برای مشاوره سهمیه المپیاد در کنکور
برای مشاوره سهمیه المپیاد در کنکور
صاحبان رتبه های برتر کنکور یا افرادی که در المپیاد ها شرکت کرده و موفق به کسب افتخار می شوند معمولا امکان بهره مندی از مزایای خاص برای تحصیل در دانشگاه را خواهند داشت، یکی از طرح های حمایتی سهمیه المپیاد در کنکور بوده که می بایست با شرایط آن آشنا شده و بررسی کرد که رشته های هدف طرح چیست؟ افراد می توانند برای کسب اطلاعات در خصوص قوانین استفاده از سهمیه المپیاد، دفترچه راهنمای مربوط به طرح را مطالعه کرده و با مشاوران ارتباط برقرار نموده تا برای کسب رتبه های برتر و استفاده از مزایا برنامه ریزی کنند.
اشخاصی که از سهمیه المپیاد در کنکور بهره مند می شوند، امکان دریافت وام های متنوع را داشته و همچنین می توانند برای ورود بدون آزمون به مقاطع تحصیلی بالاتر از جمله کارشناسی ارشد و دکتری اقدام کرده و در حقیقت به عنوان استعداد درخشان به مقاطع بعدی راه یابند. در این مقاله طرح سهمیه المپیاد در کنکور معرفی شده و سپس شرایط دریافت سهمیه ارائه شده است. در ادامه مطلب به شرح نحوه بهره مندی از مزایا پرداخته شده و سپس رشته های هدف اولویت دار معرفی شده تا متقاضیان اطلاعات کافی در خصوص گرایش ها کسب کنند. مزایای طرح در انتهای مقاله آمده و قابل بررسی است.
سهمیه المپیاد در کنکور چیست
هر سال المپیاد های متنوعی در ایران برگزار شده و برخی از دانش آموزان موفق به کسب افتخار در المپیاد می شوند. همچنین برخی از افراد با استعداد، رتبه های 1 الی 200 را در کنکور سراسری گروه های متفاوت کسب کرده و در ادامه برای انتخاب رشته اقدام می نمایند. برای صاحبان مدال المپیادهای ملی و رتبه های برتر، طرح حمایتی ویژه ای با نام سهمیه المپیاد در کنکور در نظر گرفته شده که جزئیات آن در دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری سال گذشته شرح داده شده است.
طرح حمایت از استعداد های برتر توسط وزارت علوم و بنیاد ملی نخبگان تصویب شده و طبق اطلاعات منتشر شده از سوی سازمان سنجش می بایست توضیح داد که افراد در صورت ثبت نام در طرح سهمیه المپیاد، امکان دریافت تسهیلات و کمک هزینه را داشته و همچنین می توانند بدون شرکت در کنکور وارد مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری شوند. این افراد امکان اخذ کمک هزینه برای شرکت در فرصت مطالعاتی دکتری را داشته و همچنین از مزیت بیمه تکمیلی درمان بهره مند خواهند شد.
در جواب این پرسش که سهمیه المپیاد در کنکور چیست، باید توضیح داد که در دفترچه انتخاب رشته 1403 عبارت طرح ویژه حمایت از جذب رتبه های برتر کنکور سراسری و برگزیدگان المپیاد دانش آموزی در رشته های هدف اولویت دار کشور درج شده و مزایای شرکت در طرح نیز ارائه شده است. دانش آموزان می توانند از طریق تحصیل در برخی از رشته های علوم پایه، علوم انسانی و اجتماعی، مهندسی کشاورزی، منابع طبیعی و دامپزشکی، فنی و مهندسی، هنر و معماری از مزایای خاصی بهره مند شوند. جهت رفاه حال متقاضیان فایل راهنمای نحوه شرکت در طرح در زیر آمده است.
نویسنده: سازمان سنجش | |
حجم: 7.3 MB | |
منبع: سازمان سنجش |
افراد باید توجه داشته باشند که فایل بالا مربوط به سال گذشته بوده و هنوز دفترچه انتخاب رشته 1404 منتشر نشده و قابل مطالعه نمی باشد. طبق اطلاعات فایل مذکور، متقاضیان بهره مندی از مزایای طرح می بایست کلیه شرایط دریافت را دارا بوده و یکی از رشته های هدف تعیین شده را مورد انتخاب قرار داده و در حقیقت در حوزه های اولویت دار مشغول تحصیل گردند. احتمال دارد در سال 1404 نیز طرح حمایت از استعداد های برتر و برگزیده شدگان در المپیادها اجرا شده و از دانش آموزانی که رتبه های برتر را در کنکور کسب کرده اند، حمایت مالی شود.
