برای مشاوره لیست بیماری معافیت پزشکی سربازی
برای مشاوره لیست بیماری معافیت پزشکی سربازی
افرادی که به بیماری های خاص مبتلا بوده و امکان شرکت در دوره سربازی را ندارند، معافیت پزشکی دریافت می کنند، یکی از پرسش های افراد این است که لیست بیماری ها شامل چه مواردی شده و چگونه می توان از این معافیت بهره مند شد؟ در پاسخ باید توضیح داد که طبق آیین نامه معاینه و معافیت پزشکی، افراد دارای مشکلات سلامتی جسمی و روانی از سربازی یا از رزم معاف شده یا معافیت موقت دریافت می کنند. بررسی آیین نامه مفید واقع شده و کسب اطلاعات در خصوص انواع بیماری ها حائز اهمیت است.
معافیت پزشکی سربازی معمولا به بیماران روانی، دارندگان مشکلات قلب و عروق، افراد مبتلا به بیماری های غدد، استخوان، چشم و سایر بیماران با شرایط حاد یا نسبتا حاد اعطا می شود. در این مقاله ابتدا اطلاعاتی در خصوص معافیت پزشکی سربازی شرح داده شده و سپس لیست بیماری ها همراه با شرایط و مدارک لازم برای اخذ معافیت آمده است. با مطالعه این مطلب می توان با سایت نظام وظیفه، مراحل بهره مندی از معافیت و مزایا و معایب اخذ آن آشنا شد. نشانی دانلود آیین نامه نیز در مقاله آمده تا افراد موفق به بررسی قوانین و مقررات شوند.
معافیت پزشکی سربازی چیست
یکی از انواع معافیت های سربازی، معافیت پزشکی بوده که افراد مبتلا به بیماری های روحی و روانی یا جسمی از آن بهره مند خواهند شد. در برخی از مواقع مشمولان تنها معافیت موقت دریافت کرده و گاهی اوقات نیز از رزم معاف می شوند. اما اشخاص با شرایط حاد غالبا به طور کلی از شرکت در دوره سربازی و همچنین دوره آموزشی سربازی معاف خواهند شد. برای کسب اطلاعات در خصوص شرایط اخذ معافیت، می بایست آیین نامه منتشر شده را مطالعه کرده و به بررسی لیست بیماری های معافیت پزشکی سایت نظام وظیفه پرداخت.
به طور کلی باید توضیح داد که مشمولان پیش از شرکت در دوره سربازی در جلسات معاینه حضور یافته و در صورت عدم برخورداری از سلامت کافی، در دسته افراد فاقد صلاحیت قرار خواهند گرفت. در حقیقت مشمولان در 4 دسته 1 تا 4 قرار داشته که اشخاص دسته آخر دارای مشکلات سلامتی بوده و می توانند از معافیت پزشکی سربازی بهره مند شوند.
در جواب این پرسش که معافیت پزشکی سربازی چیست، باید بیان نمود که مبتلایان به یکی از مشکلات موجود در لیست بیماری ها و بهره مند شدگان از این معافیت می توانند در دوره سربازی شرکت نکرده و کارت معافیت دریافت نمایند. اما باید توجه داشت که بسیاری از سازمان ها و شرکت ها دارندگان کارت معافیت پزشکی را استخدام نکرده و تمایل به جذب نیروی انسانی سالم دارند.
معافیت پزشکی سربازی به دلایل مختلفی به افراد اعطا شده و افراد مبتلا به انواع بیماری های جسمانی یا روانی این معافیت را دریافت می کنند. به کارت معافیت پزشکی اشخاصی که بیماری روانی دارند، به اصطلاح کارت قرمز گفته شده و معمولا شرایط جستجوی کار و استخدام برای این اشخاص سخت تر از سایرین می باشد.
لیست بیماری های معافیت پزشکی سربازی
در جواب این پرسش که انواع معافیت پزشکی چیست، باید توضیح داد که به طور کلی معافیت ها به سه دسته دائم، موقت یا معافیت از رزم تقسیم می شوند. افراد از طریق بررسی جدیدترین لیست بیماریهای معافیت پزشکی، می توانند با انواع بیماری ها نیز آشنا شده و در صورت برخورداری از شرایط لازم، برای اخذ معافیت اقدام کنند.
