برای مشاوره کارشناسی ارشد پیوسته و ناپیوسته چیست
برای مشاوره کارشناسی ارشد پیوسته و ناپیوسته چیست
یکی از دغدغه های متقاضیانی که قصد تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد را داشته باشند، دریافت پاسخ به سوال کارشناسی ارشد پیوسته و ناپیوسته چیست؟ می باشد. داوطلبانی که قصد دریافت مدرک کارشناسی ارشد را به صورت مستقیم داشته باشند، باید نسبت به انتخاب یکی از رشته های کارشناسی ارشد پیوسته اقدام نمایند. متقاضیانی که مدرک کارشناسی خود را دریافت نموده باشند، امکان تحصیل در یکی از رشته های کارشناسی ارشد ناپیوسته را خواهند داشت.
افرادی که قصد تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد پیوسته و یا ناپیوسته را داشته باشند، باید با شرایط و قوانین تحصیل در این مقطع تحصیلی آشنا شوند. متقاضیان همچنین می بایست از رشته های کارشناسی ارشد پیوسته و ناپیوسته نیز مطلع شوند. بنابراین در ادامه مقاله کاربران با شرایط کارشناسی ارشد پیوسته و ناپیوسته آشنا شده و اطلاعات مناسبی را در مورد رشته های این مقاطع تحصیلی کسب می کنند.
کارشناسی ارشد پیوسته چیست
مقطع کارشناسی ارشد یکی از مقاطع مهم تحصیلی متقاضیان محسوب می شود. افراد با دریافت مدرک فوق لیسانس، امکان حضور در مقطع تحصیلی دکتری را پیدا می کنند. کلیه متقاضیانی که قصد ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد را داشته باشند، می بایست پاسخ سوال کارشناسی ارشد پیوسته و ناپیوسته چیست؟ را دریافت نمایند. با این حال تفاوت رشته های کارشناسی ارشد پیوسته و ناپیوسته بسیار محسوس بوده و باید توسط متقاضیان بررسی شود. یکی از مواردی که برای داوطلبان اهمیت بالایی داشته، دریافت پاسخ به سوال کارشناسی ارشد پیوسته چیست؟ می باشد. بنابراین در ادامه مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد پیوسته توضیح داده شده است.
داوطلبانی که قصد دریافت مدرک کارشناسی ارشد را به صورت مستقیم داشته باشند، باید نسبت به انتخاب یکی از رشته های کارشناسی ارشد پیوسته اقدام نمایند. با این حال تحصیل در رشته های کارشناسی ارشد پیوسته صرفا در برخی دانشگاه های خاص امکان پذیر می باشد. متقاضیان با دریافت مدرک پیش دانشگاهی انواع نظام تحصیلی مانند نظام قدیم و یا دیپلم نظام جدید قادر به انتخاب یکی از رشته های کارشناسی ارشد پیوسته می باشند. لازم به ذکر است که معمولا دانشگاه های مختلف شرایط و ضوابط اختصاصی خود را جهت پذیرش دانشجویان در رشته های کارشناسی ارشد پیوسته در نظر می گیرند.
یکی از مواردی که برای متقاضیان تحصیل در رشته های کارشناسی ارشد مستقیم اهمیت داشته، اطلاع از مدت زمان تحصیل در این مقطع تحصیلی می باشد. داوطلبان بین ۵ تا ۷ سال برای اتمام تحصیل خود در یکی از رشته های کارشناسی ارشد پیوسته فرصت دارند. متقاضیان بعد از حضور در کنکور سراسری و کسب رتبه لازم، امکان انتخاب رشته های کارشناسی پیوسته را پیدا می کنند. افراد بدین ترتیب می توانند بدون وقفه نسبت به دریافت مدرک کارشناسی ارشد پیوسته اقدام نموده و از شرایط بورسیه برخی دانشگاه های خاص نیز بهره مند شوند.
