برای مشاوره تغییر رشته در دانشگاه آزاد ۱۴۰۳
برای مشاوره تغییر رشته در دانشگاه آزاد ۱۴۰۳
تغییر رشته در دانشگاه آزاد، فرصتی است که بسیاری از دانشجویان در طول دوران تحصیل خود با آن روبرو می شوند. این تغییر ممکن است ناشی از عدم رضایت از رشته فعلی، کشف علایق جدید یا تغییر اهداف شغلی باشد. در دنیای امروز که بازار کار به سرعت در حال تحول است، انتخاب رشته ای که با علایق و استعدادهای فردی همخوانی داشته باشد، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. تغییر رشته می تواند به دانشجویان کمک کند تا در مسیر تحصیلی خود احساس رضایت بیشتری داشته باشند.
همچنین آن ها را برای ورود به بازار کار با توانمندی های لازم آماده می سازد. اما این فرآیند، چالش ها و مراحل خاص خود را دارد که نیاز به بررسی دقیق و برنامه ریزی مناسب دارد. در این مقاله، به تحلیل شرایط تغییر رشته در دانشگاه آزاد و نحوه تغییر رشته آزاد پرداخته شده است تا متقاضیان و دانشجویان با اطلاعات کافی در این مسیر مهم گام بردارند.
شرایط تغییر رشته در دانشگاه آزاد ۱۴۰۳
تغییر رشته در دانشگاه آزاد به فرآیندی اطلاق می شود که طی آن دانشجویان می توانند با رعایت شرایط خاص، رشته تحصیلی خود را به رشته ای دیگر تغییر دهند. این امکان به دانشجویان این فرصت را می دهد تا با توجه به علاقه و اهداف شغلی خود، مسیر تحصیلی مناسب تری را انتخاب کنند. در حقیقت تغییر رشته در دانشگاه آزاد بدون کنکور و با کنکور امکان پذیر است، اما تحت شرایط و مقررات خاصی انجام می شود. این شرایط بسته به مقطع تحصیلی متفاوت است:
دانشجویان دانشگاه آزاد، امکان تغییر رشته از کاردانی به کارشناسی دانشگاه آزاد را دارند. در واقع این طور باید گفت که در مقطع تحصیلی کاردانی پیوسته و ناپیوسته و کارشناسی پیوسته امکان تغییر رشته برای دانشجویان فراهم شده است. اما در مقطع کارشناسی ناپیوسته این امکان وجود ندارد. از آنجا که اطلاع از نحوه و شرایط تغییر رشته اهمیت دارد در ادامه شرایط تغییر رشته در دانشگاه آزاد 1403 ارائه شده است. دانشجویان مقاطع کاردانی پیوسته، ناپیوسته و کارشناسی پیوسته دانشگاه آزاد می توانند در صورت نارضایتی از رشته خود، با رعایت شرایط زیر نسبت به تغییر رشته اقدام کنند، اما شرایط زیر را باید رعایت کنند:
رشته جدید متقاضی باید در دانشگاه مقصد وجود داشته باشد.
دانشجوی مقطع کاردانی باید حداقل ۱۲ واحد درسی را گذرانده باشد. دانشجوی مقطع کارشناسی باید حداقل یک ششم تحصیل یا دو ترم و حداکثر سه ترم از واحدهای درسی خود را گذرانده باشد.
معدل کل دانشجو نباید کمتر از ۱۲ باشد.
دانشجو تنها یک بار در طول دوران تحصیلی خود می تواند رشته خود را تغییر دهد.
درخواست تغییر رشته باید ۶ هفته قبل از شروع ترم جدید به آموزش دانشگاه ثبت شود.
در صورت موافقت با تقاضای تغییر رشته، دانشجو می تواند در نزدیکترین ترم بعد از ثبت درخواست، در رشته جدید انتخاب واحد کند.
ارسال درخواست و بررسی پرونده فقط در بازه زمانی مشخص انجام می شود.
دانشجویان باید رتبه لازم در سال ورود به دانشگاه و رشته را کسب کرده باشند.
دانشجویان متقاضی انتقالی می توانند همزمان با تغییر رشته نیز اقدام کنند.
دانشجویان امکان بازگشت به رشته قبلی را ندارند.
