برای مشاوره انصراف از دانشگاه آزاد
برای مشاوره انصراف از دانشگاه آزاد
در برخی موارد دانشجویان دانشگاه های آزاد تمایلی به ادامه تحصیل در آن رشته یا مقطع تحصیلی را نداشته و تلاش می کنند تا شرایط خود را تغییر دهند. در همین راستا مدیران دانشگاه آزاد فرصتی را با عنوان انصراف از دانشگاه آزاد در اختیار دانشجویان قرار داده اند تا بر اساس آن، دانشجویان فرصت جدیدی را به دست بیاورند. اما آن چه که اهمیت دارد این است که چگونه می توان از شرایط و مراحل انصراف از دانشگاه اطلاع کسب کرد؟ نحوه ثبت درخواست انصراف به چه صورتی می باشد؟
از آنجایی که تمامی جزئیات مربوط به انصراف از دانشگاه ازاد از طریق سامانه های اینترنتی مراکز آموزشی در اختیار دانشجویان قرار می گیرد، لذا این افراد می بایست ابتدا با مراجعه به این بخش از لیست مدارک، شرایط، مراحل و نحوه ثبت درخواست انصراف از تحصیل اطلاع کسب نموده که در متن حاضر نیز تمامی این موارد مفصل مورد بررسی قرار گرفته است. ضمن اینکه به موضوعاتی مانند هزینه های انصراف از دانشگاه آزاد، ثبت نام مجدد پس از انصراف و ... نیز پرداخته شده است.
انصراف از دانشگاه آزاد
یکی از بخش های مهم و حیاتی در زندگی افراد آغاز تحصیل در دانشگاه می باشد چرا که عنوان رشته تحصیلی، شهر محل تحصیل و ... همگی مواردی هستند که بر آینده شخصی و کاری این افراد تاثیر بسزایی می گذارد. همین موضوع باعث شده تا افراد و خانوداه ها در زمینه انتخاب رشته کنکور سراسری و دانشگاه حساسیت های فراوانی را از خود نشان داده و حتی در برخی موارد فرد مجبور به انصراف از دانشگاه شود تا در رشته یا شهر دیگری مشغول به تحصیل شود. از آنجایی که دانشگاه آزاد اسلامی یکی از بزرگ ترین مراکز آموزشی در کشور است و متقاضیان فراوانی را نیز به خود اختصاص داده است لذا در برخی موارد دانشجویان پس از آغاز مراحل تحصیل در این مرکز، اقدام به ترک تحصیل و انصراف از این دانشگاه می شوند.
اما موضوع مهم در خصوص نحوه انصراف از دانشگاه آزاد این است که افراد نمی توانند به راحتی و تنها بر اساس میل شخصی خود از دانشگاه انصراف دهند چرا که باید در این مسیر تمامی قوانین و شرایط اعلام شده در خصوص انصراف را نیز در نظر داشته باشند. اولین موضوع قابل توجه در خصوص انصراف از دانشگاه آزاد این است که دانشجویان ملزم به پرداخت هزینه ترم های تحصیلی باقی مانده خود می باشند که این هزنیه ها با توجه به مقطع تحصیلی، رشته، مبلغ شهریه ثابت و... متفاوت بوده که با توجه به قوانین این مجموعه محاسبه می گردد.
دانشجویانی که تمایل به انصراف از تحصیل در این مجموعه آموزشی را دارند، ابتدا باید با مراجعه به سایت دانشگاه محل تحصیل خود از مراحل، قوانین، مدارک، شرایط و نحوه پرداخت هزینه های انصراف از تحصیل اطلاع کسب نموده و پس از آن با در دست داشتن مدارک لازم به بخش آموزش دانشگاه خود مراجعه نمایند. معمولا قوانین مربوط به انصراف از دانشگاه آزاد و نحوه انجام آن در تمامی واحد های این مرکز به صورت یکسان و مشابه صورت می گیرد و از این نظر افراد نباید دغدغه خاصی داشته باشند. تنها موضوع قابل توجه مربوط به بحث نظام وظیفه دانشجویان پسر است که باید قبل از ثبت درخواست انصراف، از جزئیات آن آگاهی کسب نموده و با اطلاع کامل اقدام به انصراف کنند.
