برای مشاوره درباره فرصت مطالعاتی اعضای هیات علمی
برای مشاوره درباره فرصت مطالعاتی اعضای هیات علمی
فرصت مطالعاتی خارجی و داخلی اعضای هیات علمی در تمامی گروه های آموزشی و دانشگاه های مختلف با سهمیه های محدودی وجود دارد. این دوره ها نه تنها به افزایش سطح دانش تخصصی اساتید کمک می کند، بلکه برای اصلاح مشکلات و ارتقاء سطح بازدهی سازمان های زیربط در کشور بسیار موثر می باشند. در این میان، در آئین نامه فرصت مطالعاتی اساتید وزارت علوم، وزارت بهداشت و دانشگاه آزاد شرایطی پیش بینی شده است که برخورداری از آن ها برای تمامی متقاصیان الزامی خواهد بود.
در این مقاله ضمن معرفی و توضیح اولیه فرصت مطالعاتی خارجی و داخلی اعضای هیات علمی، شرایط لازم برای پذیرش به طور کامل ذکر شده است. همچنین برای تسهیل دسترسی کاربران به جزئیات بیشتر، فایل آئین نامه های مربوطه به صورت مستقیم قابل دانلود بوده و مراحل درخواست این دوره نیز گام به گام ارائه خواهد شد. در پایان نیز علاوه بر پرداختن به شرح امتیازات لازم برای پذیرش، نحوه پرداختن هزینه ها و تاثیر فرصت مطالعاتی بر ارتقا اعضای هیات علمی مورد بررسی قرار می گیرد.
فرصت مطالعاتی اعضای هیات علمی چیست
فرصت های مطالعاتی به دوره های کوتاه مدتی گفته می شود که شرکت کنندگان در آن می توانند برای انجام مطالعات و تحقیقات مشترک با سایر اساتید و محققان در دانشگاه ها و موسسات علمی دیگر حضور داشته باشند. این دوره زمینه مناسبی را برای اعضای هیئت علمی جهت اخذ شایستگی ها و مهارت های بیشتر فراهم کرده و می تواند موجب تقویت رزومه آن ها شود. گفتنی است که فرصت های مذکور در تمامی رشته ها وجود داشته و متقاضیان در صورت داشتن شرایط لازم می توانند از فرصت های داخلی و خارجی بهره مند شوند. برای کسب آشنایی بیشتر در ادامه توضیح داده خواهد شد که منظور و هدف از فرصت مطالعاتی اعضای هیات علمی داخلی و خارجی چیست.
در گذشته گذراندن فرصت مطالعاتی برای اعضای هیئت علمی اختیاری بود، اما وزارت علوم در سال جاری اعلام کرده است که تمامی اعضا باید این دوره را بگذراند. مسلما با توجه به فواید و مزایایی که در فرصت مطالعاتی خارجی و داخلی اعضای هیات علمی وجود دارد، گذراندن هر دو مورد دارای منفعت های خاص خود می باشند. اما معمولا بسیاری از اعضا مایل هستند که این دوره را در دانشگاه های خارجی بگذرانند.
در اینگونه دوره ها، عضو هیئت علمی برای انجام یک سری تحقیقات و پژوهش های علمی که زمینه های انجام آن ها در ایران وجود ندارد به یکی از کشورهای خارجی سفر کرده و با همکاری موسسه مربوطه به تحقیق می پردازد. البته برای این منظور شخص باید از امتیازات لازم برای اخذ پذیرش در آن موسسه برخوردار بوده و تمامی فعالیت های خود را با آن ها در میان بگذارد.
یکی از موارد دیگری که در آیین نامه فرصت مطالعاتی اساتید به آن پرداخته شده است، امکان گذراندن این دوره در دانشگاه های داخلی می باشد. هدف از گذراندن این دوره ها در واقع کسب آشنایی اعضای هیئت علمی با جدیدترین دستاوردهای علمی و افزایش سطح تجربه آنان می باشد. بعلاوه، این امر امکانی را فراهم می کند تا اعضا از تجهیزات علمی و آزمایشگاهی دانشگاه های داخلی بهره برده و پژوهشگران بتوانند به راحتی با یکدیگر همکاری و نبادل داشته باشند.