کارشناسی ارشد ناپیوسته چیست
یکی از مراحل تحصیلی آموزش عالی کشور، مقطع کارشناسی ارشد می باشد. متقاضیان امکان تحصیل در یکی از رشته های کارشناسی ارشد پیوسته و یا ناپیوسته را خواهند داشت. برای پاسخ به سوال کارشناسی ارشد پیوسته و ناپیوسته چیست؟ می توان گفت که تفاوت رشته های تحصیلی کارشناسی ارشد پیوسته و ناپیوسته بسیار اساسی می باشد. پیش از این افراد اطلاعات مناسبی را در مورد مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد پیوسته کسب نمودند.
با این حال یکی از مواردی که برای متقاضیان اهمیت بالایی داشته، دریافت پاسخ به سوال کارشناسی ارشد ناپیوسته چیست؟ می باشد. بنابراین در ادامه مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد ناپیوسته توضیح داده شده است. متقاضیانی که مدرک کارشناسی خود را دریافت نموده باشند، امکان تحصیل در یکی از رشته های کارشناسی ارشد ناپیوسته را خواهند داشت. تنوع رشته های کارشناسی ارشد ناپیوسته بسیار بیشتر از مقطع کارشناسی پیوسته بوده و دانشگاه های متعددی برای پذیرش دانشجویان در این مقطع تحصیلی اقدام می کنند. داوطلبان واجد شرایطی که در کنکور کارشناسی ارشد شرکت نموده، در صورت قبولی، امکان انتخاب رشته کارشناسی ارشد ناپیوسته را پیدا می کنند.
افراد همچنین امکان تحصیل در یکی از رشته های کارشناسی ارشد ناپیوسته بدون کنکور را نیز خواهند داشت. تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته دچار وقفه شده و به صورت پیوسته صورت نمی گیرد. به همین دلیل این مقطع تحصیلی را ناپیوسته می نامند. کنکور کارشناسی ارشد همه ساله برگزار شده و متقاضیان واجد شرایط امکان ثبت نام در این کنکور را پیدا می کنند. لازم به ذکر است که مدت زمان تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته بین ۲ تا ۳ سال می باشد.
تفاوت کارشناسی ارشد پیوسته و ناپیوسته
متقاضیان تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد، امکان انتخاب رشته های کارشناسی ارشد پیوسته و یا ناپیوسته را خواهند داشت. با این حال برای پاسخ به سوال کارشناسی ارشد پیوسته و ناپیوسته چیست؟ می توان گفت که مقاطع تحصیلی کارشناسی ارشد پیوسته و ناپیوسته تفاوت های محسوسی با یکدیگر داشته که باید توسط داوطلبان بررسی شود. از جمله دلایل تفاوت مقاطع تحصیلی کارشناسی ارشد پیوسته و ناپیوسته شامل مدرک پیش نیاز، تعداد واحد های تحصیلی، آزمون مربوطه و مدت زمان تحصیل می باشد. در ادامه عمده تفاوت کارشناسی ارشد پیوسته و ناپیوسته شرح داده شده است.
همانطور که اشاره شد، یکی از دلایل تفاوت مقاطع تحصیلی کارشناسی ارشد پیوسته و ناپیوسته، آزمون ورودی این مقطع می باشد. داوطلبان برای پذیرش در مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد پیوسته باید نسبت به شرکت در کنکور سراسری اقدام نمایند. با این حال متقاضیان علاقه مند به تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته، می بایست نسبت به ثبت نام در کنکور کارشناسی ارشد اقدام کنند.
مهم ترین فرق کارشناسی ارشد پیوسته و ناپیوسته، مدرک تحصیلی پیش نیاز لازم جهت پذیرش این مقاطع تحصیلی می باشد. متقاضیان تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد پیوسته باید از مدرک پیش دانشگاهی، دیپلم نظام قدیم و یا دیپلم نظام جدید برخوردار باشند. با این حال مدرک پیش نیاز پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته، مدرک تحصیلی کارشناسی پیوسته یا ناپیوسته می باشد.