شرایط انصراف از دانشگاه آزاد
همان طور که در بخش های قبلی نیز گفته شد، دانشجویانی که قصد انصراف از دانشگاه آزاد را دارند، می بایست با مطالعه آیین نامه مصوب دانشگاه در خصوص این موضوع اقدامات لازم را انجام دهند. با توجه به اینکه شرایط انصراف از دانشگاه آزاد در کلیه واحد های این مرکز آموزشی به صورت یکسان و واحد در نظر گرفته می شود، لذا محل تحصیل افراد هیچ تفاوتی در انصراف دادن از دانشگاه ایجاد نمی کند، اما نکته قابل توجه جزئیاتی از شرایط است که افراد باید قبل از هر اقدامی این موارد را با دقت مطالعه نموده و پس از آن در صورت پذیرفتن شرایط ذکر شده مراحل ثبت درخواست انصراف از دانشگاه را تکمیل نمایند.
با توجه به یکسان بودن شرایط انصراف از دانشگاه آزاد در تمامی واحد های این مرکز آموزشی، در این بخش به جزئیات هر کدام از این شرایط اشاره شده است:
1- دانشجویانی که قصد انصراف از دانشگاه را دارند می بایست هزینه های تعیین شده را مطابق با قانون شهریه های دانشگاه آزاد پرداخت نمایند.
2- درخواست انصراف از دانشگاه آزاد به مدت 3 ماه در حالت معلق باقی می ماند و اگر قبل از این مدت دانشجو تمایل به بازگشت داشته باشد دانشگاه درخواست انصراف وی را لغو نموده و دانشجو به دانشگاه باز می گردد.
3- با پایان یافتن مدت زمان 3 ماهه، انصراف دانشجو قطعی شده و فرد هیچ فرصت دیگری برای بازگشت به دانشگاه ندارد.
4- دانشگاه در قبال دانشجویان پسری که مشمول نظام وظیفه سربازی هستند می بایست تا یک ماه پس از انصراف وی، سازمان نظام وظیفه را مطلع کنند.
5- دانشجوی انصرافی از دانشگاه آزاد اجازه تحصیل مجدد در همان رشته قبلی را ندارد.
6- جزئیات مربوط به درخواست انصراف دانشجو از طریق نامه های ارسالی به اطلاع خانواده ها می رسد.
7- برای دانشجویانی که در مدت زمان یک ترم بدون ثبت مرخصی در دانشگاه حضور نداشته باشند، حکم انصراف از دانشگاه آزاد ثبت و تایید می گردد.
موارد ذکر شده در این لیست مربوط به جزئیات شرایط انصراف از دانشگاه آزاد می باشد که مفصل توضیح داده شده اند تا افرادی که تمایل به ثبت درخواست انصراف را دارند با مطالعه دقیق این شرایط و اطلاع از مراحل انجام کار درخواست خود را ثبت نمایند. از آنجاییکه رعایت شرایط برای تایید شدن درخواست انصراف از دانشگاه آزاد ضروری می باشد لذا دانشجویانی که قصد انصراف از دانشگاه آزاد را دارند می بایست ابتدا این موارد را با دقت مطالعه نموده و پس از آگاهی از نحوه ثبت درخواست مدارک انصراف خود را ارائه دهند.
مدارک لازم برای انصراف از دانشگاه آزاد
مدیران و مسئولان در هر بخش و جایگاه به منظور ارائه خدمات به افراد زیر مجموعه خود، لیستی از مدارک را از متقاضیان دریافت می کنند تا با توجه به اعتبار مدارک ارائه شده، درخواست های آن ها مورد بررسی قرار بگیرد. با توجه به اینکه مدارک دریافتی در هر بخش با توجه به نوع خدمات و عنوان تعریف شده آن متفاوت می باشد لذا دانشجویانی که تمایل به انصراف از دانشگاه آزاد را دارند می بایست قبل از هر کاری با مراجعه به سایت دانشگاه از جزئیات مربوط به مدارک لازم برای ثبت درخواست انصراف خود اطلاع کسب نمایند.