البته باید توجه داشت که موافقت دانشگاه یا موسسه میزبان برای گذراندن فرصت مطالعاتی داخلی اعضای هیات علمی الزامی است. در این راستا ممکن است شرایط یا امتیاز مورد نیاز برای پذیرش در هر دانشگاهی متفاوت باشد. اما به طور کلی بر اساس قانون وزارت علوم، طرح هایی در اولویت خواهد بود که نیاز حال حاضر کشور بوده و انجام آن نتیجه باشد.
فرصت مطالعاتی اعضای هیات علمی وزارت علوم
وزارت علوم در سال های اخیر اهتمام ویژه ای به فرصت های مطالعاتی داخلی و خارجی اساتید داشته است. گفتنی است که بر اساس آئین نامه اجرایی این وزاتخانه، اولویت با افرادی است که در سه سال منتهی به درخواست فرصت مطالعاتی بتوانند امتیاز پژوهشی بالاتری را کسب نمایند. حال اگر امتیاز متقاضیان برای یک فرصت یکسان باشد، افراد دارای رتبه و مرتبه بیشتر در اولویت خواهند بود. البته یافتن یک فرصت مطالعاتی خوب که در آن هم موضوعات پژوهشی قوی بررسی شود و هم نیازهای روز کشور را در بر داشته ممکن است نسبتا دشوار باشد.
برای این منظور سایت ساجد sajed.msrt.ir بخشی را طراحی کرده است که در آن لیست فرصت های مطالعاتی فعال قرار داده شده است. در این منو سه بخش اعم از ثبت نیاز فرصت مطالعاتی، ثبت فرصت مطالعاتی سپری شده و لیست نیازهای فرصت های مطالعاتی در جامعه و صنعت وجود دارد که در این میان لازم است تا کاربران گزینه سوم را انتخاب نمایند.
جالب توجه است که در این سامانه تمامی اطلاعات مورد نیاز در مورد فرصت مطالعاتی اعضای هیات علمی وزارت علوم از قبیل محور و موضوع، نام ارگان، تاریخ ثبت، نام مسئول هماهنگی، شماره تماس، ظرفیت مورد نیاز و ... قابل مشاهده می باشد. همچنین کاربران می توانند عنوان نیازمندی یا نام ارگان مورد نظر خود را در صفحه جستجو درج کنند تا گزینه های مرتبط برای وی به نمایش درآید.
فرصت مطالعاتی اعضای هیات علمی وزارت بهداشت
بر اساس آئین نامه فرصت مطالعاتی اساتید وزارت بهداشت، اعضای هیئت علمی فعال در دانشگاه های این وزارتخانه می توانند فرصت مطالعاتی خود را در یکی از دانشگاه ها و موسسات مورد تائید بگذرانند. برای این منظور بسته به شرایط موجود امکان استفاده از فرصت های داخلی و خارج از کشور وجود دارد. ضوابط این دوره به طور کلی به صورت زیر می باشد.
متقاضیان باید از حداقل مدرک کارشناسی ارشد یا دکتری عمومی، دندانپزشکی، داروسازی، علوم آزمایشگاهی و دامپزشکی برخوردار باشند.
رعایت کردن اصول و قوانین پژوهشی موسسه یا دانشگاهی که فرصت در آن سپری می شود باید رعایت گردد.
ارائه گزارش مطالعه و تحقیقات هر 6 ماه یکبار و نهایتا دو ماه بعد از اتمام دوره به موسسه الزامی خواهد بود. این گزارش باید به تائید موسسه برسد.
اعضایی که از فرصت های مطالعاتی خارج از کشور استفاده می کنند متعهد می شوند که سه برابر مدت فرصت مطالعاتی خود را در موسسه مربوطه خدمت کنند.
افرادی که از فرصت های مطالعاتی خارجی استفاده می کنند در حین دوره امکان ادامه تحصیل و اخذ مدرک تحصیلی را نخواهند داشت.