دلایل دیگری نیز برای تفاوت کارشناسی ارشد پیوسته و ناپیوسته وجود دارد. داوطلبان در مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد پیوسته باید بین ۱۷۲ تا ۱۸۲ واحد درسی را پاس نمایند. با این حال دانشجویان مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد ناپیوسته صرفا می بایست بین ۲۸ تا ۳۲ واحد درسی را پاس کنند. همچنین مدت زمان تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد پیوسته بین ۵ تا ۷ سال می باشد. با این حال دوره تحصیلی کارشناسی ارشد ناپیوسته بین ۲ تا ۳ سال می باشد.
شرایط کارشناسی ارشد پیوسته و ناپیوسته
داوطلبانی که قصد تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد پیوسته و یا ناپیوسته را داشته باشند، باید از شرایط و ضوابط تحصیل در این مقطع تحصیلی مطلع شوند. با این حال برای پاسخ به سوال کارشناسی ارشد پیوسته و ناپیوسته چیست؟ می توان گفت که شرایط کارشناسی ارشد پیوسته و ناپیوسته با یکدیگر تفاوت دارد. به همین دلیل در ادامه شرایط و قوانین تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد پیوسته و ناپیوسته شرح داده شده است.
داوطلبانی که متقاضی تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد پیوسته باشند، باید نسبت به ثبت نام کنکور سراسری اقدام نمایند. شرایط ارشد مستقیم در دفترچه کنکور سراسری معرفی شده است. با این حال در ادامه مهم ترین شرایط تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد پیوسته معرفی شده است:
برخورداری از مدرک پیش دانشگاهی، دیپلم نظام قدیم و جدید
لزوم ثبت نام در کنکور سراسری
لزوم اطلاع از رشته ها و دانشگاه های پذیرنده مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد پیوسته
قبولی در کنکور و انتخاب رشته کارشناسی ارشد پیوسته
رعایت سقف مجاز تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد مستقیم
دانشگاه های محدودی نسبت به پذیرش دانشجویان در مقطع کارشناسی ارشد پیوسته اقدام می کنند. با این حال هریک از دانشگاه هایی که امکان پذیرش دانشجویان در مقطع کارشناسی ارشد پیوسته را فراهم نموده، شرایط و قوانین اختصاصی خود را نیز تعیین کرده اند. اشخاص با مراجعه به سامانه اختصاصی دانشگاه مورد نظر خود می توانند از شرایط و ضوابط دقیق تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد مطلع شوند.
شرایط لازم برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته در دفترچه کنکور کارشناسی ارشد ارائه شده است. بنابراین اشخاص باید نسبت به بررسی دقیق شرایط کارشناسی ارشد ناپیوسته از طریق این دفترچه آزمون اقدام نمایند. شرایط تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته به دو بخش شرایط عمومی و اختصاصی تقسیم بندی شده است. در ادامه مهم ترین شرایط عمومی کارشناسی ارشد ناپیوسته اشاره شده است:
اعتقاد به دین اسلام و یا یکی از ادیان رسمی درج شده در قانون اساسی
لزوم انجام واجبات و پرهیز از انجام محرمات
عدم خصومت و عناد با نظام جمهوری اسلامی ایران و عدم سابقه عضویت در گروه ها و احزاب مخالف انقلاب
عدم سوپیشینه متقاضیان
شرایط اختصاصی لازم برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته در دفترچه ثبت نام کنکور کارشناسی ارشد ناپیوسته ارایه شده و به طور مفصل توضیح داده شده است. با این حال برخی از مهم ترین شرایط اختصاصی کارشناسی ارشد ناپیوسته معرفی شده است:
برخورداری از مدرک کارشناسی و یا کارشناسی ارشد
امکان ثبت نام افراد دارای مدرک از حوزه علمیه صرفا در رشته های انسانی وجود دارد.
امکان ثبت نام فارغ التحصیلان دارای معدل زیر 12 فراهم نشده است.
پذیرفته شدگان دوره روزانه باید نسبت به ارایه تعهد خدمت در محلی که دولت تعیین نموده، اقدام نمایند.
امکان دریافت بورسیه تحصیلی فراهم نشده است.