شرایط و نحوه دریافت سهمیه المپیاد در کنکور
در خصوص شرایط و نحوه دریافت سهمیه المپیاد در کنکور باید توضیح داد که متقاضیان استفاده از مزایای در نظر گرفته شده می بایست یک یا چند مورد از رشته های هدف را هنگام تعیین گرایش، بر اساس گروه آزمایشی و رشته کنکور انتخاب کرده و در ادامه موفق به اخذ پذیرش از دانشگاه شوند. افرادی که در المپیاد ها برگزیده شده و مدال دریافت کرده یا رتبه ممتازی را در کنکور کسب نموده، اما یکی از رشته های هدف را انتخاب نمی نمایند، واجد شرایط نمی باشند. در ادامه لیست شرایط بهره مندی از مزایای طرح حمایتی آمده است:
متقاضیان باید در یکی از المپیاد های ملی مدال طلا یا نقره یا برنز کشوری دریافت کرده یا رتبه 1 الی 100 یا 200 را در کنکور سراسری کسب نموده باشند.
تنها کسب رتبه 1 تا 100 یا 200 در کنکور تجربی، ریاضی و انسانی افراد را واجد شرایط کرده و داوطلبان گروه های آزمایشی هنر یا زبان، نیاز به کسب حداقل رتبه 1 الی 50 یا 100 دارند.
منظور از رتبه کنکور، رتبه کشوری بوده و در حقیقت 50 الی 200 نفر برتر کشور در رشته های متفاوت واجد شرایط می باشند.
در حال حاضر تنها برگزیدگان المپیادهای ملی وزارت آموزش و پرورش مانند المپیاد های ادبی، نجوم، ریاضی، فیزیک، شیمی، زیست شناسی و رایانه موفق به بهره مندی از مزایای طرح خواهند شد.
المپیاد های ملی وزارت آموزش و پرورش معمولا توسط سازمان ملی استعدادهای درخشان معرفی شده و خدمات ثبت نام از سوی سازمان مذکور ارائه می شود.
فرد می بایست واجد شرایط تحصیل در یکی از رشته های هدف اولویت دار بوده که لیست گرایش ها در دفترچه انتخاب رشته درج می گردد.
در خصوص نحوه ورود به دانشگاه شرط خاصی در نظر گرفته نشده و اشخاص امکان اخذ پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی یا ورود از طریق ثبت نام کنکور سراسری را خواهند داشت.
افراد می بایست یکی از رشته های مرتبط با گروه آزمایشی کنکور منتخب را مورد انتخاب قرار دهند، در غیر این صورت می توان از طریق روش پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی وارد رشته غیر مرتبط شد.
ضریب تاثیر اعمال سوابق تحصیلی برای متقاضیان اخذ پذیرش بر اساس سوابق، بر اساس نوع دیپلم و رشته منتخب تفاوت داشته که اطلاعات کامل در دفترچه آمده است. برای مثال اگر فرد دارای دیپلم انسانی یکی از رشته های تجربی را انتخاب کند، ضریب تاثیر معدل برای او 57.1 می باشد.
اشخاص واجد شرایط بهره مندی از مزایای سهمیه المپیاد در کنکور، می بایست شرایط پویایی را در حین تحصیل حفظ کرده در غیر این صورت به آنان تسهیلات تعلق نخواهد گرفت.
برگزیدگان علاوه بر دریافت وام و کمک هزینه های متنوع، امکان بهره مندی از بیمه تکمیلی را داشته که برای خانواده فرد نیز بیمه تهیه می شود.
دریافت کنندگان سهمیه المپیاد در کنکور از دوره کارشناسی تا دکتری تحت حمایت قرار خواهند گرفت.
افراد برای بهره مندی از مزایا می بایست ابتدا مشغول تحصیل در مقطع کارشناسی یکی از رشته های هدف شده و در حال حاضر امکان ورود به طرح از مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری وجود ندارد.
پذیرفته شدگان در طرح حمایت از استعداد های برتر، می توانند به عنوان استعداد درخشان وارد مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری شده و نیاز به شرکت در آزمون های ورودی نخواهند داشت.
باید شرح داد که لیست شرایط دریافت مندرج در بالا از دفترچه انتخاب رشته سال 1403 استخراج شده و احتمال تغییر شرایط در سال 1404 وجود دارد. در صورت اجرای طرح حمایتی سهمیه المپیاد در کنکور در سال آینده، اطلاع رسانی از طریق این مقاله صورت خواهد گرفت. در صورت تغییر شرایط نیز قوانین مربوط به سال 1404 اطلاع رسانی خواهد شد.
