. این موضوع می تواند با کمک دغدغه های ذهنی، مطالعه آثار ثبت شده و کمک اساتید راهنما و مشاوران انتخاب شود.
پس از انتخاب پایان نامه، دانشجو باید به نوشتن پروپوزال بپردازد که فرآیند آن به طور کامل مورد بررسی قرار گرفته است. در ادامه، در صورت تایید پروپوزال، دانشجو باید نوشتن پایان نامه را آغاز کند. بخش ابتدایی پایان نامه مربوط به مقدمه آن است. این مقدمه نیز شامل بیان صورت مسئله، هدف از انتخاب موضوع، اهمیت ارائه پژوهش و ... می باشد که پس از انتخاب منابع داخلی و خارجی و با کمک پروپوزال قابل نگارش خواهد بود.
در مرحله بعد، دانشجو باید مبانی نظری پژوهش خود را شامل اطلاعات کلی در رابطه با مفاهیم به کار رفته در پایان نامه خود می باشد، آماده کند. در نتیجه با انتخاب و مطالعه منابع داخلی و خارجی، دانشجو می تواند بخش مربوط به مبانی نظری را تکمیل نماید. سپس روش تحقیق را بسته به کمی یا کیفی بودن پژوهش خود، مورد استفاده قرار داده و نتیجه را در بخش مربوطه نگارش کند.
در نهایت نیز دانشجو باید نتیجه گیری خود را از انجام پایان نامه ارائه نموده و به بررسی محدودیت های موجود بپردازد. لازم به ذکر است که جهت تکمیل پایان نامه، در این بخش باید پیشنهاداتی در رابطه با ادامه این پژوهش و یا انجام پژوهش های مشابه و مربوط به آن ارائه شود.
مراحل دفاع از پایان نامه
یکی از مهم ترین مراحل تحصیلی دانشجویان دوره کارشناسی ارشد و دکتری، نگارش و دفاع از پایان نامه به شمار می رود. پس از نگارش پایان نامه مطابق با مراحل انجام پایان نامه، تایید پژوهش، دانشجو باید مراحل دفاع از آن را اجرا کند. مراحل دفاع از پایان نامه شامل موارد زیر می باشد:
پس از تکمیل نوشتن پایان نامه، دانشجو باید چکیده، فهرست و منابع خود را به اطلاع استاد راهنما رساند. سپس در سامانه دانشگاهی مربوطه مانند سامانه پویا دانشگاه بیرجند و غیره به ثبت درخواست دفاع از پایان نامه بپردازد. لازم به ذکر است که حداقل به مدت 6 ماه باید از تصویب موضوع پایان نامه گذشته باشد تا دانشجو بتواند به دفاع از آن بپردازد.
پس از بارگذاری فایل چکیده پایان نامه در سیستم و ثبت درخواست دفاع، در صورتی که درخواست دانشجو مورد تایید استاد راهنما قرار گیرد، پایان نامه برای مدیر گروه ارسال خواهد شد. لازم به ذکر است که در برخی از موارد، ممکن است که استاد راهنما پیامی مبنی بر تکمیل پایان نامه و یا ویرایش برخی از بندهای آن برای دانشجو بگذارد. در این صورت دانشجو باید نسبت به تکمیل و ارائه مجدد آن اقدام نماید.
در صورت تایید مدیر گروه، داوران دفاع پایان نامه، انتخاب شده و پایان نامه وی برای کارشناسان پژوهشی دانشکده ارسال خواهد شد.
سپس کارشناسان دانشکده باید به صدور حکم داوری بپردازند. در ادامه داوران نیز باید نسبت به امضای فرم مخصوص داوری اقدام نمایند. فرم تعیین تاریخ دفاع در مرحله بعد باید به تایید اساتید و مدیر گروه رسیده و توسط دانشجو تحویل پژوهش دانشکده شود. در نهایت تاریخ دفاع، توسط کارشناسان پژوهش دانشکده از طریق سیستم دانشگاه، ثبت خواهد شد.