سازمان سنجش بخشی از دفترچه ثبت نام کنکور کارشناسی ارشد ناپیوسته را به معرفی شرایط اختصاصی این مقطع تحصیلی اختصاص داده است. بنابراین متقاضیان پیش از ثبت نام در کنکور سراسری باید نسبت به بررسی شرایط اشاره شده در دفترچه ثبت نام این مقطع تحصیلی اقدام کنند. با این حال به دلیل گستردگی شرایط اختصاصی کارشناسی ارشد ناپیوسته از ذکر همه این موارد خودداری شده است.
رشته های کارشناسی ارشد پیوسته و ناپیوسته
متقاضیان علاقه مند به تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد می توانند در یکی از رشته های مقاطع کارشناسی پیوسته و ناپیوسته ادامه تحصیل دهند. تفاوت رشته های کارشناسی ارشد پیوسته و ناپیوسته بسیار محسوس می باشد. برای پاسخ به سوال کارشناسی ارشد پیوسته و ناپیوسته چیست؟ می توان گفت که رشته های کارشناسی ارشد پیوسته بسیار محدود بوده و دانشگاه های اندکی نسبت به پذیرش دانشجویان در این مقطع اقدام می کنند. با این حال رشته های کارشناسی ارشد ناپیوسته بسیار گسترده بوده و اکثر دانشگاه های معتبر کشور امکان پذیرش دانشجویان را در این مقطع فراهم نموده اند. بنابراین یکی از مواردی که برای اشخاص اهمیت بالایی داشته، اطلاع از رشته های کارشناسی ارشد پیوسته و ناپیوسته می باشد.
داوطلبان با مراجعه به دفترچه کنکور سراسری امکان مشاهده رشته های ارشد پیوسته را پیدا می کنند. برخی از دانشگاه های معتبر جمهوری اسلامی ایران در رشته های محدودی امکان پذیرش دانشجویان را فراهم نموده اند. در جدول زیر برخی از مهم ترین رشته های ارشد پیوسته معرفی شده است.
نام دانشگاه | عنوان رشته | عنوان گرایش |
دانشگاه جامع امام حسین (ع) | رشته معارف اسلامی | معارف اسلامی و اقتصاد |
دانشگاه جامع امام حسین (ع) | رشته معارف اسلامی | معارف اسلامی و حقوق |
دانشگاه جامع امام حسین (ع) | رشته معارف اسلامی | معارف اسلامی و فرهنگ و ارتباطات |
دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری | رشته علوم قضایی | - |
دانشگاه غیرانتفاعی امام رضا (ع) | رشته الهیات و معارف اسلامی و ارشاد | گرایش فقه و مبانی حقوق اسلامی |
دانشگاه غیرانتفاعی امام رضا (ع) | رشته الهیات و معارف اسلامی و ارشاد | گرایش قرآن و حدیث |
دانشگاه علم و صنعت ایران | رشته مهندسی پزشکی | گرایش بیوالکتریک |
با توجه به محدودیت رشته های کارشناسی ارشد پیوسته، معمولا رقابت بالایی برای پذیرش در دانشگاه های ارائه دهنده رشته های کارشناسی ارشد پیوسته وجود دارد. به همین دلیل افراد معمولا بعد از دریافت مدرک کارشناسی خود نسبت به حضور در مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته اقدام می کنند.
سازمان سنجش در راستای اطلاع داوطلبان از رشته های کارشناسی ارشد ناپیوسته نسبت به انتشار دفترچه ثبت نام کنکور این مقطع تحصیلی اقدام نموده است. یکی از اطلاعاتی که در دفترچه ثبت نام کنکور ارشد ناپیوسته درج شده، لیست رشته های ارشد ناپیوسته می باشد. با این حال به دلیل گستردگی رشته های ارشد ناپیوسته، لینک دفترچه ثبت نام کنکور کارشناسی ارشد ناپیوسته ارایه شده است.
