برای مشاوره رتبه اصلی در کارنامه کنکور
برای مشاوره رتبه اصلی در کارنامه کنکور
یکی از مهم ترین سوالات در رابطه با کارنامه کنکور سراسری برای داوطلبان این است که رتبه اصلی در کارنامه کنکور کدام است؟ کارنامه کنکور دارای اطلاعات مهمی از جمله تراز و رتبه داوطلب می باشد. با توجه به تغییرات به وجود آمده در کنکور سراسری، مبنی بر حذف زیر گروه ها، مسلما رتبه و تراز در هر زیرگروه درج نخواهد شد. در کارنامه اولیه رتبه های مختلفی درج شده که باعث سردرگم شدن داوطلب برای انتخاب رشته خواهد شد که در نتیجه باعث عدم انتخاب رشته اصولی و مناسب براساس رتبه های کسب شده می گردد.
رتبه اصلی در کارنامه کنکور برای هر داوطلب، رتبه کل در سهمیه نهایی می باشد. بنابراین می توان بیان کرد که رتبه نهایی برای انتخاب رشته، رتبه کل در سهمیه نهایی هر داوطلب می باشد که در کارنامه اولیه کنکور سراسری درج می شود. با توجه به اهمیت رتبه ها در انتخاب رشته، در این مقاله به صورت کامل در خصوص رتبه اصلی در کارنامه کنکور، رتبه در سهمیه و همچنین رتبه در هر زیر گروه و رتبه نهایی برای انتخاب رشته توضیح داده می شود.
رتبه اصلی در کارنامه کنکور کدام است؟
یکی از سوالاتی که داوطلبان بعد از انتشار کارنامه کنکور دارند، این است که رتبه کنکور کدام عدد است؟ این سوال در حقیقت کلید اصلی در خصوص رتبه اصلی داوطلب و رتبه نهایی برای انتخاب رشته می باشد. با توجه به حذف زیر گروه ها، برخلاف سال های گذشته، رتبه و نمره در هر زیر گروه اعلام نخواهد شد و در نتیجه براساس ضرایب دروس امتحانی و درصدهای کسب شده، رتبه کشوری و رتبه کل در سهمیه نهایی در کارنامه اولیه درج می گردد.
با توجه به تغییرات به وجود آمده، سوال اصلی برای داوطلبان این است که رتبه اصلی در کارنامه کنکور کدام است؟ رتبه اصلی در کارنامه کنکور، رتبه کل در سهمیه نهایی داوطلب می باشد. کل داوطلبان شرکت کننده هر گروه آزمایشی، به چندین سهمیه تقسیم می شوند که رتبه داوطلب براساس نوع سهمیه تقسیم بندی و سهمیه تخصیصی محاسبه شده و به عنوان رتبه نهایی در سهمیه برای داوطلب اعلام می گردد. لازم به ذکر است در صورتی که افراد از رتبه خود ناراضی باشند می توانند پس از دریافت کارنامه برای اعتراض به نتایج کنکور سراسری اقدام نمایند. در کارنامه کنکور سراسری دو رتبه به عنوان رتبه داوطلب به شرح ذیل اعلام می شود:
در کنکور سراسری سهمیه های مختلفی وجود دارد و در این قسمت رتبه هر فردی فقط با افرادی که سهمیه مشابه داوطلب هستند مقایسه شده و اعلام می گردد. به عنوان مثال اگر در رشته علوم تجربی 1000 نفر شرکت کرده باشند و داوطلبان شرکت کننده در منطقه دو، برابر 250 نفر باشند، بعد از برگزاری آزمون و ارائه کارنامه اولیه کنکور سراسری، رتبه داوطلب بین 250 نفر شرکت کننده در سهمیه منطقه دو اعلام خواهد شد. این رتبه به عنوان رتبه اصلی در کارنامه کنکور بوده که می توان بیان کرد که رتبه نهایی برای انتخاب رشته می باشد.
منظور از رتبه کشوری این است که رتبه داوطلب را بین تمامی افراد شرکت کننده در هر گروه آزمایشی بدون در نظر گرفتن سهمیه خاصی بررسی می کنند و به عنوان رتبه کشوری داوطلب در کارنامه ثبت می کنند. با توجه به مثال بیان شده، رتبه داوطلب بین 1000 نفر شرکت کننده علوم تجربی سنجیده شده و به عنوان رتبه کشوری داوطلب در کارنامه درج می شود.