در جواب این پرسش که نحوه دریافت سهمیه المپیاد در کنکور چگونه است، باید توضیح داد که اشخاص ابتدا می بایست نسبت به انتخاب رشته اقدام کرده و کد رشته محل های هدف و اولویت دار را انتخاب نمایند. در صورت دریافت پذیرش از دانشگاه ها جهت تحصیل در یکی از رشته های مذکور، افراد در طرح حمایتی شرکت کرده و در بازه های زمانی متفاوت از مزایا بهره مند می گردند.
معرفی رشته های هدف اولویت دار سهمیه المپیاد
پس از بررسی نحوه و شرایط دریافت، در ارتباط با معرفی رشته های هدف اولویت دار سهمیه المپیاد می توان شرح داد که گرایش ها به 5 دسته مجزا تقسیم شده است. اشخاص می توانند در برخی از رشته های علوم پایه، علوم انسانی، مهندسی منابع طبیعی و دام، فنی و مهندسی و هنر تحصیل کرده و تحت حمایت قرار گیرند. انتخاب این رشته ها در زمان انتخاب رشته کنکور سراسری انجام می شود. در ادامه جدول رشته ها ارائه شده و قابل مشاهده می باشد.
گروه رشته ها | لیست رشته های هدف اولویت دار |
علوم پایه | آمار، آمار و سنجش آموزشی، دکتری پیوسته فیزیک، ریاضیات و کاربردها، زیست فناوری، زمین شناسی، زیست شناسی جانوری، زیست شناسی سلولی و مولکولی، زیست شناسی دریا، زیست شناسی گیاهی، شیمی کاربردی، شیمی محض، فیزیک، میکروبیولوژی، اقیانوس شناسی. |
علوم انسانی و اجتماعی | ایران شناسی، باستان شناسی، تاریخ، جامعه شناسی، جغرافیا، زبان و ادبیات فارسی، علوم تربیتی، فلسفه، اقتصاد، بانکداری اسلامی، زبان و زبان شناسی، علم اطلاعات و دانش شناسی، علوم ارتباطات اجتماعی، علوم سیاسی، گردشگری، مدیریت امور بانکی، مدیریت امور گمرگی، مدیریت آموزشی، مدیریت بیمه، مدیریت دولتی، مدیریت صنعتی، مدیریت کسب و کار، مردم شناسی، مطالعات خانواده، فقه و مبانی حقوق اسلامی، علوم قرآن و حدیث، معارف اسلامی. |
مهندسی کشاورزی، منابع طبیعی و دامپزشکی | علوم و مهندسی آب، علوم و مهندسی باغبانی، علوم و مهندسی خاک، علوم و مهندسی صنایع غذایی، علوم و مهندسی جنگل، علوم و مهندسی شیلات، علوم و مهندسی محیط زیست، مهندسی اقتصاد کشاورزی، مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، مهندسی علوم دامی، بهداشت مواد غذایی، مهندسی ترویج و آموزش کشاورزی پایدار. |
فنی و مهندسی | مهندسی انرژی، مهندسی حمل و نقل ریلی، مهندسی دریا، مهندسی معدن، مهندسی نفت و زمین انرژی. |
هنر و معماری | ادبیات نمایشی، سینما، مرمت بناهای تاریخی. |
گرایش های جدول بالا از دفترچه انتخاب رشته سال گذشته و اطلاعیه های سایت بنیاد ملی نخبگان گردآوری شده است. باید شرح داد که طرح ویژه حمایت از جذب رتبه های برتر کنکور سراسری و برگزیدگان المپیاد دانش آموزی در رشته های هدف اولویت دار کشور در سال 1403 اجرا شده که احتمال اجرای آن در سال 1404 نیز وجود دارد. ممکن است لیست رشته های هدف بر اساس نیاز های کشور در سال های متفاوت تغییر کرده که بهترین روش برای بررسی رشته ها، دانلود دفترچه انتخاب رشته جدید و مطالعه بخش سهمیه المپیاد در کنکور می باشد.
نحوه و شرایط دریافت سهمیه المپیاد در کنکور به این شکل است که اشخاص ابتدا می بایست مراحل انتخاب رشته را طی نموده و در یکی از گرایش های معین پذیرفته شده تا به آنان تسهیلات و بیمه تعلق گیرد. به طور معمول از سهمیه برای بهبود رتبه کنکور و ورود به دانشگاه استفاده شده اما تفاوت سهمیه المپیاد با دیگر موارد این است که اشخاص تنها پس از قبولی در دانشگاه، موفق به استفاده از مزایای آن خواهند شد.