رشته های ارشد ناپیوسته | |
دفترچه کنکور ارشد ناپیوسته سراسری | لینک دانلود |
دفترچه کنکور ارشد ناپیوسته آزاد | لینک دانلود |
متقاضیان با دریافت دفترچه راهنمای ثبت نام کنکور کارشناسی ارشد می توانند از لیست رشته های این مقطع تحصیلی مطلع شوند. متقاضیان با توجه به بازار کار رشته های تحصیلی مختلف کارشناسی ارشد ناپیوسته می توانند نسبت به انتخاب رشته مناسب اقدام کنند.
لیست دانشگاه های دارای کارشناسی ارشد پیوسته و ناپیوسته
همانطور که اشاره شد، تفاوت رشته ها و دانشگاه های مقطع کارشناسی ارشد پیوسته و ناپیوسته بسیار محسوس می باشد. برای پاسخ به سوال کارشناسی ارشد پیوسته و ناپیوسته چیست؟ می توان گفت که دانشگاه های محدودی امکان پذیرش رشته های کارشناسی ارشد پیوسته را فراهم نموده اند. با این حال بسیاری از دانشگاه های معتبر کشور دانشجویان را در رشته های مختلف مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته پذیرش می کنند. یکی از مواردی که برای متقاضیان اهمیت بالایی داشته، اطلاع از دانشگاه های دارای کارشناسی ارشد پیوسته و ناپیوسته می باشد. بنابراین در ادامه انواع دانشگاه های دولتی و غیر دولتی دارای کارشناسی ارشد پیوسته و ناپیوسته شرح داده شده است.
دانشگاه های کارشناسی ارشد پیوسته | دانشگاه های کارشناسی ارشد ناپیوسته |
دانشگاه جامع امام حسین (ع) | همه دانشگاه ها |
دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری | همه دانشگاه ها |
دانشگاه غیرانتفاعی امام رضا (ع) | همه دانشگاه ها |
دانشگاه علم و صنعت ایران | همه دانشگاه ها |
دانشگاه های سراسری محدودی نظیر دانشگاه امام صادق، دانشگاه علوم قضایی، دانشگاه شهید باهنر و ... امکان پذیرش دانشجویان در مقطع کارشناسی ارشد پیوسته را فراهم نموده اند. با این حال تنوع دانشگاه های پذیرنده دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته بسیار گسترده می باشد.
دانشگاه آزاد یکی از دانشگاه های غیردولتی جمهوری اسلامی ایران محسوب شده که نسبت به پذیرش دانشجو در رشته های مختلف مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته اقدام می کند. با این حال دانشگاه هایی که در مقطع کارشناسی ارشد پیوسته دانشجویان را پذیرش نموده بسیار محدود می باشد.
یکی از دانشگاه هایی که جهت پذیرش دانشجویان در مقطع کارشناسی ارشد پیوسته اقدام نموده، دانشگاه غیر انتفاعی امام رضا می باشد. با این حال تنوع دانشگاه هایی که دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته را پذیرش نموده بسیار گسترده می باشد.
دانشجویان دارای مدرک کارشناسی فنی حرفه ای می توانند در یکی از دانشگاه های کارشناسی ارشد فنی حرفه ای تحصیل نمایند. چرا که دانشگاه های متنوعی نسبت به ارائه رشته های کارشناسی ارشد ناپیوسته اقدام می کنند. با این حال تاکنون امکان تحصیل در دانشگاه های فنی حرفه ای در مقطع کارشناسی ارشد پیوسته فراهم نشده است.
در سال 1393 امکان ثبت نام برخی از رشته ها در مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته دانشگاه علمی کاربردی فراهم گردید. با این حال از آن زمان تاکنون داوطلبان امکان حضور در رشته های ارشد ناپیوسته علمی کاربردی را پیدا نکرده اند. دانشگاه علمی کاربردی همچنین امکان تحصیل دانشجویان را در مقطع ارشد پیوسته فراهم نکرده است.
کارشناسان سامانه مشاوره دانیار آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص کارشناسی ارشد پیوسته و ناپیوسته چیست و تفاوت رشته های آن ها را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی دانیار راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی دانیار می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.