در خصوص لیست بیماری های معافیت پزشکی سربازی باید توضیح داد که بیماری ها به هفده دسته تقسیم شده که از بین آن ها می توان به معافیت چشم، بیماری های اعصاب و روان، معافیت برای بیماری های عمومی و عفونی اشاره کرد. بیماری های استخوان، ریه، قلب و عروق، گوش و حلق و بینی، داخلی و پوست نیز در لیست بیماری ها قرار گرفته و در آیین نامه معاینه و معافیت از سربازی به آن موارد اشاره شده است.
افراد سوالاتی در خصوص انواع مشکلات جسمی و روحی برای اخذ معافیت داشته و پرسیده اند که چه بیماری هایی باعث معافیت سربازی میشود؟ در ادامه نشانی دانلود لیست بیماری های معافیت پزشکی دائم، موقت و معافیت از رزم آمده و اشخاص می توانند فایل pdf را دانلود کرده و مطالب را مورد مطالعه قرار دهند.
نویسنده: | |
حجم: | |
منبع: |
پس از ارائه جدیدترین لیست بیماریهای معافیت پزشکی، باید توضیح داد که افراد بر اساس نوع و شدت بیماری انواع معافیت پزشکی را دریافت خواهند کرد. به عنوان مثال مبتلایان به بیماری خفیف از معافیت موقت بهره مند شده و در صورت رفع مشکل می توانند در دوره سربازی شرکت کنند. در جواب این پرسش که چه بیماری هایی باعث معافیت سربازی میشود، باید بیان کرد که معافیت چشم، معافیت اعصاب و روان و دستگاه اداری از جمله انواع معافیت ها به علت نداشتن سلامتی کافی می باشند.
پس از بررسی لیست بیماری های معافیت پزشکی دائم، باید توضیح داد که برخی از افراد خود از سلامتی لازم برخوردار بوده اما پدر آنان بیمار است و احتیاج به مراقبت دارد. این اشخاص در صورتی که تنها پسر بالای 18 سال خانواده باشند، می توانند برای درخواست معافیت کفالت پدر اقدام کنند. لیست بیماری هایی که اگر پدر به آن ها مبتلا باشد می توان از معافیت کفالت بهره مند شد، در بخش زیر آمده است.
نارسایی قلبی | بیماری های کلیوی و عمل های جراحی روی مجاری ادراری |
سل و HIV | ناشنوایی و نابینایی |
هموفیلی | سرطان های بدخیم |
عمل های جراحی مغز | ضایعات عروقی و مغزی |
آلزایمر پیشرفته | از کار افتادگی یا قطع عضو |
بیماری ها و آسیب های پوستی | بیماری های کبدی |
بیماری های ریه | دیابت شیرین |
بیماری های روانی | بیماری ها و عمل های جراحی روی ستون فقرات |
باید اظهار داشت که اگر پدر بالای 75 سال سن داشته و به علت کهولت سن ناتوان باشد، پسر او می تواند پس از ارائه مستندات از شرکت در دوره خدمت معاف شود. همچنین باید توجه داشت که اگر پدر در هر سنی از کار افتاده شده و ثابت گردد که پسر وظیفه سرپرستی خانواده را به جای او بر عهده گرفته و شرایط لازم برای این امر را دارا است، پسر از سربازی معاف خواهد شد.
شرایط دریافت معافیت پزشکی سربازی
بهره مندی از معافیت پزشکی سربازی شرایط ویژه ای داشته و هر فردی موفق به اخذ آن نمی شود، برای مثال مبتلایان به بیماری های ساده که در دوره زمانی کوتاه درمان خواهند شد معافیت دریافت نمی کنند. در ادامه به شرح شرایط اخذ معافیت پزشکی پرداخته شده و اطلاعات لازم برای مشمولان قابل مطالعه است:
متقاضیان معافیت پزشکی سربازی باید به یکی از بیماری های موجود در آیین نامه و لیست بیماری ها مبتلا باشند.
افراد می بایست از سوابق پزشکی برخوردار بوده و مدارک دال بر ابتلا به بیماری را ارائه دهند.
کلیه مشمولان توسط پزشک مورد تایید نظام وظیفه معاینه شده و وضعیت سلامتی آنان ارزیابی خواهد شد.
متقاضیان معافیت پزشکی لازم است علاوه بر معاینه توسط پزشک معتمد سازمان، در یک بیمارستان تخصصی نیز مورد معاینه قرار گیرند.
شخص حداکثر 30 روز برای شرکت در جلسه معاینه فرصت داشته و اگر به بیمارستان مراجعه نکند، به خدمت اعزام خواهد شد.