با در نظر گرفتن این موضوع، دانشجویان می توانند پس از مراجعه به سامانه های اینترنتی دانشگاه محل تحصیل خود به لیست مدارک لازم برای انصراف از دانشگاه آزاد دسترسی پیدا نمایند که در این بخش نیز به این موارد اشاره شده است. با توجه به اینکه در زمان ثبت درخواست انصراف از دانشگاه آزاد پرونده فرد تکمیل و مورد بررسی قرار می گیرد لذا ارائه اصل و کپی مدارک ذکر شده الزامی بوده و بدون داشتن این موارد امکان ثبت درخواست برای دانشجو وجود ندارد.
1- اصل و کپی شناسنامه
2- اصل و کپی کارت ملی
3- کارت دانشجویی
4- فرم انصراف از دانشگاه
مدیران و مسئولان دانشگاه آزاد تنها لیست مدارک ضروری و مهم را برای ثبت درخواست افراد در نظر گرفته اند و با توجه به اینکه تعداد این مدارک فراوان نمی باشد لذا افراد در زمان مراجعه حضوری برای ثبت انصراف خود از دانشگاه، کلیه مدارک را همراه داشته باشد. یکی از بخش های مهم مربوط به مدارک لازم برای انصراف از دانشگاه آزاد ارائه فرم انصراف است که معمولا دانشجویان این فرم را قبل از مراجعه به دانشگاه دانلود و تکمیل نموده و پس از آن نیز مسئولان بخش های مختلف آن را مهر و امضا می نمایند. در مجموع دانشجویانی که قصد انصراف از دانشگاه آزاد را دارند می بایست در اولین گام از جزئیات مدارک لازم و نحوه تکمیل آن ها اطلاع کسب نموده و پس از آن با تکمیل فرم مربوطه و همراه داشتن سایر مدارک اقدامات حضوری را انجام دهند.
هزینه انصراف از دانشگاه آزاد
موضوع مهم در خصوص تحصیل در دانشگاه آزاد این است که دانشجویان در ازای ترم های تحصیلی خود موظف به پرداخت شهریه ثابت و همچنین شهریه متغییر می باشند. مبلغ شهریه ثابت با توجه به سال ورود دانشجو به دانشگاه، رشته و گرایش، مقطع تحصیلی و ... متفاوت می باشد که در همان ابتدا به اطلاع دانشجو می رسد و وی می بایست قبل از آغاز هر ترم مبلغ شهریه را پرداخت نماید. با توجه به سرمایه گذاری های صورت گرفته در خصوص دانشجویان مشغول به تحصیل در دانشگاه آزاد، افرادی که قصد انصراف از دانشگاه را دارند باید در زمان ثبت درخواست خود، مبالغ باقی مانده از شهریه را پرداخت نموده و پس از آن درخواست وی مورد بررسی قرار بگیرد.
با توجه به اینکه مبلغ هزینه انصراف از دانشگاه آزاد در مقاطع تحصیلی مختلف متفاوت می باشد لذا دانشجویان باید بر اساس مقطع تحصیلی و شهریه ثابت هزینه انصراف را پرداخت نماید. با در نظر گرفتن تفاوت های موجود در هزینه انصراف از دانشگاه آزاد در جدول زیر به جزئیات مبلغ هر کدام از مقاطع تحصیلی اشاره شده است.
