برای مشاوره لیست خوابگاه های خودگردان
برای مشاوره لیست خوابگاه های خودگردان


یکی از دغدغه های دانشجویان غیر بومی، انتخاب محل سکونت مناسب در دوران تحصیل خود می باشد. ظرفیت خوابگاه های دانشجویی دولتی محدود بوده و همه دانشجویان امکان حضور در خوابگاه دانشجویی دولتی را نخواهند داشت. به همین دلیل دانشجویان می توانند در یکی از خوابگاه های خودگردان ساکن شوند. خوابگاه خودگردان، اقامتگاه های غیردولتی بوده که با هزینه بالاتر از خوابگاه های دولتی در اختیار دانشجویان قرار می گیرد.
دانشجویانی که قصد رزرو خوابگاه های خودگردان را داشته باشند، باید از شرایط پانسیون و میزان هزینه لازم جهت اقامت در این خوابگاه ها مطلع شوند. افراد همچنین می بایست با خصوصیات مثبت و منفی اقامت در خوابگاه های خودگردان آشنا شوند. بنابراین در ادامه مقاله اشخاص با شرایط و هزینه رزرو خوابگاه های خودگردان دانشجویی آشنا شده و اطلاعات مناسبی را در مورد مزایا و معایب اقامت در این خوابگاه ها کسب می کنند.
خوابگاه خودگردان چیست
گاهی اوقات دانشجویان برای ادامه تحصیل خود باید به شهر های دیگر مهاجرت نمایند. به همین دلیل محل سکونت دانشجویان به یکی از دغدغه های فکری آنان تبدیل می شود. برخی دانشگاه ها نسبت به ارائه خوابگاه دولتی به دانشجویان اقدام می کنند. با این حال ظرفیت خوابگاه های دانشجویی دولتی محدود بوده و همه دانشجویان امکان حضور در خوابگاه دانشجویی دولتی را نخواهند داشت. افرادی که دغدغه مالی کمتری داشته باشند، نسبت به کرایه مکانی جهت سکونت خود در دوران دانشجویی اقدام می کنند. دانشجویان واجد شرایط پانسیون همچنین می توانند در یکی از خوابگاه های خودگردان ساکن شوند.
یکی از مواردی که برای دانشجویان اهمیت بالایی داشته، دریافت اطلاعاتی در مورد خوابگاه خودگردان دخترانه و پسرانه می باشد. در ادامه کاربران پاسخ به سوال خوابگاه خودگردان چیست؟ را دریافت می کنند. خوابگاه خودگردان خوابگاه های غیردولتی بوده که با هزینه بالاتر از خوابگاه های دولتی در اختیار دانشجویان قرار می گیرد. خوابگاه های خودگردان با توجه به هزینه بیشتری که از دانشجویان دریافت نموده، امکانات مناسب تری نیز در اختیار آنان قرار می دهد. برخی از لیست خوابگاه های خودگردان زیر نظر وزارت علوم فعالیت نموده و مدیریت برخی دیگر از خوابگاه های خودگردان نیز به صورت خصوصی می باشند.
خوابگاه خودگردان دانشجویی به دو بخش خوابگاه دخترانه و پسرانه تقسیم بندی شده است. دختران دانشجو باید هزینه مشخصی را جهت رزرو خوابگاه های خودگردان ۲ تا ۱۰ نفره پرداخت نمایند. خوابگاه های خودگردان دخترانه معمولا توسط افرادی خارج از دانشگاه اداره می شود. با این حال دانشگاه های مختلف معمولا به کیفیت خدمات ارائه شده توسط خوابگاه های خودگردان نظارت می کنند. کلیه دختران دانشجو دانشگاه های دولتی و غیر دولتی امکان استفاده از خدمات خوابگاه های خودگردان را خواهند داشت.
با توجه به اینکه خوابگاه های دولتی ظرفیت پذیرش همه دانشجویان را نداشته، برخی دانشجویان به ناچار می بایست نسبت به حضور در خوابگاه های خودگردان اقدام نمایند. خوابگاه های خودگردان دخترانه و پسرانه به طور مجزا ایجاد شده است. بنابراین پسران دانشجو متناسب با نوع اتاق خوابگاه خود باید هزینه مشخصی را به طور ماهانه پرداخت نمایند. لازم به ذکر است که معمولا بین مدیریت خوابگاه های خودگردان و دانشگاه مربوطه تفاهم نامه همکاری منعقد می شود.