اگر بعد از سپری شدن بخشی از فرصت مطالعاتی فرد انصراف دهد، به منزله یک بار استفاده از فرصت مطالعاتی محسوب شده و بایستی دلایل موجهی را برای انصراف ارائه دهد.
علاوه بر موارد فوق، فرصت مطالعاتی اعضای هیات علمی وزارت بهداشت در هر دانشگاهی می تواند دربردارنده شرایط متفاوتی باشد. به عنوان مثال ممکن است در برخی از موارد هزینه های دوره مطالعاتی بر عهده خود فرد بوده و در برخی موارد دیگر موسسه هزینه های مربوطه را متقبل می شود. به همین دلیل لازم است تا شرایط ذکر شده در آیین نامه و یا اطلاعیه های مربوطه با دقت بررسی گردد.
شرایط فرصت مطالعاتی اعضای هیات علمی
مسلما گذراندن دوره های فرصت مطالعاتی می تواند برای استفاده کنندگان یک شانس بزرگ محسوب شود. به همین دلیل نیز قاعدتا شرایطی برای پذیرش در این دوره ها تعیین شده است که البته به دو دسته عمومی و اختصاصی تقسیم بندی شده و برای داخل و خارج از کشور می تواند متفاوت باشد. در بخش زیر مهم ترین شرایط فرصت مطالعاتی اعضای هیات علمی به تفکیک بیان شده است.
داشتن مرتبه علمی استادیاری و یا بالاتر. همچنین مربیانی که از سوابق و امتیازهای برجسته آموزشی برخوردارند نیز طبق آیین نامه می توانند از این موقعیت استفاده کنند.
برخورداری از حداقل امتیازهای اعلام شده از سوی موسسه جهت انجام فعالیت های آموزشی و پژوهشی الزامی است
اعضای هیئت علمی که به مدت چهار سال رئیس دانشگاه، رئیس یا معاون وزارت علوم یا وزارت بهداشت بوده اند، بر اساس بندهای ذکر شده در آئین نامه می توانند از این فرصت استفاده کنند.
متقاضی باید یک برنامه مطالعاتی یا طرح تحقیقاتی که با اهداف دانشگاه محل تدریس و دانشگاه محل گذراندن دوره داخل یا خارج از کشور هم راستا باشد را ارائه نماید.
رئیس دانشگاه باید با گذراندن دوره فرصت عضو هیئت علمی و عدم ایجاد مشکل در زمان استفاده از آن موافقت نماید.
فرد باید دارای صلاحیت های عمومی و اخلاقی بوده و منع قانونی نداشته باشد.
عضو هیئت علمی باید استخدام رسمی باشد. در برخی موارد اگر هیئت امنای موسسه صلاحیت عضو هیئت علمی که به صورت آزمایشی استخدام شده است را تائید کند می تواند از فرصت مطالعاتی خارجی بهره مند شود.
مطابق با آئین نامه فرصت مطالعاتی اساتید خارج از کشور، برای دوره اول داشتن حداقل پنج سال سابقه خدمت تمام الزامی است و برای دفعه دوم نیز باید پنج سال دیگر سابقه خدمت داشت.
اعضایی که قصد استفاده از فرصت مطالعاتی کوتاه مدت را دارند، می توانند استخدام رسمی یا پیمانی باشند.
داشتن سه سال سابقه خدمت و سه سال فاصله سنواتی میان دو فرصت مطالعاتی الزامی است.
به جز استاد تمام، عضو هیئت علمی نباید بیشتر از هفت سال را در مرتبه علمی فعلی توقف کرده باشد.
هیچ یک از اساتید هیئت علمی نمی توانند بیش از سه بار از فرصت مطالعاتی خارج از کشور و یا پنج بار فرصت مطالعاتی در طول خدمت استفاده کنند.
متقاضی باید حداقل دارای وضعیت استخدامی رسمی آزمایشی باشد
داشتن حداقل چهار سال سابقه خدمت و چهار سال فاصله سنوایی میان دو فرصت مطالعاتی الزامی خواهد بود.