در رابطه با شرایط تغییر رشته در مقطع کارشناسی ارشد باید گفت که در مقطع کارشناسی ارشد، امکان تغییر رشته وجود ندارد، اما دانشجویان می توانند نسبت به تغییر گرایش خود اقدام کنند. شرایط تغییر گرایش در کارشناسی ارشد به این صورت است که دانشجوی باید حداقل دو ترم از گرایش قبلی خود را سپری کرده باشد و در تمام دروس آن ترم قبول شده باشد. این فرد باید حداقل 24 واحد از گرایش قبلی ارشد خود را سپری کرده و معدل بالای 12 کسب کرده باشد.
همچنین گفتنی است که گرایش جدید باید در دانشگاه موجود باشد و نمره آزمون ورودی متقاضی باید از نمره آخرین فرد پذیرفته شده در گرایش جدید بیشتر باشد. در رابطه با شرایط تغییر رشته دکتری در دانشگاه آزاد نیز باید گفت که طبق قوانین دفترچه ثبت نام و انتخاب رشته دکتری نیز، امکان تغییر رشته در این مقطع وجود ندارد. اما دانشجویان برای تغییر گرایش خود می توانند اقدام کنند. متقاضیان باید در مصاحبه علمی گرایش جدید شرکت کرده و دلایل منطقی برای تغییر گرایش خود داشته باشد.
از آن جا که دانشجویان پذیرفته شده در دانشگاه آزاد هم به صورت بدون آزمون و هم با کنکور در رشته های مورد علاقه خود تحصیل می کنند، یکی از سوالات این است که آیا امکان تغییر رشته در دانشگاه آزاد بدون کنکور نیز وجود دارد؟ در پاسخ باید گفت که بله فارغ از نوع پذیرش دانشجو (با کنکور یا بدون کنکور)، دانشجو در صورت داشتن شرایطی که پیش تر نیز اشاره شد، می تواند نسبت به تغییر رشته خود اقدام کند.
در مجموع، در صورت عدم موفقیت در مصاحبه، تغییر گرایش صورت نمی گیرد و دانشجو باید در رشته قبلی خود ادامه تحصیل دهد. تغییر گرایش در مقطع دکتری نیازمند سطح علمی بالایی است. دانشجو باید به خوبی آماده باشد تا توانایی های خود را به اثبات برساند و نظر اساتید را جلب کند. بنابراین، این فرآیند نیازمند توجه و تلاش مستمر از سوی دانشجوست.
مدارک لازم برای تغییر رشته دانشگاه آزاد 1403
تغییر رشته یکی از مراحل مهم در تحصیلات دانشگاهی است که ممکن است دانشجویان در طول دوران تحصیل خود به آن نیاز پیدا کنند. این تغییر می تواند به دلایل مختلفی از جمله عدم رضایت از رشته انتخابی، علاقه به رشته ای جدید و یا تغییر اهداف شغلی انجام شود. در دانشگاه آزاد، تغییر رشته تحت شرایط خاصی امکان پذیر است و نحوه انجام آن نیازمند ارائه مدارک و مستندات لازم است. از جمله مدارک لازم برای تغییر رشته دانشگاه آزاد 1403 می توان به موارد زیر اشاره کرد:
این فرم باید به دقت تکمیل شده و به واحد آموزش دانشگاه ارائه شود. فرم های مربوط به تغییر رشته معمولا در وب سایت دانشگاه یا واحد آموزش قابل دسترسی هستند.
دانشجو باید کپی کارت ملی و شناسنامه خود را ارائه کند. به این دلیل که ارائه مدارک شناسایی معتبر برای تایید هویت الزامی است.
ارائه ریز نمرات دانشگاه آزاد (گزارش کارنامه) از واحدهای درسی گذرانده شده نیز الزامی است. این مدرک نشان دهنده معدل و تعداد واحدهای گذرانده شده است که از سوی آموزش دانشکده انجام می شود.
در صورت نیاز، دانشجویان باید مدرک تحصیلی قبلی خود (دیپلم، کاردانی یا کارشناسی) را نیز ارائه دهند.
اگر تغییر رشته نیاز به مصاحبه علمی داشته باشد (تغییر گرایش در مقطع دکتری)، دانشجو باید مدارک مربوط به شرکت در مصاحبه، از جمله نمرات یا نتایج مصاحبه را ارائه دهد.