شرایط رزرو خوابگاه های خودگردان دانشجویی
دانشجویانی که به دلایل مختلف امکان رزرو خوابگاه های دولتی را نداشته، می بایست نسبت به رزرو خوابگاه های خودگردان دانشجویی اقدام کنند. دانشجویان برای رزرو خوابگاه های دولتی باید از شرایط پانسیون مورد نظر خود برخوردار بوده و هزینه بیشتری را پرداخت نمایند. هرچند که معمولا خوابگاه های خودگردان امکانات بیشتری را در اختیار دانشجویان قرار می دهد. مدیریت خوابگاه های خودگردان شرایط و ضوابط مشخصی را جهت رزرو این خوابگاه ها به اطلاع دانشجویان می رسانند. شرایط رزرو خوابگاه های خودگردان دانشجویی در دوره های روزانه و شهریه پرداز متفاوت بوده که در ادامه توضیح داده شده است.
اکثر دانشگاه های دولتی دارای خوابگاه اختصاصی با ظرفیت محدود می باشد.
اولویت اسکان دانشجویان در خوابگاه ها با دانشجویان روزانه می باشد. با این حال در صورت وجود ظرفیت، امکان رزرو خوابگاه برای دانشجویان شبانه نیز وجود دارد.
اشخاص واجد شرایط در ابتدای هر نیمسال تحصیلی با مراجعه به مدیریت خوابگاه خودگردان، امکان رزرو خوابگاه مورد نظر خود را خواهند داشت.
دانشجویانی که به دلایل مختلف ارتباط آموزشی خود را با دانشگاه قطع نمایند، امکان رزرو خوابگاه را نخواهند داشت.
اکثر دانشگاه های شهریه پرداز از خوابگاه اختصاصی برخوردار نمی باشند.
دانشگاه های شهریه پرداز تعهدی بابت ارائه خوابگاه به دانشجویان ندارند.
برخی از دانشگاه های شهریه پرداز امکان دریافت خدمات خوابگاه های خودگردان را برای دانشجویان خود فراهم کرده اند.
متقاضیان باید پیش از اقدام برای ثبت نام در دانشگاه های شهریه پرداز، از ارائه خوابگاه خودگردان اطمینان حاصل نمایند.
کلیه اطلاعات مربوط به خوابگاه های دولتی و غیر دولتی در دفترچه ثبت نام آزمون های مقاطع مختلف درج شده است. بنابراین افراد برای اطلاع از شرایط و ضوابط خوابگاه های دانشجویی باید به دفترچه ثبت نام دانشگاه های دولتی و غیر دولتی مراجعه نمایند. اشخاص همچنین می توانند لیست خوابگاه های خودگردان را مشاهده نمایند.
هزینه خوابگاه خودگردان
دانشجویان غیر بومی برای انتخاب محل اقامت خود در دوران دانشجویی، قصد رزرو خوابگاه دانشجویی را دارند. دانشجویان معمولا به دلیل امکانات مناسب و هزینه پایین، به دنبال اقامت در خوابگاه های دولتی می باشند. با این حال امکان سکونت در خوابگاه های دولتی برای همه دانشجویان فراهم نشده است. یکی از خوابگاه های دانشجویی، خوابگاه خودگردان بوده که معمولا تحت مدیریت بخش خصوصی می باشد. هرچند که دانشگاه ها معمولا به امکانات این خوابگاه ها نظارت می کنند.
خوابگاه های خودگردان معمولا نسبت به خوابگاه های دولتی امکانات بیشتری را به دانشجویان ارائه می کنند. با این حال یکی از مواردی که برای متقاضیان اهمیت بالایی داشته، اطلاع از شرایط پانسیون و هزینه خوابگاه دانشجویی خودگردان می باشد. هزینه خوابگاه های خودگردان با توجه به ظرفیت نفرات اتاق، موقعیت جغرافیایی، کیفیت امکانات و خدمات ارائه شده تعیین می شود. با این حال در ادامه هزینه خوابگاه های خودگردان در شهر های مختلف معرفی شده است.