در ادامه، فرم صورت جلسه دفاع و دعوت نامه اساتید، پرینت گرفته شده و به تایید رئیس دانشکده خواهد رسید. در نهایت این فرم برای برگزاری دفاع، تحویل دانشجو خواهد شد. لازم به ذکر است که از زمان ثبت درخواست دفاع تا تاریخ برگزاری آن حداقل 15 روز فاصله خواهد بود.
نا گفته نماند که اساتید داور، دو نفر هستند که یک نفر از آن ها از اساتید داخل دانشگاه و یک نفر نیز از اساتید خارجی دانشگاهی انتخاب خواهد شد. در انتهای جلسه دفاع نیز، داوران می بایست اصلاحیه و یا انتقادات خود بر پایان نامه را اعلام نمایند. در نهایت پس از پرسش و پاسخ از دانشجو، نمره نهایی او در پایان جلسه، اعلام خواهد شد. دانشجو نیز در بازه زمانی مشخص شده باید نسبت به اصطلاحات کار پژوهشی خود اقدام نماید.
راهنمای ثبت پایان نامه در ایرانداک
دانشجویان، پس از اتمام جلسه دفاع و انجام اصلاحات مورد نیاز بر روی پایان نامه، باید آن را در سایت ایرانداک irandoc.ac.ir ثبت نمایند. این کار برای حفاظت از مقالات و جلوگیری از کپی صورت می گیرد. دانشجویان برای ثبت پایان نامه خود در سایت ایرانداک، ابتدا باید وارد نشانی irandoc.ac.ir شوند. سپس با انتخاب گزینه «ثبت پایان نامه و رساله»، دانشجو می تواند اقدامات مربوط به ثبت پایان نامه را به انجام برساند. در واقع آخرین بخش از مراحل انجام پایان نامه، ثبت آن در سامانه ایرانداک می باشد.
مرحله اول: دانشجویان برای ثبت پایان نامه خود در سایت ایرانداک، ابتدا باید در مرورگر خود نشانی irandoc.ac.ir را وارد نمایند. در ادامه با اسکرول صفحه به سمت پایین باید به انتخاب گزینه «ثبت پایان نامه، رساله و پیشنهاده» بپردازند.
مرحله دوم: در ادامه، در صورتی که دانشجو در سایت ایرانداک ثبت نام نکرده باشد، باید بر روی کلید «نام نویسی» کلیک نماید.
مرحله سوم: سپس دانشجو، وارد صفحه ثبت نام خواهد شد و باید نسبت به تکمیل فرم نام نویسی اقدام نماید.
مرحله چهارم: پس از تکمیل ثبت نام، دانشجو باید به صفحه اول بازگشته و در بخش ورود به سامانه، ایمیل و رمز عبور خود را وارد نماید. پس از ورود به سامانه، دانشجو می تواند به مشاهده پروفایل خود پرداخته و از بخش مربوط به پایان نامه، پژوهش خود را ثبت نماید.
دانلود نمونه پایان نامه
نگارش پایان نامه، اصول و قواعد مختص به خود را دارد. تا جای ممکن در این مقاله در رابطه با نحوه و مراحل انجام پایان نامه و ارائه آن، توضیحات کاملی ارائه شده است. اما مطالعه نمونه ای از پایان نامه ها، می تواند در نگارش بهتر آن موثر باشد. به همین دلیل نیز به دانشجویان گرامی پیشنهاد می شود که پیش از آغاز نوشتن پایان نامه، چند نمونه از آن را مورد بررسی قرار دهند.
دسترسی به نمونه پایان نامه ها و رساله ها از طریق وب سایت های گوناگونی امکان پذیر است. به عنوان مثال برای سهولت در دسترسی دانشجویان در ادامه لینک دانلود نمونه پایان نامه در زمینه داروسازی، ارائه شده است:
نویسنده: دانشگاه علوم پزشکی | |
حجم: 741 KB | |
منبع: دانشگاه علوم پزشکی |
گفتنی است که دانشجویان برای دریافت نمونه مقالات بیشتر می توانند به وب سایت ایرانداک به نشانی irandoc.ac.ir، مراجعه نمایند. متقاضیان با ثبت نام در این وب سایت و انتخاب موضوعات مختلف در انواع زمینه ها، می توانند به بررسی پایان نامه های مربوطه بپردازند.