ممکن است بسته به شرایط خاص هر دانشگاه، مستندات دیگری نیز مورد نیاز باشد. به همین دلیل، تماس با واحد آموزش دانشگاه و دریافت اطلاعات دقیق ضروری است. در مجموع، تغییر رشته در دانشگاه آزاد یک فرآیند جدی و مهم است که نیاز به بررسی دقیق و ارائه مدارک لازم دارد. دانشجویان باید با اطلاع از شرایط و مدارک مورد نیاز، برنامه ریزی مناسبی برای این تغییر انجام دهند. با تهیه و ارائه مدارک صحیح و به موقع، دانشجویان می توانند به راحتی در مسیر تحصیلی جدید خود پیشرفت کنند.
سایت تغییر رشته دانشگاه آزاد ۱۴۰۳
تغییر رشته یکی از مراحل مهم در تحصیلات دانشگاهی است که ممکن است دانشجویان در طول دوران تحصیل خود به آن نیاز پیدا کنند. دانشگاه آزاد اسلامی نیز به دانشجویان این امکان را می دهد که در صورت عدم رضایت از رشته تحصیلی خود، با رعایت شرایط خاص، نسبت به تغییر رشته اقدام کنند.
برای ورود به سایت تغییر رشته دانشگاه آزاد کلیک کنید.
برای تسهیل این فرآیند، دانشگاه آزاد سامانه ای به نام "منادا" (monada.iau.ir) را راه اندازی کرده است که دانشجویان می توانند از طریق آن درخواست تغییر رشته خود را ثبت کنند. سایت تغییر رشته دانشگاه آزاد monada.iau.ir به عنوان سامانه نقل و انتقالات دانشگاه آزاد و تغییر رشته دانشجویان طراحی شده است. این سامانه به دانشجویان این امکان را می دهد که به راحتی درخواست های خود را ثبت و پیگیری کنند.
در حقیقت این سامانه برای انجام اهدافی نظیر مهمان شدن دانشجو در دانشگاه های آزاد، انتقال از دانشگاهی به دانشگاه دیگر و همچنین تغییر رشته ایجاد شده است. در واقع، دانشجویان برای تغییر رشته باید وارد این سامانه شده و پس از وارد کردن اطلاعات خود، فرم درخواست تغییر رشته را تکمیل و ارائه کنند.
متقاضیان برای ورود به سایت منادا دانشگاه آزاد ابتدا باید آدرس اینترنتی monada.iau.ir را در مرورگر خود وارد کنند.
سپس با تیک زدن جمله انتهایی صفحه «تمام مطالب فوق را مطالعه و تأیید می نمایم» و کلیک بر روی «تایید و ادامه» وارد صفحه ورود به سایت خواهند شد.
در نهایت نیز پس از وارد کردن اطلاعات هویتی خود و کلیک بر روی «ورود» می توانند وارد پورتال شخصی خود در این سامانه شده و اقدامات مربوط به ثبت نام تغییر رشته را انجام دهند. به طور کلی سایت "منادا" به عنوان یک ابزار کارآمد برای دانشجویان دانشگاه آزاد، نحوه تغییر رشته، میهمانی یا انتقالی را تسهیل می کند. با استفاده از این سامانه، دانشجویان می توانند به راحتی درخواست های خود را ثبت کرده و از وضعیت آن ها مطلع شوند.
فرم درخواست تغییر رشته در دانشگاه آزاد 1403
دانشجویانی که تمایل به تغییر رشته دانشگاهی خود در دانشگاه آزاد دارند با تکمیل فرم می توانند نسبت به این کار اقدام کنند. فرم درخواست تغییر رشته در دانشگاه آزاد از طریق آموزش دانشکده قابل دریافت است و شامل بخش های مهم و مختلفی است که باید توسط دانشجو، آموزش، دانشکده مبدا و دانشکده مقصد تکمیل شود. از بخش های اصلی فرم درخواست تغییر رشته در دانشگاه آزاد می توان به موارد زیر اشاره کرد:
این بخش شامل تعهد وی به تغییر رشته است. در این بخش دانشجو باید نام و نام خانوادگی خود را به همراه شماره دانشجویی، رشته قبل و رشته مورد تقاضای خود را به همراه دلیل تغییر رشته وارد کند. در نهایت نیز تاریخ را وارد کرده و آن را امضا کند.