افرادی که فاقد صلاحیت شرکت در دوره خدمت شناخته شده یا درخواست معافیت پزشکی سربازی را داشته باشند، ابتدا باید از کمیسیون پزشکی نیروهای مسلح یا شورای پزشکی تاییدیه دریافت کنند.
شورای پزشکی وظیفه پذیرش یا رد درخواست معافیت را داشته که امکان اعتراض به نتیجه نیز وجود دارد.
برای ثبت اعتراض به نتیجه درخواست معافیت باید حداکثر 10 روز پس از دریافت نتیجه به دفاتر پلیس + 10 مراجعه کرده و درخواست را ثبت نمود.
اگر درخواست معافیت فرد رد شده اما پیش از اعزام به خدمت به بیماری جدید مبتلا شده یا شرایط او وخیم شود، امکان ثبت درخواست مجدد وجود خواهد داشت.
امکان دریافت معافیت پزشکی در حین تحصیل وجود ندارد.
افرادی که از سلامت کافی برخوردار بوده اما از طریق پرونده سازی برای خود معافیت دریافت می کنند، به محض آشکار شدن پرونده سازی مجددا مورد معاینه قرار گرفته و اگر سالم به حساب آیند، به خدمت اعزام خواهند شد.
معافیت پزشکی به دارندگان مدارک تحصیلی بالاتر از دیپلم سخت تر اعطا شده و گاهی اوقات تنها معافیت از رزم برای این افراد در نظر گرفته می شود.
جزئیات مربوط به اخذ معافیت برای دارندگان مدرک دانشگاهی در آیین نامه معاینه و معافیت درج شده است.
پس از شرح شرایط دریافت معافیت پزشکی سربازی باید توضیح داد که نوع و شدت بیماری تعیین کننده نوع معافیت پزشکی می باشند. برای مثال اگر فرد به یک بیماری خفیف و قابل درمان مبتلا شود، معمولا معافیت موقت دریافت کرده و گاهی اوقات اشخاصی که مشکلات آنان حاد به حساب نمی آید، تنها از معاف از رزم سربازی خواهند شد. شرایط اخذ معافیت دائم در آیین نامه معاینه و معافیت درج شده و اشخاصی که وضعیت سلامتی نامناسبی داشته و شرایط حضور در محل خدمت را ندارند، به شکل دائم معاف خواهند شد.
لازم به ذکر است که برخی از افراد ابتدا معافیت موقت دریافت کرده و پس از پایان معافیت مربوطه، ممکن است از نوع دائم بهره مند شوند. برای مثال اگر شخص مبتلا به بیماری روانی به حساب آمده و 3 الی 6 ماه تحت درمان قرار گرفته، اما بهبود نیابد، در صورت تایید پزشکان موفق به اخذ معافیت دائم خواهد شد. شایان ذکر است که مدت زمان معافیت نوع موقت 3 الی 6 ماه و حداکثر 1 سال می باشد.
باید اشاره نمود که شرایط دریافت معافیت پزشکی سربازی در حین خدمت نیز وجود داشته و در صورت لزوم می توان درخواست را با مسئولان یگان محل خدمت مطرح کرد. در ادامه پزشک محل خدمت شخص را معاینه نموده و سپس او را به بیمارستان ارجاع خواهد داد. بهره مندی از سوابق پزشکی پیشین مفید واقع شده و اشخاص باید مستندات دال بر داشتن بیماری را ارائه دهند. لازم به ذکر است که امکان خرید معافیت سربازی وجود نداشته و غالبا مدعیان فروش معافیت، کلاهبردار می باشند.
مدارک لازم برای دریافت معافیت پزشکی سربازی
مبتلایان به بیماری های لاعلاج یا صعب العلاج یا برخی از مشکلات جسمی یا روانی خاص که امکان خدمت در مدت زمان خدمت سربازی را ندارند، می بایست مدارک پزشکی و بیماری خود را به مسئولان ارائه داده تا مبتلا بودن آنان به بیماری ثابت شود. شایان ذکر است که اشخاص توسط پزشک مورد تایید نظام وظیفه و همچنین توسط پزشک یک بیمارستان تخصصی مورد معاینه قرار گرفته و در ادامه پزشک شورای پزشکی نیز وضعیت جسمی و روانی آنان را مورد ارزیابی قرار خواهد داد، اما ارائه مدارک لازم ضرورت دارد.