شهر خوابگاه خودگردان | هزینه رزرو ماهانه |
میانگین هزینه خوابگاه های خودگردان تهران | بین ۲ تا ۹ میلیون تومان |
میانگین هزینه خوابگاه خودگردان اصفهان | بین ۲ تا 7 میلیون تومان |
میانگین هزینه خوابگاه خودگردان شیراز | بین ۲ تا 6 میلیون تومان |
میانگین هزینه خوابگاه خودگردان تبریز | بین ۲ تا 7 میلیون تومان |
میانگین هزینه خوابگاه خودگردان مشهد | بین ۲ تا 8 میلیون تومان |
میانگین هزینه خوابگاه خودگردان کرمان | بین ۲ تا 6 میلیون تومان |
خوابگاه های خودگردان با توجه به خدمات متنوعی که در اختیار دانشجویان قرار داده، هزینه بیشتری را نسبت به خوابگاه های دولتی دریافت می کنند. اشخاص می بایست لیست خوابگاه های خودگردان را نیز بررسی نمایند. با این حال دانشجویانی که دغدغه های مالی زیادی داشته باشند، می بایست نسبت به تحصیل در دانشگاه های دارای خوابگاه دولتی اقدام کنند.
لیست خوابگاه های خودگردان مورد تایید وزارت علوم
خوابگاه های خودگردان معمولا به صورت خصوصی مدیریت می شوند. با این حال مدیریت دانشگاه های مختلف به سرویس دهی این خوابگاه ها نظارت نموده و شرایط پانسیون را تعیین می کنند. خوابگاه های خودگردان نسبت به خوابگاه های دولتی امکانات بالاتری را به دانشجویان ارائه می کنند. هرچند که خوابگاه های خودگردان هزینه بالاتری نیز از متقاضیان دریافت می کنند. گاهی اوقات دانشجویان خوابگاه های خصوصی را با خوابگاه های خودگردان اشتباه می گیرند. به همین دلیل اطلاع از خوابگاه های خودگردانی که توسط وزارت علوم تایید شده باشند، برای دانشجویان اهمیت بالایی دارد.
وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران لیست خوابگاه های خودگردان مورد تایید خود را به اطلاع متقاضیان رسانده است. بنابراین یکی از مواردی که برای متقاضیان اهمیت بالایی داشته، اطلاع از خوابگاه های خودگردان دخترانه و پسرانه مورد تایید وزارت علوم می باشد. به همین دلیل در جدول زیر لیست خوابگاه های خودگردان مورد تایید وزارت علوم با فرمت pdf ارائه شده است.
لیست خوابگاه های خودگران موردتایید وزارت علوم | |
خوابگاه های خودگردان دخترانه مورد تایید وزارت علوم | لینک دانلود |
خوابگاه های خودگردان پسرانه مورد تایید وزارت علوم | لینک دانلود |
همانطور که مشاهده شد، لیست خوابگاه های خودگردان دانشجویی مورد تایید وزارت علوم بسیار گسترده بوده و از تنوع بالایی برخوردار می باشد. معمولا اولویت دانشجویان، رزرو خوابگاه های دولتی می باشد. با این حال خوابگاه های دولتی ظرفیت محدودی دارند. بنابراین اطلاع از خوابگاه های خودگردان مورد تایید وزارت علوم برای دانشجویان اهمیت بالایی دارد. اشخاص متناسب با دانشگاه پذیرش شده می توانند نسبت به رزرو خوابگاه خود گردان مورد نظر خود اقدام نمایند. متقاضیان باید در هر نیمسال تحصیلی نسبت به رزرو اتاق خوابگاه خودگردان اقدام نمایند.
لیست خوابگاه های خودگردان مورد تایید وزارت بهداشت
ظرفیت اقامت دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی در خوابگاه های دولتی بسیار محدود می باشد. چنان چه بسیاری از دانشگاه های علوم پزشکی تعهدی را بابت ارائه خوابگاه دولتی به اشخاص ارائه نمی کنند. با این حال متقاضیان تحصیل در دانشگاه های زیر نظر وزارت علوم امکان اقامت در خوابگاه های خودگردان را خواهند داشت. با وجود هزینه بالاتر اقامت در خوابگاه های خودگردان، این خوابگاه ها امکانات متنوعی را به متقاضیان ارائه نموده تا رضایت آنان را جلب نمایند. با این حال اقامت در خوابگاه خودگران برای افراد واجد شرایط پانسیون می باشد.
به محض انتشار لیست خوابگاه های خودگردان مورد تایید وزارت بهداشت در این قسمت اطلاع رسانی خواهد شد.