مزایای دریافت سهمیه المپیاد در کنکور
علاقمندان به شرکت در طرح ویژه حمایت از جذب رتبه های برتر کنکور سراسری و برگزیدگان المپیاد دانش آموزی ابتدا باید در کنکور سراسری رتبه ممتاز سه رقمی کسب کرده یا در گذشته در المپیاد شرکت نموده و از مدال بهره مند شده باشند. در واقع نحوه و شرایط دریافت سهمیه تا حدودی پیچیده بوده و تنها استعداد های برتر موفق به شرکت در طرح خواهند شد. سوال اشخاص این است که مزایای دریافت سهمیه چیست و منظور از حمایت چه می باشد؟
در جواب می توان بیان کرد که اشخاص پس از دریافت سهمیه المپیاد در کنکور تحت حمایت مالی قرار گرفته و به عنوان مثال در ازای انجام فعالیت های علمی در حین تحصیل، دستمزد دریافت می کنند. دریافت وام طرح جایگزین خدمت بنیاد نخبگان و دیگر تسهیلات، جزو سایر مزایای دریافت سهمیه المپیاد در کنکور به شمار می روند. لیست موارد در دفترچه انتخاب رشته درج شده که جهت رفاه حال متقاضیان لیست تمامی مزایا در ادامه آمده است:
پذیرش بدون آزمون در مقاطع بالاتر و ثبت نام بدون کنکور کارشناسی ارشد و دکتری در رشته های هدف در دانشگاه های وزارت علوم، در واقع فرد به عنوان استعداد درخشان به مقاطع بالاتر راه خواهد یافت.
حمایت مالی ماهانه در صورت انجام فعالیت های علمی و اجرایی، میزان حمایت برابر با حداقل دستمزد اعلام شده توسط شورای عالی کار است.
اعطای کمک هزینه جهت اجرای طرح های برگزیده توانمندسازی و انجام امور آموزشی یا پژوهشی همراه با نوآوری که استاد راهبر باید فعالیت ها را مورد تایید بداند.
دریافت تسهیلات طرح جایگزین خدمت بنیاد ملی نخبگان یا وام شهید صیاد شیرازی از جمله مزایا است.
بهره مندی از وام دوره پسا دکتری بنیاد نخبگان طرح شهید چمران، تسهیلات پس از اتمام دکتری تخصصی به مدت حداکثر 2 الی 3 سال اعطا خواهد شد.
پذیرفته شدگان در اولویت بهره مندی از تسهیلات ویژه بنیاد نخبگان جهت جذب در دستگاه های اجرایی یا موسسات علمی قرار می گیرند که این طرح، شهید شهریاری نام دارد.
اگر برگزیدگان به عنوان عضو هیات علمی در داخل کشور مشغول کار شوند، تسهیلات استادیاران جوان طرح مرحوم کاظمی آشتیانی را دریافت خواهند کرد.
دریافت تسهیلات جذب در نهاد های فناورانه و شرکت های دانش بنیان طرح شهید تهرانی مقدم نیز از دیگر مزایای دریافت سهمیه است.
برگزیدگان و خانواده آنان مانند همسر و فرزندان، در طول تحصیل در سنوات مجاز از بیمه تکمیلی درمان بهره مند شده اما برگزیده باید در داخل کشور تحصیل کند.
افراد پس از ورود به مقطع دکتری از کمک هزینه اعزام به فرصت مطالعاتی داخل یا خارج بهره مند خواهند شد.
دریافت وام راه اندازی کسب و کار دانش بنیان نیز یکی از مزایا به حساب می آید.
ممکن است دانش آموختگان دکتری تخصصی از پوشش صندوق حمایتی بیمه درآمد بنیاد ملی نخبگان بهره مند شوند.
یکی از شرایط بهره مندی از مزایای دریافت سهمیه المپیاد در کنکور، پویایی در حین تحصیل می باشد. در واقع پذیرفته شدگان باید در حین تحصیل، فعالیت های علمی و پژوهشی انجام داده و به رشد و ارتقای جامعه یا کشور کمک کرده تا حقوق یا تسهیلات دریافت کنند. اگر فرد پس از ورود به دانشگاه هیچ گونه فعالیت علمی انجام ندهد، طبیعتا حقوق ماهانه به او اعطا نخواهد شد.
کارشناسان سامانه مشاوره دانیار آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص سهمیه المپیاد در کنکور، شرایط و نحوه دریافت آن را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی دانیار راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی دانیار می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.