مدارک لازم برای دریافت معافیت پزشکی سربازی شامل مدارک هویتی و مستندات مربوط به بیماری و وضعیت جسمی یا روانی می شود. هر فرد بر اساس نوع بیماری خود می بایست برخی از مدارک خاص را آماده کرده و به دفاتر پلیس + 10 تحویل دهد. در ادامه لیست مدارک مورد نیاز به شکل کلی آورده شده و امکان بررسی فراهم می باشد:
اصل و کپی کارت ملی
اصل و کپی کلیه صفحات شناسنامه
اصل و کپی آخرین مدرک تحصیلی یا گواهی فراغت از تحصیل
فرم وضعیت مشمولان
فرم معاینه اولیه که توسط پزشک تکمیل شده و فرم واکسیناسیون که توسط مرکز واکسیناسیون و پس از تزریق واکسن سربازی تکمیل می شود.
دو قطعه عکس پرسنلی 3 در 4 که یکی از آن موارد برای تکمیل فرم وضعیت مشمولان مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
عکس بیومتریک که در دفاتر پلیس + 10 تهیه خواهد شد.
کلیه افراد می بایست در بانک سپه حساب افتتاح کرده تا شماره حساب بانک سپه را در فرم وضعیت مشمولان درج نمایند.
توصیه می شود اشخاص پیش از اقدام برای درخواست معافیت پزشکی آیین نامه معاینه و معافیت را دانلود نموده و لیست بیماری ها را مطالعه کنند. در ادامه می توان به آماده سازی مستندات دال بر ابتلا به بیماری خفیف یا حاد پرداخته و مدارک لازم را پیش از اقدام برای ثبت تقاضا آماده کرد. لازم به ذکر است آن دسته از اشخاص که به اخذ معافیت پزشکی تمایل دارند، می بایست پیش از فرا رسیدن زمان معاینات پزشکی به متخصص مراجعه کرده تا از سوابق بیماری برخوردار شده و مستندات کافی جهت ارائه به دفاتر پلیس + 10 در اختیار داشته باشند. مراجعه بهنگام به بیمارستان تخصصی مورد تایید نظام وظیفه و حضور به موقع در جلسات معاینه نیز اهمیت دارد.
سایت نظام وظیفه معافیت پزشکی سربازی
متقاضیان معافیت سربازی پزشکی نیاز به بررسی آیین نامه و لیست بیماری ها داشته، اما با مشکلاتی برای دسترسی به قوانین و مقررات مواجه شده اند. باید اشاره کرد که امکان بررسی آیین نامه از طریق ورود به سایت نظام وظیفه معافیت پزشکی سربازی فراهم شده و می توان به مطالعه بخش های متفاوت آن پرداخت. لازم به ذکر است که در حال حاضر امکان خرید خدمت سربازی وجود ندارد. نشانی سایت نظام وظیفه معافیت پزشکی سربازی vazifeh.police.ir بوده و در حقیقت این سایت پایگاه اطلاع رسانی سازمان نظام وظیفه به شمار می رود.
برای ورود به سایت نظام وظیفه معافیت پزشکی سربازی کلیک کنید.
اشخاص پس از مراجعه به نشانی مربوطه می توانند در خصوص انواع بیماری های عمومی، روانی، قلبی و سایر بیماری ها که ابتلا به آن موارد منجر به دریافت معافیت می شود، اطلاعات کسب کنند. نکته حائز اهمیت این است که اشخاص امکان ثبت درخواست معافیت پزشکی را در سایت vazifeh.police.ir نداشته و تنها می توانند اطلاعیه ها و آیین نامه را مورد بررسی قرار دهند. در صورت اعمال تغییرات در لیست بیماری ها یا افزودن بیماری جدید به لیست، اخبار در سایت نظام وظیفه معافیت پزشکی سربازی قرار خواهد گرفت.
شایان ذکر است که متقاضیان معافیت سربازی سه مرتبه توسط پزشکان مورد اعتماد و متخصص معاینه شده و همچنین باید اصل سوابق پزشکی خود را در اختیار کارشناسان قرار دهند. به همین دلیل کلیه خدمات نام نویسی به صورت حضوری ارائه شده و در سایت نظام وظیفه معافیت پزشکی سربازی vazifeh.police.ir بخشی با عنوان تقاضای معافیت پزشکی آنلاین وجود ندارد.