با توجه به توضیحات مطرح شده، می توان سوال رتبه کنکور کدام عدد است؟ یا رتبه اصلی در کارنامه کنکور کدام است؟ را پاسخ داد. رتبه کنکور در واقع رتبه کل در سهمیه نهایی می باشد که این رتبه براساس وضعیت سهمیه داوطلب در کنکور سراسری بررسی و اعلام می گردد.
رتبه کل در سهمیه نهایی چیست؟
با توجه به تعدد سهمیه های موجود در کنکور سراسری شامل مناطق یک، دو و سه، ایثارگران 5 و 25 درصدی و رزمندگان و خانواده شهدا و همچنین تقاضای بالای شرکت کنندگان، به منظور رعایت اصل عدالت آموزشی و بهره مندی از امکانات آموزشی، داوطلبان شرکت کننده در کنکور را براساس سهمیه های موجود تقسیم بندی می نمایند. بنابراین یکی از مهم ترین مسائل در ثبت نام کنکور، مشخص نمودن دقیق نوع سهمیه می باشد که به صورت مستقیم در رتبه نهایی برای انتخاب رشته و همچنین قبولی نهایی داوطلب تاثیرگذار می باشد.
رتبه کل در سهمیه نهایی به عنوان اصلی ترین رتبه برای داوطلب در کارنامه کنکور سراسری می باشد. داوطلب با توجه به نوع سهمیه که به عنوان سهمیه نهایی در کارنامه درج می شود، بین داوطلبان آن سهمیه سنجیده می شود. در نتیجه سهمیه، یک جامعه آماری کوچک از کل شرکت کنندگان کنکور سراسری در هر گروه آزمایشی می باشد. بنابراین معیار اصلی برای اعلام رتبه داوطلب و همچنین رتبه نهایی برای انتخاب رشته، رتبه کل در سهمیه نهایی می باشد.
در سالیان گذشته، رتبه نهایی برای انتخاب رشته، همان رتبه های کسب شده در هر زیر گروه بود. با توجه به تغییرات کنکور سراسری مبنی بر حذف زیر گروه، معیار اصلی برای بیان رتبه داوطلب، همان رتبه کل در سهمیه نهایی می باشد. در نتیجه می توان پاسخ داد که رتبه اصلی در کارنامه کنکور کدام است؟ تراز کنکور کدام است، رتبه کل در سهمیه نهایی می باشد.
با توجه به اطلاعات ثبت نامی و آزمونی مطابق شکل بالا، داوطلب با توجه به نوع سهمیه انتخابی در زمان ثبت نام کنکور سراسری دارای سهمیه مناطق می باشد. نوع منطقه براساس سه سال آخر تحصیلی مشخص شده است که داوطلب داری سهمیه منطقه یک می باشد.
رتبه کل در سهمیه نهایی به رتبه ای گفته می شود که داوطلب در آن سهمیه با سایر داوطلبان مشمول همان سهمیه رقابت کرده و رتبه داوطلب بین تمامی داوطلبان سهمیه یکسان، اعلام می گردد. با توجه به شکل بالا، می توان بیان کرد که رتبه داوطلب در بین تمامی شرکت کنندگان سهمیه منطقه یک، برابر با 6299 بوده و این رتبه به عنوان رتبه اصلی داوطلب در کارنامه کنکور و همچنین رتبه نهایی برای انتخاب رشته داوطلب می باشد.
رتبه در زیر گروه چیست؟
داوطلبان هنگام اعلام نتایج اولیه کنکور سراسری در صورت مجاز بودن به انتخاب رشته می توانند فرم انتخاب رشته را براساس علاقه مندی تکمیل نمایند و سازمان سنجش آموزش کشور براساس رتبه کسب شده در زیر گروه های مختلف شانس قبولی برای هر رشته را سنجیده و به عنوان نتیجه نهایی اعلام می نماید. لازم به ذکر است با توجه به حذف زیر گروه ها، در کارنامه اولیه کنکور سراسری 1402، رتبه در هر زیر گروه درج نخواهد شد.
براساس کارنامه های سالیان گذشته، رتبه های درج شده در کارنامه شامل رتبه کشوری، رتبه کل در سهمیه نهایی و رتبه داوطلب در هر زیر گروه بود. بنابراین داوطلب براساس رتبه کل در سهمیه و همچنین رتبه در هر زیرگروه انتخاب رشته می کرد. رتبه کل در سهمیه در واقع رتبه داوطلب بین متقاضیان همان سهمیه می باشد.