این بخش نیز توسط آموزش دانشگاه آزاد تکمیل می شود و باید در این بخش اطلاعات مربوط به معدل دانشجو در رشته قبل و کد رشته قبل وارد شده و پس از وارد کردن تاریخ، امضا شود.
دانشکده مبدا در این بخش باید تایید کند که در چه تاریخی، تقاضای تغییر رشته دانشجو را مورد پذیرش قرار می دهد.
دانشکده مقصد نیز در این بخش پس از بررسی ریز نمرات دانشجو باید موافقت یا مخالفت خود را با تغییر رشته اعلام کند.
در این بخش از فرم مجدد دانشجو باید اعلام کند که به شرایط تغییر رشته آگاه است و مایل به تغییر رشته است.
نویسنده: دانشگاه آزاد اسلامی | |
حجم: 571 KB | |
منبع: دانشگاه آزاد اسلامی |
در نهایت معاونت آموزشی این درخواست را به دبیرخانه و شورای آموزشی ابلاغ می کند. در نتیجه نیز آموزش دانشکده به دانشجو اعلام خواهد کرد که آیا با درخواست تغییر رشته وی موافقت شده یا خیر. در مجموع تمام این اطلاعات در یک فرم درخواست تغییر رشته درج شده و به بخش های مختلف دانشگاه ارسال می شود تا به صورت کامل نحوه درخواست، بررسی و تکمیل شده و نتیجه نهایی به دانشجو ابلاغ شود.
نحوه تغییر رشته در دانشگاه آزاد ۱۴۰۳
تغییر رشته در دانشگاه آزاد یکی از مراحل مهمی است که می تواند به دانشجویان این امکان را بدهد تا در صورت عدم رضایت از رشته تحصیلی فعلی، به سمت رشته ای جدید که بیشتر با علاقه و اهداف شغلی آن ها همخوانی دارد، پیش بروند. این فرآیند، به ویژه در مقاطع کاردانی و کارشناسی، تحت شرایط و ضوابط خاصی انجام می شود. اطلاع از مراحل آن برای دانشجویان علاقه مند به تغییر رشته اهمیت بسیاری دارد. از این رو در ادامه نحوه تغییر رشته در دانشگاه آزاد 1403 ارائه شده است:
دانشجویان در ابتدای مراحل تغییر رشته در دانشگاه آزاد باید به واحد آموزش دانشگاه محل تحصیل خود مراجعه کنند و فرم تقاضانامه تغییر رشته را دریافت کنند و یا به صورت آنلاین و از طریق سامانه منادا درخواست خود را ثبت کنند.
در ادامه نحوه تغییر رشته آزاد، پس از دریافت فرم درخواست تغییر رشته دانشگاه آزاد، دانشجو باید آن را به دقت پر کند و تمامی اطلاعات لازم را وارد کند.
دانشجو باید فرم پر شده و مدارک لازم برای تغییر رشته را به واحد آموزش دانشگاه تحویل دهد. در واقع پس از تکمیل فرم باید به صورت حضوری به آموزش دانشگاه خود مراجعه کرده و نسبت به تکمیل و ارائه مدارک لازم اقدام نمایند. گفتنی است که انجام این مرحله از تغییر رشته در دانشگاه آزاد باید حداقل 6 هفته قبل از آغاز نیمسال تحصیلی انجام شود.
یک هفته پس از تحویل مدارک، درخواست تغییر رشته دانشجو توسط شورای آموزشی دانشگاه بررسی می شود. نتیجه بررسی از طریق شورای آموزشی دانشگاه اعلام می شود. در صورت موافقت با تغییر رشته، دانشجو باید برای معادل سازی دروس اقدام کند. گفتنی است که نتیجه باید یک الی دو هفته بعد از تحویل مدارک دانشجو به وی اعلام شود تا برای معادل سازی واحدها و ثبت نام ترم جدید در رشته جدید، دچار مشکل نشود. اگر دانشجویان شرایط تغییر رشته مقطع کارشناسی را نداشته یا مدارک را به طور کامل تحویل نداده باشند، درخواست آن ها مورد موافقت قرار نخواهد گرفت.