ردیف | مقطع تحصیلی | روش محاسبه هزینه انصراف از دانشگاه آزاد |
1 |
کاردانی |
(تعداد نیمسال های ثبت نام شده – 4)*(نصف شهریه ثابت) |
2 |
کارشناسی پیوسته |
(تعداد نیمسال های ثبت نام شده – 8)*(نصف شهریه ثابت) |
3 |
کارشناسی ناپیوسته |
(تعداد نیمسال های ثبت نام شده – 4)*(نصف شهریه ثابت) |
4 |
کارشناسی ارشد ناپیوسته |
(تعداد نیمسال های ثبت نام شده – 4)*(نصف شهریه ثابت) |
5 |
دکتری تخصصی |
(تعداد نیمسال های ثبت نام شده – 7)*(نصف شهریه ثابت) |
6 |
دکتری تخصصی ویژه دوره های قبل از سال 1394 |
(تعداد نیمسال های ثبت نام شده – 6)*(نصف شهریه ثابت) |
7 |
دکتری حرفه ای (پزشکی) |
پرداخت شهریه کامل تعداد ترم های تحصیلی باقی مانده |
8 |
دکتری حرفه ای (دامپزشکی) |
(تعداد نیمسال های ثبت نام شده – 12)*(نصف شهریه ثابت) |
9 |
دستیاری تخصصی |
پرداخت شهریه کامل تعداد ترم های تحصیلی باقی مانده |
موارد ذکر شده در جدول بالا شامل جزئیاتی در خصوص عنوان مقطع تحصیلی و نحوه محاسبه هزینه انصراف از دانشگاه می باشد که به سادگی تعریف شده و در اختیار دانشجویان قرار گرفته است. دانشجویان برای اطلاع از مبلغ جریمه قابل پرداخت باید متناسب با مقطع تحصیلی و همچنین تعداد ترم های باقی مانده این هزینه را پرداخت نموده تا پس از آن اجازه تایید درخواست انصراف برای این افراد ثبت گردد.
مراحل انصراف از دانشگاه آزاد
انجام دادن پروسه انصراف از دانشگاه آزاد دارای مراحل مختلفی می باشد که معمولا از طریق اطلاعیه ها بر روی سایت دانشگاه های محل تحصیل قرار می گیرد. دانشجویانی که قصد انصراف از دانشگاه را دارند می بایست با اطلاع از جزئیات مربوط به نحوه و مراحل انصراف اقدامات لازم را در این خصوص انجام داده و در انتظار اعلام نتیجه این درخواست بمانند. با توجه به اینکه تکمیل مراحل انصراف از دانشگاه آزاد در چندین بخش تعریف می شود لذا در این قسمت از متن توضیحات این مراحل ارائه شده است.
1- در اولین مرحله انصراف از دانشگاه آزاد، دانشجویان باید پس از مراجعه به آدرس سایت این مرکز آموزشی فرم های انصراف را دانلود و پرینت آن ها را نیز تهیه کنند.
2- پس از تهیه فرم های انصراف از دانشگاه آزاد، دانشجویان می بایست با دقت تمامی بخش های فرم را تکمیل نموده و اطلاعات خود را به درستی در فرم وارد نمایند.
3- دانشجویان دانشگاه آزاد که در حال انجام مراحل مربوط به انصراف خود هستند باید با در دست داشتن مدارک اعلام شده و همچنین فرم انصراف به آموزش دانشگاه محل تحصیل خود مراجعه کرده و از این طریق درخواست خود را ثبت کنند.
4- پس از ثبت درخواست مربوط به انصراف از دانشگاه آزاد، مراتب این امر به اطلاع خانواده ها می رسد.
5- مدت زمان لازم برای تکمیل مراحل و ثبت درخواست انصراف از دانشگاه چیزی در حدود یک ماه طول می کشد که این مدت زمان با توجه به شرایط، دانشگاه محل تحصیل و ... متغیر است.
با تکمیل و تحویل فرم های انصراف از دانشگاه آزاد پرونده انصراف دانشجو مورد بررسی قرار می گیرد که این مدت زمان تقریبا چیزی در حدود یک ماه طول می کشد. با تایید انصراف دانشجو، دانشگاه محل تحصیل به مدت سه ماه فرصتی را در اختیار دانشجویان قرار می دهد تا در صورتی که فرد تمایل به بازگشت داشته باشد، شانس حضور و ادامه تحصیل را از دست ندهد.
فرم انصراف از تحصیل دانشگاه آزاد
همانطور که گفته شد، یکی از بخش های اصلی و مهم در خصوص مراحل و نحوه انصراف از دانشگاه آزاد تکمیل فرم مربوطه می باشد که معمولا از طریق سامانه های آموزشی دانشگاه آزاد در دسترس افراد قرار می گیرد. دانشجویانی که قصد انصراف از دانشگاه را دارند می بایست با مراجعه به این سایت فایل خام فرم را دانلود نموده و پرینت آن را نیز تهیه نمایند. معمولا فرمت این فرم در تمامی واحد های دانشگاه آزاد در کشور یکسان می باشد تنها در برخی موارد ممکن است جزئیات موجود در این فرم ها متفاوت باشد، اما در مجموع اطلاعات مورد نیاز برای ثبت درخواست انصراف از دانشگاه به صورت یکسان و مشابه می باشد.