رتبه در زیر گروه براساس درصدهای کسب شده داوطلب و ضرایب دروس تخصصی در هر زیر گروه محاسبه شده و در نتیجه به عنوان معیاری برای بیان شانس قبولی داوطلب در هر زیرگروه برای رشته های دسته بندی شده در هر زیر گروه می باشد. برای مثال می توان بیان کرد که اگر رتبه داوطلب براساس درصدهای کسب شده در زیر گروه یک برابر 2000 و در زیرگروه دو برابر با 1500 باشد، در نتیجه شانس قبولی داوطلب برای رشته های موجود در زیرگروه دو بیشتر از زیرگروه یک است.
با توجه به توضیحات اشاره شده و همچنین عکس بالا، رتبه داوطلب در سهمیه در زیر گروه یک برابر 6028 و در زیرگروه دو برابر 6064 بوده و در نتیجه برای قبولی در رشته های زیر گروه یک شانس بالاتری خواهد داشت.
با توجه به تغییرات ایجاد شده در کنکور سراسری مبنی بر حذف زیر گروه ها و تاثیر یکسان ضرایب دروس، در کارنامه های منتشر شده در اوایل مرداد 1402، رتبه در زیر گروه برای داوطلب درج نخواهد شد و صرفا در کارنامه رتبه کشوری و رتبه کل در سهمیه نهایی ثبت خواهد شد که به عنوان رتبه نهایی برای انتخاب رشته می باشد.
برای انتخاب رشته کدام رتبه مهم است؟
با توجه به توضیحات ارائه شده و پاسخ به سوال، رتبه اصلی در کارنامه کنکور کدام است؟ در جواب می توان بیان کرد، رتبه کل در سهمیه نهایی به عنوان رتبه اصلی می باشد. حال سوال اصلی این است که برای انتخاب رشته کدام رتبه مهم است؟ که در ادامه به صورت کامل توضیح داده می شود.
در سال های گذشته، پس از شرکت در کنکور سراسری، نتایج داوطلب در کارنامه اولیه کنکور سراسری منتشر و اطلاع رسانی می شد. در کارنامه کنکور سراسری، علاوه بر مشخصات فردی داوطلب، اطلاعاتی نظیر نوع سهمیه، درصد های دروس امتحانی، نوع سهمیه، رتبه کشوری، رتبه کل در سهمیه نهایی، میزان تاثیر سوابق تحصیلی دیپلم و پیش دانشگاهی و در نهایت رتبه داوطلب در زیر گروه نشان داده می شد.
رتبه داوطلب در هر زیر گروه متناسب با نوع رشته های که در زیر گروه مربوطه قرار داشته اند در انتخاب رشته داوطلب تاثیر گذار بود. بدین صورت که در هر زیر گروهی که داوطلب رتبه پایین تر یا بهتری را کسب کرده بود شانس قبولی در رشته های آن زیر گروه برای داوطلب بالاتر بود. بنابراین اگر داوطلبی قصد ورود به رشته پزشکی را داشت، باید براساس رتبه در زیر گروه یک انتخاب رشته نموده و همچنین در صورتی که قصد ورود به رشته داروسازی را داشت، لازم بود براساس رتبه درج شده در زیرگروه دو انتخاب رشته می کرد.
با توجه به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر حذف زیر گروه ها و یکسان بودن ضرایب درسی در رتبه و نمره داوطلب، در کارنامه کنکور سراسری 1402 رتبه و نمره در زیر گروه درج نخواهد شد و یک رتبه صرفا با عنوان رتبه کل در سهمیه نهایی به عنوان رتبه معیار برای انتخاب رشته خواهد بود. بنابراین در پاسخ اینکه رتبه اصلی در کارنامه کنکور کدام است؟ و یا برای انتخاب رشته کدام رتبه مهم است؟ می توان بیان کرد که رتبه اصلی برای انتخاب رشته، رتبه کل داوطلب در سهمیه نهایی می باشد که داوطلب باید براساس این رتبه برای تمامی رشته های مورد علاقه وارد رقابت با سایر داوطلبان همان سهمیه شود.
لازم است داوطلبان در نرم افزارهای انتخاب رشته براساس رتبه کل در سهمیه نهایی، شانس قبولی خود را براساس رتبه نهایی برای انتخاب رشته بررسی نمایند. با توجه به اینکه این نرم افزارها براساس رتبه کل در سهمیه نهایی تنظیم شده اند بهترین معیار برای ارزیابی شانس قبولی می باشند که داوطلب می تواند از محل قبولی و رشته های قبولی مطلع گردد.
رتبه کشوری کنکور مهمه یا منطقه؟
یکی از سوالاتی که داوطلبان متقاضی انتخاب رشته دارند این است که رتبه کشوری کنکور مهم است یا رتبه منطقه؟ در این خصوص لازم است به تعاریف رتبه کشوری و همچنین رتبه منطقه پرداخته شود. رتبه کشوری در حقیقت رتبه ای است که بیان کننده جایگاه داوطلب در میان تمامی شرکت کنندگان هر گروه آزمایشی می باشد.