به طور کلی دانشجویانی که متقاضی تغییر رشته هستند، باید از نحوه تغییر رشته آزاد و یا گرایش مربوطه مطلع شوند و مراحل مربوطه را به دقت انجام دهند. تغییر رشته در دانشگاه آزاد یک فرآیند جدی است که نیازمند دقت و توجه به جزئیات است. با رعایت مراحل مشخص در نحوه تغییر رشته آزاد و ارائه مدارک لازم، دانشجویان می توانند به راحتی در مسیر تحصیلی جدیدی که بیشتر به آن علاقه مند هستند، پیشرفت کنند. این تغییر می تواند به دانشجویان کمک کند تا با توجه به تجارب و علاقه های خود، مسیر مناسبی را انتخاب کنند و به موفقیت های بیشتری دست یابند.
دستورالعمل تغییر رشته دانشگاه آزاد 1403
تغییر رشته یکی از مهم ترین تصمیماتی است که دانشجویان دانشگاه آزاد ممکن است در طول تحصیل خود اتخاذ کنند. این تصمیم می تواند به دلایل مختلفی از جمله عدم علاقه به رشته فعلی، علاقه به یک حوزه دیگر یا بررسی شرایط بازار کار و فرصت های شغلی آینده باشد. دانشگاه آزاد اسلامی با ارائه دستورالعمل های مشخص، نحوه تغییر رشته را برای دانشجویان تسهیل کرده است. در واقع دستورالعمل تغییر رشته دانشگاه آزاد به صورت کلی در ادامه ارائه شده است:
قدم اول در تغییر رشته دانشگاه آزاد، مراجعه به واحد آموزشی دانشگاه خود و تکمیل فرم تقاضانامه تغییر رشته است. جهت تغییر رشته، موافقت دانشگاه های مبدا و مقصد ضروری است و دانشجو نتیجه نهایی را باید از طریق شورای آموزشی پیگیری کند. گفتنی است که آغاز بررسی و رسیدگی به درخواست دانشجو نیز حداکثر یک هفته بعد از ارائه درخواست وی باید صورت گیرد. در ادامه آموزش باید مدارک دانشجو شامل ریزنمرات وی را به همراه پرونده به شورای آموزشی ارسال کند.
گروه شورای آموزشی نیز باید حداکثر 2 هفته بعد از دریافت مدارک، نتیجه را به آموزش واحد دانشگاهی اعلام کند. اگر درخواست دانشجو تایید شده باشد، واحد دانشگاهی موظف است که تمام مدراک دانشجو را برای تایید نهایی به سازمان مرکزی ارسال کند. سازمان مرکزی نیز حداکثر ظرف مدت 1 هفته قبل از آغاز انتخاب واحد باید نتیجه را به واحد دانشگاهی اعلام کند و در صورت موافقت دانشجو می تواند نسبت به معادل سازی دروس گذرانده در رشته قبل با رشته جدید، اقدام نماید.
مشمولان باید به مرکز امور شاهد و ایثارگران سایت دانشگاه آزاد اسلامی به آدرس esargaran.iau.ir مراجعه کنند. سپس می بایست فرم شماره 4 یا 5 را انوبد و تکمیل کنند. در نهایت نیز فرم تکمیل شده را باید به همراه سایر مدارک در فایل pdf به آدرس ticket.iau.ir ارسال کنند. نتیجه نهایی نیز پیش از شروع نیمسال اول از طریق تماس تلفنی به اطلاع دانشجویان خواهد رسید. در ادامه جهت سهولت دسترسی متقاضیان، لینک ورود به دستورالعمل تغییر رشته شاهد و ایثارگر دانشگاه آزاد، ارائه شده است.
برای ورود به صفحه دستور العمل تغییر رشته شاهد و ایثارگر دانشگاه آزاد کلیک کنید.
از آن جا که هر دانشجو در طول دوران تحصیل خود فقط یک بار مجاز به تغییر رشته است، باید نهایت توجه را برای انتخاب مناسب ترین رشته داشته باشد. همچنین درخواست خود را نیز باید 6 هفته قبل از شروع ترم جدید ارائه کند تا برای انتخاب واحد در رشته جدید دچار مشکل و کمبود وقت نشود.
هزینه تغییر رشته دانشگاه آزاد ۱۴۰۳
تغییر رشته در دانشگاه آزاد فرآیندی است که ممکن است به دلایل مختلفی از جمله عدم رضایت از رشته تحصیلی، تغییر اهداف شغلی یا... انجام شود. نحوه انجام تغییر رشته، به ویژه در مقاطع کاردانی و کارشناسی، نیازمند رعایت شرایط و ضوابط مشخصی است. یکی از سوالات دانشجویان علاقه مند به تغییر رشته این است که هزینه تغییر رشته دانشگاه آزاد 1403 چقدر است؟ در پاسخ به این پرسش این طور باید گفت که ثبت درخواست تغییر رشته در سامانه منادا مستلزم درخواست هزینه است.