موسسات داخلی باید تمام هزینه های فرصت مطالعاتی فرد را تامین نمایند.
داشتن حداقل امتیازات پژوهشی ذکر شده در آئین نامه ضروری است.
علاوه بر موارد فوق لازم است تا بعد از اتمام فرصت های خارج از کشور یک مقاله و در فرصت های داخلی حداقل چهار مقاله در نشریات معتبر داخلی کشور چاپ شود. چنانچه این مورد رعایت نشود، فرد از پذیرش در فرصت های مطالعاتی آتی محروم شده و بایستی معادل با هزینه های صرف شده در طول دوره را به عنوان خسارت پرداخت نماید.
طول دوره های فرصت مطالعاتی اعضای هیات علمی
فرصت مطالعاتی خارجی و داخلی اعضای هیات علمی از لحاظ بازه زمانی به دو نوع کوتاه مدت و بلند مدت تقسیم بندی می شوند. به عنوان مثال دوره فرصت های مطالعاتی کوتاه مدت خارجی در طول تابستان انجام شده و مدت آن حداکثر دو ماه می باشد. بدین منظور اساتید بایستی در طول دوره فرصت مطالعاتی اعضای هیئت علمی ذکر شده طبق آیین نامه با همکاری موسسه مربوطه تمامی پروسه های پژوهشی و کارهای عملی را انجام دهند.
گفتنی است که طول دوره های فرصت مطالعاتی اعضای هیات علمی برای داخل و خارج از کشور حداقل یک و حداکثر 2 ترم تحصیلی می باشد. این نکته را نیز باید عنوان کرد که فرد می تواند از فصل تابستان برای شروع، ادامه یا خاتمه فرصت مطالعاتی خود استفاده کند. البته در چنین مواردی شخص باید خود هزینه های را متقبل شده و موسسه هزینه ای را تامین نمی کند.
همچنین یادآور می شود چنانچه تشخیص داده شود که فعالیت و ادامه تحقیقات توسط عضو هیئت علمی ضروری است، می توان طول دوره فرصت مطالعاتی اعضای هیئت علمی را تکرار کرده و یا آن را تا سه نیمسال تحصیلی تمدید نمود. در این میان مسلما موسسه مربوطه ابتدا باید عملکرد فرد را مورد بررسی قرار داده و معاونت پژوهشی و فناوری وزارت علوم با این امر موافقت کند. جالب توجه است که مدت زمان استفاده از فرصت مطالعاتی به سابقه خدمت دانشگاهی اعضای هیئت علمی افزوده می شود.
آئین نامه فرصت مطالعاتی اعضای هیات علمی
مسلما برنامه ریزی برای اجرای دوره های مطالعاتی و کسب نتایج مورد انتظار مستلزم تعیین یک سری قوانین و ضوابط خاص است. به همین منظور نیز آئین نامه هایی تدارک دیده شده است که در آن تمامی قوانین و ضوابط مورد نیاز برای آن گنجانده شده است. قابل ذکر است که آئین نامه فرصت مطالعاتی اعضای هیات علمی وزارت علوم و وزارت بهداشت از یکدیگر مجزا بوده و هر کدام دارای جزئیات خاص خود می باشند.
آئین نامه فرصت مطالعاتی اعضای هیات علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری داری بخش هایی مانند تعاریف، شرایط فرصت کوتاه مدت داخلی و خارجی، هزینه های ریالی و ارزی، شیوه نامه اجرایی، نظارت بر حسن اجرا، تصویب و ... است. برای نمونه در ادامه فایل آئین نامه فرصت مطالعاتی اعضای هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس به صورت پی دی اف آورده شده است.