مراحل دریافت معافیت پزشکی سربازی
پس از پاسخگویی به سوال بیماریهایی که باعث معافیت سربازی میشود کدام اند، باید به شرح مراحل دریافت معافیت پزشکی سربازی پرداخته و اطلاعاتی در خصوص نحوه ثبت تقاضا کسب کرد. در حال حاضر کلیه مشمولان برای شرکت در دوره خدمت نیاز به مراجعه حضوری به دفاتر پلیس + 10 و تکمیل فرم های مورد نیاز داشته و همچنین متقاضیان اخذ معافیت نیز باید درخواست خود را از طریق مراجعه حضوری به ثبت برسانند. افراد با داشتن مدرک دانشگاهی می توانند به دنبال امریه سربازی برای خدمت خود باشند.
مراحل دریافت معافیت پزشکی سربازی شامل دریافت دفترچه اعزام به خدمت و تکمیل فرم خود اظهاری، شرکت در جلسات معاینه و دریافت پاسخ از شورای پزشکی می شود. اشخاص لازم است مدارک دال بر ابتلا به بیماری خود مانند سوابق بستری در بیمارستان ها را نیز ارائه دهند. در ادامه لیست کلیه مراحل دریافت معافیت پزشکی سربازی آمده است:
حضور در دفاتر پلیس + 10 و دریافت دفترچه نظام وظیفه یا اعزام به خدمت
تکمیل فرم خود اظهاری که در پشت برگه معاینه اولیه پزشک درج شده است.
مراجعه به پزشک مورد تایید سازمان و ارائه برگه به او
شرکت در جلسه معاینه و تکمیل فرم معاینه اولیه توسط پزشک
حضور در دفاتر پلیس + 10 و ارائه مدارک لازم برای دریافت معافیت پزشکی سربازی همراه با فرم معاینه
دریافت معرفی نامه مراجعه به بیمارستان تخصصی که فرم از طریق پست برای شخص ارسال خواهد شد.
شرکت در جلسه معاینه در بیمارستان تخصصی
ارسال نتیجه معاینه به حوزه رسیدگی به درخواست مشمول توسط بیمارستان تخصصی
دریافت دعوت نامه جهت حضور در کمیسیون پزشکی
معاینه در شورای پزشکی نظام وظیفه
برگزاری جلسه شورای پزشکی و اعلام نتایج
معاف شدن شخص از خدمت یا صدور برگه معرفی اعزام به خدمت برای او
اعتراض به نتیجه در صورت لزوم
لازم به ذکر است که افراد می توانند آیین نامه و دفترچه نظام وظیفه را از طریق ورود به سایت vazifeh.police.ir دانلود نمایند. اطلاعات کلی در خصوص قوانین و مقررات خدمت در این دفترچه به ثبت رسیده و همچنین فرم های مورد نیاز در آن درج شده و قابل پرینت می باشند. لازم به ذکر است که کلیه مشمولان یک بار توسط پزشک معاینه شده، اما متقاضیان اخذ معافیت پزشکی علاوه بر معاینه اولیه، یک بار در بیمارستان مورد تایید نیروهای مسلح و یک بار توسط پزشک شورای پزشکی معاینه خواهند شد.
لازم به ذکر است که متقاضیان اخذ معافیت پزشکی سربازی در حین خدمت ابتدا توسط پزشک بهداری معاینه شده و سپس برای معاینه تخصصی تر به بیمارستان مراجعه خواهند کرد. درخواست این افراد نیز مانند سایر مشمولان در شورای پزشکی بررسی شده و در ادامه نتیجه اطلاع رسانی خواهد شد. معمولا افرادی که در حین خدمت به بیماری مبتلا شده یا پس از اعزام به خدمت با لیست بیماری ها آشنا می شوند، درخواست معافیت را در یگان به ثبت رسانده و اغلب اشخاص پیش از اعزام درخواست خود را مطرح خواهند کرد.
آیین نامه معافیت پزشکی سربازی
متقاضیان دریافت معافیت پزشکی سربازی ابتدا باید آیین نامه معاینه و معافیت را مورد مطالعه قرار داده و بند های معافیت پزشکی را بررسی نمایند. این اشخاص با مطالعه لیست بیماری ها که در آیین نامه درج شده، می توانند در خصوص برخورداری یا عدم برخورداری از شرایط لازم برای معاف شدن از خدمت اطلاعات کسب کنند.