داوطلبان بر این باورند که با توجه به کشوری بودن کنکور سراسری، رتبه کشوری به عنوان معیار مهم برای انتخاب رشته می باشد ولی باید با توجه به تعریف رتبه کشوری که بیان کننده جایگاه داوطلب در میام تمامی شرکت کنندگان هر گروه آزمایشی می باشد بیان کرد که رتبه کشوری به عنوان یک شاخص برای بیان رتبه فرد در کل کشور بوده و از نظر اهمیت، در پایین ترین شاخص ها برای انتخاب رشته می باشد.
از آنجایی که ملاک پذیرش در تمامی دانشگاه ها و رشته ها براساس سهمیه های متفاوت صورت می گیرد و ظرفیت رشته ها بر اساس ظرفیت سهمیه ها می باشد بنابراین ملاک پذیرش رتبه داوطلب در سهمیه می باشد و رتبه کشوری تاثیری در انتخاب رشته ندارد.
به طور خلاصه می توان بیان کرد که رتبه در منطقه رتبه ای است که با اعمال سهمیه مناطق کنکور سراسری تعریف می شود. داوطلبان متقاضی استفاده از سهمیه مناطق باید براساس منطقه نهایی خود، رتبه در منطقه را معیار قرار داده و انتخاب رشته نماید. در نتیجه رتبه در منطقه برای انتخاب رشته دانشگاه های دولتی، شبانه، پیام نور و غیر انتفاعی اهمیت بالایی دارد. اهمیت رتبه در منطقه براساس نوع دانشگاه و همچنین نوع پذیرش رشته به صورت استانی، ناحیه، قطب و کشور متفاوت بوده و در نتیجه رتبه در منطقه اهمیت بالایی برای انتخاب رشته می باشد.
نمرات خام یا نمرات اختصاصی در کارنامه اولیه کنکور
با توجه به برگزاری کنکور سراسری در دو نوبت دی ماه و تیر ماه، مهمترین معیار برای ارزیابی رتبه داوطلب، کسب درصدهای مناسب در کنکور سراسری می باشد. داوطلبانی که در نوبت دی ماه کنکور شرکت کرده بودند، براساس درصدهای کسب شده صرفا نمرات خام در کارنامه اولیه درج شده بود ولی بعد از برگزاری آزمون تیر ماه، مجددا کارنامه ای برای داوطلبان صادر خواهد شد که علاوه بر درصد و نمرات خام، رتبه داوطلب درج می شود.
رتبه های درج شده در کارنامه کنکور سراسری، رتبه کشوری، رتبه کل در سهمیه نهایی و رتبه در منطقه می باشد که لازم است براساس توضیحات بالا، داوطلب رتبه در سهمیه نهایی و رتبه در مناطق را به عنوان مهم ترین معیار برای انتخاب رشته براساس نوع سهمیه و یا نوع منطقه قرار دهد.
در هر صورت می توان بیان کرد که نمرات خام یا نمرات اختصاصی در کارنامه اولیه کنکور این است که نمره و درصد هر درس بدون مقایسه با دیگر شرکت کنندگان کنکور سنجیده می شود. بنابراین وضعیت نمرات یا درصدهای هر داوطلب را از 100 درصد نمایش می دهد.
نمرات خام یا درصدهای کسب شده به عنوان عامل تعیین کننده رتبه در کارنامه داوطلب و در نتیجه انتخاب رشته و قبولی می باشد. نمرات خام بعد از تاثیر سوابق تحصیلی و مقایسه با نمره سایر دیگر شرکت کنندگان، منتج به نمره یا تراز نهایی داوطلب و همچنین رتبه داوطلب در سهمیه نهایی و یا رتبه در منطقه می باشد. بنابراین لازم است داوطلب با داشتن برنامه ریزی مناسب و هدفمند، اقدام به کسب درصدهای بالا و در نتیجه رتبه بهتر در سهمیه یا منطقه کرده تا بتواند براساس معیار رتبه در سهمیه یا مناطق در رشته های مورد علاقه پذیرش شود.
کارشناسان سامانه مشاوره دانیار آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص رتبه اصلی در کارنامه کنکور کدام است و رتبه نهایی برای انتخاب رشته را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی دانیار راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی دانیار می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
پاسخ مشاور: سلام، رتبه ای که برای انتخاب رشته اهمیت داره رتبه در سهمیه هست.