نویسنده: دانشگاه تربیت مدرس | |
حجم: 711 KB | |
منبع: دانشگاه تربیت مدرس |
اساتید اعضای هیئت علمی که در دانشگاه های زیر مجموعه وزارت بهداشت فعالیت می کنند، باید مطابق با قوانین ذکر شده در آیین نامه این وزارتخانه عمل کنند. این شیوه نامه در مورد دفعات و طول فرصت های مطالعاتی، اولویت بندی و محاسبه امتیازات، شرایط، میزان هزینه پرداختی و ... توضیحاتی را ارائه داده است. آیین نامه فرصت مطالعاتی اعضای هیات علمی وزارت بهداشت دانشگاه شهید بهشتی در زیر قرار داده شده تا آشنایی بیشتری با مفاد آن به دست آید.
برای مطالعه آیین نامه فرصت مطالعاتی اعضای هیات علمی وزارت بهداشت دانشگاه شهید بهشتی کلیک کنید.
دانشگاه های آزاد نیز تحت شرایطی برای اعضای هیئت علمی خود فرصت های مطالعاتی داخلی و خارجی را در نظر می گیرد. البته فرصت های خارجی تنها در صورت تامین منابع مالی امکانپذیر بوده و تخصیص الویت بر اساس دستورالعمل ها صورت می گیرد. با دانلود فایل آئین نامه فرصت مطالعاتی اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد که در بخش زیر آورده شده است می توان از تمامی جزئیات آگاه شد.
نویسنده: دانشگاه آزاد اسلامی | |
حجم: 427 KB | |
منبع: دانشگاه آزاد اسلامی |
با نگاهی به فایل بالا به راحتی می توان متوجه شد که متقاضیان استفاده از فرصت مطالعاتی دانشگاه آزاد باید حداقل دارای 3 مقاله منتشر شده علمی پژوهشی باشند. همچنین افرادی که از فرصت های مطالعاتی داخلی استفاده می کنند از مزایایی مانند چرداخت حقوق، فوق العاده جذب و ... برخوردار می شوند. از آنجا که شرایط هر دانشگاهی متفاوت است توصیه می شود که آئین نامه مربوط به هر مرکز به طور جداگانه مطالعه شود.
مراحل درخواست فرصت مطالعاتی اعضای هیات علمی
پس از آنکه شرایط و جزئیات در آئین نامه های مربوطه با دقت مطالعه شد، نوبت به طی کردن مراحل درخواست فرصت مطالعاتی اعضای هیات علمی می رسد. گرچه بسته به نوع فرصت ممکن است زمان ارائه درخواست متفاوت باشد، اما معمولا درخواست فرصت مطالعاتی اساتید هیات علمی باید در ابتدای هر ترم انجام شود تا در صورت موافقت در ترم بعد اجرایی شود. مراحل ارائه درخواست و تکمیل پرونده به ترتیب زیر خواهد بود.
در ابتدا لازم است تا فرم درخواست استفاده از فرصت به همراه برنامه پیشنهادی به گروه مربوطه ارائه شود. همچنین در این مرحله داشتن نامه پذیرش دانشگاه مقصد نیز ضروری می باشد.
در مرحله بعد نوبت به تکمیل پرونده ارتقا می رسد. علاوه بر این، ارائه مدارک مربوط در دفتر نظارت و ارزیابی دانشگاه نیز برای افراد دارای شرایط استادیاری ضروری است.
در مراحل بعدی، کمیته شورای گروه، کمیته منتخب یا سورای پژوهشی دانشکده درخواست ها را مورد بررسی قرار می دهد.
در گام بعدی پرسشنامه های تکمیل شده به همراه مدارک دیگر به معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه ارسال می شود.
در پایان نیز اگر درخواست فرصت مطالعاتی اساتید هیات علمی در هیئت رئیسه دانشگاه بررسی و تصویب شود، حکم ماموریت از سوی رئیس دانشگاه صادر خواهد شد.
گرچه مراحل ذکر شده برای درخواست فرصت مطالعاتی خارجی و داخلی اعضای هیات علمی تقریبا یکسان است، اما برای دوره های خارج از کشور لازم است تا معرفی نامه اخذ روادید توسط دفتر همکاری های علمی بین المللی دانشگاه تهیه شود. همچنین برای اعزام اساتید بایستی حتما با معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه هماهنگ شده و یک معرفی نامه جهت پیگیری امور مربوطه پس از اعزام معرفی شود.