اکثر دانشگاه های زیرمجموعه وزارت بهداشت تعهدی بابت ارائه خوابگاه دولتی به دانشجویان ندارند. به همین دلیل متقاضیان باید امکان رزرو خوابگاه خودگردان را در دانشگاه علوم پزشکی مورد نظر خود بررسی نمایند. کلیه اطلاعات مربوط به خوابگاه های خودگردان دانشجویی در دفترچه پیوست کنکور سراسری تجربی درج شده است. بنابراین افراد پیش از انتخاب رشته دانشگاه های علوم پزشکی از امکان دسترسی به خوابگاه خودگردان دانشگاه مورد نظر مطلع شوند.
نویسنده: 1 | |
حجم: 88KB | |
منبع: دانیار |
افراد بدین ترتیب امکان بررسی لیست خوابگاه های خودگردان مورد تایید وزارت بهداشت را خواهند داشت. لازم به ذکر است که متقاضیان باید پیش از انتخاب رشته دانشگاه های علوم پزشکی، از ارائه خوابگاه خودگردان دانشگاه مورد نظر خود اطمینان حاصل کنند. چرا که برخی مواقع دانشجویان به دلیل عدم وجود خوابگاه در محل تحصیل خود با مشکلات متعددی مواجه می شوند.
مقررات اقامت در خوابگاه های خودگردان
دانشجویان غیر بومی برای تحصیل در دانشگاه مورد نظر خود نیاز به خوابگاه دارند. برخی از دانشگاه ها به دانشجویان امکان رزرو خوابگاه دولتی مانند خوابگاه دانشگاه فرهنگیان را می دهند. با این حال خوابگاه های دولتی ظرفیت محدودی دارند. همچنین بسیاری از دانشگاه های شهریه پرداز از خوابگاه دولتی برخوردار نیستند. با این حال دانشجویان می توانند نسبت به رزرو خوابگاه های خودگردان اقدام نمایند. هرچند که رزرو اتاق خوابگاه های خودگردان بدون تبعیت از شرایط پانسیون و مقررات وضع شده امکان پذیر نمی باشد.
خوابگاه های خودگردان سراسر کشور قوانین و مقررات مشخصی را برای دانشجویان ساکن در این خوابگاه ها وضع نموده اند. اجرای قوانین و مقررات وضع شده برای دانشجویان ساکن در این خوابگاه ها ضروری می باشد. بنابراین یکی از مواردی که برای متقاضیان اهمیت بالایی داشته، اطلاع از قوانین سکونت در خوابگاه های خودگردان می باشد. بنابراین در ادامه مقررات اقامت در خوابگاه های خودگردان معرفی شده است.
افراد غیرمجاز امکان ورود به خوابگاه های خودگردان را نخواهند داشت.
دانشجویان موظف به حفاظت از اموال و اشیا خود بوده و مدیریت خوابگاه مسئولیتی بابت گم شدن اشیا دانشجویان نخواهند داشت.
دانشجویان ملزم به نظافت اتاق خود و معابر عمومی خوابگاه می باشند.
دانشجویان امکان پختن غذا در اتاق خود را نخواهند داشت.
دانشجویان امکان تعویض قفل اتاق خوابگاه را نخواهند داشت.
دانشجویان اجازه جا به جایی وسایل خوابگاه را خواهند داشت.
دانشجویان ملزم به حفاظت از اشیا و وسایل درون اتاق خود بوده و در صورت گم شدن وسایل، آنان مشمول پرداخت خسارت می شوند.
دانشجویان می بایست نسبت به تامین لوازم شخصی خود اقدام کنند.
دانشجویان می بایست خرابی های اتاق خود را به اطلاع مدیریت خوابگاه رسانده تا مشکل مذکور برطرف گردد.
مدیریت خوابگاه های خودگردان دانشجویی معمولا به رعایت قوانین و مقررات خوابگاه بسیار حساس می باشند.
دانشجویانی که قوانین و مقررات خوابگاه های خودگردان را رعایت نکنند، در ابتدا تذکر دریافت می کنند. در صورت تکرار بی انضباطی توسط دانشجویان، آنان از خوابگاه مورد نظر خود اخراج شده و باید به دنبال پیدا کردن مکان دیگری برای اقامت خود باشند. اشخاص می بایست لیست خوابگاه های خودگردان را نیز دریافت کنند.