آیین نامه معافیت پزشکی سربازی که به آن آیین نامه اجرایی معاینه و معافیت پزشکی مشمولان وظیفه عمومی نیز گفته می شود، حاوی اطلاعاتی در خصوص شرایط دریافت معافیت، لیست بیماری ها و نوع معافیت قابل اخذ بر اساس شرایط می باشد. نشانی دانلود آیین نامه معافیت پزشکی سربازی در زیر آمده و اشخاص می توانند فایل pdf را دریافت کرده و اطلاعات لازم را مطالعه نمایند.
نویسنده: | |
حجم: | |
منبع: |
آیین نامه معاینه و معافیت موضوع تبصره 1 ماده 39 اصلاحی قانون خدمت وظیفه، در سال 1390 تصویب شده و از 1 مرداد سال 1393 اجرا شده است. باید توضیح داد که بیماری ها در آیین نامه معافیت پزشکی سربازی به هفده بخش یا دسته تقسیم شده و هر دسته چند زیر مجموعه متفاوت دارد. به عنوان مثال بخش هفدهم بیماری های عفونی نام داشته که زیر مجموعه های دسته یا انواع بیماری های عفونی شامل مواردی مانند هپاتیت و سل می شود.
مزایا و معایب معافیت پزشکی سربازی
اشخاص پس از بررسی لیست بیماری ها در آیین نامه و موارد معافیت پزشکی سربازی، با این سوال که مزایا و معایب بهره مندی از این معافیت چیست مواجه خواهند شد. به طور کلی باید توضیح داد که هر عملی برخی مزایا و معایب داشته که افراد می بایست اهداف خود را هنگام بررسی مزایا و معایب معافیت پزشکی سربازی در نظر گرفته تا موفق به اتخاذ تصمیم صحیح شوند. به عنوان مثال اخذ معافیت پزشکی مانع استخدام در برخی از سازمان ها شده و بسیاری از افراد به همین دلیل برای دریافت آن اقدام نخواهند کرد. در ادامه بررسی کامل تر صورت گرفته است.
در ارتباط با مزیت دریافت معافیت پزشکی سربازی باید توضیح داد که اشخاص پس از دریافت کارت معافیت از خدمت دیگر با محدودیت های مربوط به نظام وظیفه برای دریافت خدمات متفاوت مواجه نخواهند شد. برای مثال متقاضیان ثبت نام در دانشگاه می بایست از کارت پایان خدمت یا معافیت برخوردار باشند و بنابراین می توان نتیجه گرفت که کارت معافیت به جای مدرک پایان خدمت استفاده خواهد شد.
باید اشاره کرد که دارندگان کارت معافیت موفق به اخذ جواز کسب شده و به علت عدم شرکت در دوره سربازی، می توانند زودتر از هم سن و سالان خود کسب و کار راه اندازی کنند. اشخاص همچنین می توانند بدون نیاز به وثیقه گذاری از کشور خارج شده و نیاز به گذراندن دوره چند ماهه خدمت ندارند. همچنین امکان استخدام در برخی از سازمان ها که نیروی دارای کارت معافیت را می پذیرند، فراهم خواهد شد.
دارندگان معافیت پزشکی سربازی از سلامتی جسمی و روانی کافی برخوردار نبوده و به همین دلیل امکان فعالیت در برخی از سازمان ها و شرکت ها را ندارند، به عنوان مثال دارندگان این کارت نمی توانند به عنوان خلبان فعالیت کنند. مبتلایان به برخی از کارت های معافیت مانند کارت معافیت اعصاب و روان برای دریافت گواهینامه رانندگی با مشکل مواجه خواهند شد.
معمولا افراد دیدگاه خوبی نسبت به شخص دارای کارت معافیت پزشکی نداشته و او را فردی فاقد صلاحیت و توانایی لازم برای پذیرفتن مسئولیت می دانند. برخی از افراد پس از اخذ معافیت پزشکی سربازی، تحت معاینه قرار گرفته یا به مرور زمان بیماری آنان درمان شده و بهبود پیدا می کنند. این افراد برای رفع محدودیت های موجود، نسبت به ابطال معافیت اقدام کرده تا کارت پایان خدمت را دریافت نمایند. شایان ذکر است که نوع بیماری تاثیر زیادی بر روی معایب اخذ معافیت داشته و معمولا دارندگان کارت معافیت اعصاب و روان با محدودیت های بیشتری نسبت به افرادی که به علت بیماری جسمی معاف شده اند، مواجه خواهند گشت.
کارشناسان سامانه مشاوره دانیار آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص لیست بیماری معافیت پزشکی سربازی را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی دانیار راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی دانیار می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.