با توجه به اینکه دریافت و تکمیل فرم تقاضای انصراف یکی از بخش های مهم در این پروسه می باشد، لذا در این بخش از متن تصویر فرم انصراف از تحصیل دانشگاه آزاد ارائه شده تا دانشجویان این مرکز با اطلاع از جزئیات آن اقدام به دریافت و تکمیل این فرم نمایند.
در مجموع باید اضافه کرد که نحوه تکمیل درست و کامل این فرم بخش بزرگی از روند انصراف از تحصیل دانشگاه آزاد می باشد که می بایست مورد توجه دانشجویان قرار بگیرد چرا که بدون ارائه فرم تکمیل شده درخواست دانشجو مورد بررسی قرار نخواهد گرفت. معمولا فرم ها با عنوان دانشگاه های محل تحصیل به صورت اختصاصی بر روی سامانه آن دانشگاه قرار می گیرد و افراد می توانند به راحتی از سامانه دانشگاه محل تحصیل خود فرم خام را دانلود نمایند.
ثبت نام مجدد پس از انصراف از دانشگاه آزاد
در برخی موارد دانشجویان مشغول به تحصیل در یک رشته خاص از مسیر ادامه تحصیل خود منصرف شده و تلاش می کنند تا پس از انصراف از دانشگاه اولیه مجددا در کنکور سراسری شرکت نموده و فرصت حضور دوباره در رشته دیگری را داشته باشند. با توجه به اینکه دانشگاه ها با توجه به ظرفیت و شرایط موجود اقدام به جذب دانشجو می کنند لذا هر گونه انصراف از تحصیل محدودیت هایی را برای این مراکز ایجاد می کند که دانشجویان قبل از هر چیزی باید از جزئیات این موارد اطلاع کسب نموده و پس از آن اقدامات لازم را انجام دهند.
اولین نکته در خصوص ثبت نام مجدد پس از انصراف از دانشگاه آزاد این است که دانشجو تا مدت 3 ماه پس از ثبت درخواست انصراف فرصت دارد تا در صورت تمایل انصراف خود را لغو نموده و مجددا در دانشگاه به عنوان دانشجوی عادی مشغول به تحصیل شود. در صورتی که این مدت زمان طی شود و درخواستی از طرف دانشجو ارائه نگردد وی برای حضور دوباره در دانشگاه باید از مسیر شرکت و ثبت نام در کنکور سراسری و انتخاب رشته مجدد استفاده کند.
از آنجاییکه در زمان تایید انصراف دانشجو تمامی هزینه ها محاسبه و دانشجو ملزم به پرداخت آن ها می باشد لذا ثبت نام مجدد پس از قبولی مجدد در این مرکز آموزشی هیچگونه محدودیتی ندارد و افراد می توانند برای بار دوم این مسیر را طی نموده و مجددا به عنوان دانشجو در دانشگاه مشغول به تحصیل شوند. این موضوع به عنوان یک امتیاز ویژه برای افراد مشغول به تحصیل در مراکز دانشگاه آزاد در نظر گرفته می شود و در مقایسه با دانشگاه های دولتی محدودیتی برای ثبت نام مجدد وجود ندارد.
افرادی که نگران محرومیت از ثبت نام کنکور سراسری پس از انصراف از دانشگاه آزاد هستند نیز باید بدانند که عدم ثبت نام و یا انصراف از دانشگاه آزاد هیچ گونه محرومیتی را برای داوطلب ایجاد نکرده و شخص می تواند در مهلت ثبت نام کنکور سراسری در این آزمون ثبت نام کرده و در رشته مورد علاقه خود در یکی از دانشگاه های دولتی و یا آزاد ادامه تحصیل دهد.
کارشناسان سامانه مشاوره دانیار آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص انصراف از دانشگاه آزاد را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی دانیار راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی دانیار می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
پاسخ مشاور: سلام. خیر