امکانات پانسیون دانشجویی خودگردان
خوابگاه های خودگردان به عنوان خوابگاه های غیر دولتی شناخته شده که امکان اقامت دانشجویان واجد شرایط پانسیون را فراهم می کنند. هزینه اقامت در خوابگاه های خصوصی و استیجاری بسیار بالا می باشد. به همین دلیل دانشجویانی که به هر دلیلی امکان رزرو خوابگاه های دولتی را پیدا نکنند، به دنبال دریافت لیست خوابگاه های خودگردان می باشند. با توجه به نظارتی که مدیران دانشگاه های مختلف از ارائه خدمات مناسب خوابگاه های خودگردان انجام داده، بیشتر این خوابگاه ها امکانات مناسبی را در اختیار افراد قرار می دهند. و برخی وسایل مورد نیاز خوابگاه نیاز توسط خود فرد باید فراهم شود.
خوابگاه های خودگردان متناسب با هزینه بالاتری که از دانشجویان دریافت نموده، امکانات بیشتری نیز در اختیار آنان قرار می دهند. به همین دلیل یکی از مواردی که برای متقاضیان اهمیت بالایی داشته، اطلاع از امکانات خوابگاه های خودگردان می باشد. بنابراین در ادامه امکانات پانسیون دانشجویی خودگردان شرح داده شده است.
برخی از خوابگاه های خودگردان امکان دسترسی دانشجویان به اتاق های تکی و یا دو تخته را فراهم نموده اند. با این حال برخی از خوابگاه های خودگردان ارزان تر نیز شامل اتاق های ۶ و یا ۸ تخته می باشند. امکاناتی که در اتاق های خوابگاه خودگردان تعبیه شده شامل امکانات بهداشتی، فضای تفریحی، تهویه مطبوع و ... می باشد. برخی از خوابگاه های خودگردان نیز امکاناتی نظیر اینترنت پرسرعت، تلویزیون و سرویس بهداشتی مجزا را با هزینه بیشتر فراهم می کنند. بنابراین دانشجویان یا صرف هزینه بیشتر، امکان دریافت امکانات بالاتری را در خوابگاه های خودگردان خواهند داشت.
مزایا و معایب خوابگاه خودگردان
خوابگاه های خودگردان دانشجویی امکان اقامت در دوران تحصیل را برای دانشجویان واجد شرایط پانسیون فراهم می کنند. بنابراین دانشجویانی که به هر دلیلی قادر به سکونت در خوابگاه های دولتی نباشند، می توانند جهت اقامت در خوابگاه های خودگردان اقدام نمایند. رزرو خوابگاه های خودگردان خصوصیات مثبت و منفی متعددی را به دانشجویان ارائه می کند. بنابراین یکی از مواردی که برای اشخاص اهمیت بالایی داشته، اطلاع از معایب و مزایای اقامت در خوابگاه های خودگردان می باشد. بنابراین در ادامه مزایا و معایب خوابگاه خودگردان توضیح داده شده است.
یکی از مزایای اقامت در خوابگاه های خودگردان، استقلال بیشتر دانشجویان می باشد. چنان چه دانشجویان با مقررات سخت گیرانه نظیر ساعات خاموشی و محدودیت رفت و آمد مواجه نمی شوند. دیگر مزیت خوابگاه های خودگردان، برقراری ارتباط دوستانه می باشد. دانشجویان ساکن در خوابگاه های خودگردان با دیگر دانشجویان تعامل بهتری برقرار نموده و امکان ایجاد رفاقتی پایدار را خواهند داشت. از مزیت های اقامت در خوابگاه های خودگردان می توان به امکانات بهداشتی مناسب تر اشاره نمود. چرا که بیشتر خوابگاه های خودگردان از سرویس بهداشتی های مجزا و یا با اشتراک نفرات محدود بهره می برند.
یکی از معایب سکونت در خوابگاه های خودگردان، هزینه بالاتر این اقامتگاه ها نسبت به خوابگاه های دولتی می باشد. هزینه بالای اقامت در این خوابگاه ها برای برخی دانشجویان یک مشکل تلقی می شود. مشکل دیگر خوابگاه های خودگردان، ایجاد این خوابگاه ها در محل نامناسب می باشد. چنان چه بسیاری از افراد با مشکل نبود وسیله نقلیه برای رفت و آمد به این خوابگاه ها مواجه می شوند. دیگر مشکل خوابگاه های خودگردان شامل نظافت پایین برخی از این اقامتگاه ها می باشد.
کارشناسان سامانه مشاوره دانیار آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص لیست خوابگاه های خودگردان دخترانه و پسرانه و شرایط آن ها را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی دانیار راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی دانیار می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.