امتیازات لازم برای پذیرش فرصت مطالعاتی اعضای هیات علمی
در توضیحات فوق تا حدودی در مورد امتیازات لازم برای پذیرش فرصت مطالعاتی اعضای هیات علمی توضیح داده شد. با توجه به ظرفیت های محدودی که برای اخذ فرصت مطالعاتی وجود دارد، بدیهی است الویت با افرادی خواهد بود که از امتیازهای تعیین شده برخوردار باشند. گفتنی است که فرایند امتیازبندی بعد از تکمیل فرم های مربوطه انجام خواهد شد. جزئیات این امتیازبندی ها به شرح زیر می باشد.
متقاضی باید در یکی از مرتبه های استادیاری، دانشیاری و استادی هیات علمی تمام وقت باشد.
کسب حداکثر یا تمام امتیازات پژوهشی ذکر شده در آیین نامه مربوط به ارتقاء رتبه به از استادیاری به دانشیاری، و از دانشیاری و استادی به استاد تمام الزامی است.
حداکثر امتیاز مورد نیاز برای استادان نمونه و پژوهشگران در سطح ملی 10، سطح استانی 7، دانشگاه 5 امتیاز، و دانشکده 3 امتیاز می باشد. قابل ذکر است که حداکثر سطح مورد قبول در هر سطح 2 مورد بوده و سقف امتیازات از این قسمت حداکثر 20 امتیاز خواهد بود.
اگر متقاضیان دارای امتیاز یکسان باشند، اولویت با اساتیدی خواهد بود که در سابقه خود استاد نمونه و پژوهشگران برتر داشته باشند. همچنین در صورت مساوی بودن شرایط، متقاضیانی که برای نخستین بار قصد استفاده از فرصت مطالعاتی را دارند در اولویت قرار می گیرند.
شایان ذکر است که ملاک محاسبه امتیازات فعالیت های پژوهشی و آموزشی از حداکثر هفت سال قبل از ارائه درخواست فرصت مطالعاتی خواهد بود. همچنین کمیته های تخصصی پژوهشی دانشگاه مسئول رسیدگی و بررسی امتیازات لازم برای پذیرش فرصت مطالعاتی داخلی و خارجی اعضای هیات علمی می باشند. همچنین بخش مربوطه باید این امتیازات را مورد تائید قرار دهد.
نحوه پرداخت حقوق اساتید در دوره فرصت مطالعاتی اعضای هیات علمی
استفاده از فرصت مطالعاتی خارجی و داخلی اعضای هیات علمی مستلزم صرف یک سری هزینه ها می باشد. به ویژه در فرصت های خارجی که معمولا این هزینه ها بالاتر است. در این میان طبق قوانین، هزینه های فرد و خانواده او در خارچ از کشور توسط موسسه مربوطه تامین می شود. گفتنی است که ضمن تعیین مقرری ارزی برای عضو هیئت علمی، 60% مقرری برای همسر و 30% برای هر فرزند نیز در نظر گرفته می شود. البته این هزینه ها تنها به اعضای خانواده که در زمان مربوطه همراه متقاضی هستند تعلق می گیرد.
نکته دیگر آنکه هزینه بلیط رفت و برگشت و اخذ ویزای استفاده کننده فرصت و همراهان او نیز توسط موسسه پرداخت می شود. همچنین باید عنوان کرد که حمایت های مالی به صورت سالیانه ومطابق با اعتبارات سالیانه دانشگاه تعیین می شوند. بر اساس آخرین آیین نامه های مربوطه هزینه بیمه خانواده بر هر کدام از خانواده ها تا سقف 500 دلار ماهانه می باشد. علاوه بر این، تمامی امکانات و تسهیلات لازم اعم از منابع علمی، اتاق کار و ... بر عهده سازمان مربوطه خواهد بود.