تمدید پایان نامه
دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد، در انتهای ترم چهارم، باید نسبت به ارائه پروژه تحقیقاتی یا پایان نامه خود اقدام نمایند. در صورتی که دانشجویی موفق به تکمیل پایان نامه و ارائه آن در مدت زمان مشخص شده نشود، باید به تمدید پایان نامه یا تمدید سنوات ترم پنجم اقدام نماید.
تحصیل در ترم پنجم برای دانشجویان روزانه رایگان بوده و در صورت عدم موفقیت جهت تکمیل پایان نامه در این ترم، دانشجو باید هزینه بپردازد. به طور کلی نوشتن پایان نامه، یکی از پیچیده ترین فعالیت های دانشجو در دوران تحصیل است که زمان بسیاری نیز نیاز دارد.
بنابراین در صورتی که دانشجو در تکمیل پایان نامه، دچار ابهاماتی شود و یا مدت زمان بیشتری برای تکمیل آن نیاز داشته باشد، می تواند نسبت به تمدید پایان نامه اقدام نماید. همان طور که پیش تر نیز اشاره شد، تمدید پایان نامه همان تمدید ترم و سنوات می باشد. البته نا گفته نماند که در صورتی که دانشجو آمادگی برای دفاع داشته باشد، اما استاد راهنما ظرفیت نداشته باشد، دانشجو بدون تمدید پایان نامه می تواند در ترم بعد به دفاع از پایان نامه خود بپردازد.
شهریه پایان نامه
پایان نامه، بخشی از ترم آخر کارشناسی ارشد است که تمام دانشجویان برای دریافت مدرک تحصیلی خود باید آن را تکمیل کرده و ارائه دهند. به طور معمول دانشجویان دانشگاه های دولتی در دوره روزانه، شهریه ای برای هیچ یک از واحدهای خود اعم از پایان نامه، پرداخت نمی کنند. اما شهریه پایان نامه در صورتی که دانشجوی روزانه به تمدید پایان نامه و افزایش سنوات تا 6 ترم بپردازد، مشمول پرداخت شهریه پایان نامه خواهد شد.
این در صورتی است که در دانشگاه های غیر دولتی، انتخاب تمام واحدها مشمول هزینه می باشد. لازم به ذکر است که این شهریه هر ساله به میزان 10 الی 15 درصد نیز افزایش می یابد. بنابراین در صورتی که دانشجویان در زمان مقرر نتوانند به دفاع از پایان نامه بپردازند و ناچار به تمدید ترم شوند، دوباره مشمول پرداخت هزینه مجزا خواهند شد. میزان شهریه پایان نامه برای دانشجویان دانشگاه های مختلف به ریال به شرح جدول زیر می باشد:
دانشگاه | رشته علوم انسانی | سایر گروه ها |
دانشگاه پیام نور |
از 8,684,857 تا 10,441,566 |
از 8,684,857 تا 10,441,566 |
پردیس خودگردان |
از 8,167,500 تا 18,342,500 |
از 8,850,000 تا 21,102,500 |
دانشگاه آزاد |
از 2,800,000 تا 3,000,000 |
از 3,000,000 تا 3,200,000 |
در مجموع، دانشجویان برای اطلاع از شهریه پایان نامه های خود باید به آموزش دانشکده خود و یا وب سایت رسمی دانشگاه محل تحصیل خود مراجعه نمایند. به طور کلی دانشجویان باید این نکته را مورد توجه قرار دهند که اگر در زمان تعیین شده نتوانند به دفاع از پایان نامه خود بپردازند، برای اخذ آن در ترم بعد باید نصف شهریه ثابت را به همراه شهریه متغیر پایان نامه، پرداخت نمایند.
کارشناسان سامانه مشاوره دانیار آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص پایان نامه، مراحل انجام پایان نامه و ساختار آن را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی دانیار راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی دانیار می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
پاسخ مشاور: سلام. میزان شهریه پایان نامه در متن مقاله آمده است.