همچنین در صورتی که دانشجو از طریق واحد دانشگاهی و به صورت حضوری نیز درخواست تغییر رشته خود را ثبت کند نیز ممکن است مشمول پرداخت هزینه باشد. در کل بهتر است که دانشجو این اطلاعات را از واحد دانشگاهی خود بپرسد. همچنین لازم به ذکر است که در صورت موافقت با تغییر رشته، دانشجو موظف است شهریه ترم جدید را پرداخت کند. این شهریه بسته به رشته و مقطع تحصیلی متفاوت است و ممکن است شامل هزینه های ثبت نام، شهریه ثابت و شهریه متغیر باشد.
به علاوه در صورت تغییر رشته، ممکن است نیاز به معادل سازی دروس گذرانده شده در رشته قبلی باشد. این پروسه ممکن است هزینه های اضافی را به همراه داشته باشد، به ویژه اگر دانشگاه هزینه ای بابت بررسی و تایید دروس معادل سازی شده دریافت کند. لازم به ذکر است که هزینه های جانبی دیگری نیز ممکن است وجود داشته باشند. برای مثال با تغییر رشته، ممکن است دانشجو نیاز به خرید کتاب ها و منابع درسی جدید داشته باشد که این نیز به هزینه های کلی تغییر رشته افزوده می شود. به علاوه برخی از دانشجویان ممکن است برای مشاوره در مورد تغییر رشته به مشاوران تحصیلی مراجعه کنند. این خدمات معمولا هزینه ای دارند که باید در نظر گرفته شود.
مشاوره شرایط تغییر رشته در دانشگاه آزاد 1403
بسیاری از دانشجویان پس از قبولی یا انتخاب رشته در دانشگاه آزاد به دلایلی اعم از عدم علاقه به رشته و تغییر مسیر شغلی به دنبال تغییر رشته خود هستند. سوالی که این افراد دارند این است که آیا امکان تغییر رشته در دانشگاه آزاد وجود دارد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که بله تغییر رشته در دانشگاه آزاد می تواند فرصتی طلایی برای دانشجویانی باشد که به دنبال دستیابی به علایق و اهداف شغلی جدید هستند. با این حال، این فرآیند نیازمند دقت و برنامه ریزی مناسب است. قبل از هر اقدامی، دانشجویان باید به دقت دلایل خود را برای تغییر رشته بررسی کنند.
آیا آن ها از رشته فعلی خود راضی نیستند؟ آیا علاقه جدیدی پیدا کرده اند؟ شفاف سازی در این زمینه به آن ها کمک می کند تا تصمیم بهتری بگیرند و در مصاحبه های لازم قانع کننده تر باشند. همچنین بهتر است که قبل از تغییر رشته، به تحقیق درباره رشته جدید بپردازند. سرفصل های درسی، فرصت های شغلی و مهارت های مورد نیاز را بررسی کنند. این اطلاعات به آن ها کمک می کند تا مطمئن شوند که رشته جدید با اهداف و علایقشان همخوانی دارد. با اساتید و مشاوران تحصیلی خود صحبت کنند. آن ها می توانند دانشجویان را در نحوه تغییر رشته راهنمایی کنند و تجربیات خود را با آن ها به اشتراک بگذارند.
در ادامه نیز باید فرم های لازم برای تغییر رشته را به دقت تکمیل کنند و تمامی مدارک مورد نیاز را جمع آوری نمایند. توجه داشته باشند که تحویل مدارک باید حداقل ۶ هفته قبل از شروع ترم جدید انجام شود. از آن جا که دانشجویان فقط یک بار در طول دوران تحصیلی خود مجاز به تغییر رشته هستند و پس از تغییر رشته امکان بازگشت به رشته قبلی خود را ندارند، باید به جزئیات و شرایط موجود توجه کنند تا از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری شود.
کارشناسان سامانه مشاوره دانیار آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص تغییر رشته در دانشگاه آزاد ۱۴۰۳، شرایط و نحوه تغییر رشته ازاد و فرم آن را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی دانیار راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی دانیار می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.