نحوه پرداخت حقوق از سوی وزارت علوم و وزارت بهداشت نیز بدین صورت است که بعد از انجام مراحل قانونی، در قالب ماموریت آموزشی بدون فوق العاده به همراه 75% حق محرومیت از مطب اختصاص داده می شود. البته اگر موسسه مربوطه درخواست شهریه و یا هزینه ثبت نام نماید، مقدار تعیین شده را باید خود عضو هیئت پرداخت نماید.
تاثیر فرصت مطالعاتی بر ارتقا اعضای هیات علمی
فرصت های مطالعاتی چندین سال است که به عنوان یکی از مولفه ها و شیوه های درست جهت افزایش سطح توانمندی حرفه ای و علمی دانشجویان و اساتید در دانشگاه ها و موسسات مختلف علمی به اجرا درمی آید. این فرصت ها به ویژه برای اعضای هیئت علمی که عمدتا پس از اتمام تحصیلات جذب دانشگاه ها شده و ارتباط چندانی به سازمان ها و حوزه های اجرایی مرتبط با رشته خود ندارند می تواند بسیار مفید باشد.
به طور کلی تاثیر فرصت مطالعاتی بر ارتقا اعضای هیات علمی را می توان در سطح کلان و خرد مورد بررسی قرار داد. از مهم ترین تاثیرات آن در سطح کلان به انتقال تجربیات مراکز علمی خارج برای رفع مشکلات علمی و تخصصی در داخل کشور، امکان انجام کارهای تحقیقاتی مشترک با سایر اساتید و دانشمندان در دانشگاه های مختلف داخلی و خارجی، افزایش ارتباطات بین المللی و ... اشاره کرد.
اما مطمئنا تاثیر فرصت مطالعاتی بر ارتقا اعضای هیات علمی برای خود اساتید نیز بسیار قابل توجه خواهد بود. چراکه این افراد می توانند با جدیدترین دستاوردهای علمی داخل و خارج کشور آشنا شده و سطح تجربه علمی و عملی خود را بالا ببرند. علاوه بر این بر طبق آئین نامه فرصت مطالعاتی اساتید، موسسات می توانند به ازای یک دوره شش ماهه یک پایه تشویقی را به عضو هیئت علمی اعطا نمایند.
مشاوره دریافت فرصت مطالعاتی اعضای هیات علمی
مطمئنا مزایای دریافت فرصت مطالعاتی اعضای هیات علمی برای تمامی افرادی که به عنوان عضو هیئت علمی مشغول به فعالیت هستند محرز است. خوشبختامه علاوه بر جنبه های علمی مثبتی که در این زمینه وجود دارد، در اغلب موارد دانشگاه ها و پژوهشگاه ها موظف هستند تا در طول مدت دوره مطالعاتی حقوق و مزایایی معادل با حکم استخدامی او بپردازند و این می تواند یک عامل تشویقی بسیار خوب برای متقاضیان به شمار آید.
بعلاوه، پس از اتمام دوره معمولا از عضو هیات علمی خواسته می شود تا در کنگره ها یا سمینارهای مختلف شرکت کرده و نتایج تحقیقات خود را نشر دهد. همچنین اساتید باید هر سه ماه یکبار یک گزارش جامع و کامل از دستاوردهای خود به پژوهشکده ارسال کرده و در پایان نیز ضمن ارائه گزارش نهایی، دستاوردها و راهکارهای پیشنهادی جهت اصلاح و بهبود موضوع مورد مطالعه ارائه شود.
نکته دیگر آنکه ظرفیت های هر دانشگاه و دانشکده برای اعطای فرصت های مطالعاتی داخلی و خارجی محدود بوده و غالبا در ابتدای سال تحصیلی سهمیه ها در گروه های مختلف آموزشی توسط شورای پژوهشی اعلام می شوند. مطمئنا از میان درخواست ها، اولویت با افرادی خواهد بود که امتیاز بالاتری داشته و درخواست خود را به موقع ارائه دهند. البته بررسی این امر بر عهده شورای دانشگاه مربوطه می باشد.
کارشناسان سامانه مشاوره دانیار آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص فرصت مطالعاتی اعضای هیات علمی را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی دانیار راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی دانیار می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.